ضرورت آشنایی کتابداران با مسائل روز نابینایان و تلاش برای گسترش خط بریل + مراسم اختتامیه
دوره آموزشی کتابداران برای نابینایان در کتابخانه‌های عمومی ؛

ضرورت آشنایی کتابداران با مسائل روز نابینایان و تلاش برای گسترش خط بریل + مراسم اختتامیه

دوره آموزشی دو روزه کتابداران بخش نابینایان نهاد کتابخانه‌های عمومی با حضور کارشناسان مربوطه از سراسر کشور طی روز‌های ۳۰ و ۳۱ فروردین برگزار شد (روز اول نشست، آشنایی با مهارت‌های «کار با سامانه سامان»، «آشنایی با منابع الکترونیک» و «خدمات کتابخانه‌های عمومی برای نابینایان». در روز دوم «بازی‌های فکری»، «کار با سامانه سامان» و «چگونگی استفاده از دستگاه برجسته‌نگار هوشمند همراه تبلت بریل ویژه نابینایان»). این دوره به همت دفتر پژوهش و آموزش نهاد و با حضور ۴۵ کتابدار از استان‌های مختلف با همکاری انجمن علمی ارتقای کتابخانه‌های عمومی ایران در دانشگاه خوارزمی برگزار گردید. منصور شادکام، قائم‌مقام انجمن نابینایان ایران در مراسم اختتامیه این نشست گفت:من با بسیاری از کتابداران نابینا در ارتباط هستم. از شما کتابداران نابینا انتظار دارم در حوزه کاری خود طوری عمل کنید تا مدیران بالادستی شما باز هم تمایل به جذب نابینایان و کم‌بینایان را داشته باشند. شادکام در خصوص استفاده از خط بریل گفت: متأسفانه در سال‌های اخیر استفاده از خط بریل در میان نابینایان کمرنگ شده است که این مسئله آسیب‌های فراوانی را به دنبال داشته است. چه بسیار نابینایانی که تا مقطع دکتری تحصیل می‌کنند، اما توانایی نوشتن یک مقاله را ندارند و نوشته آن‌ها سرشار از اغلاط املایی است. این آسیب تنها با رواج یافتن خط بریل در میان نابینایان رفع می‌شود.
انتشار کتاب راهنمای «ثبت و ضبط تاریخ شفاهی» توسط سوره مهر
اثر والری رالی یو با ترجمه حسین فراهانی:

انتشار کتاب راهنمای «ثبت و ضبط تاریخ شفاهی» توسط سوره مهر

تاریخ شفاهی یکی از شیوه‌های پژوهش در تاریخ است که به شرح و شناسایی وقایع، رویداد‌ها و حوادث تاریخی بر اساس دیدگاه‌ها، شنیده‌ها و عملکرد شاهدان، ناظران و فعالان آن ماجرا‌ها می‌پردازد. کتاب «ثبت و ضبط تاریخ شفاهی»؛ راهنما برای علوم‌انسانی و علوم‌اجتماعی (به همراه اصول و روش‌های مصاحبه) نوشته والری رالی‌یو (تاریخدان و روانشناس- ۱۹۳۴) در انتشارات سوره‌مهر به چاپ رسید. این کتاب، برای محققانی که برای مصاحبه عمقی به راهنما نیاز دارند، نوشته شده و با پرداختن به مسائل اخلاقی و پرسش‌های مربوط به روابط بین مصاحبه‌کننده و راوی و فنون مصاحبه، به محققان و نیز استفاده‌کنندگان مصاحبه عمقی کمک می‌کند تا به غنای دانش شان از تاریخ خود بیفزایند. نویسنده از آنجا که خود مورخ است، بیشتر از نگاه یک مورخ به موضوع نگریسته، درباره مسائل در خور توجه محققان تاریخ معاصر از طریق روش‌شناسی تاریخ شفاهی صحبت کرده است. ولی او همچنین به دغدغه‌های محققان در رشته‌های دیگر نیز در مواردی که رویکرد آن‌ها از رویکرد مورخان متفاوت است، توجه داشته است.
جابجایی کتابخانه سازمان برنامه و بودجه صرفا فیزیکی است
ادعای سازماندهی و حفاظت از اسناد:

جابجایی کتابخانه سازمان برنامه و بودجه صرفا فیزیکی است

پیرو انتشار اخبار مربوط به حذف کتابخانه سازمان برنامه و بودجه و بیرون ریختن اسناد و همچنین دیدار نوبخت با رئیسی در این خصوص و بیان گلایه ها و ذکر اهمیت مرکز اسناد این سازمان، ادعا شده است که برای سازماندهی و حفاظت از اسناد به عنوان منابع اطلاعاتی ارزشمند و دسترسی بهتر کارکنان سازمان و همچنین اساتید، دانشجویان، پژوهشگران، برنامه‌ریزان و کارشناسان خارج از سازمان به این اسناد، کتابخانه مرکزی سازمان به مکان دیگری منتقل ‌می‌شود و حذف تشکیلات و دور ریختن اسناد، به هیچ وجه مطرح نمی باشد..
ممیزی استاد؟ + وقتی اختیار عمل مطلق به مدیران دولتی می دهیم
ماجرای صدور مجوز برای کتاب شعر شفیعی‏ کدکنی:

ممیزی استاد؟ + وقتی اختیار عمل مطلق به مدیران دولتی می دهیم

شایعات ممیزی مجموعه شعر استاد محمدرضا شفیعی کدکنی چنان بالا گرفته و حاشیه ساز شده که همه را به تکاپو انداخته است. بعضی ها می گویند که رستم رستم است و نیاز به آزمون ندارد. برخی دیگر برای اثبات وجود کوتوله خودشان، منم منم و قانون قانون می کنند ( بخوانید انا رجل ) و برخی دیگر هم ، معتقدند که اتفاق خاصی نیفتاده و روند بروکراتیک تعریف شده برای چاپ یک کتاب در حال طی شدن است. یاسر احمدوند معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، می گوید که در جلسه سه‌شنبه ۲۸ آذرماه و پیش از آن‌که «درباره این کتاب در جلسه شورای نظارت بر کتاب بزرگسالان تصمیم‌گیری شود» گفت، «ما اصلاً درباره کیفیت کتاب‌ها نظر نمی‌دهیم و مجوز این کتاب هم مثل سایر کتاب‌های وارده، روند قانونی‌اش را طی می‌کند.».در واکنش به این عمل وزارت ارشاد عباس عبدی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: پس از کدکنی نوبت به مولوی و حافظ و سعدی و ... هم خواهد رسید. همین الان اگر نهج‌البلاغه را بدون انتساب به امام علی برای گرفتن مجوز بدهند، بعید است که مجاز شناخته شود.
آقای وزیر ارشاد، اجازه بازی الاکلنگی با حوزه فرهنگ را ندهید، لطفا دستور باز شدن مجدد طاقچه، درخواست طی کسب مجوز و جریمه احتمالی را صادر کنید
مراقب نوع حضور در حوزه فرهنگ باشیم؛

آقای وزیر ارشاد، اجازه بازی الاکلنگی با حوزه فرهنگ را ندهید، لطفا دستور باز شدن مجدد طاقچه، درخواست طی کسب مجوز و جریمه احتمالی را صادر کنید

عکسی از کارکنان طاقچه منتشر شد و حاشیه‌هایی را ایجاد نمود و برخورد‌های حقوقی خاصی را سبب گردید. تا اینجای داستان شاید رویه‌ای معقول باشد، اما دستور بستن طاقچه و از مدار خارج کردن ان، بیشتر بنوعی تندروی شباهت دارد تا برخورد حقوقی و اصلاحی. از وزیر محترم ارشاد تقاضامندیم، پیگیری‌ها و دستورات لازم برای فعالیت مجدد طاقچه، فراهم آوردن تمهیدات لازم برای کسب مجوز قانونی و اعمال جرائم احتمالی برای اجرای جنبه تنبیهی کار را صادر فرمایند. سرمایه فرهنگی، به راحتی بدست نمی‌آید که به راحتی از دست بدهیم. طاقچه و سایر فعالان حوزه فرهنگ، بنوعی سرمایه ملی ما محسوب می‌شوند. ممنون دار شما و سایر خادمان نظام، برای همه اقدامات حمایتی مبذول داشته شده، هستیم. امیدواریم عزیزان ما در طاقچه نیز با رعایت چارچوب ها، با قوت و قدرت بیشتری وارد میدان فرهنگ شده و فعالیت قویتری از خود ارایه دهند. دلخوری‌های ایجاد شده را هم باید بر همدیگر ببخشیم و فعالیت استاندارد شده‌تر را در تراز کار قرار دهیم.
جوایز ادبی باعث افزایش تعامل بین اهل قلم می‌شوند
دبیر هجدهمین دوره جایزه قلم زرین:

جوایز ادبی باعث افزایش تعامل بین اهل قلم می‌شوند

کامران شرفشاهی، نویسنده، شاعر، پژوهشگر با بیان اینکه جشنواره «قلم زرین» یکی از جشنواره‌های معتبر ادبی کشور است یادآور شد: جایزه ادبی قلم زرین هرساله با بررسی کتاب‌هایی که در قلمرو ادبیات منتشر شده به رونق کتاب‌های ادبی در جامعه کمک شایانی کرده و مثل هر جایزه ادبی معتبر دیگری، این مولفه خود به افزایش تعامل و انگیزه بیشتر در بین دوستان اهل قلم منتج شده است.
بررسی حضور کتابخانه‌های ایران در ایفلا
مدرس علم اطلاعات مطرح کرد:

بررسی حضور کتابخانه‌های ایران در ایفلا

مریم پاکدامن، مدرس علم اطلاعات و دانش‌شناسی دانشگاه الزهرا (س) معتقد است: «چالش بزرگی که امروز در کشور ما وجود دارد این است که هنوز کنسرسیوم کتابخانه‌های تخصصی در ایران تشکیل نشده و به همین دلیل این کتابخانه‌ها هنوز به صورت جزیزه‌ای و پراکنده فعالیت می‌کنند؛ بنابراین هنوز تعریف و زیرمجموعه مشخصی برای کتابخانه‌های تخصصی در ایران وجود ندارد.»ایشان، نقش رایزنان فرهنگی در معرفی دستاورد‌های کتابخانه‌ای را اساسی دانست و آن‌ها را تسهیل‌گر روابط فرهنگی و کتابخانه‌ای معرفی کرد.
بازدید رهبر از نمایشگاه ۳۴ کتاب
بعد از کرونا؛

بازدید رهبر از نمایشگاه ۳۴ کتاب

رهبر معظم انقلاب اسلامی امروز یکشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۲ با حضور در مصلای امام خمینی (ره) از سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بازدید کردند.