چرا ناصر طهماسب در سکوت خبری به خاک سپرده شد؟
توضیحات کیومرث طهماسب درباره پدر:

چرا ناصر طهماسب در سکوت خبری به خاک سپرده شد؟

ناصر طهماسب، صدای ماندگار کشورمان جمعه، اول دی ماه بر اثر سکته مغزی در سن ۸۴ سالگی درگذشت و پیکرش در سکوت خبری در روز شنبه به خاک سپرده شد. فرزند این صدای ماندگار دلیل این اتفاق را احترام به خواسته پدر عنوان کرد. کیومرث طهماسب دربارۀ اینکه چرا خبر درگذشت پدرش دیروز رسانه‌ای نشد می‌گوید: همان‌طور که پدر را می‌شناسید همیشه برای خودشان حریم خصوصی قائل بودند و از حاشیه و رسانه‌ای شدن و گفت‌وگو به دور بودند؛ به همین خاطر ما به خواستۀ ایشان حرمت گذاشتیم و اول به‌خاطر خودش و بعد خودمان صبر کردیم تا مراسم خاکسپاری انجام شود تا اینکه امروز خودم خبر فوت ایشان را اعلام کردم.
جمال الدین اسدآبادی در دو جبهه تقویت روشنفکری دینی ، فقه پویا ، تمدن اسلامی و جبهه استعمار ستیزی خارجی و استثمار زدایی داخلی
امیرمحمد کوچک‌زاده، نویسنده گفتار متن مستند «جمال الدین» :

جمال الدین اسدآبادی در دو جبهه تقویت روشنفکری دینی ، فقه پویا ، تمدن اسلامی و جبهه استعمار ستیزی خارجی و استثمار زدایی داخلی

شخصیت سید جمال الدین اسدآبادی بدلیل منظومه فکری پیشرو و انتقادی اش و همچنین سبک زندگی تخصصی و عموما پوشیده و چارچوب مدارش ، برای عموم ناشناخته بوده و اطلاع جامعه از او با گرایشات ایدئولوژیک همراه بوده و تا حد زیادی سطحی و پوسته ای است. نشانه یابی عملکردی از زندگی سید جمال، تاکید موکدی بر سه گانه روشنفکری دینی، فقه پویا و تمدن سازی اسلامی در حوزه شناختی و همچنین استعمارستیزی خارجی ( ممانعت از نفوذ اجنبی به کشور و دستگاه حاکمه) و استثمارزدایی داخلی ( مقابله با حاکمان مستبد و خود ویژه بین) دارد. بر این قاعده، سید جمال در عین حال که یک روشنفکر دینی است ، نوعی مبارز در مقابل استعمار بوده و بعنوان نیروی اپوزیسیون در مقابل حکام داخلی، شناخته می شود. امیرمحمد کوچک‌زاده، نویسنده گفتار متن مستند «جمال الدین» معتقد است از آنجا که جمال‌الدین اسدآبادی شخصیتی جنجالی در تاریخ ایران و اسلام است، زندگی او برای مخاطب جذاب خواهد بود.
پنج سال بعد از ابوالفضل زرویی (ملانصرالدین گل آقا)
حکایتی از زرویی به روایتی از محمد محمدی:

پنج سال بعد از ابوالفضل زرویی (ملانصرالدین گل آقا)

ابوالفضل زرویی نصرآباد، متولد ۱۵ اردیبهشت ۱۳۴۸ تهران، شاعر، پژوهشگر و طنزپرداز، کارشناس ارشد زبان و ادبیات فارسی می‌باشد. وی از سال ۱۳۶۸ آغاز به کار مطبوعاتی و فرهنگی را با همکاری نشریات: گل آقا، همشهری، جام جم، ایرانیان، انتخاب، زن، مهر، کیهان ورزشی، بانو، جستجو، عروس و... آغاز نمود و با اسم‌های مستعار ملانصرالدین، چغندر میرزا، ننه قمر، کلثوم ننه، آمیز ممتقی، میرزا یحیی و عبدل طنز نوشته است. علاوه بر مطالب طنز در نشریات و روزنامه‌ها، از کتاب‌های ابوالفضل زرویی نصرآباد می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: تذکرة المقامات، افسانه‌های امروزی، وقایع‌نامه طنز ایران (همکاری با فریبا فرشادمهر) بامعرفت‌های عالم (کتاب گویای طنز) رفوزه‌ها (مجموعه شعر طنز) حدیث قند (مجموعه مقالات طنزپژوهی) کلاغه به خونه‌ش نرسید (مجموعه افسانه‌های طنز آمیز) «ماه به روایت آه» روایتی از زندگانی و شخصیت عباس بن علی (ع) برگزیده جایزه ادبی کتاب سال عاشورا (۱۳۹۴ خ). خاطرات سر پروفسور حسنعلی‌خان مستوفی، کتاب مستطاب خرپژوهی، یک بغل کاکتوس، صد شعر طنز، اصل مطلب، مجموعه شعر طنز و غیره.
پرواز پروانه
مروری گذرا بر زندگی پروانه معصومی:

پرواز پروانه

زندگی هنری پروانه معصومی درخشش های خوبی داشت و بخشی از این درخشش ها را باید در خلق و خوی خانم بازیگر و کاستن از حاشیه ها جستجو کرد. پروانه معصومی ،مدیر و سیاستمدار حوزه هنر نبود و تمایلی به این کار نداشت، اما از زیرکی و ظریف بینی خاصی در همگرایی با قدرت برخوردار بود. دو دیدار او در قبل از انقلاب با فرح دیبا و دیدار بعد انقلابش با مقام معظم رهبری ، روایت های زیادی برای تحلیل دارد. هرچند که پروانه داستان ما نافی دیدار قبل از انقلابش بود. زندگی پروانه در صومعه سرای گیلان را هم نباید پای گوشه نشینی و جمع گریزی او گذاشت. سبکی از زندگی کم حاشیه و ارام و حرفه ای بود که خانم معصومی ان را عامدانه و عالمانه انتخاب نموده و اجرایی کرده بود. پرواز پروانه ، توصیفی است از زندگی پروانه معصومی به قلم رضا صائمی خبرنگار فرهنگ .
درگذشت پروانه معصومی در ۷۹ سالگی براثر عارضه ریوی در صومعه سرا
درگذشت هنرمند زن تلویزیون:

درگذشت پروانه معصومی در ۷۹ سالگی براثر عارضه ریوی در صومعه سرا

پروانه معصومی بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون که چند سالی بود در صومعه سرای گیلان زندگی می‌کرد ساعتی قبل در شهر صومعه سرا در سن ۷۹ سالگی درگذشت. نعیمه نظام دوست با انتشار پستی در صفحه خود ضمن تائید این خبر نوشت: «خداحافظ بانو جان مهربانم سفرتون سبز ، خانم جان بانو پروانه معصومی مهربانم ". لازم به توضیح است که پروانه معصومی چند روزی در بیمارستان به دلیل عارضه پارگی روده بستری بود و امروز بر اثر عفونت ریوی به آی سی یو منتقل شد و ساعتی پیش از دنیا رفت. پروانه معصومی متولد ۱۳۲۳ بازی در آثار ماندگاری چون «کلاغ»، «غریبه و مه»، «رگبار»، «ناخدا خورشید» و.. را در کارنامه دارد.
در جمهوری اسلامی خیلی ها مثل شما تخصص لازم در سمت های اشغال شده را ندارند خانم خزعلی
واکنش پرویز پرستویی به اظهارات انیسه خزعلی درباره آموزش بازیگری به طلبه ها:

در جمهوری اسلامی خیلی ها مثل شما تخصص لازم در سمت های اشغال شده را ندارند خانم خزعلی

پرویز پرستویی در واکنش به اظهارات معاون رئیس جمهور درباره پیشنهاد ورود بانوان طلبه به عرصه سینما و بازیگری، متنی بلند را در صفحه اینستاگرام خود منتشر کرد و ضمن انتقاد از این پیشنهاد در بخشی از این متن نوشت: «یادتان باشد ایران را با نام هنرمندانش و البته با فرهنگی که شما جماعت موجب کمرنگ‌شدن آن شده‌اید می‌شناسند، نه با نام شما».در جمهوری اسلامی خیلی ها مثل شما تخصص لازم در سمت های اشغال شده را ندارند.
ورود پیکر زنده‌یاد دکتر اسلامی نُدوشن به ایران شش ماه بعد از فوت
اسلامی ندوشن به خانه برگشت:

ورود پیکر زنده‌یاد دکتر اسلامی نُدوشن به ایران شش ماه بعد از فوت

زنده‌یاد محمدعلی اسلامی نُدوشن، پنجم اردیبهشت ۱۴۰۱ در تورنتو (کانادا) درگذشت و بنا بر وصیت خود برای خاکسپاری در نیشابور به ایران بازگشت. آیین یادبود و بدرقه این نابغه فرهنگ و ادب ایرانی، روز دوشنبه ۲۹ آبان ماه ۱۴۰۲ ساعت ۹ صبح در موسسه اطلاعات برگزار می‌شود.
مرضیه برومند از مدیرعاملی خانه سینما استعفاء داد
با اعلام «ناتوانی از درک پیچیدگی‌ها و تناقض‌های درونی خانه سینما»؛

مرضیه برومند از مدیرعاملی خانه سینما استعفاء داد

مرضیه برومند با صدور اطلاعیه‌ای و اعلام «ناتوانی از درک پیچیدگی‌ها و تناقض‌های درونی خانه سینما» از مدیرعاملی جامعه اصناف سینمای ایران استعفاء داد.