بخشیدن در حدی بالاتر از آرزوها
مهربانی؛

بخشیدن در حدی بالاتر از آرزوها

قصد نداریم در اینجا در خصوص وجود یا عدم وجود زباله گرد در فلان کشور بحث کنیم. حتی شما می توانید فرض کنید که کل این ویدئو کلیپ ، یک برنامه ساختگی و نمایشی است. از شما درخواست می کنیم حال پیرزن زباله گرد را در دو بخش از این ویدئو یعنی جایی که بار روانی کل قرض های مالی پیرزن زباله گرد از دوشش برداشته می شود و لحظه ای که احساس می کند تا انتهای عمر خود، یک پشتیبان دارد را تصور کنید. سوال این است که چگونه می توان خالق چنین لحظات انسانی ، برای یک انسان دیگر بود. نکته جالب و پاسخ سوال این است که همه انسان ها می توانند خالق چنین لحظات و بخشیدن در حدی بالاتر از آرزوها برای سایر انسان ها باشند. به هر مکتب و مرامی که معتقد باشی( از دنیوی و مطلقا مادی تا معنوی و دینی ) مطمئن باش این نوع بخشیدن، به شما بر می گردد.
نقدی بر عبارت عاشقانه منتظر ظهور باشیم نه برای طلب حاجات، حجت‌الاسلام حدائق
سبک زندگی مهدوی؛

نقدی بر عبارت عاشقانه منتظر ظهور باشیم نه برای طلب حاجات، حجت‌الاسلام حدائق

حجت‌الاسلام حدائق در عباراتی کاملا درست، توصیه نموده اند که عاشقانه منتظر ظهور باشیم نه برای طلب حاجات. ضمن تائید فرمایشات ایشان، باید پرسید که روضه‌ها و منبر‌های و مداحی‌های ما با چه رویکردی اجرا می‌شوند؟ آیا معارف افزایی می‌کنند یا اشک گیری از مردم و تهیج هیجانات؟ تا زمانی که منبر و روضه و مداحی با این رویکرد دنباله گیری می‌شود و بجای توسعه معارف دینی، تقویت شناخت دینی، تقویت بنیان‌های ایمانی و تقوایی در مردم، به دنبال تهییج هیجانات و حداکثر فراهم سازی موقعیت‌های موثر بر احساس معنویت‌های لحظه‌ای هستند، آیا می‌توان از توده مردم انتظار داشت که بجای انتظار عاشقانه برای ظهور، به دنبال طلب حاجت نباشند؟ از حوزه، روضه، مداحی و روشنگران دینی باید شروع کرد.
تعصب طایفه‌ای؛ مهمترین عامل قتل‌های ناموسی
استاد دانشگاه ادیان:

تعصب طایفه‌ای؛ مهمترین عامل قتل‌های ناموسی

حجت‌الاسلام مهراب صادق‌نیا، استاد دانشگاه ادیان و مذاهب با بیان اینکه تعصبات طایفه‌ای؛ مهمترین عامل قتل‌های ناموسی است، گفت: وقتی فرهنگ عمومی یله و رها شده تلاش برای قرآن‌خوان و نمازخوان کردن و با حجاب کردن جوانان به نتیجه نمی‌رسد، فرهنگ مذهبی بخشی از فرهنگ عمومی است و وقتی فرهنگ عمومی آشفته باشد در عرصه دینی هم نتیجه نمی‌گیریم.
چون به فکر طلبگی و سوختن افتاده اید پروانه باشید
توصیه آیت الله طبرستانی به طلاب:

چون به فکر طلبگی و سوختن افتاده اید پروانه باشید

آیت الله طبرستانی در یکی از درس‌های خود به طلاب توصیه می‌کند:، چون به فکر طلبگی و سوختن افتاده اید پروانه باشید و این مقام طلبگی را با جدیت حفظ کنید و خوب درس بخوانید.
برخی از مفاهیم که قلب مفهومی در اخلاق اسلامی هستند بسیار ضعیف مطرح شده‌اند
نقد کتاب درسنامه اخلاق اسلامی؛

برخی از مفاهیم که قلب مفهومی در اخلاق اسلامی هستند بسیار ضعیف مطرح شده‌اند

رحیم دهقان، استادیار و مدیر گروه معارف اسلامی دانشگاه شهید بهشتی گفت: حُسن دیگر کتاب این است که این کتاب با نگاه نقلی نوشته شده و آن را در حوزه اخلاق نقلی می‌دانم و در هر بخشی چند مستند روایی و آیات شریفه قرآن نقل شده است که با توجه به رویکرد کتاب به‌جاست، البته می‌توان آن را تقویت کرد. علاوه بر این، نویسنده قصد بازنویسی کتاب را دارد. برخی از مفاهیم اخلاقی بسیار ضعیف مطرح شده‌اند، در حالی که وزن آن‌ها در اخلاق اسلامی بسیار فربه است و به تعبیری قلب مفهومی در اخلاق اسلامی هستند.
روایتی از برخورد تند پیامبر (ص) با بی‌حجاب نداریم
حجت‌الاسلام ابوالفضل موسویان:

روایتی از برخورد تند پیامبر (ص) با بی‌حجاب نداریم

حجت‌الاسلام سیدابوالفضل موسویان، استاد دانشگاه مفید معتقد است که نباید در مسائل جزئی غرق شویم، زیرا برخی دوست دارند که مردم سرگرم این موضوعات باشند و از مسائل اصلی جامعه که باید درباره آن‌ها امر به معروف صورت بگیرد غافل شوند. الان مردم به شدت گرفتار مشکلات اقتصادی و بیکاری هستند.
دلایل نماز نخواندن برخی دانش‌آموزان
اجلاس سراسری نماز؛

دلایل نماز نخواندن برخی دانش‌آموزان

مشاور فرهنگی رئیس ستاد اقامه کشور با بیان اینکه بیش از صد تحقیق درباره علل نماز نخواندن بچه‌ها مطالعه کردم، گفت: اساسا بچه‌هایی که نماز نمی‌خوانند ۱۳ دلیل برای نماز نخواندن خود آوردند که دروغ و دورویی و حسدورزی نمازخوان‌ها از علت‌های اصلی فرزندان برای نماز نخواندن بود.
کم کاری هایتان در مباحث فرهنگی و تربیت دینی را برعهده آمریکا نیندازید آقای امام جمعه!
کمرنگ شدن عمل به واجبات در میان مردم؛

کم کاری هایتان در مباحث فرهنگی و تربیت دینی را برعهده آمریکا نیندازید آقای امام جمعه!

حجت الاسلام والمسلمین بابائیان امام جمعه امیر کلا در مازندران مدعی شده که حضور دانش آموزان در فضای مجازی، ضربه بالایی به دین زد. دشمنان با هجمه به روحانیت به دنبال دین زدایی هستند. عمل به واجبات در میان مردم کم رنگ‌تر از گذشته شده است و ... باید از آقای امام جمعه پرسید که با این سطح دانش و تجربه (که مسلما هم ارزشمند است و هم قابل تقدیر) آیا الگوی خاصی برای تربیت دینی کودکان دارید؟ آیا از عملکرد خودتان (شمای نوعی و حتی خود ما) در بحث مدیریت و سیاستگذاری فرهنگی رضایت دارید؟ چرا یاد گرفته ایم که با توسل بنوعی راهبرد فرار به جلو، لاپوشانی کرده و تقصیر‌ها را بر گردن دشمن خارجی بیندازیم. باید بپذیریم که کم کاری کردیم و موظف به جبران هستیم. باید آستین‌ها را بالا زد برادر. باید شبکه جبران ساخت که مسلما بزرگانی، چون شما، زحمت بیشتری بر عهده تان خواهد بود.
مدارا کردن با مردم از مستحبات شرعی است
آیت‌الله العظمی سیستانی:

مدارا کردن با مردم از مستحبات شرعی است

آیت‌الله العظمی سیستانی تاکید کرد: مدارا کردن و سازگاری با مردم از مستحبات شرعی است و دین استوار ما به آن ترغیب کرده است. رسول خدا (صلی الله علیه و آله) فرمود: پروردگار من مرا به سازگاری با مردم فرمان داده است هم چنانکه به انجام فرایض و واجبات دستور داده است.
ما از چه راهی آزاد می‌شویم
آیت الله جوادی آملی:

ما از چه راهی آزاد می‌شویم

حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در گفتاری با عنوان «زنجیر گناه» این گونه بیان داشته اند:گناه، غُل، زنجیر و سلسله‌ای است بر دوش ما، گردن ما و پای ما که ما را می‌بندد این را بعد از مرگ می‌فهمیم. این غل‌هایی که به گردن ماست همان عمل‌های ماست، وگرنه از آهن، غُلی نمی‌سازند بر گردن آدم بیندازند؛ عمل، غُل می‌شود.
۵