پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۳۷۲۴۴
تاریخ انتشار : ۲۲ فروردين ۱۴۰۰ - ۲۲:۲۴
زندگی در منطقه جبل طارق پس از واکسیناسیون کامل مردمش به حالت عادی بازگشت.
شعار سال: زندگی در منطقه «جبل طارق» پس از آن که واکسیناسیون کامل همه ساکنان آن علیه کرونا به پایان رسید، به شکل سابق خود عادی خود بازگشت. جبل طارق جزو یکی از نخستین مناطقی است که زندگی عادی در آن به حال سابق و پیش از شیوع کرونا بازگشته است.

به لطف واکسیناسیونی که اواخر ماه مارس آغاز شد دیگر ماسک زدن نیز در منطقه جبل طارق به جز مکان‌های عمومی سربسته و فروشگاه و وسایل حمل و نقل عمومی، ضروری نیست.

همچنین منع تردد شبانه در جبل طارق لغو شد و فعالیت‌های رستوران‌ها فروشگاه‌ها که بعد از ماه‌ها محدودیت اول مارس از سر گرفته شد، رونق پیدا کرد.

ویروس کرونا تا کنون باعث مرگ ۹۴ نفر در این منطقه شده است. در این منطقه ۳۴ هزار نفری ۴ هزار و ۳۰۰ مورد ابتلا به کرونا نیز ثبت شده است.

واکسن ضد کرونا به زودی به فقرا نمی‌رسد

حدود ۶۰ کشور از فقیرترین کشور‌های جهان ممکن است تا اواخر ژوئن سال جاری میلادی همچنان واکسن کرونا دسترسی نداشته باشند، زیرا تقریبا تمام برنامه‌های جهانی برای ارسال واکسن به آن‌ها تا پیش از آن تاریخ متوقف شده است.

شرکت‌کنندگان در طرح کوواکس، ابتکار جهانی برای تهیه واکسن برای کشور‌هایی که خودشان قدرت و امکانات تهیه آن را ندارند، در هفته گذشته در هر روز تنها دو نوبت ۲۵ هزار دُز را به کشور‌های کم درآمد ارسال کرده‌اند. اما این کار از روز دوشنبه متوقف شده است.

بر پایه اطلاعات روزانه‌ای که یونیسف، صندوق کودکان سازمان ملل جمع‌آوری کرده، در دو هفته گذشته در مجموع تنها کمتر از ۲ میلیون دُز کوواکس برای حمل به ۹۲ کشور جهان در حال توسعه بارگیری شده است. این مقدار تقریبا برابر با مقداری است که تنها در بریتانیا تزریق شده است.

«تدروس ادهانوم قبریسوس» دبیر کل سازمان جهانی بهداشت در روز جمعه ۹ آوریل از وجود «ناهمترازی تکان‌دهنده» در واکسیناسیون کووید ۱۹ در جهان انتقاد کرد و گفت در حالی که از هر چهار نفر در کشور‌های ثروتمند یک نفر واکسن کرونا دریافت کرده، در کشور‌های فقیر از هر ۵۰۰ نفر تنها یک نفر آن هم فقط یک دُز واکسن زده است.

کمبود واکسن بیشتر ناشی از تصمیم هند برای متوقف کردن صادرات واکسن از کارخانه «انستیتو سرم» است که اکثریت قریب به اتفاق دُزهای آسترازنکا را تولید می‌کند. کوواکس برای تأمین واکسن حدود یک سوم جمعیت جهان روی آسترازنکای تولید این کارخانه حساب کرده بود.

در حالی که کشور‌های جهان هم اکنون موج سهمگینی از شیوع ویروس کرونا را تجربه می‌کنند و به طور فزاینده و بی‌صبرانه در انتظار دریافت واکسن هستند، کوواکس تنها واکسن‌هایی را به کشور‌ها می‌دهد که سازمان جهانی بهداشت آن را تأیید کرده باشد. در برخی از اولین کشور‌هایی که محموله‌های کوواکس را دریافت کرده‌اند، ذخیره واکسن در حال کاهش است و معلوم نیست دز‌های دوم که برای ۱۲ هفته بعد وعده داده شده، به موقع به آن‌ها برسد.

اتحادیه واکسن موسوم به «گاوی» (GAVI) به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفته است که ۶۰ کشور مشمول این تأخیر خواهند شد.

آسوشیتدپرس با انتشار گزارشی از وضعیت واکسن در کنیا از زبان یک مرد کارمند که دُز اول واکسن را دریافت کرده و منتظر دُز دوم است، می‌نویسد که این مرد سیستم ایمنی بدنی ضعیفی دارد و اگر دُز دوم به او نرسد، ممکن است بمیرد.
 
 
پایان واکسیناسیون و بازگشت به زندگی عادی در جبل طارق


آسوشسیتدپرس به برخی اسناد داخلی سازمان جهانی بهداشت دست یافته که نشان می‌دهد عدم اطمینان از دریافت به موقع واکسن سبب شده کشور‌ها اطمینان خود به برنامه کوواکس را از دست بدهند. این امر سازمان جهانی بهداشت را بر آن داشته است تا به خرید واکسن‌های روسی و چینی بیندیشد که تاکنون هیچ نهاد نظارتی در اروپا یا آمریکای شمالی مجوز استفاده از آن‌ها را نداده است.

اسناد سازمان جهانی بهداشت همچنین نشان می‌دهد که این نهاد علاوه بر از دست دادن اطمینان تأمین دُز دوم نزد کسانی که دُز اول را زده‌اند، از طرف مشارکت‌کنندگان در طرح کوواکس نیز با پرسش‌ها و تردید‌هایی در مورد تقسیم عادلانه واکسن روبرو شده است.

سازمان جهانی بهداشت می‌گوید در این زمینه با هیچ گونه شکایتی مواجه نبوده است. این سازمان همچنین گفته است نگرانی در مورد ارتباط بین واکسن آسترازنکا و موارد نادر لختگی خون نزد دریافت‌کنندگان آن نیز باعث ایجاد واکنش‌هایی در پیوند با این واکسن و کارآیی آن به وجود آورده است.

آسوشیتدپرس می‌نویسد که از جمله راه‌حل‌های پیشنهادی این نهاد سازمان ملل فشار آوردن برای «تسریع در بررسی واکسن‌های تولید چین و روسیه» است.

سازمان بهداشت جهانی ماه پیش اعلام کرد که ممکن است نتیجه بررسی واکسن‌های چینی را تا پایان ماه آوریل اعلام کند.

برخی از کارشناسان متذکر شده‌اند که دو واکسن ساخت چین، یعنی سینوواک و سینوفارم فاقد داده‌های منتشر شده هستند و گزارش‌هایی مبنی بر نیاز افراد به دُز سوم آن‌ها وجود دارد.

سازمان جهانی بهداشت برای رسیدن به هدف سازمان ملل مبنی بر شروع واکسیناسیون کووید در تمام کشور‌ها طی صد روز اول سال، در اوایل ماه جاری میلادی از کشور‌های ثروتمند خواست که هر چه زودتر برای تأمین ۱۰ میلیون دُز واکسن کمک کنند. این کشور‌ها تاکنون تعهد داده‌اند که صد‌ها میلیون دلار برای برنامه کوواکس بپردازند، موضوع این است که هیچ دُزی برای خرید وجود ندارد و هیچ کشوری هم قبول نکرده است که واکسن‌های خودش را بلافاصله به اشتراک بگذارد.

براساس داده‌های کمیته نجات بین المللی سازمان جهانی بهداشت، موارد و مرگ ناشی از کرونا در ماه گذشته در بسیاری از کشور‌های بحران‌زده افزایش یافته است به طوری که این افزایش در کنیا ۳۲۲ درصد در یمن ۳۷۹ درصد و در شمال شرقی سوریه ۵۲۹ درصد گزارش شده است.

اسلواکی واکسن روسی را پس می‌فرستد

اسلواکی احتمالا واکسن‌های ضدکرونای روسی «اسپوتنیک وی» را «به دلیل چندین مورد نقض قرارداد» به روسیه پس خواهد فرستاد.

این خبر پس از آن اعلام شد که موسسه دولتی کنترل دارو در اسلواکی ادعا کرد واکسن‌های تحویل داده شده به این کشور با محموله‌های فرستاده شده به سایر کشور‌ها متفاوت است.

مقامات این موسسه همچنین اعلام کردند که هنوز اطلاعات کافی درباره واکسن «اسپوتنیک وی» دریافت نکرده‌اند تا بتوانند درباره فواید یا مضرات استفاده از آن به نتیجه‌ای برسند.

در مقابل، حساب رسمی متعلق به واکسن «اسپوتنیک وی» در توییتر، این موسسه دارویی در اسلواکی را به «نقض توافقات» و «اقدام خرابکارانه» متهم و اعلام کرد که مقامات اسلواکی «کمپینی را علیه "اسپوتنیک وی" آغاز کرده‌اند».

در این پیام توییتری همچنین اعلام شده که برای اطمینان از کارایی این واکسن، «اسپوتنیک وی» باید در یکی از آزمایشگاه‌های رسمی کنترل داروی متعلق به اتحادیه اروپا آزمایش شود؛ کاری که در اسلواکی انجام نشده است.

اما موسسه اسلواک می‌گوید باید از شبکه آزمایشگاه‌های مجاز اتحادیه اروپا برای آزمایش واکسن‌هایی استفاده کرد که در فهرست واکسن‌های مجاز برای استفاده در این اتحادیه به ثبت رسیده باشند؛ چیزی که در مورد «اسپوتنیک وی» صدق نمی‌کند.

واکسن روسی «اسپوتنیک وی» هنوز تایید اتحادیه اروپا را برای استفاده دریافت نکرده؛ با این وجود آژانس دارویی اروپا (EMA) از نهاد‌های زیرمجموعه این اتحادیه، بررسی این واکسن را از ماه گذشته میلادی آغاز کرده است.

طرف روسی همچنین این موضوع را که واکسن‌های تحویل داده شده به اسلواکی با محموله‌های فرستاده شده به دیگر نقاط متفاوت است، رد می‌کند و ادعای مقامات بهداشت اسلواکی در این باره را «دروغ» می‌خواند.

در بیانیه مقامات بهداشت روسیه آمده است: «همه واکسن‌های "اسپوتنیک وی" از کیفیت یکسانی برخوردار هستند و کیفیت آن‌ها تحت کنترل دقیق موسسه گامالیا قرار می‌گیرند. کیفیت "اسپوتنیک وی" توسط نهاد‌های نظارتی در ۵۹ کشور تأیید شده است.»

با این وجود اسلواک‌ها همچنان اصرار دارند که به نظر می‌رسد واکسن‌های تحویل داده شده به آن‌ها با واکسن‌های داده شده به دیگر کشور‌ها «فقط در نام مشترک هستند».

دعوای روسیه و اسلواکی بر سر این واکسن در حالی در جریان است که آلمان نیز گفتگو با مقامات روسیه را برای خرید احتمالی این واکسن آغاز کرده است.

تا کنون نزدیک به ۳۷۰ هزار نفر از جمعیت ۵ و نیم میلیون نفری اسلواکی به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند و از این تعداد بیش از ۱۰ هزار نفر جان خود را از دست داده‌اند.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از جماران، تاریخ انتشار: - کدخبر: ۱۵۰۴۷۵۲، www.jamaran.news
اخبار مرتبط
برچسب ها: جبل طارق ، کرونا ، واکسن
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین