چرا عملیات آزادسازی بستان طریق القدس نام گرفت؟
دفاع مقدس؛

چرا عملیات آزادسازی بستان طریق القدس نام گرفت؟

عملیات طریق القدس از جمله عملیات‌های مشترک سپاه و ارتش در طول جنگ ایران و عراق بود که با رمز یا حسین (ع) در سی دقیقه بامداد هشت آذر ۱۳۶۰ و با عبور نیرو‌های پیاده یگان‌های سپاه از میادین مین و مواضع دشمن در چندین محور به طور همزمان به ویژه در منطقه عمومی بستان و غرب سوسنگرد آغاز شد.
نقش رهبر در شکسته شدن محاصره سوسنگرد
عملیات آزادسازی؛

نقش رهبر در شکسته شدن محاصره سوسنگرد

در عملیات شکستن محاصره سوسنگرد و آزاد سازی این شهر رهبر معظم انقلاب اسلامی که در آن زمان نماینده حضرت امام خمینی (ره) در شورای عالی دفاع بودند نقش حیاتی و سرنوشت سازی ایفا نمود. سردار محمدی در این خصوص بیان داشته اند که علی رغم دستور لغو عملیات توسط رئیس جمهور وقت آقای بنی صدر، رهبر معظم انقلاب اسلامی در ساعت ۱:۱۰ بامداد روز ۲۶ آبان ماه با نوشتن نامه‌ای به فرمانده لشگر ۹۲ زرهی موفق شد تیپ دو به همراه سپاه، بسیج و نیرو‌های جنگ‌های نامنظم دکتر «مصطفی چمران» را وارد عمل نماید و از سقوط حتمی شهر جلوگیری به عمل آمد.
شهید گمنامی که درخواست شناسایی توسط همسرش را داشت!
شناسایی شهید گمنام توسط همسر؛

شهید گمنامی که درخواست شناسایی توسط همسرش را داشت!

چه روایت‌ها از ایثار‌ها، لحظه‌های جان دادن، اعجاز خون شهدا، برکت بدن‌های مطهر و ..، به ما رسیده و در مقابل چه غارتگری‌ها از مشتی مدیرنما و خائن به بیت المال که نمی‌شنویم! انسان حیران می‌ماند میان این دو قطب و دو طایفه. روایت شهید گمنامی که درخواست شناسایی بدن مطهرش توسط همسر خود را داشت، روایتی شنیدنی است. خداوند به همه ما فرصت اهل شدن و تطهیر بدهد ان شاالله. لازم به توضیح است که در طول اين سال‌ها و طي عمليات تفحص، بيش از 50 هزار جسد شهيد از مناطق عملياتي پيدا شده كه حدود 10 درصد آنان بدون نام و نشان هستند و اگرچه در حال حاضر 800 حرم شهداي گمنام در كشور ايجاد شده، اما همچنان پيكر 7 ‌هزار رزمنده تاكنون مفقودالاثر مانده است.
جنگ را درست بنویسیم، نه درشت!
نویسنده پیشکسوت دفاع مقدس:

جنگ را درست بنویسیم، نه درشت!

«سیدعلیرضامهرداد» نویسنده پیشکسوت دفاع مقدس معتقد است فارغ از اینکه کتاب‌های این حوزه، مخاطب عمومی دارد یا تخصصی، هدف اصلی از نشر آن، ترویج فرهنگ، آداب و سبک زندگی شهداست.
نظر کدام فرمانده جنگ موجب تغییر تصمیم امام شد؟
مناظره داغ درباره پایان جنگ؛

نظر کدام فرمانده جنگ موجب تغییر تصمیم امام شد؟

حسین علایی تصریح کرد: امام هیچ گاه از تصرف عراق و فتح بغداد سخن نگفت و حتی با ورود به خاک عراق هم بار‌ها مخالفت کرد. محسن رضایی بعنوان فرمانده کل سپاه قبل از فتح خرمشهر بار‌ها از امام خواهش کرد اجازه عبور از مرز و ورود به خاک عراق را بدهند، اما امام نپذیرفت و سرانجام در جلسه با فرماندهان نظامی پس از آزادی خرمشهر، با اصرار‌ها و دلایل مرحوم تیمسار ظهیرنژاد سکوت کردند و در جلسه دوم با دلایل و اصرار‌های فرمانده سپاه، پذیرفتند از مرز عبور کنیم، اما باز هم اجازه تصرف شهر‌های عراق را ندادند.
ماجرای محاکمه عیسی شریفی
از زبان سردار فدوی:

ماجرای محاکمه عیسی شریفی

سردار فدوی فرمانده کل سپاه گفت: آقای شریفی در زمان شهرداری نه تحت امر سپاه بوده، نه تحت کنترل سپاه بوده و هیچی… ایشان مدیر شهرداری تهران بوده. بعد هم می‌دانید که سپاه هم پیگیری کرده و دادگاه تشکیل شده است. آقای شریفی را هم که نگاه کردم، دیدم در عدم پذیرش حکم دادگاه یک کلمه از آقای شریفی نشنیدم که مثلا اعتراض کرده باشد و بگوید ظلمی به من شده و نمی‌دانم چه کردند و حالا هم دارد محکومیتش را می‌گذراند
دولت جنگ خودش را متعهد می‌دید و هرچه می‌توانست کار می‌کرد
برگ‌هایی از کارنامه دولت جنگ؛

دولت جنگ خودش را متعهد می‌دید و هرچه می‌توانست کار می‌کرد

کل دوره مهندس موسوی متوسط رشد اقتصادی کشور، یعنی GDP، نسبت به سال قبل ۱.۸۲ درصد بوده است. این اولا رشد خوبی است. با هشت سال گذشته مقایسه کنیم که منفی بوده، متوجه می‌شویم که چقدر بوده است. دوم اینکه بار مالی جنگ خیلی زیاد بود، ولی دولت خودش را متعهد می‌دید و واقعا در این کار هرچه می‌توانست کار می‌کرد. لیست همه بودجه‌هایی که دولت داده موجود است.
نقش آفرینی سپاه و بسیج؛ از دوران دفاع مقدس تا روز‌های کرونایی
در خاکریز اول؛

نقش آفرینی سپاه و بسیج؛ از دوران دفاع مقدس تا روز‌های کرونایی

نیرو‌های جان بر کف سپاه و بسیج از اول انقلاب تاکنون در خاکریز اول عرصه‌های مختلف حضور داشتند، این اسطوره‌های مردانگی در روز‌های کرونایی پا به پای مدافعان سلامت در خط مقدم مقابله با کرونا ایستادند و با جوانمردی و از خودگذشتگی روز‌های دفاع مقدس را در یاد‌ها تداعی کردند.
۳