پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۲۷۵۷۱
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۵ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۹:۰۷
پدر کودک می‌تواند با حمایت از مادر خانواده و با کمک کردن در امور مربوط به نوزاد همچون غذا دادن، تعویض لباس و حمام بردن نقش بسزایی در کاهش احساسات منفی و ایجاد روحیه مثبت در مادر ایفا کند.
شعار سال: یکی از اختلالات شایع در بین مادران و زنان باردار افسردگی است. افسردگی در این دوران فرد را از انجام فعالیت‌های معمول باز می‌دارد؛ اما باید این مساله را در نظر داشت که به تنهایی نمی‌توان با این مشکل روبه‌رو شد.
 
تاکنون تحقیقات زیادی در مورد تاثیر بیماری کووید-۱۹ بر سلامت روان مادران باردار صورت نگرفته است. آثار جانبی این همه‌گیری از جمله تنها ماندن، نگرانی از مبتلا شدن، کاهش مراجعه حضوری به دکتر متخصص در این دوران و همزمان شدن آن با افسردگی پس از بارداری شرایط سختی برای مادران به وجود آورده است.

به نقل از «The Conversation»، بیشتر اوقات تجربه مادر شدن با خوشحالی و شادی فراوان همراه است؛ اما همیشه هم چنین نیست. بسیاری از کسانی که تازه مادر شده‌اند آشفتگی‌های ذهنی و اختلالات روانی را تجربه می‌کنند. تجربه‌ای که بسیار ناراحت‌کننده و عذاب‌آور است. شایع‌ترین اختلال روانی در زنان باردار افسردگی است که اغلب با اضطراب همراه است. افسردگی دوران بارداری یا افسردگی پس از زایمان تقریباً از هر پنج زن یک نفر را درگیر می‌کند. از جمله علائم این اختلال روانی اضطراب، خشم یا عصبانیت، احساس ناتوانی در انجام کارها، احساس پوچی، بی‌حوصلگی و نگرانی بی‌اساس برای کودک است و گاه تا آنجا پیش می‌رود که مادر فرزندش را طرد می‌کند.

افسردگی پس از زایمان

 
 
پدرها نقش بسزایی در درمان افسردگی مادران دارند
 


اگرچه خودکشی در افراد مبتلا به افسردگی زایمان بسیار کم است، اما ممکن است در مادرانی که قبلاً دچار بیماری‌های روانی بوده‌اند این اتفاق در سال اول تولد نوزاد رخ بدهد. عوامل زیادی در بروز افسردگی دخیل‌اند؛ اما این عوامل به طور کامل شناسایی نشده‌اند. با وجود این می‌توان از سه دیدگاه روانشناختی، اجتماعی و زیست‌شناختی علت بروز افسردگی را در زنان باردار یا مادرانی که به تازگی فرزند خود را به دنیا آورده‌اند بررسی کرد.



از دیدگاه روانشناختی، سابقه افسردگی یکی از عوامل مهم در ابتلا به افسردگی بارداری و افسردگی پس از زایمان است. از دیدگاه اجتماعی، خشونت خانگی، وضعیت اقتصادی ضعیف و اتفاقات ناخوشایند نیز می‌تواند از عوامل ایجاد افسردگی به شمار رود و از دیدگاه زیست‌شناختی زنانی که فرزندان بیشتری دارند یا از نظر ژنتیکی مستعد ابتلا به بیماری‌های مزمن‌اند در معرض این نوع اختلال قرار می‌گیرند. افسردگی طولانی‌مدت و درمان‌نشده می‌تواند بر رشد جسمی، عاطفی و رفتاری کودک، و افسردگی مادران بر رابطه بین پدر و فرزند نیز تاثیرگذار باشد.



حال چه باید کرد؟



پدرها نقش بسزایی در درمان افسردگی مادران دارند



افسردگی را می‌توان درمان کرد. قدم اول برای درمان تشخیص و شناسایی مشکل است. افسردگی روی مادران تاثیرات متفاوتی دارد. روش‌های مختلفی، چون دارودرمانی و روان‌درمانی برای بهبود افسردگی پس از زایمان وجود دارد. ورزش و فعالیت بدنی، استراحت کافی، رژیم غذایی سالم و ارتباط با کسانی که شرایطی مشابه شما دارند بسیار کمک‌کننده خواهد بود، اما اولین قدم درمان روانشناختی تحت نظر درمانگر است. باید در مورد احساسات و افکاری که تجربه می‌کنید با درمانگر خود صحبت کنید.

از سویی پدر کودک می‌تواند با حمایت از مادر خانواده و با کمک کردن در امور مربوط به نوزاد همچون غذا دادن، تعویض لباس و حمام بردن نقش بسزایی در کاهش احساسات منفی و ایجاد روحیه مثبت در مادر ایفا کند. این نکته را در دوران بارداری به خاطر داشته باشید که شما تنها نیستید و این افسردگی تجربه مشترک بسیاری از مادران است و باید برای رهایی از آن تلاش کنید.

شعار سال؛ با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از اعتماد آنلاین، تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۹، کد خبر: www.etemadonline.com
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۲ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۶
0
0
تمام تكيه زن ها به مرد هاشون در هر شرايطي هست اين موضوع رو بايد مرد ها عميقا درك كنن
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین