اعلام اولویت‌های بخش کشاورزی به شرکت‌های دانش‌بنیان تا سه ماه آینده
استفاده از توانمندی های ملی یا حرافی های مدیران دولتی؟

اعلام اولویت‌های بخش کشاورزی به شرکت‌های دانش‌بنیان تا سه ماه آینده

مجید ولدان سرپرست پارک علم و فناوری کشاورزی و منابع طبیعی از برنامه این پارک برای حمایت سلسله مراتبی از شرکت های دانش بنیان بخش کشاورزی در سطوح مراکز رشد، دهکده ها و پارک صحبت نموده و بیان داشته است که ظرف سه ماه آینده، فناوری های مورد نیاز بخش کشاورزی را استخراج نموده و شرکت های فراهم کننده و آماده به خدمت د آن حوزه ها را مورد حمایت خاص قرار می دهیم. بنظر می رسد که این طرز برداشت خطی، با حقیقت بازار فناوری و نوآوری تا حدی زاویه داشته و حساسیت کافی به چند مولفه بازرگانی داخلی و خارجی ، تحریم ها ، زایش فناوری در سطح تجاری، افق فعالیتی شرکت های فناورانه و ریسک های آنها و مواردی همانند ، ندارد.
امضاهای طلایی در توزیع دولتی تراکتور!
صف های طولانی دریافت تراکتور ؛

امضاهای طلایی در توزیع دولتی تراکتور!

بر اساس آمار‌ها میزان تزریق ماشین‌آلات به بخش کشاورزی در برخی سال‌ها باعث کاهش چشمگیر موجودی دستگاه و تجهیزات پیشرفته در بخش کشاورزی کشور شده است. در حوزه برداشت نیز تعداد ماشین‌آلات درو شامل کمباین، انواع دروگر و... کمتر از نیم دستگاه در هر‌ هزار هکتار است. آمار گزارش شده این مقدار در سطح جهان ۶‌دستگاه است؛ بنابراین می‌توان گفت تعداد دروگر و کمباین در هر هکتار در ایران یک دوازدهم متوسط جهانی است. اگر به این آمار فرسودگی و استهلاک برخی کمباین‌ها و ماشین‌آلات درو را نیز اضافه کنیم به خوبی می‌توان دریافت که چگونه کمبود ماشین‌آلات برداشت باعث خسارت در بخش کشاورزی به زارعان و کشاورزان ایرانی شده است. ضایعات بیش از برداشت، ریزش بیش از حد محصول، طولانی شدن مدت برداشت و... همگی از تاثیرات منفی عقب ماندن از مقوله به‌روز کشاورزی مکانیزه است.
باروری ابرها، عرصه جدید رقابت ایران با امارات و عربستان
نیویورک تایمز:

باروری ابرها، عرصه جدید رقابت ایران با امارات و عربستان

با وجود انکه نیویورک تایمز، باروری ابر‌ها را عرصه جدید رقابت ایران با امارات و عربستان دانسته است. اما باید دانست که میزان موفقیت بارش در بهترین حالات با باروی ابر‌ها در حدود ۱۵ درصد است؛ لذا با وجود نتیجه بخشی، کارآمدی زیادی را نمی‌توان از آن انتظار داشت و نباید این رویارویی را، نوع جدال روی مولفه‌های حیاتی پنداشت.
۸۰ درصد پهپاد‌های کشاورزی در حوزه باغبانی و دام و طیور فعال هستند
مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی:

۸۰ درصد پهپاد‌های کشاورزی در حوزه باغبانی و دام و طیور فعال هستند

رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی گفت: مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی ۸۰ درصد قیمت پهپاد‌ها با فناوری‌های نوین را تسهیلات پرداخت می‌کند.وی تصریح کرد: پهپاد‌های کشاورزی در استان‌های شمالی، استان‌های جنوبی و در قطب‌های تولید، توسعه و تکثیر یافته و در عملیات مختلف از جمله سمپاشی، تغذیه، گردافشانی، محلول‌پاشی و غذادهی در استخر‌های پرورش ماهی و میگو استفاده می‌شوند.
ضعف مکانیزاسیون، عامل ضایعات ۱۵درصدی گندم
دبیر اجرایی اتاق اصناف کشاورزی ایران؛

ضعف مکانیزاسیون، عامل ضایعات ۱۵درصدی گندم

دبیر اجرایی اتاق اصناف کشاورزی ایران با بیان این‌که هنوز در کشور از کمباین‌های ۵۰سال قبل استفاده می‌شود، گفت: ضعف مکانیزاسیون کشاورزی و فرسودگی کمباین‌های برداشت سبب می‌شود به طور متوسط حداقل ۱۵درصد گندم تولیدی به ضایعات تبدیل شود و برای رفع این مشکل نیاز به کمباین‌های روز دنیا با تکنولوژی پیشرفته داریم.
یک فصل دوندگی برای یک امضا!
انتقاد رئیس اتحادیه گلخانه داران؛

یک فصل دوندگی برای یک امضا!

رئیس اتحادیه گلخانه‌داران، با اشاره به اینکه روند طولانی صدور مجوز‌ها به دلیل ناکارآمدی کارمندان ادارات و سازمان‌ها است تصریح کرد که راهکار این مسئله سیستماتیک و شفاف شدن حوزه تولید و اشتغال زایی به واسطه درگاه ملی مجوز‌ها است.
استفاده از بقایای نیشکر برای خوراک دام
برنامه جامع جایگزین و اصلاح مصرف خوراک دام؛

استفاده از بقایای نیشکر برای خوراک دام

مدیرعامل شرکت کارگزاری ارزیابی و نظارت ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری گفت: یکی از بقایای کشاورزی که می‌تواند به عنوان جایگزین نهاده دامی مورد استفاده قرار بگیرد «بقایای برداشت نیشکر» است؛ در حال حاضر نزدیک به هشتاد هزار هکتار مزرعه نیشکر وجود دارد که به صورت میانگین در هر هکتار نزدیک به ده تن برداشت سرنی نیشکر داریم که امکان جایگزینی برای نهاده‌های دامی را دارد.