ابراز تاسف آیت الله شبیری زنجانی از ضعیف شدن درس‌های اخلاق و مباحثه علمی در حوزه
نیازمندی افراد صاحب قدرت و منصب به موعظه؛

ابراز تاسف آیت الله شبیری زنجانی از ضعیف شدن درس‌های اخلاق و مباحثه علمی در حوزه

حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی فرمودند: درس‌های اخلاق حوزه بسیار ضعیف شده است. حوزه‌های علمیه در تاریخ خود، درس‌های اخلاق بسیار موثری را به خود دیده است. اما همین که هست غنیمت است. باید آن را حفظ و تقویت کرد. امیدواریم حوزه از جهات معنوی غنی شود.
نیازمند رستاخیزِ اخلاقی هستیم
محمدعلی اسلامی ندوشن؛

نیازمند رستاخیزِ اخلاقی هستیم

محمدعلی اسلامی ندوشن گفت: «ما امروز بیش از هر چیز نیازمند رستاخیزِ اخلاقی هستیم. باید امیدوار بود که هنوز در این ملک کسانی باشند که ایران را تنها برای چاه‌های نفت و بنای فرودگاه مهرآباد و نقشه تهران بزرگش دوست ندارند؛ در گذشته و حال او هزار زیبایی و معنی و لطف بیابند که سر‌های آنان را از غرور «ایرانی بودن» بلند نگاه دارد.»
آیا شفاعت موجب جرئت بر ارتکاب گناه می‌شود؟
حجت‌الاسلام محمدی طباطبائی؛

آیا شفاعت موجب جرئت بر ارتکاب گناه می‌شود؟

شفاعت به معنای بیداری وجدان‌های خوابیده و به یاد آوردن لغزش‌هایی است که سبب گسستن و پاره شدن پرده عصمت و بی‌باکی از گناه گردیده نه اینکه هدف از شفاعت چنانکه در بین عوام مطرح است آزاد گذاشتن مردم باشد که هر آنچه می‌خواهند انجام دهند و بعد خود را توسط شفاعت دیگران تبرئه کنند؛ این طرز فکر چنانکه از آیات بر می‌آید نفی شده و مورد انکار اسلام است.
موضع انتقادی آیت الله جوادی آملی به آقایان مدعی دینداری با حقوق‌های نجومی!
در پیامی تصویری صورت گرفت:

موضع انتقادی آیت الله جوادی آملی به آقایان مدعی دینداری با حقوق‌های نجومی!

آیت‌الله عبدالله جوادی آملی از مراجع تقلید با اشاره به برخی ویژگی‌های حکومت جهانی حضرت، ولی عصر (عج)، گفت: کسانی می‌توانند منتظر باشند که وقتی به حکومت رسیدند نه دست به اختلاس بزنند و نه حقوق نجومی بگیرند و نه به بیراهه بروند و نه راه دیگران را ببندند.
رهیافت‌های فضیلت‌محور به تعلیم و تربیت
دستاورد‌های آموزشی؛

رهیافت‌های فضیلت‌محور به تعلیم و تربیت

در سالیان اخیر اخلاق فضیلت بر طیف گسترده‌ای از موضوعات و رشته‌های علمیِ معاصر (همچون سیاست، محیط زیست، اخلاق حرفه‌ای، حقوق حیوانات، اخلاق زیستی، جنگ، و ورزش‌ها) تطبیق شده است. در این فصل مزایا و معایب تطبیق اخلاق فضیلت (به معنای عام کلمه) بر تعلیم و تربیت را شرح و بسط خواهم داد. [پرسش‌هایی که بررسی خواهم کرد، از این قرارند:]مزایای رهیافت فضیلت‌محور به تعلیم و تربیت چیست؟ این نظریه‌ها ممکن است چه شکل‌هایی به خود بگیرند؟ یک رهیافت فضیلت‌محور بر چه مسائل و نقد‌هایی باید غلبه کند؟
بخشیدن در حدی بالاتر از آرزوها
مهربانی؛

بخشیدن در حدی بالاتر از آرزوها

قصد نداریم در اینجا در خصوص وجود یا عدم وجود زباله گرد در فلان کشور بحث کنیم. حتی شما می توانید فرض کنید که کل این ویدئو کلیپ ، یک برنامه ساختگی و نمایشی است. از شما درخواست می کنیم حال پیرزن زباله گرد را در دو بخش از این ویدئو یعنی جایی که بار روانی کل قرض های مالی پیرزن زباله گرد از دوشش برداشته می شود و لحظه ای که احساس می کند تا انتهای عمر خود، یک پشتیبان دارد را تصور کنید. سوال این است که چگونه می توان خالق چنین لحظات انسانی ، برای یک انسان دیگر بود. نکته جالب و پاسخ سوال این است که همه انسان ها می توانند خالق چنین لحظات و بخشیدن در حدی بالاتر از آرزوها برای سایر انسان ها باشند. به هر مکتب و مرامی که معتقد باشی( از دنیوی و مطلقا مادی تا معنوی و دینی ) مطمئن باش این نوع بخشیدن، به شما بر می گردد.
نقدی بر عبارت عاشقانه منتظر ظهور باشیم نه برای طلب حاجات، حجت‌الاسلام حدائق
سبک زندگی مهدوی؛

نقدی بر عبارت عاشقانه منتظر ظهور باشیم نه برای طلب حاجات، حجت‌الاسلام حدائق

حجت‌الاسلام حدائق در عباراتی کاملا درست، توصیه نموده اند که عاشقانه منتظر ظهور باشیم نه برای طلب حاجات. ضمن تائید فرمایشات ایشان، باید پرسید که روضه‌ها و منبر‌های و مداحی‌های ما با چه رویکردی اجرا می‌شوند؟ آیا معارف افزایی می‌کنند یا اشک گیری از مردم و تهیج هیجانات؟ تا زمانی که منبر و روضه و مداحی با این رویکرد دنباله گیری می‌شود و بجای توسعه معارف دینی، تقویت شناخت دینی، تقویت بنیان‌های ایمانی و تقوایی در مردم، به دنبال تهییج هیجانات و حداکثر فراهم سازی موقعیت‌های موثر بر احساس معنویت‌های لحظه‌ای هستند، آیا می‌توان از توده مردم انتظار داشت که بجای انتظار عاشقانه برای ظهور، به دنبال طلب حاجت نباشند؟ از حوزه، روضه، مداحی و روشنگران دینی باید شروع کرد.
تعصب طایفه‌ای؛ مهمترین عامل قتل‌های ناموسی
استاد دانشگاه ادیان:

تعصب طایفه‌ای؛ مهمترین عامل قتل‌های ناموسی

حجت‌الاسلام مهراب صادق‌نیا، استاد دانشگاه ادیان و مذاهب با بیان اینکه تعصبات طایفه‌ای؛ مهمترین عامل قتل‌های ناموسی است، گفت: وقتی فرهنگ عمومی یله و رها شده تلاش برای قرآن‌خوان و نمازخوان کردن و با حجاب کردن جوانان به نتیجه نمی‌رسد، فرهنگ مذهبی بخشی از فرهنگ عمومی است و وقتی فرهنگ عمومی آشفته باشد در عرصه دینی هم نتیجه نمی‌گیریم.
۴