پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۴۰۸۶۸
تاریخ انتشار : ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۹:۴۵
-حضرت آیت الله العظمی مکارم به پرسشی درباره وظیفه افراد با عذر شرعی در شب قدر پاسخ گفته است.

شعار سال:حضرت آیت الله العظمی مکارم به پرسشی درباره وظیفه افراد با عذر شرعی در شب قدر پاسخ گفته است.

به گزارش متن پرسش و پاسخ مطرح شده بدین شرح است:
 
 قرآن به سر گرفتن اشخاص معذور

قرآن به سر گرفتن افرادی که عذر شرعی دارند (حائض و جنب) چه حکمی دارد؟
 
قرآن به سر گرفتن در شب های قدر برای این افراد مانعی ندارد. اما نباید دست یا بدن آن ها به خط قرآن بخورد. همچنین بهتر است از تماس مستقیم موی سر با خط قرآن پرهیز شود.
 
 وظیفه زن مستحاضه در شب قدر

زن مستحاضه در شب قدر چه اعمالی را می تواند انجام بدهد؟
 
زنی که در استحاضه است در صورتی که اعمال استحاضه را انجام داده باشد با زن پاک هیچ فرقی ندارد و می تواند تمامی اعمال شب قدر را انجام دهد. در استحاضه قلیله برای هر نماز یک وضو کافی است اما استحاضه کثیره باید برای هر وعده نماز یک غسل کند. (سه غسل در یک روز)

وظیفه حائض و نفساء و جنب در شب های قدر

اشخاصی که عذر شرعی دارند در شب های قدر چه اعمالی را می توانند انجام بدهند و باید از چه کارهایی دوری نمایند؟
 
انجام اعمال شب قدر مانند غسل، خواندن دعا، زیارات و انجام سجده برای جنب و حائض اشکالی ندارد اما چند کار را نباید انجام دهند: ۱-نماز(چه مستحب و چه واجب). ۲-توقف درمساجد و مصلاهایی که حکم مسجد دارند (بجز حیاطی که جزء مسجد نباشد)؛ اما توقف در حسینیه ها اشکالی ندارد. ۳- دست زدن به خط قرآن یا اسامی مقدسه ای که در ادعیه وجود دارد. ۴- خواندن آیاتی که سجده واجب دارند. اما خواندن آیات دیگر از این سوره ها و سوره های دیگر اشکالی ندارد، هر چند خواندن بیش از هفت آیه کراهت دارد.
 

شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته ازپایگاه خبری تحلیلی شفقنا ، تاریخ انتشار: 13 اردیبهشت 1400، کدخبر:1140600 ، www.fa.shafaqna.com

اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین