دو دلیل برای انفعال گردشگری در درآمدزایی در شرایط تحریم
فرمول توریسم برای عبور از تحریم؛

دو دلیل برای انفعال گردشگری در درآمدزایی در شرایط تحریم

درحالی که آغاز دور جدید تحریم‌ها، می‌تواند بر اقتصاد کشور تاثیرگذار باشد اما برخی از فعالان گردشگری معتقدند این تحریم‌ها اثر مستقیم و جدی در گردشگری به همراه ندارد؛ چراکه دولت‌ها نمی‌توانند مانع دستوری برای سفر مردمشان به نقاط مختلف جهان ایجاد کنند. بر همین اساس، گردشگری چه در عرصه داخلی، چه بین‌المللی می‌تواند فرصتی برای درآمدزایی باشد و به نوعی چرخ اقتصاد را بچرخاند. با این همه کارشناسان گردشگری بر این باورند که گردشگری و جذب گردشگر به دلایل گوناگون از جمله بی‌توجهی دولت به این حوزه نمی‌تواند در راستای بی‌اثر کردن تحریم‌ها و بهبود اوضاع اقتصادی موثر باشد.
مختصات اقتصاد گردشگری پایتخت
نقش توریسم در اقتصاد پایتخت ها؛

مختصات اقتصاد گردشگری پایتخت

در بازه ۱۰ساله اخیر و در تهران، تعداد افراد شاغل در حوزه‌های مربوط به گردشگری سالانه و به‌طور میانگین ۸/ ۶ درصد افزایش پیدا کرده است و از این حیث، پایتخت ایران در رتبه دوم سریع‌ترین شهرهای جهان در رشد اشتغال‌زایی در توریسم قرار گرفته است. این یافته اخیر «شورای جهانی سفر و گردشگری» (WTTC) است که در گزارش جدید خود با عنوان «سفر و گردشگری شهری» که به صورت سالانه منتشر می‌شود، منعکس شده است. به‌موجب یافته‌های این گزارش که در آن مشارکت بخش گردشگری در اقتصاد ۷۲ شهر از سراسر جهان مورد بررسی قرار گرفته، در سال ۲۰۰۷ میلادی بیش از ۵۸ هزار نفر در پایتخت ایران شغلی در حوزه گردشگری داشتند و این رقم در سال ۲۰۱۷ از ۱۱۲ هزار شغل نیز فراتر رفته است.
نابلدهای توریسم
سهم ایران از گردشگری ؛

نابلدهای توریسم

هر چند سال یکبار یکی از شهرهای ایران به عنوان پایتخت فرهنگی یا گردشگری در جهان اسلام و دنیا معرفی می‌شوند اما موضوعی که به آن توجه نشده، تغییرات زیرساختی این شهرها در قبل و بعد از کسب این عناوین و انتخاب به‌ عنوان میزبان است.
هر گردشگر، ۳۰ بشکه نفت
در ­برنامه تلویزیونی «دستخط»­ مطرح شد؛

هر گردشگر، ۳۰ بشکه نفت

علی‌اصغر مونسان معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گفت: میانگین درآمد ورود هر گردشگر به ایران حدود 1500 دلار است؛ ­اگر هر بشکه نفت را 50 دلار در نظر بگیریم، در آمد ما از هر گردشگر برابر با صادرات 30 بشکه نفت است.
چرا صنعت توریسم پیشرفت نمی‌کند؟
علای رغم پتانیل های موجود؛

چرا صنعت توریسم پیشرفت نمی‌کند؟

از دیدگاه اقتصاددانان یکی از سریع‌ترین راه‌های بازگشت سرمایه، صنعت توریسم و گردشگری است و بالاترین ضریب انباشت سرمایه را دارد. کارشناسان،گردشگری را نه ‌فقط صنعتی ارزآور بلکه فرصتی برای افزایش همکاری‌‏های فرهنگی ملت‌ها نیز اعلام می‌کنند.
سهم کمتر از چهار درصدی توریسم در کل صادرات ایران
سد صادرات صنعت سفر؛

سهم کمتر از چهار درصدی توریسم در کل صادرات ایران

بنا به آمار منتشرشده از سوی «شورای جهانی سفر و گردشگری»، ایران در سال ۲۰۱۷ حدود چهار میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار درآمد از طریق سفر گردشگران خارجی به خاک کشور داشته و این رقم ۹/ ۳ درصد از کل صادرات ایران را تشکیل داده است. این درحالی است که امارات متحده عربی با درآمدی معادل ۳۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار از گردشگران خارجی خود در سال ۲۰۱۷ پیشتاز منطقه بوده و این رقم ۷/ ۸ درصد از کل صادرات امارات است.
تخمین درآمد ۶۴ میلیاردی «میراث» از عوارض خروج
میزان درآمد حاصل از عوارض خروج از کشور شفاف نیست؛

تخمین درآمد ۶۴ میلیاردی «میراث» از عوارض خروج

بنا به برآورد انجام شده و با استناد به اظهارنظر جدید رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری که سهم این سازمان از هر مورد پرداخت عوارض به‌جای ۴۰ هزار تومان مقرر شده ۱۷ هزار تومان بوده، تخمین زده می‌شود که این سازمان در ۶ ماه نخست سال‌جاری ۶۴ میلیارد تومان از این طریق کسب کرده است.افزایش چندبرابری و پلکانی عوارض خروج از کشور در سال ۹۷ یکی از جنجالی‌ترین موارد لایحه بودجه برای این سال بود که به‌رغم حرف و حدیث‌های فراوان پیرامون آن، نهایتا اجرایی شد. به‌موجب سیاست جدید، عوارض خروج از کشور برای هر مسافر و در سفر اول خود به‌میزان ۲۲۰ هزار تومان است که این رقم برای دومین سفر خارجی ۳۳۰ هزار تومان و برای سومین سفر خارجی و سفرهای بعد از آن طی سال ۴۴۰ هزار تومان تعیین شده است.
رتبه ۳۵ ایران در اقتصاد‌های ‌گردشگری جهان
شورای جهانی سفر و گردشگری در گزارشی تحلیلی اعلام کرد؛

رتبه ۳۵ ایران در اقتصاد‌های ‌گردشگری جهان

براساس گزارش اخیر شورای جهانی سفر و گردشگری (WTTC) که به بررسی توانمندی کشورهای جهان در حوزه گردشگری پرداخته، گردشگری ایران با اختصاص سهمی ۷۴۷/ ۳۰ میلیارد دلاری از کل تولید ناخالص داخلی کشور در سال ۲۰۱۷، در رتبه ۳۵ اقتصادهای گردشگری جهان ایستاده است. گزارش این نهاد بین‌المللی نشان می‌دهد اگرچه ایران از لحاظ حجم و رشد مطلق اقتصاد توریسم در برخی شاخص‌ها در میان کشورهای ممتاز قرار گرفته، اما درصد رشد اقتصادی حاصل‌شده در این عرصه در ایران به‌اندازه ابعاد و ظرفیت‌های این صنعت در کشور نبوده است؛ خصوصا طی هفت سال اخیر که در پی عبور از بحران مالی اواخر دهه گذشته میلادی بسیاری از کشورها حساب ویژه‌ای روی گردشگری به‌عنوان ابزاری برای تحقق توسعه پایدار باز کرده‌اند و رقیبان منطقه‌ای ایران نیز اقتصاد گردشگری خود را وسعت داده‌اند.
هزینه ویزای برخی کشورها به ریال پرداخت می شود
هزینه ویزای توریستی؛

هزینه ویزای برخی کشورها به ریال پرداخت می شود

معمولا بیشتر سفارتخانه ها برای اینکه ویزا به ایرانی ها بدهند مبلغی حدود ۶۰ یورو از مسافر می گیرند این مبلغ گاهی با هزینه خدمات اضافی شرکت هایی که وظیفه تحویل مدارک مسافر را برای سفارتخانه به عهده گرفته اند به ۸۵ یورو نیز می رسد.
۵