پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۴۷۹۷۳
تاریخ انتشار : ۰۳ تير ۱۴۰۰ - ۱۲:۱۳
کارشناسان صهیونیست درباره افزایش قدرت ایران هشدار دادند.تحلیلگر صهیونیستی به بایدن در خصوص مقابله با ایران هشدار داد و گفت با لغو تحریم‌های ایران سیاست دولت دموکرات آمریکا به چالش کشیده می‌شود و رشد قدرت ایران می‌تواند هزینه‌های سنگینی برای هم‌پیمانان ایالات متحده داشته باشد. همچنین رویای تغییر داخلی در ایران برای بایدن دشوار خواهد بود.
شعار سال: طبق نوشته روزنامه القدس العربی، دو کارشناس صهیونیستی در گزارشی درخصوص ضعف عادی‌سازی روابط با کشور‌های حاشیه خلیج فارس و همچنین نسبت به افزایش قدرت ایران در منطقه و جهان علیرغم مشکلات داخلی اسرائیل هشدار دادند.

روزنامه القدس العربی در ادامه نوشت: «دورن ماتسا» کارشناس و مدرس صهیونیستی در امور درگیری یهودیان و اعراب اعلام کرد که آمریکا از کاهش نیرو‌های نظامی ایالت متحده در خاورمیانه و سیستم دفاع هوایی خود از عربستان خبرداد. این اقدام جدیدی نیست؛ چراکه کاهش نیرو‌های نظامی آمریکا هدف «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا تغییر جهت استراتژیک واشنگتن بر اساس رویکرد دولت خود بود. امروز «جوبایدن» رئیس جمهور آمریکا اولویت خود را بر چین و تاحدود کمتری به روسیه و امور خاورمیانه متمرکز کرده تا قدرت اقتصادی خود را در برابر چین افزایش دهد.

در این گزارش آمده است: این کارشناس صهیونیستی در ادامه تاکید کرد که همچنین به نظر می‌رسد که این اقدام جو بایدن به دلیل عدم علاقه‌اش به امور خاورمیانه و عدم تقلید از «باراک اوباما» رئیس جمهور پیشین آمریکا و همچنین عدم درگیر شدن در اختلاف فلسطین و اسرائیل است. به همین دلیل است که «ابومازن» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین که امید‌های واهی داشت و به واشنگتن و هم‌پیمانانش اعتماد کرده بود، پس از فهمیدن اینکه دولت دموکرات علاقه‌ای به ایده انتخابات ندارد، از روند برگزاری انتخابات عمومی در تشکیلات خودگردان کناره‌گیری کرد.

القدس العربی نوشت: ماتسا طرفدار راست‌گرا در اسرائیل معتقد است که در این مرحله هنوز مشخص نیست که آیا روند عدم مداخله در مسئله فلسطین ادامه خواهد یافت یا خیر و به احتمال زیاد تغییرات سیاسی در اسرائیل با اعتماد به کابینه ائتلافی جدید «بنت-لاپید»، دولت بایدن را به تلاش مجدد ترغیب می‌کند، زیرا بنت لاپید به عنوان نخست وزیر جدید اسرائیل می‌تواند افرادی را در کابینه خود به کارگیرد که معتقدند این درگیری موقعیت منطقه‌ای اسرائیل را تعیین می‌کند.

بر اساس گزارش روزنامه مذکور: این کارشناس اسرائیلی افزود که اگرچه گرایش به کاهش حضور آمریکایی‌ها در خاورمیانه یک مسئله مشترک میان دولت قبلی و فعلی آمریکاست؛ اما تفاوت زیادی بین این دو دولت در خصوص ایجاد استراتژی وجود دارد. از نظر ترامپ عقب نشینی نیرو‌های آمریکا به استفاده از فشار حداکثری علیه ایران برای آوردن این کشور بر روی میز مذاکره مرتبط است. ترامپ علاقه‌مند بود استراتژی جدیدی را در خاورمیانه بر اساس سازش اسرائیل و خلیج فارس در قالب توافق‌نامه‌های عادی سازی ایجاد کند تا از خلال آن‌ها با محور مقاومت که به دنبال تغییر معادلات درگیری در منطقه هستند مقابله کند.

روزنامه مذکور افزود: ماتسا معتقد است که موضع دولت بایدن در خاورمیانه متفاوت است؛ چراکه آمریکا می‌خواهد به سرعت از منطقه خارج شود و این امکان وجود دارد که ایران از نظر دسترسی به سلاح هسته‌ای و همچنین لغو تحریم‌های اقتصادی اعمال شده علیه آن به ابرقدرت منطقه‌ای تبدیل شود. همچنین با آمادگی آمریکا برای پذیرش توافق مذاکره با ایران، توافق‌نامه‌های موسوم به «ابراهیم» تضعیف می‌شوند و این امر اتحاد برخی کشور‌های خلیج فارس با اسرائیل در برابر ایران را تضعیف می‌کند.

القدس العربی در ادامه تاکید کرد: کارشناس صهیونیستی تصریح کرد که همه این موضوعات خبر خوبی برای اسرائیل نیست؛ درحالی‌که اسرائیل از بحران‌های داخلی رنج می‌برد و اگر این روند ادامه پیدا کند ممکن است در آینده رشد و تقویت بیشتر ایران و همچنین محور مقاومت را در منطقه فراهم کند و هم‌پیمانان اسرائیل را در مقابل یک مشکل اساسی قرار دهد. واقعیت خاورمیانه به نظر می‌رسد که در معرض خطر باشد همانطور که در حوادث اخیر جنگ غزه مشاهده کردیم.

این روزنامه همچنین نوشت: «تسفی بار ایل» تحلیلگر امور خاورمیانه گفت: «سید ابراهیم رئیسی» رئیس جمهور منتخب ایران محافظه‌کار و از چهره‌های نزدیک به رهبر جمهوری اسلامی ایران است که او از سپاه پاسداران ایران حمایت خواهد کرد و می‌تواند سیاست ایران را تغییر دهد. وی همچنین از انرژی هسته‌ای ایران حمایت می‌کند. هر توافقی با ایران می‌تواند جریان سرمایه‌گذاری خارجی در ایران را تقویت کند و صادرات نفت ایران را به سر تا سر جهان از سر بگیرد و ایران را از نظر اقتصادی و سیاسی غنی سازد. البته ارزیابی چگونگی موضع رئیسی در خصوص سیاست خارجی خیلی زود است.

روزنامه القدس العربی در ادامه گزارش افزود: تسفی بار ایل اعلام کرد: ایران تمایل خود را برای از سرگیری روابط با عربستان نشان داد و این کشور برای ادامه توافق هسته‌ای به شبکه قوی ارتباط با کشور‌های اروپایی نیاز دارد. علاوه بر این روابط ایران با روسیه نزدیکتر شده است. همچنین چین نیز با این کشور یک توافق‌نامه استراتژیک به ارزش ۴۰۰ میلیارد دلار به مدت ۲۵ سال امضا کرد.

القدس العربی در پایان نوشت: این تحلیلگر صهیونیستی به بایدن در خصوص مقابله با ایران هشدار داد و گفت با لغو تحریم‌های ایران سیاست دولت دموکرات آمریکا به چالش کشیده می‌شود و رشد قدرت ایران می‌تواند هزینه‌های سنگینی برای هم‌پیمانان ایالات متحده داشته باشد. همچنین رویای تغییر داخلی در ایران برای بایدن دشوار خواهد بود.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از سایت الف، تاریخ انتشار: ۳ تیر ۱۴۰۰، کد خبر: ۴۰۰۰۴۰۲۰۵۵، www.alef.ir
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین