آیا پشت پرده اخراج اساتید مصوبه‌ای با امضای ابراهیم رئیسی قرار دارد؟ + نظر شورای عالی امنیت ملی چیست؟
ادعایی سنگین با قابلیت پیگیری توسط شورای عالی امنیت ملی:

آیا پشت پرده اخراج اساتید مصوبه‌ای با امضای ابراهیم رئیسی قرار دارد؟ + نظر شورای عالی امنیت ملی چیست؟

متاسفانه به رسمی غلط در جمهوری اسلامی ایران جا افتاده که دولت‌ها، بالاتر از قانون بوده و توان اعمال سلیقه دارند. در حالی که سه گانه جمهوریت-اسلامیت-انقلاب، مبنای تصمیم گیری در جمهوری اسلامی ایران است و غلط می‌کند دولتی خود را بالاتر از این منظومه بداند (برگرفته از رای حضرت امام درخصوص بنی صدر که قانون را قبول نداشت). گام دوم انقلاب، گام احیاگری مجدد است، گام آمادگی برای نشان دادن ظرفیت‌های انقلاب اسلامی و تحقق وعده‌های تمدن سازی است. حال خبر می‌رسد که برخی منابع زمزمه وجود مصوبه‌ای به امضای رئیس جمهور محترم در خصوص پاکسازی دانشگاه‌ها را دارند. زمزمه‌ای که نقش جریان پایداری را پر رنگ بیان می‌دکند. بدون کمترین قضاوتف از شورای امنیت ملی، تقاضا می‌کنیم ورود موثر به این روایت نموده و برای افکار عمومی، شفاف سازی کنند.
بازنشستگی مسعود نیلی از دانشگاه شریف + مردی که با راهکارهایش مردم و دولت‌ها را زمین زد
بازنشستگی اقتصاد دان حلقه نیاوران؛

بازنشستگی مسعود نیلی از دانشگاه شریف + مردی که با راهکارهایش مردم و دولت‌ها را زمین زد

بالاخره مسعود نیلی بازنشست شد. عضو هیات علمی دانشگاه شریف و اقتصاددان حلقه نیاوران که با تجویز‌های خاص اقتصادی اش، خیلی از دولت‌ها و معیشت مردم را بر زمین زد. بعضی‌ها اسم حلقه نیاوران را گذاشته بودند، جوخه ترور طبقه کارگر. مردی دارای قرائت‌های ویژه در خصوص توسعه، جهانی‌سازی، اقتصاد آزاد، دست نامرئی ادام اسمیت، عرضه و تقاضا، اصلاح ساختاری، تعدیل اقتصادی.
تحصیل با هزینه شخصی بالغ بر ۹۰ درصد ۵۰ هزار دانشجوی عراقی مشغول تحصیل در ایران
یاسر عبدالزهرا الحجاج رایزن جدید فرهنگی عراق در ایران:

تحصیل با هزینه شخصی بالغ بر ۹۰ درصد ۵۰ هزار دانشجوی عراقی مشغول تحصیل در ایران

رایزن فرهنگی عراق در جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه بیش از ۵۰ هزار دانشجوی عراقی در ایران تحصیل می‌کنند، گفت: ۹۰ درصد این دانشجویان با هزینه شخصی خود در حال تحصیل در دانشگاه‌های ایران هستند.
سامانه وزارت علوم چگونه هک شد؛

هک ۵۰۰ سرور، کامپیوتر، سایت و سامانه وزارت عتف

وزارت علوم با انتشار اطلاعیه حمله هکری به سامانه این وزارت خانه را تایید و عنوان کرد این حمله با هوشیاری فنی کارشناسان دفع شد.گفتنی است که امروز و در پی از دسترس خارج شدن سایت وزارت علوم، در برخی صفحات مجازی عنوان شد یک گروه هکری مدعی شده‌اند بیش از ۵۰۰ سرور، کامپیوتر، سایت و سامانه وزارت علوم را هک کرده و به بیش از ۲۰ هزار سند دسترسی پیدا کرده است.
بیانیه جمعی از اساتید دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران پیرامون پایان نامه لیلا حسین زاده
جنجال ارزشی و امنیتی در جلسه دفاع پایان نامه؛

بیانیه جمعی از اساتید دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران پیرامون پایان نامه لیلا حسین زاده

پایان نامه لیلا حسین زاده و برخی هنجارشکنی های صورت پذیرفته در ان( حجاب، لباس خاص ، صحبت های خاص دانشجو) ، حاشیه های زیادی را ایجاد کرده است. از جهت گیری های بعضا خلاف واقع دانشگاه تهران و وزارت عتف درخصوص وضعیت دانشجو و شیوه تدارک جلسه دفاع او تا موضع گیری اساتید معتدل تر با مخکوم سازی جنبه هایی از این رویداد و تمایل به حل درون دانشگاهی مسئله. اما خبر می رسد که گروهی دیگر از اساتید دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، موضع گیری ارزشی در این خصوص نموده و احتمال می رود که تشدید کننده جریانات دو قطبی بین اعضای هیات علمی باشد.
جنجال جلسه پایان نامه لیلا حسین‌زاده و تعلیق دو عضو هیات علمی دانشگاه تهران + توضیحات وزارت عتف و نامه دانشگاه تهران
چارچوب شکنی در زمان دفاع از پایان نامه؛

جنجال جلسه پایان نامه لیلا حسین‌زاده و تعلیق دو عضو هیات علمی دانشگاه تهران + توضیحات وزارت عتف و نامه دانشگاه تهران

پس از انتشار ویدیویی از دفاع یک دانشجوی دانشگاه تهران بدون حجاب رسمی، وزیر علوم در واکنش تاکید کرد که در این مورد اقدام جدی صورت خواهد گرفت. سخنگوی وزارت علوم با تاکید بر اینکه جلسه دفاع دانشجوی دانشگاه تهران غیرقانونی بوده است، گفت: با دانشجو و استاد راهنمای متخلف دانشگاه تهران برخورد خواهد شد.
ادعای دهن پرکن قاسم عموعابدینی در خصوص تحول در برنامه درسی ۱۵۰۰ رشته دانشگاهی + تکرار مکرر یک داستان کم خاصیت و انحرافی؟!
موش زایی مکرر کوه وزارت عتف در تحول منابع درسی دانشگاه ها؛

ادعای دهن پرکن قاسم عموعابدینی در خصوص تحول در برنامه درسی ۱۵۰۰ رشته دانشگاهی + تکرار مکرر یک داستان کم خاصیت و انحرافی؟!

قاسم عموعابدینی معاون آموزشی وزیر علوم مدعی شده است که امسال برنامه درسی ۱۵۰۰ رشته دانشگاهی قرار است دچار تحول و بازنگری شود و برنامه ریزی‌های این کار صورت گرفته و شیوه نامه آن نیز مصوب شده است. این شیوه نامه هفته پیش رو ابلاغ می‌شود و .... خدمت این مدیر عزیز باید عرض نمود که تا چه اندازه از تجارب و اقدامات قبلی مرتبط با این کار اطلاع دارند؟ آیا می‌دانستند که در موقع بازنگری، بسیاری از اساتید سنتی، در مقابل خذف برخی از دروسی که خودشان تدریس می‌کردند یا بدان علاقه فردی داشتند، مقاومت نموده و درس‌های تاریخ گذشته باستانی، هنوز هم در برخی رشته‌ها تدریس می‌شوند؟ آیا این برادر خوبمان اطلاع دارند که بسیاری از اساتید دانشگاه (حتی در دانشگاه‌های تراز اول کشور) کم اطلاع از تغییرات جهانی بوده و در مقابل پیشنهادات تحول آفرین مقاومت می‌کنند و با تقلیل گرایی یا هزار بهانه، باعث عدم تصویب پیشنهادات می‌شوند؟ آیا قاسم عمومی عابدینی می‌دانند که ورود سهمیه‌ای با سطح علمی اساتید دانشگاه‌ها چه کرده و چه بلایی سر آموزش عالی نسبتا خوب کشور در بیست سال اخیر آورده است؟ شما را به نیم ساعت جلسه توجیهی و تبادل تجارب دعوت می‌کنیم. البته اگر دماغ پر باد و سری پر سودا و افکار جهت دار با تکرار وازه بلدم بلدم، نداشته باشید. اگر غیرت حرفه‌ای و تعهد ملی و وجدان دینی دارید، بسم الله.
تخم دو زرده و خاص اساتید دانشگاه در نظام آموزش عالی و برداشتن سقف حقوق و حذف مالیات پلکانی؟
دستاورد واقعی ۹۰ درصد اساتید بغیر از تدریس چیست؟

تخم دو زرده و خاص اساتید دانشگاه در نظام آموزش عالی و برداشتن سقف حقوق و حذف مالیات پلکانی؟

افول توانمندی‌ها در نظام آموزش عالی کشور بدلایل عدیده خصوصا انواع سهمیه‌های ورودی و سهمیه‌های جذب اساتید، یک آسیب مسلم و غیرقابل انکار است (در نیت فرد انکار کننده کنکاش کنید و مراقب نقاق در گفتار باشید). در چنین شرایطی که کشور با کمبود شدید بودجه هم درگیر است. دوستان عزیز ما در مجلس؟! (همان‌ها که سوگند نمایندگی هم خورده اند)، سقف حقوق اساتید و مالیات پلکانی حقوق را به بهانه حمایت از این فرهیختگان حذف می‌کنند. هرچند معتقدیم که هرچقدر که در حوزه آموزش و پروهش خرج شود، راه دوری نمی‌رود، اما اعتقاد مضاعفی به انضباط مالی و پرداخت بر اساس عملکرد هم داریم. قانونپذار محترم در برنامه هفتم هیچ می‌فهمد که برداشتن سقف حقوق چه تاثیری روی مبلغ بازنشستگی پرداختی توسط دولت می‌گذارد؟ آقا یا خانم نماینده می‌فهمد که وقتی دانشگاه ندارد که به همه بدهد، با بی عدالتی هدایت شده و بظاهر قانونی برای خاصه خرجی برای بعضی‌ها مواجه می‌شویم؟ آقایان نماینده هیچ می‌فهمند که در هیچ کجای دنیا برای دانشگاه نسل دوم (البته در بهترین حالت) چنین خاصه خرجی نمی‌کنند و شاید برای دانشگاه نسل سوم توجیه شده باشد؟ آخر چرا درس نمی‌گیرید از تجارب گذشته؟ هرچند می‌دانیم تا حدی پای تعارض منافع و عضو هیات علمی بودن بخشی از نمایندگان مجلس هم در میان می‌تواند باشد؟ از همین جا به شورای نگهبان و ریاست محترم مجلس درخصوص این مصوبه هشدار می‌دهیم. منافع ملی را قربانی لوس بازی‌ها، خودشیرین گری‌ها و تعارض منافع نکنید.
دانشگاه یا دانشکاه ؟!
سیدعطاالله مهاجرانی:

دانشگاه یا دانشکاه ؟!

نگاه سیاسی و امنیتی به دانشگاه و به اساتید، از جمله دلایل یا عللی است که مانند موریانه به جان دانشگاه می‌افتد و پس از مدتی می‌بینیم. دانشگاه هست، ساختمان‌ها هم توسعه یافته‌اند و، اما حقیقت دانش و دانشگاه کمرنگ شده است.
مدرک هنوز هم سرمایه است
تحلیل میزان هزینه‌ها و درآمد فارغ‌التحصیلان در ۳ مقطع زمانی؛

مدرک هنوز هم سرمایه است

ورود به دانشگاه و تحصیل در رشته‌های دانشگاهی از مهم‌ترین آرزوهایی است که جوانان در سر می‌پرورانند و همین مسیر نه‌تنها می‌تواند مسیر شغلی آنها را در آینده مشخص کند، بلکه می‌تواند آینده آنها را نسبت به کسب درآمد و سرمایه‌گذاری در سال‌های پیش‌رو تضمین کند. در تحقیقات متعددی که انجام شده، محققان به این نکته اشاره کرده‌اند که دانشجویان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در مقایسه با افرادی که تحصیلات غیردانشگاهی و در حد دیپلم یا حتی پایین‌تر داشته‌اند، هم از موقعیت شغلی بهتر و هم از منبع درآمدی ارزشمندتری برخوردارند. البته این در‌حالی است که بسیاری معتقدند بسیاری از فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها به‌دلیل نداشتن مهارت‌های کافی بیکار بوده و کارفرمایان نمی‌توانند نیاز خود را در جذب نیروهای کارآمد و بامهارت تامین کنند. اما بررسی‌هایی که به‌تازگی توسط برخی اقتصاددانان انجام شده بر این موضوع صحه گذاشته است که داشتن مدرک دانشگاهی ارزش سرمایه‌گذاری داشته و تا حد زیادی می‌تواند به اشتغال و کسب درآمد کمک کند.
۵