وعده های آقای استاندار دردی از برنجکاران گیلانی دوا نمی کند!
در فصل برداشت برنج؛

وعده های آقای استاندار دردی از برنجکاران گیلانی دوا نمی کند!

استاندار گیلان گفت: «دستور دادیم هیچ‌گونه برنج خارجی و داخلی اصلا و ابدا از مرزهای اردبیل، رودبار و رودسر وارد گیلان نشود بلکه فقط باید از استان خارج شود.» آن‌چنان که پیداست واردات بی‌رویه برنج در ماه‌های اخیر، ضربه سنگینی به اقتصاد کشاورزان گیلانی زده و وضعیت برنج و برنج‌کاران گیلانی به قدری وخیم است که بعید به نظر می‌رسد این وعده استاندار هیچ دردی از آن‌ها دوا کند.
۸۰ درصد کشتارگاه‌های عرضه مرغ متعلق به دلالان است
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران:

۸۰ درصد کشتارگاه‌های عرضه مرغ متعلق به دلالان است

داود رنگی، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران، اظهار داشت: برای عرضه و تولید مرغ حدود220کشتارگاه در کشور داریم. تاریخچه و مالکین این کشتارگاه ها نشان می دهد که20 درصد مالکیت این کشتارگاه ها برای مرغدارهاست و 80درصد بقیه از دلالی به این صنعت وارد شده اند. در واقع حجم بالایی از قیمت و سود به جیب دلالان می رود. شما با یک فسادی درگیر می شوید. تشکیلات مالیاتی نمی تواند مالیات این درآمد را بگیرد. امضاهای طلایی ایجاد می شود. سودی که حق تولیدکننده است جای دیگری می رود. این کشتارگاه ها چون از قشر سنتی و آدم های معمولی هستند، نظم پذیر نیستند . الان شاهد هستیم که در تهران قیمت مرغ چندگانه شده است و در مناطق مختلف قیمت مختلف دارد و هیچ آماری هم از این ها نمی توان گرفت و همین مسئله زمینه ساز عدم شفافیت بازار است. وی پیشنهاد داد که قیمت دستوری برداشته شود تا قیمت مرغ پایین بیاید.
جزئیات واردات برنج در ۱۲ سال گذشته؛ برنج سنواتی نداریم + جدول
دبیر انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران:

جزئیات واردات برنج در ۱۲ سال گذشته؛ برنج سنواتی نداریم + جدول

دبیر انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران گفت: در سال گذشته یک‌میلیون و ۷۸۳ تن برنج و در ۱۲ سال گذشته سالانه به‌طور میانگین یک‌میلیون و ۳۵۰هزار تن برنج وارد شده است و این تغییرات برای جبران کسری بازار است و برنج سنواتی نداشته‌ایم.
پور ابراهیمی مجلس، قیمت ۴۰ هزار تومانی مرغ با ارز ۲۸۵۰۰ تومانی و معمایی که خودش جوابش را می‌داند؟
بازار نابسامان مرغ و ژست های من درآوردی؛

پور ابراهیمی مجلس، قیمت ۴۰ هزار تومانی مرغ با ارز ۲۸۵۰۰ تومانی و معمایی که خودش جوابش را می‌داند؟

پور ابراهیمی می‌گوید که اگر مرغ به نرخ ۱.۵ دلار وارد کشور شود با همین ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان باید به قیمت حدود ۴۰ هزار تومان به مردم داده شود، اما از دی‌ماه سال گذشته با تخصیص این ارز، مرغ با میانگین ۹۰ هزار تومان توزیع شده است و مردم خریداری می‌کنند. باید خدمت نماینده محترم حاضر در یکی از بدترین مجالس بعد از انقلاب (مجلس یازدهم) عرض کنیم که اخوی عزیز، در کشور حدود ۲۴ هزار واحد مرغداری وجود دارد و حدود ۱۰۰ هزار نفر هم شاغل هستند. ضریب تبدیل دادن به گوشت مرغ در ایران حدود ۲ و نیم است یعنی دو و نیم کیلو دان، می‌شود یک کیلو مرغ زنده. حدود ۸۰ درصد هزینه یک واحد مرغداری هم هزینه نهاده‌های دامی و غذای مرغ است. می‌دانی ذرت، سویا، جو و گندم و مکمل‌ها کیلویی چند خریداری می‌شوند؟ لذا در بحث تولید مشخص است که باید متمرکز روی واردات نهاده‌های دامی بشوی تا معما حل شود. اگر با نگاه واردات یارانه‌ای هم به داستان نگاه می‌کنی، چرا جرات و تمایل به تحقیق و تفحص از دو شرکت پشتیبانی امور دام و جی- تی -سی را ندارید؟ چرا از رویه واردات نهاده‌های دامی تحقیق و تفحص نمی‌کنید؟ یک زمانی، خیلی‌ها به حضور شما افتخار می‌کردند، اما نظر امروزه خیلی‌ها به شما بر اساس عملکرد روی پرده و پشت پرده تان و شایعه‌ها و شائبه‌های حوزه معادن، این طور نیست. حداقل خودت خوب می‌دانی از چه چیز‌هایی حرف می‌زنیم. بازی با آمار و ارقام و شمایل نماینده اپوریسیون بخود گرفتن، درد مردم را حل نمی‌کند.
وظیفه وزارت کشاورزی، تنظیم بازار است یا اخلال در بازار؟!
قطع سهمیه ذرت صنایع پالایشگاهی غلات؛

وظیفه وزارت کشاورزی، تنظیم بازار است یا اخلال در بازار؟!

