پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۴۶۰۴۶
تاریخ انتشار : ۱۹ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۰:۱۸
محمودزاده نائب رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی گفت: به دلیل عدم توسعه مناسب آبیاری نوین و استفاده از روش‌های سنتی در کشور، تنها ۳۵ درصد از آب بخش کشاورزی استفاده مفید شده و ۶۵ درصد آن هدر می‌رود.

شعار سال: نائب رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی گفت: به دلیل عدم توسعه مناسب آبیاری نوین و استفاده از روش‌های سنتی، تنها ۳۵ درصد از آب بخش کشاورزی استفاده مفید شده و ۶۵ درصد آن هدر می‌رود.

جلال محمودزاده با اشاره به کاهش بیش از ۴۰ درصدی بارندگی در کشور، اظهار کرد: در سالجاری علاوه بر کاهش بارندگی پراکنش آن نیز نامتوازن بوده که موجب خسارات زیادی بر محصولات کشاورزی شده است.

وی ادامه داد: پیشگیری از این خسارات قابل انجام بود؛ اگر وزارت جهادکشاورزی و دستگاه‌های مربوطه به وظایف خود عمل می‌کردند.
تحقق کمتر از ۵۰ درصد برنامه ششم توسعه در پوشش آبیاری نوین
محمودزاده یکی از این وظایف را اجرای طرح آبیاری نوین عنوان کرد که طبق برنامه ششم توسعه بر عهده وزارت جهادکشاورزی گذاشته شده بود.

وی گفت: بر اساس برنامه ششم توسعه وزارت کشاورزی موظف بود با هدف بهره‌وری مناسب از آب و صرفه‌جویی در آن ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار ار اراضی کشاورزی کشور را تحت پوشش آبیاری نوین قرار دهد، اما به ماه‌های پایانی برنامه نزدیک می‌شویم و تنها ۱ میلیون هکتار از اراضی از آبیاری تحت فشار بهره‌مند شده‌اند که کمتر از ۵۰ درصد است.

به گفته محمودزاده؛ به دلیل عدم توسعه مناسب آبیاری نوین و استفاده از روش‌های سنتی در کشور، تنها ۳۵ درصد از آب بخش کشاورزی استفاده مفید شده و ۶۵ درصد آن هدر می‌رود.

وی انتقاد کشاورزان درباره زیان اقتصادی ناشی از تغییر اجباری در کشت را به‌جا دانست و افزود: اگر ۹۰ درصد برنامه آبیاری نوین اجرایی می‌شد اکنون کشاورزان با مشکل اقتصادی حاصل از کم‌آبی و تغییر کشت روبه‌رو نبودند.
تحقق کمتر از ۵۰ درصد برنامه ششم توسعه در پوشش آبیاری نوین
محمود زاده تصریح کرد: استفاده از ارقام کم آب‌بر موضوع دیگری بود که می‌توانست در شرایط خشکسالی چاره‌ساز باشد و مجلس نیز به آن تاکید داشت، اما این طرح نیز توسط جهادکشاورزی به درستی اجرا نشده است.

نائب رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی معتقد است؛ اگر طرح تجهیز مزارع و باغات به آبیاری نوین و استفاده از ارقام کم آب‌بر به طور کامل محقق می‌شد، اکنون شاهد شرایط بد اقتصادی کشاورزان در اثر خشکسالی و اعتراض آن‌ها نبودیم.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری ایلنا، تاریخ انتشار:۱8 خرداد ۱۴۰۰، کدخبر:۱۰۸۶۶۰۳، www.ilna.news

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین