خرافات نحسی سیزده بدر
سیزدهم فروردین؛

خرافات نحسی سیزده بدر

در گذشته سیزده روز پس از آغاز سال نو، مردم ایران زمین پس از ۱۲ روز جشن و شادی به یاد ۱۲ ماه سال، روز سیزدهم نوروز را که روز فرخنده‌ای است به باغ و صحرا رفته، شادی کرده و درحقیقت با این ترتیب دوره نوروز را به پایان می‌رساندند.
عیدی کودکان فراموش نشود
دکتر فاطمه پاسبان:

عیدی کودکان فراموش نشود

دکتر فاطمه پاسبان، عضو هیات علمی موسسه پژوهش و برنامه‌ریزی و اقتصاد کشاورزی دوران کودکی در روز‌های عید نوروز باستان با چه خاطراتی همراه بود، خاطراتی که برخی از آنان شاید تا الان که خودمان بزرگسال شده ایم به یادمان مانده است و چه شیرین و گواراست به یاد آوردن آن خاطرات.
آیین‌ها را نباید دستکاری کرد
ارتباط حاجی فیروز با برده داری؛

آیین‌ها را نباید دستکاری کرد

یک اسطوره‌شناس با بیان این که حذف عناصر آیینی، فرهنگ را به مخاطره می‌اندازد و نباید اندیشه روزمره با آیین‌ها در هم آمیخته و رشته‌های کهن آیین با دغدغه امروز گسسته شود، گفت: صورت سیاه حاجی فیروز با توجه به داده‌های تاریخی هیچ ربطی با برده‌داری نداشته است.
کاشت نخل به‌جای تیراندازی
کارزار "نخله و لا طلقه"؛

کاشت نخل به‌جای تیراندازی

در اقدامی شایسته و نیکو، عشایر شهرستان باوی اظهار داشتند که ما نخل می‌کاریم که حیات داشته باشد و ثمره دهد. ایشان اظهار داشتند ما نخل می‌کاریم و تیراندازی را رد می‌کنیم و در آخر هم آرزو کردند که این سنت جایگزین سنت تیراندازی شود.
سمینار تخصصی
از سوی رایزنی فرهنگی سفارت ایران؛

سمینار تخصصی"معرفی نوروز ایرانی" در ژاپن برگزار شد

از سوی رایزنی فرهنگی سفارت ایران در ژاپن و در ادامه برگزاری ویژه برنامه‌های نوروزی در این کشور، وبینار تخصصی با عنوان "معرفی نوروز ایرانی" روز شنبه ۷ فروردین ماه ۱۴۰۰با حضور بیش از ۹۰نفر از علاقه‌مندان و فرهنگ دوستان ژاپنی برگزار شد.
حاجی‌فیروز، برده‌ای سیاه‌پوست یا نمادی ملی؟
در پی تصمیم جنجالی شهرداری تهران؛

حاجی‌فیروز، برده‌ای سیاه‌پوست یا نمادی ملی؟

طی روز‌های گذشته همچنان بحث‌های بسیاری در شبکه‌های اجتماعی پیرامون تصمیم شورای شهر تهران مبنی بر حذف اجرا‌های حاجی‌فیروز در سطح شهر به دلیل برداشت نژادپرستانه، شکل گرفته است.
رمز و راز ماندگاری نوروز
یادداشت یدالله کریمی پور؛

رمز و راز ماندگاری نوروز

بیش از ۷۰۰۰ سال است که نوروز، زیر سخت‌ترین فشار‌ها زنده و ماندگار مانده است؛ چرا؟
نوروز در هندوستان؛ آمیخته با فرهنگ ایران زمین
جشن نوروز؛

نوروز در هندوستان؛ آمیخته با فرهنگ ایران زمین

نوروز، جشنی که از طبیعت برخاسته و با فرهنگ‌های بسیاری پیوند دارد؛ در هند به دلیل شرایط سرزمینی یا عقیدتی ماهیت ایرانی و اسلامی پیدا کرده است و از سوی اجتماعات خاصی گرامی داشته می‌شود.
همراهی شنبه و نوروز؛ مژده نیکبختی ایرانیان
بهانه ای برای خوشی؛

همراهی شنبه و نوروز؛ مژده نیکبختی ایرانیان

یکی از الگو‌ها و باور‌های نوروزی، اعتقاد به خجستگی و فرخندگی همراهی نوروز و شنبه است و بر این اساس ضرب المثل "بعد از سی سال، نوروز به شنبه افتاد. "در میان مردم رواج یافت. هر سال که چنین تقارنی پیش می‌آمد؛ مردم آن سال را فرخنده و میمون تلقی و جشن و شادمانی شان دو چندان می‌شد.