مشخص نیست که چرا وزارت جهاد کشاورزی با طرح مطالبه ضرورت پرداخت مابه التفاوت ذرت ۲۸۵۰۰ تومانی از سوی صنایع پالایشگاهی، اقدام به قطع غیر قانونی سهمیه ذرت این صنعت می کند در حالی که بر اساس قانون، نه این وزارتخانه و نه صنایع پالایشگاهی مسئولیت و اختیاری در مورد این مساله ندارند.
بلبشو در بازار برنج، وارداتچی هایی که با چند برند، کنترل بازار برنج ایرانی را هم می خواهند
دوگانه سوزها در بازار برنج؛

بلبشو در بازار برنج، وارداتچی هایی که با چند برند، کنترل بازار برنج ایرانی را هم می خواهند

سال 1400 درباره حضور چند برند خاص در بازار برنج و احتکار با هدف افزایش قیمت تا سه برابر( از 37 تومان تا 105 تومان)، مکرر هشدار دادیم و دولت هم نخواست که بشنود. ما کم اطلاع هم نمی دانستیم که دست بعضی ها با همدیگر است و علاوه بر ان بازار خارجی را هم بصورتی دیگر در دست دارند. سال 1401 پیش بینی احتکار خانگی برنج ایرانی توسط کشاورزان و فروش مرحله ای را کردیم که باز درست از اب درآمد. اما مافیای برنج، خط واردات خارجی خود را فعال کرد و مجددا بازار برنج در ایران را بدست گرفت. سال 1402، دوگانه سوزها ورود نموده و از یک طرف واردات را در دست می گیرند و از طرف دیگر، خرید تولید داخلی با قیمت ارزان را . واقعا دولت چه اهرم یا اهرم هایی را برای کنترل این جماعت پیش بینی نموده است؟
چهار دلیل گرانی و نابسامانی بازار مرغ
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی توسعه صنعت طیور تشریح نمود:

چهار دلیل گرانی و نابسامانی بازار مرغ

حمید فاضلی مدیرعامل شرکت مادر تخصصی توسعه صنعت طیور گفت: ۴ عامل در حال حاضر موجب گرانی مرغ شده است که کاهش جوجه‌ریزی به دلیل کمبود نهاده و رشد تقاضای گوشت مرغ پس از گرانی گوشت قرمز، از جمله این عوامل است.
رانت دوباره وزارت جهاد کشاورزی به یک مجموعه خاص که پرونده‌ی بازِ رانت چند ده میلیون یورویی دارد!
فساد در وزارت جهاد کشاورزی ؛

رانت دوباره وزارت جهاد کشاورزی به یک مجموعه خاص که پرونده‌ی بازِ رانت چند ده میلیون یورویی دارد!

در حالی که پرونده رانت چند ده میلیون یورویی وزارت جهاد کشاورزی به یک شرکت خاص برای واردات چای هنوز بسته نشده، به نظر می‌رسد، این شرکت مدیریت بازار چای کشور را در اختیار گرفته است.
مقصر مرغ ۱۰۰ هزار تومانی کیست؟ + مدیران دو ریالی وعده درمان شعار گرا کجا هستند؟
حذف ارز ترجیحی واردات نهاده و این همه گرانی؛

مقصر مرغ ۱۰۰ هزار تومانی کیست؟ + مدیران دو ریالی وعده درمان شعار گرا کجا هستند؟

بخش کشاورزی و توسعه روستایی کشور بشدت با بحث مشروعیت و صلاحیت مدیران ارشد اجرایی روبرو است. به راحتی می‌توان با انتظام بخشی به واردات نهاده‌های دامی و ساماندهی شبکه توزیع نهاد‌ها و همچنین تقویت حمایت مالی از مرغداری‌ها، قیمت مرغ را در همان قیمت ۷۳ هزار تومان ثابت نگاه داشت. اجرای این مهم زمانی تحقق می‌یابد که مدیر مربوطه بر چرخه‌ها مشرف باشد و از آن مهمتر، وامدار برخی کارتل‌ها و جریانات سرماه‌ای ناپیدای پشت پرده نباشد. آقای رئیس جمهور، واردات نهاد‌های دامی در کشور از بعد قیمت و شیوه توزیع مشکلات اساسی دارد و رد پای برخی از آقایان و جریانات در این بازی بشکلی آلوده و کثیف دیده می‌شود. لطفا دستور بررسی دهید. آقای رئیس جمهور، بازرسی نهاد را با نگاهی تحقیق و تفحص گونه به سراغ دو شرکت پشتیبانی امور دام و جی تی سی، بفرستید. آقای رئیس جمهور، مراقب شرکت بازرگانی دولتی باشید. بخشی از مشکلات با انتظام بخشی به چند حوزه و فرایند مورد اشاره، بشکلی بنیادین حل می‌شود.
۵