شمار قالی‌باف‌ها چگونه از ۲ میلیون به ۷۰۰ هزار نفر رسید؟ + از آمار سازی تا آمار بافی
«عبدالله بهرامی» مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های فرش دستباف ایران:

شمار قالی‌باف‌ها چگونه از ۲ میلیون به ۷۰۰ هزار نفر رسید؟ + از آمار سازی تا آمار بافی

برآورد‌ها نشان می‌دهد که در ۹ ماهه ۱۴۰۲ در مجموع ۳۵ میلیون دلار صادرات فرش دستباف داشته‌ایم و این در حالی است که در سالیان دور ۵۰۰ میلیون دلار صادرات داشتیم. حتی در حدود سال ۱۳۷۴ حدود ۲ میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار صادرات فرش دستباف صورت گرفته بود؛ بنابراین در حال حاضر صادرات فرش دستباف عملا صفر است. سهم ایران از صادرات فرش دستباف در جهان در دوره ۲۰۱۱ تا ۲۰۲۲ کاهش یافته و از ۲۵.۵ درصد به ۷.۴ درصد رسیده و در همین دوره زمانی سهم رقبای ایران از جمله هند، چین، نپال و پاکستان در حال افزایش بوده است. اما آنچه که در این میان قابل توجه است، آمار ۲ میلیون به ۷۰۰ هزار نفری ادعا شده بعنوان بافنده فرش می‌باشد. آیا با فرض صحت آمار، با بیکاری ۲ میلیون به ۷۰۰ هزار شاغل تمام وقت و نیمه وقت روبرو هستیم؟ آیا با نوعی آمار سازی در این حوزه مواجه نمی‌باشیم؟ گفتگو با عبدالله بهرامی، پاسخگو به پرسش‌های مطرح در این حوزه است.
آشنایی با هفت مدیر زن در دستگاه‌های اجرایی کشور
پیرو انتشار گزارش ستاد حقوق بشر:

آشنایی با هفت مدیر زن در دستگاه‌های اجرایی کشور

ستاد حقوق بشر دیروز گزارش مشارکت زنان در عرصه‌های مدیریتی و تصمیم‌گیری در ایران را منتشر کرده است. با ذکر این توضیح که آمار ارائه شده در این گزارش، دستگاه‌های انتظامی، دفاعی، امنیتی، اطلاعاتی، برخی بخش‌های بانکی و بیمه‌ای و مدیران زن مدارس (که بیش از ۳۲هزار نفر هستند) را در برنمی‌گیرد. در متن حاضر،به هفت مورد از مدیران زن در سمت های مدیریتی میانی و عالی کشور اشاره شده و موارد اشاره گردیده، نمونه ای از هزاران زن قابل نام بردن در این حوزه می باشند.
گزارش ستاد حقوق بشر درباره مشارکت زنان در عرصه‌های مدیریتی جمهوری اسلامی ایران
نقد گزارشات جهت دار درباره مشارکت زنان در ایران:

گزارش ستاد حقوق بشر درباره مشارکت زنان در عرصه‌های مدیریتی جمهوری اسلامی ایران

ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران گزارش مشارکت زنان در عرصه‌های مدیریتی و تصمیم‌گیری در ایران را منتشر کرد. در این گزارش آمده است که علاوه بر پرداختن به این مهم (مشارکت زنان در عرصه‌های مدیریتی) در قانون اساسی، اسناد بالادستی و سیاست‌های کلی نظام، رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز به کرات بر اهمیت حضور زنان در جامعه و مسئولیت‌های اجتماعی و نقش‌آفرینی این قشر مهم از جامعه تأکید فرموده‌اند. در دیدار اخیرمعظم­له با اقشار مختلف بانوان در دی ماه ۱۴۰۲، ایشان در این خصوص فرمودند: «حضور زنان در مشاغل مختلف مدیریتی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی هیچ محدودیتی ندارد و ملاک، شایسته‌سالاری است. در جایی مانند وزارت یا نمایندگی مجلس اگر بانوی مجرّب و کارآمد بهتر و شایسته‌تری وجود دارد، از نظر اسلام هیچ محدودیتی برای تصدّی او وجود ندارد».
۱۰بیماری ژنتیکی که از مادران به دختران به ارث میرسد
زنان با حساسیت دنباله گیری کنند:

۱۰بیماری ژنتیکی که از مادران به دختران به ارث میرسد

ژن های ما نه تنها تعیین کننده ویژگی های ظاهری و شخصیتی ما، بلکه منشأ نقص های بدنی ما هم هستند. برای مثال، افسردگی و بی خوابی تنها بر اثر اضطراب و خستگی زیاد به وجود نمی آیند و استعداد ژنتیکی هم می تواند عامل چنین مشکلاتی باشد. البته استعداد ژنتیکی یک بیماری به معنای قطعی بودن بیمار شدن تان نیست، بلکه به این معنی است که باید بیشتر مراقب سلامتی خود باشید.
نقدی بر کتاب زن و انتخابات
بازاندیشی های تاریخ محور:

نقدی بر کتاب زن و انتخابات

سال ۱۳۳۹ جمعی از اسلام‌شناسان، از جمله آیت‌الله مکارم شیرازی، کتاب «زن و انتخابات» منتشر کردند. بر اساس استدلال‌های کتاب زنان با توجه به شرایط جسمی، روحی و عقلی ،بهتر است در انتخابات شرکت ننموده و حتی مشارکت‌های اقتصادی و اجتماعی آنان می تواند دارای مشکل و حاشیه باشد و .... . با توجه به هجمه ای که اخیرا به این کتاب در فضای مجازی صورت پذیرفته و طرح تشکیک شده که نویسندگانی که این گونه می اندیشند، چطور می توانند مدافع حقوق زنان باشند، این سوال مطرح می گردد که ایا این برداشت مربوط به شصت سال پیش، می تواند مبنایی برای امروز باشد؟ آیا تحول پذیری فکری نویسندگان کتاب نباید مورد توجه قرار گیرد و .... .
برگزاری نخستین گردهمایی بزرگ زنان فعال اقتصادی کشور با شرکت ۵۰۰ بانوی اقتصادی فعال
گردهمایی اثرگذار یا کاسبی بعضی شرکت های گردهم آور؟

برگزاری نخستین گردهمایی بزرگ زنان فعال اقتصادی کشور با شرکت ۵۰۰ بانوی اقتصادی فعال

نخستین گردهمایی بزرگ زنان فعال اقتصادی کشور در محل مرکز همایش‌های بین المللی صدا و سیما برگزار شد. در این همایش بیش از ۵۰۰ نفر از بانوان تاثیرگذار در اقتصاد کشور از سراسر کشور که اغلب در حوزه صنعت ساختمان فعال هستند حضور داشتند. منتقدین در خصوص چنین مراسمی معتقدند که این گونه مراسم ، نوعی نمایش منجر به کسب منفعت توسط چند شرکت تبلیغاتی و موسسه فرهنگی خاص می باشد.
تکریم بانوان تاثیرگذار در حوزه بهداشت
بانوان در نزاجا:

تکریم بانوان تاثیرگذار در حوزه بهداشت

مراسم تکریم بانوان موفق و تاثیرگذار در حوزه بهداشت، امداد و درمان نیروی زمینی ارتش با حضور امیر کیومرث حیدری فرمانده نیروی زمینی و انسیه خزعلی معاون امور زنان رییس جمهور یکشنبه ۱۷ دی در محل ستاد نیروی زمینی ارتش برگزار شد.
ترسیم سیمای زن مسلمان ایرانی از نگاه رهبر انقلاب
در دیدار رهبر معظم انقلاب با هزاران نفر از زنان و دختران کشور:

ترسیم سیمای زن مسلمان ایرانی از نگاه رهبر انقلاب

رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح دیروز در دیدار هزاران نفر از زنان و دختران،‌ به تبیین دیدگاه منطقی و عقلانی اسلام درباره ابعاد مختلف حضور زنان در خانواده و فعالیت نامحدود آنان در اجتماع،‌ سیاست و مدیریت‌های سطوح گوناگون پرداختند و تاکید کردند: در اسلام، راه هر نوع فعالیت اجتماعی برای زنان همچون مردان باز است به شرط رعایت دو حساسیت مهم یعنی موضوع خانواده و مراقبت از خطر جاذبه‌های جنسی.