پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۶۶۰۳۶
تاریخ انتشار : ۲۶ اسفند ۱۳۹۸ - ۲۱:۰۲
بدانید که زندگانى پستِ دنیا، چیزى جز بازى و سرگرمى و زینت‏ طلبى و فخر فروشى در میان خود و افزون‏ طلبى بر همدیگر در اموال و فرزندان نیست.این آیه به دوران مختلف زندگى انسان (کودکى و نوجوانى، جوانى و بزرگسالى) اشاره داشته و بیان مى ‏کند که در هر دوره‏اى از عمر، یکى از جلوه ‏هاى دنیا، انسان را مشغول مى‏کند.تفسیر این آیه را در مطلب زیر مطالعه نمایید.

شعار سال:

اعْلَمُواْ أَنَّمَا الْحَیَاةُ الدُّنْیَا لَعِبٌ وَلَهْوٌ وَزِینَةٌ وَتَفَاخُرٌ بَیْنَکُمْ وَ تَکَاثُرٌ فِى الْأَمْوَ الِ وَالْأَوْلاَدِ کَمَثَلِ غَیْثٍ أَعْجَبَ الْکُفَّارَ نَبَاتُهُ ثُمَّ یَهِیجُ فَتَرَاهُ مُصْفَرّاً ثُمَّ یَکُونُ حُطَاماً وَفِى الْآخِرَةِ عَذَابٌ شَدِیدٌ وَ مَغْفِرَةٌ مِّنَ اللَّهِ وَرِضْوَ انٌ وَمَا الْحَیَاةُ الدُّنْیَآ إِلَّا مَتَاعُ الْغُرُورِ

ترجمه
بدانید که زندگانى پستِ دنیا، چیزى جز بازى و سرگرمى و زینت‏ طلبى و فخر فروشى در میان خود و افزون‏ طلبى بر همدیگر در اموال و فرزندان نیست، همانند بارانى که گیاه آن، کشاورزان را به شگفتى وا دارد، سپس خشک شود و آن را زرد بینى، سپس کاه شود و در آخرت، عذابى شدید (براى گنهکاران) و مغفرت و رضوانى (براى اطاعت ‏کنندگان) از جانب خداوند است و زندگانى دنیا جز کالاى فریبنده نیست.

تعداد بازدید : 31


«غَیث» از «غیاث» به معناى باران مفید است، ولى «مطر» شامل باران مضرّ نیز مى‏شود. شاید به این جهت که باران، پاسخ ناله ونیاز مردم است، «غیث» نامیده مى‏ شود.
«کُفّار» در اینجا به معناى کشاورزان است نه افراد بى‏ایمان، زیرا در اصل از «کفر» به معناى پوشاندن است و به کشاورز چون بذر افشانى کرده و آن را زیر خاک مى‏ پوشاند، کافر و کفّار نام گرفته است.
«یهیج» از هیجان به دو معنا آمده است: خشکیدن گیاه، جوش و خروش. «حطام» به معناى گیاهى است که از شدّت خشکیدگى مى‏ شکند، مثل کاه.
لهو و لعب بودن دنیا، چهار مرتبه در قرآن، آن هم در قالب حصر و انحصار آمده است:
۱. «و ما الحیاة الدّنیا الاّ لعب و لهو»
۲. «و ما هذه الحیاة الدّنیا الاّ لهو و لعب»
۳. «انّما الحیاة الدّنیا لعب و لهو»
۴. «اعلموا انّما الحیاة الدّنیا لعب و لهو»
شاید از جمع بندى آیات قرآن در مورد دنیا بتوان این گونه استفاده کرد که هرگاه دنیا را به عنوان هدف و مقصد بنگریم، دنیا وسیله اغفال و غرور خواهد بود ولى اگر دنیا را مزرعه آخرت، مقدّمه و وسیله رسیدن به کمال بنگریم، دنیا و نعمت‏هاى آن ارزشمند و سازنده خواهند بود؛ بنابر این از همین زندگانى دنیا، گروهى آن گونه بهره مى ‏گیرند که مغفرت و رضوان الهى را دریافت مى‏ نمایند و گروهى آن گونه که گرفتار عذاب شدید مى ‏شوند.


این آیه به دوران مختلف زندگى انسان (کودکى و نوجوانى، جوانى و بزرگسالى) اشاره داشته و بیان مى ‏کند که در هر دوره‏اى از عمر، یکى از جلوه‏هاى دنیا، انسان را مشغول مى‏کند؛ دوران کودکى و نوجوانى، مشغول لهو و لعب است، دوره جوانى، در فکر زینت و زیبایى و دوره میانسالى و پیرى، گرفتار تفاخر و تکاثر است.


پیام ها
۱- شناخت حقیقت دنیا، به دقّت و ژرف نگرى نیاز دارد. «اعلموا»
۲- قرآن، دیدگاه انسان را نسبت به دنیا تصحیح مى‏کند. «و اعلموا انما الحیاة الدنیا»
۳- زیبایى‏هاى دنیا زودگذر است. «و زینة... تراه مصفرّاً»
۴- دنیا، همواره بهار و پاییز دارد و هرچه رنگ دنیا داشته باشد، گرفتار برگ‏ریزان است. «أعجب الکفّار نباته ثمّ یهیج فتراه مصفرّا ثمّ یکون حطاماً»
۵ - بازى و سرگرمى، ویژگى زندگى دنیاست ولى اگر در مسیر درست قرار نگیرد، به عذاب آخرت مى‏ رسد. «لعب و لهو... أعجب الکفّار... و فى الاخرة عذاب شدید»
۶- زینت‏هاى دنیا مثل زیورهاى شخصى وخانه وماشین، اگر موجب فخرفروشى و تفاخر گردد، انسان را به دوزخ مى‏کشاند. «زینة وتفاخر... فى الآخرة عذاب شدید»
۷- کثرت فرزند وافزایش جمعیّت، در صورتى ارزش است که به کثرتِ دوزخیان منجر نشود و فرزندان، با تربیت درست بزرگ شوند. «تکاثر فى... الاولاد... و فى الآخرة عذاب شدید»
۸ - دنیا براى عده ‏اى موجب فریب و کیفر است، «فى الاخرة عذاب شدید» براى مؤمن، اسباب رشد و تکامل و کسب مغفرت و رضوان الهى است. «انما الحیاة الدنیا... و مغفرة من اللّه و رضوان»
۹- تا لغزش‏ها برطرف نشود، دست‏یابى به رضوان الهى سخت خواهد بود. «مغفرة من اللّه و رضوان»
۱۰- عذاب شدید، عکس العمل کار خود انسان است، ولى آمرزش و لطف از جانب خداست. «مغفرة من اللّه»،(مغفرت و رضوان را به خدا نسبت داد)
۱۱- باید انسان بین بیم و امید باشد. «عذاب شدید و مغفرة من اللّه و رضوان»

شعار سال،با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از پایگاه سخنرانی مذهبی ایران صدا،تاریخ انتشار:29تیر1398،کد خبر:235486،sokhanrani.iranseda.ir

منبع ؛فضای مجازی

اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین