خطر جدی سقوط به روزمرگی در سینمای ایران
هشدار مجید مجیدی،کارگردان:

خطر جدی سقوط به روزمرگی در سینمای ایران

در دومین جشنواره ملی چندرسانه‌ای میراث فرهنگی کارگاه آموزشی «بازنمایی مردم‌شناسی در سینما» با تدریس مجید مجیدی کارگردان سینما عصر روز شنبه ۴ آذر (روز نخست کارگاه‌های جشنواره ) در سالن نشست‌های موزه ملی ایران برگزار شد. در این کارگاه مجید مجیدی مدعی شد که بالندگی سینمای ایران در سال‌های اخیر کم شده است و در خطر سقوط قرار داریم و به نوعی دستخوش روزمرگی شده‌ایم.
جبلی یا جلیلی ، فرمان دست کیست ؟ + صدا و سیمای ملی که متاسفانه واقعا میلی است!
صداسیمایی که دیگر فراگیر نیست:

جبلی یا جلیلی ، فرمان دست کیست ؟ + صدا و سیمای ملی که متاسفانه واقعا میلی است!

مرز بین شرکت و ایمان، نفاق و تعهد ، متعهد بودگی دینی یا خوارج بودگی ، خیلی باریک بوده و ان شاالله خداوند کسی را در این مرز آزمون نکند. به فرمایش علی(ع)، راه یافتن شرک در دین، از راه رفتن موری سیاه در شب تار بر روی سنگ خارا، ناپیداتر است. این را گفتیم که برسیم به وضع صداسیمای ملی محترم کشورمان، صداسیمایی که بدلیل القای نادرست جو امنیتی بر آن و پمپاژ ایدئولوژی، از صراط کارکردی و وظایف محوله قانونی خارج شده و به سطح یک کانال رسانه ای کم اثر دارای تورش( انحراف از معیار) شدید سیاسی ( تبدیل ملی به میلی) ، تقلیل جایگاه داده است . آیا هنوز می توان فرمایشات حضرت امام که می گفت صداسیما دانشگاه است را در خصوص این نهاد بزرگ اما کم اثر ، بکار برد؟ با خودمان و تمدن اسلامی- ایرانی چه می کنیم ای گروه سیاست زده غافل؟ منتقدین معتقدند که آنچه از صداوسیما پخش می‌شود، تنها تصمیم پیمان جبلی و پیش از او علی عسگری نبوده و با نگاهی به افراد اطراف صداوسیما می‌توان گمانه‌زنی‌هایی درباره هسته تخریب داشت. نباید فراموش کرد پیمان جبلی ضمن حضور در سازمان صداوسیما، سابقه حضور در شورای عالی امنیت ملی در دورانی که سعید جلیلی دبیری این نهاد امنیتی را عهده‌دار بود، در کارنامه دارد. بنابراین بیراه نیست اگر ادعا شود او نقش اساسی در تصمیمات رئیس صداوسیما دارد. تقاضا داریم در خصوص این متن، ما را با نظرات ، روشنگری ها و جهت دهی ها، آگاه تر کنید.
مواضع میهمانان برنامه‌های زنده موضع رسانه ملی نیست
روابط عمومی صداوسیما:

مواضع میهمانان برنامه‌های زنده موضع رسانه ملی نیست

چند روزی است که اظهارات منصوره معصومی اصل، کارشناسی که در برنامه «آرمان» شبکه معارف حضور پیدا کرده بود سوژه کاربران فضای مجازی شده است. او در بخشی از صحبت‌هایش می‌گوید :«مملکت مال حزب‌اللهی‌هاست.». روابط عمومی رسانه ملی، در واکنش به بازتاب این صحبت‌ها به منظور تنویر افکار عمومی اطلاعیه‌ای صادر کرد . روابط عمومی سازمان صدا و سیما در این اطلاعیه بیان داشت که با وجود بارها اعلام رسمی و مکرر این موضوع در موارد پیشین، مجددا تاکید می‌کند که مواضع میهمانان و کارشناسان برنامه‌های زنده چه در گذشته و چه در آینده الزاما موضع رسانه ملی نیست.
تلویزیون ، سیاه چاله بلع بودجه ملی با اثرگذاری میلی در حد چند شبکه محلی ماهواره ای + مدار و عدم برخورد مدیریتی تا کی؟
پاسخ طلبی از مدیران صداسیما و هیات نظارت بر صداسیما:

تلویزیون ، سیاه چاله بلع بودجه ملی با اثرگذاری میلی در حد چند شبکه محلی ماهواره ای + مدار و عدم برخورد مدیریتی تا کی؟

می گویند اگر قصد ضربه زدن به یک تمدن را دارید به سه گانه زن، خانواده و جوان حمله کنید. سال هاست که نهاد خانواده و گروه جوانان و زنان در این کشور، مورد حمله آندولسی قرار گرفته و در کنار فشارهای اقتصادی و کم توجهی ها به مسائل تربیتی ( خصوصا تربیت دینی)، صدمات زیادی بر ما وارد شده است. آنگه سازمانی مثل صداسیما مشخص نیست که سر و دمش با کدام برنامه می چرخد؟ هیولاوار از بودجه ملی تغذیه می کند و حریصانه به دنبال سلیقه گرایی و فعالیت میلی است. آنقدر عقب ماندگی حرفه ای دارد که حتی غالب برنامه ها به شکل سرانگشتی هم شده، تفکیک گروه سنی ندارد. پخش فیلم و سریال تکراری شده است اسباب گذران روزمرگی مدیران این مجموعه و مردمی که مختارنامه را چهل بار می بینند ( زمان اختصاص یافته را ضربدر جمعیت کنید و اتلاف منافع ملی را محاسبه نمایید). بعد مدعی هستیم که چرا مردم گرایش به ماهواره پیدا کرده اند و از فرهنگ خودمان دور شده ایم؟ بله ، برای همین خاک بر سری های عده ای مثلا مدیر ، این اتفاقات در حال رخ دادن است. وقتی مناسبتی ( خصوصا از جنس عزا و مناسک عزاداری باشد)، انگار شبکه ها با یکدیگر رقابت داشته باشند، اقدام به قطع تعادل و وزن سنجی برنامه ای شده و همه چیز می شود ماتم و سیاسی کاری. آقایان و خانم های محترم مدیر در صداسیما، بنظر شما حقوق ماهیانه تان با این حد ضربه به توسعه ملی و چوب لای چرخ جریان تمدن سازی کردن ، حلال است؟ آیا معنای معاند و منافق جدید را می دانید؟ خداوند به دین و دنیای شماها و ما رحم کند. خبر می رسد که سری جدید سریال‌های «پایتخت» و «زیرخاکی» و «نون خ» قرار است دوباره جلوی دوربین بروند و احتمالا از عید امسال به‌طور همزمان یا در زمان‌های جداگانه از تلویزیون پخش شوند. خوب است اما کافی نیست. صداسیما انضباط مالی ، تخصص اداره مدیریتی ، اراده برخورد با پشت پرده ها و صلاحیت حرفه ای می خواهد. سلام آقای جبلی ، حال خودت با مدیران شبکه ها چطوره اخوی؟
سینمای کمدی؛ فرصت یا آفت سینمای ایران
ابعاد و ویژگی‌های سینمای کمدی ایران:

سینمای کمدی؛ فرصت یا آفت سینمای ایران

چرا مخاطبان در میان این فیلم ها با ژانرهای مختلف، کمدی‌ها را می‌پسندند، دلایل متعددی دارد که شاید مهمترین آن، نیاز گروه‌های مختلف اجتماعی به قرار گرفتن در شرایطی فارغ از دغدغه‌های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی باشد.تغییر ذائقه سینمایی مردم و تمایل آنها برای تماشای فیلم های طنز و شاد، هرچند سبب رونق اقتصاد سینما شده، اما افول استقبال از گونه‌های دیگر نظیر اجتماعی، دفاع مقدس، کودک و نوجوان موضوع مهمی است که باید ریشه‌ها و علل آن بررسی شود.
پرخرج ناکارآمد!

سقوط ۷۵ درصدی مخاطبان سریال‌های صدا و سیما + حاشیه زنی و اهمال در وظایف اصلی

سیاسی بازی و بولتن داری جهت دار، کم توجهی به افکار عمومی و نیاز مخاطبین در سطح ملی، بی انضباطی‌های مالی و خاصه خرجی ها، نداشتن راهبرد‌های مقابله با رسانه‌های خارجی و نابلدی در فرهنگ سازی داخلی، دور شدگی تدریجی از ماموریت‌های قانونی و دیگر آسیب‌های وارده، از صداسیما سازمانی کم خاصیت و پرادعا ساخته است. سازمانی که در سال ۱۴۰۲، هشت همت برای بودجه سالیانه کشور خرج داشته و علاوه بر این دارای درامد‌های شایان تبلیغاتی است. کارگروه نظارت بر صداسیما اگر صبخانه و نهار خودشان را صرف کردند و عصر، وقت داشتند، اندکی بر وظایف قانونی محول شده به خودشان فکر کنند. حجالت بکشند که لطف رهبر را با چه کیفیتی پاسخ داده اند. صداسیما بعنوان رسانه ملی با این فرمان، از صداسیمای میلی هم خارج شده و ترس آن وجود دارد که به سمت صداسیمای ویلی، گرایش پیدا کند.
انتقادات مصطفی کواکبیان از صداسیما:

چرا تلویزیون به جای استفاده از فردوسی‌پور و رشیدپور از مجری فحاش حمایت می‌کند ؟ چرا همه شبکه‌های تلویزیون شده شبکه افق!

برنامه زنده «جام جم» شب گذشته میزبان مصطفی کواکبیان، مدیر مسئول روزنامه مردم سالاری و دبیرکل حزب مردم سالاری بود تا در موضوع «رسانه ملی و مطالبه گری» با مجری برنامه بحث و تبادل نظر داشته باشد. در بخش‌هایی از این برنامه کواکبیان به انتقاد از صداوسیما در برخورد دوگانه با دولت‌ها پرداخت و گفت: مشکلات اقتصادی مردم در صداوسیما جایی ندارد و این ضعف به علت همراهی تیم مدیریتی در صداوسیما با دولت سیزدهم است چرا که برخورد صداوسیما با دولت قبل، و بیان مطالبات و پیگیری وعده‌ها بسیار متفاوت بود.کواکبیان با اشاره به ریزش شدید مخاطبان تلویزیون نیز ادامه داد: برخلاف نظر مقام رهبری که بر شعار «جذب حداکثری و دفع حداقلی» تاکید دارند به نظر می‌رسد تلویزیون در دو سال گذشته به دفع حداکثری و جذب حداقلی اعتقاد دارد.
کارگردان سینما: فاتحه تلویزیون را بخوانید
صدا و سیمای ملی یا پایگاه سیاسی ایدئولوژیک؟

کارگردان سینما: فاتحه تلویزیون را بخوانید

ابوالحسن داوودی کارگردان سینما، گفت: این‌ها تلویزیون را صرفاً به عنوان یک پایگاه سیاسی- ایدئولوژیک یک جریان فکری خاص می‌دانند و آن لفظ صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران در واقع هیچ ارتباطی با مخاطب ملی ندارد. وی افزود: تلویزیون، با صراحت کامل بگویم، به نظر من فاتحه‌اش خوانده است.
فیلم سینمایی «اورکا» قاچاق شد + تعداد فیلم های قاچاق در نیمه سال ۱۴۰۲ به هفت رسید
قاچاق ادامه دار فیلم های سینمایی و بی خیالی ارشاد:

فیلم سینمایی «اورکا» قاچاق شد + تعداد فیلم های قاچاق در نیمه سال ۱۴۰۲ به هفت رسید

پس از انتشار غیر قانونی فیلم‌های «برادران لیلا» و «تفریق» با بازی ترانه علیدوستی، اینبار نوبت به دیگر فیلم او با نام «اورکا» رسید تا تعداد فیلم‌های قاچاق شده این بازیگر به عدد سه برسد. «اورکا» ساخته سحر مصیبی هفتمین فیلمی است که از ابتدای سال جاری تاکنون به شکل غیر قانونی منتشر می‌شود.