پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۰۵۱۹۹
تاریخ انتشار : ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۱:۱۷
یک حساب سرانگشتی از اختصاص یارانه قابل توجه دولت به بنزین در ایران حکایت دارد؛ به طوری که گفته می‌شود در ازای هر یک دلار صادرات، نیم دلار به خرج هزینه‌های بنزین مصرفی تعلق می‌گیرد.
شعارسال:یک حساب سرانگشتی از اختصاص یارانه قابل توجه دولت به بنزین در ایران حکایت دارد؛ به طوری که گفته می‌شود در ازای هر یک دلار صادرات، نیم دلار به خرج هزینه‌های بنزین مصرفی تعلق می‌گیرد.

استفاده از گاز سی‌ان‌جی در سبد مصرف، موضوعی تازه در دستگاه‌های متولی نیست، اما تأکید روی این موضوع می‌تواند سرفصلی تازه در ادبیات سودبری از حامل‌های جدید انرژی و حتی کاهش مصرف بنزین در ایران که مدتی است باعث دغدغه مسئولان شده، باشد.

متولیان طرح سی‌ان‌جی همچنان قصد دارند که این محصول مصرفی را جایگزین سوخت متعارف سنتی یعنی بنزین کنند. مهم‌ترین هدف مسئولان برای جایگزینی سی‌ان‌جی با بنزین این است که هم مردم را با منفعتی که شاید از آن غافل هستند، پیوند دهند و هم کشور را از سوزاندن ثروت منابع فسیلی نجات دهند؛ یعنی آمار سرسام‌آور مصرف بنزین را پایین آورند و زمینه را برای صادرات مهیا کنند، سبد هزینه‌های انرژی خانوار را کاهش دهند و پرونده آلایندگی بنزین را برای همیشه ببندند.

در شرایط فعلی، در مقابل نرخ ۱۰۰۰ تومانی بنزین، قیمت یک متر مکعب گاز سی‌ان‌جی مبلغ ۴۱۴ تومان است. به عبارت دیگر اگر به جای ۲۰ لیتر بنزین (۲۰ هزار تومان) ۲۰ متر مکعب گاز مصرف شود، رقمی برابر با ۸,۲۰۰ تومان خواهد بود.

اگر در بخش انرژی اوضاع به همین منوال ادامه پیدا کند، درآمد ارزی در سال جاری از صادرات فرآورده‌های نفتی به ۳۰ میلیارد دلار می‌رسد و این در شرایطی است که فقط یارانه بنزین مصرفی که در سال ۱۳۹۸ باید پرداخت شود، حدود ۱۵ میلیارد دلار است. به عبارت دیگر در ازای هر یک دلار صادرات، نیم دلار به خرج هزینه‌های بنزین مصرفی تعلق می‌گیرد.


نیمی از ظرفیت سی‌ان‌جی در ایران بلا استفاده است

در این راستا، حمید قاسمی، مدیر طرح سی‌ان‌جی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران روز گذشته از راه‌اندازی ۲۴۶۲ باب جایگاه عرضه سی‌ان‌جی در سطح کشور خبر داد و اعلام کرد که این تعداد جایگاه ظرفیت توزیع روزانه ۲ میلیون و ۸۷۰ هزار مترمکعب در ساعت را فراهم کرده است.

به گفته وی، با راه‌اندازی ۱۲۹ جایگاه عرضه سی‌ان‌جی در حال ساخت که ۳۰ باب آن توسط بخش خصوصی اجرایی خواهد شد، تعداد جایگاه‌های عرضه سی‌ان‌جی کل کشور به ۲۵۹۱ باب و ظرفیت توزیع روزانه این سوخت پاک نزدیک به ۲۰۰ هزار مترمکعب بر ساعت افزایش می‌یابد.

آمارها حاکی از آن است که ظرفیت توزیع روزانه سی‌ان‌جی در سه سال گذشته، به‌طور میانگین ۲۰ میلیون و ۵۰۰ هزار مترمکعب بوده که این مقدار با توجه به برابر بودن خودروهای ورودی و خروجی این صنعت تقریباً ثابت مانده است. در حال حاضر ظرفیت فروش روزانه بیش از ۴۰ میلیون مترمکعب سی‌ان‌جی در جایگاه‌های عرضه سراسر کشور وجود دارد که تنها از نیمی از این ظرفیت استفاده می‌شود.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته ازخبرگزاری خبر آنلاین، تاریخ 12اردیبهشت 98، کدخبر: 1255731، www.khabaronline.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها -دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین