پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۵۰۱۵۷
تاریخ انتشار : ۲۰ تير ۱۴۰۰ - ۱۷:۴۴
«رده‌بندی شاخص توسعه اجتماعی» که همه‌ساله از جنبه‌های مختلف اجتماعی کشورهای جهان را رصد می‌کند ۵ ملتی را که بسیار خوش‌قول و سروقت هستند را رده‌بندی کرده است.
شعار سال: اصطلاح «خوش‌قول بودن» در فرهنگ فارسی ترکیبی از ۳ مفهوم «وقت‌شناس بودن»، «متعهد بودن نسبت به وظایف و تحقق وعده‌ها» و «قابل‌اعتماد بودن» است؛ بنابراین، اگر فرد، جامعه و دولتی به اجرای این مفاهیم پایبند باشد به‌عنوان فرد خوش‌قول، جامعه خوش‌قول و دولت خوش‌قول شناخته می‌شود. در جوامع دموکراتیک، خوش‌قول بودن دولت‌ها ارتباط مستقیمی با فرهنگ جامعه و مردم دارد و بنابراین، هرچه مردم کشوری بیشتر وقت‌شناس و متعهد باشند دولت آن کشور هم قابل اعتمادتر است.

سروقت بودن یکی از نشانه‌های مهم حرفه‌ای بودن و احترام به دیگران است؛ جنبه مهمی که در بسیاری از کشور‌ها یا کم‌اهمیت است یا به آن اهمیت چندانی داده نمی‌شود و این‌درحالی است که کشور‌هایی وجود دارند که فرهنگشان با سروقت بودن عجین شده است و وقت‌شناسی بخش ارزشمندی از توسعه روابط اجتماعی آن‌ها را می‌سازد. «رده‌بندی شاخص توسعه اجتماعی» که همه‌ساله از جنبه‌های مختلف اجتماعی کشور‌های جهان را رصد می‌کند ۵ ملتی را که بسیار خوش‌قول و سروقت هستند رده‌بندی کرده است.

سوییس- سوئیسی‌ها مردمی بسیار کارآمد و اثربخشند به‌طوری‌که وقتی زندگی‌شان سر وقت و به شکلی مؤثر پیش می‌رود واقعا احساس رضایت می‌کنند و معتقدند که دیگران با وقت‌شناس‌بودن برای آن‌ها ارزش قائل‌اند. درواقع، تصادفی نیست که سوئیس به پایتخت ساعت‌سازی جهان معروف است؛ زیرا آن‌ها نسبت به دقت زمان بسیار حساس‌اند و بنابراین، چندان عجیب نیست که همیشه سروقت و از نظر زمان خوش‌قول باشند.
خوش‌قول‌ترین ملت‌های جهان را بشناسید

دانمارک- دانمارکی‌ها هم برای جلسات کاری و هم برای ملاقات‌های اجتماعی همیشه جلوتر از زمان هستند و ازطرفی بسیار وظیفه‌شناس‌اند و درطول روز، به‌طورمرتب برای امور حرفه‌ای، فعالیت‌های داوطلبانه، ورزش و معاشرت‌های اجتماعی برنامه‌ریزی می‌کنند و از آنجا که وقت‌شناسی برای آن‌ها بسیار مهم است، به همه قرار‌ها و کارهایشان می‌رسند. وقت‌شناسی دانمارکی‌ها هم ارتباط مستقیمی با ساعت دارد و ساعت بزرگی در کپنهاگ به نام «ساعت جهانی» وجود دارد که از سال ۱۹۵۵ زمان را نشان می‌دهد. پیش‌بینی می‌شود که این ساعت ظرف ۷۵۰ هزار سال آینده با دقت بالا گذر زمان را به اطلاع مردم برساند.

ژاپن- ژاپنی‌ها از کودکی می‌آموزند که وقت‌شناس باشند و به سروقت بودن احترام بگذارند. این آموزش، در سبک زندگی آن‌ها در بزرگسالی کاملاً مشهود است؛ برای‌مثال، شبکه قطار‌های تندروی شینکانسن در این کشور هرگز تأخیر ندارند و اگر به دلایل نادری فقط با یک دقیقه تأخیر برسند هدایت‌کننده قطار مجبور است جلوی تک‌تک مسافر‌ها تعظیم کند و پوزش بخواهد. از این‌رو، میانگین تأخیر قطار‌های تندروی شینکانسن فقط ۳۶ ثانیه در سال است.
خوش‌قول‌ترین ملت‌های جهان را بشناسید

آلمان- آلمانی‌ها هم جزو مردمی هستند که به‌دلیل وقت‌شناسی شهرت جهانی دارند. آلمان یکی از کشور‌های بسیار صنعتی است و به‌همین‌علت، مؤثربودن، کارایی و سروقت بودن برای آن‌ها در درجه بالای اهمیت قرار دارد. گفته‌می‌شود که اگر کسی با تأخیر به مهمانی شام آلمانی‌ها برسد میزبان این رفتار را زشت و دور از ادب تلقی می‌کند.

هلند- هلندی‌ها وقت‌شناسی را به‌خصوص در امور تجاری و شغلی بسیار جدی می‌گیرند و بنابراین انتظار دارند که دیگران هم مثل خودشان باشند. لغو یا تعویق قرار‌های کاری و تغییر غیرموجه هر برنامه‌ای موجب می‌شود اعتماد آن‌ها نسبت به طرف مقابل کاهش یابد. کودکان هلندی هم مثل کودکان ژاپنی از دوران مدرسه وقت‌شناسی و برنامه‌ریزی دقیق را یاد می‌گیرند. از نظر مردم این کشور، همه‌چیز شامل کار، وعده‌های غذایی و فعالیت‌های تفریحی باید طبق برنامه باشد.


۱۰ کشور مورداعتماد جهان
با نگاهی به گزارش‌هایی، چون «شاخص کشور‌های خوب» و «گزارش جهانی بهترین کشورها» می‌توان به معرفی ۱۰دولتی رسید که در سال ۲۰۲۱ هم در سطح بین‌المللی و هم در سطح داخلی بیشترین اعتماد را جلب کرده‌اند. دولت‌ها از طریق خوش‌قولی و عمل‌کردن به وعده‌های انتخاباتی، بهبود شرایط اقتصادی و اجتماعی، توسعه دموکراسی و افزایش سطح رفاه تلاش می‌کنند اعتماد شهروندان را جلب کنند. این جلب‌اعتماد می‌تواند موردتوجه سایر نقاط دنیا هم قرار گیرد و روابط این کشور‌ها را با جهان ارتقا دهد.


کانادا- گزارش سازمان ملل‌متحد در سال ۲۰۱۸ نشان می‌دهد که کانادا در این سال، بیش از هر کشور دیگری از پناهندگان میزبانی کرد و برای اولین‌بار بعد از حدود ۴۰ سال باعث شد که آمریکا از این نظر در رتبه دوم قرار گیرد. همچنین گزارش جهانی بهترین کشورها، کانادا را بهترین کشور در سال ۲۰۲۱ و قابل‌اعتمادترین کشور دنیا در سال ۲۰۲۰ معرفی کرد. کانادا به‌دلیل نظام رفاه اجتماعی سخاوتمندانه‌ای که دارد در گزارش سال ۲۰۲۰ «شاخص آزادی اقتصادی» ۱۱ رتبه بالاتر از ایالات‌متحده قرار گرفت.
خوش‌قول‌ترین ملت‌های جهان را بشناسید
پنج کشور اسکاندیناوی- کشور‌های سوئد، دانمارک، فنلاند، نروژ و ایسلند هرچند در شمار سردترین کشور‌های زمین جای دارند، اما سال‌هاست که در فهرست بهترین کشور‌های جهان قرارمی‌گیرند. به‌خصوص فنلاند به‌مدت ۴ سال پیاپی به‌عنوان خوشحال‌ترین کشور جهان معرفی شد و ۴ کشور دیگر شمالی هم در دوره مشابه در فهرست ۱۰ کشور خوشحال جهان جای گرفتند. راز موفقیت این کشور‌ها در یک واژه ساده می‌شود: اعتماد. مردم این کشور‌ها بسیار بیشتر از کشور‌های دیگر، هم به همدیگر و هم به مؤسسات اجتماعی و سیاسی اعتماد دارند. این اعتماد برپایه دلایل مختلفی است که به‌خصوص یک‌دستی نسبی فرهنگی این ملت‌ها، اعتقاد مردم به دولت در خدمت‌رسانی برای توسعه منافع عمومی را شامل می‌شود و از این‌رو، «مدل نوردیک» (الگوی شمالی) به‌عنوان مؤثرترین مدل اقتصادی‌اجتماعی در جهان شناخته می‌شود. فرهنگ شفاف‌بودن اسکاندیناوی، همراه با سیاست‌های خارجی دور از درگیری و نقش این پنج کشور در حل صلح‌آمیز اختلافات بین‌المللی سبب شده که این کشور‌ها در سراسر جهان به‌عنوان قابل‌اعتمادترین کشور‌ها شناخته شوند و مردم بسیاری از نقاط دنیا به مردم این پنج کشور قطبی رشک بورزند.

سوییس- از چند قرن قبل تاکنون و حتی طی ۲ جنگ جهانی اول و دوم، ملت اروپایی سوئیس از سیاست خارجی بی‌طرفی در جنگ‌ها پیروی کرده است. از سال ۲۰۰۸ تاکنون کشور‌های مختلف به سوئیس به‌عنوان تسهیل‌کننده یا میانجیگر بیش از ۱۵ مذاکره بین‌المللی صلح اعتماد کرده‌اند. این کشور کوچک آلپی همه‌ساله در رتبه‌بندی‌های جهانی از نظر ثبات سیاسی و اقتصادی، شفافیت دولت و کیفیت زندگی امتیازات بالایی را کسب می‌کند و به‌طور مداوم در رتبه‌بندی گزارش جهانی بهترین کشورها، در سکو‌های نخست می‌ایستد. به‌طوری‌که در آخرین نظرسنجی این گزارش به‌عنوان دومین کشور مورد اعتماد جهان لقب گرفته است. این کشور در رتبه اول «شاخص کیفیت زندگی» از نگاه مؤسسه بلک‌تاور قرار دارد و از نگاه صندوق بین‌المللی پول، دومین کشور ثروتمند جهان پس از لوکزامبورگ است.

دوقلو‌های اقیانوسیه- استرالیا و نیوزلند برای سازگارپذیری بالایی که دارند مشهور هستند. استرالیا در رده دوم و نیوزلند در رده نهم مقوله «چابکی» سال ۲۰۲۱ رتبه‌بندی گزارش جهانی بهترین کشور‌ها قرارگرفته‌اند. به‌خصوص نیوزلندی‌ها ویژگی چابکی را در سال ۲۰۲۰ در واکنش سریع و به موقع به عالم‌گیری کووید-۱۹ نشان دادند. این کشور پس‌از تایوان بهتر از دیگر نقاط جهان راه‌های مقابله با کووید را پیش برد. دوقلو‌های اقیانوسیه در گزارش شاخص آزادی اقتصادی به‌ترتیب در رده‌های دوم و سوم قرار دارند و هر دو کشور در مقوله «قابل اعتمادترین کشور‌های جهان» در رده‌بندی ۲۰۲۱ گزارش جهانی بهترین کشور‌ها در فهرست ۸ کشور قابل‌اعتماد حضور دارند.

آلمان- آلمانی‌ها نه‌فقط به‌عنوان یکی از وقت‌شناس‌ترین مردم جهان شناخته می‌شوند که کشورشان هم در رده‌بندی گزارش جهانی قابل‌اعتمادترین کشور‌های جهان در شمار ۱۰ کشور برتر قراردارد و در گزارش «شاخص کشور خوب» در سکوی سوم و در «گزارش جهانی خوشحالی سال ۲۰۲۱» در سکوی هفتم ایستاده است. این کشور در مقوله «کارآفرینی» گزارش جهانی بهترین کشور‌ها در سال ۲۰۲۱ نشان داد که به‌دلیل تعامل و ایجاد ارتباط با سایر نقاط دنیا، جمعیت با سطح تحصیلات بالا، نیروی کار ماهر، قوانین توسعه‌یافته و زیرساخت‌های مناسب شایسته ایستادن در رتبه دوم است. همچنین در مقوله «شفافیت»، دولت آلمان به‌دلیل سیاستگذاری‌هایش در قبال تجارت آزاد توانست در رتبه سوم قرارگیرد.

شعار سال، بااندکی تلخیص و اضافات برگرفته ازهمشهری انلاین، تاریخ انتشار:۲۰ تیر ۱۴۰۰، کدخبر:۶۱۳۵۱۹، www.hamshahrionline.ir
اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین