پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۶۶۱۸۷
تاریخ انتشار : ۰۵ آذر ۱۴۰۰ - ۱۶:۱۳
ایران کشوری انرژی محور با تاکید بر استفاده از گاز است. از اوایل ۱۳۷۰ تاکنون، تاکید خاصی بر توسعه استفاده از گاز در کشور در بخش خانگی و صنایع صورت پذیرفته است. عقب ماندگی چهار ساله اخیر در نوسازی و به روز رسانی تجهییزات استخراج و تا حدی هم تجهییزات پالایشگاهی، باعث جلو افتادن تدریجی میزان مصرف بر میزان استخراج و ذخیره سازی، شده است. دومین کشور تولید کننده گاز دنیا در شرایطی قرار گرفته که برای تامین گاز مصرفی خانوار، مجبور به قطع یا محدود سازی گاز صنایع می‌شود. سوال اینجاست که آیا عقب ماندگی گازی حادث شده، می‌تواند باعث تشدید فشار و یا در نگاهی بدبینانه، افزایش پتانسیل منجر به ورشکستگی کشاندن اقتصاد ملی شود؟ راهکار چیست؟
شعار سال: کمبود گاز در کشور تنها به زمستان امسال ختم نخواهد شد و آنچه کارشناسان پیش بینی می‌کنند در صورت ادامه روند فعلی ناشی از افت قابل توجه تولید از پارس جنوبی که از سال ۱۳۹۹ آغاز شده؛ طی ۳ تا۵ سال آینده این امر می‌تواند منجر به ورشکستگی اقتصاد کشور گردد!
نباید فراموش کرد که از یک سو ایران در قالب قرارداد‌های گازی با ترکیه و عراق موظف به صادرات گاز است. ازسویی دیگر ۸۲ درصد تولید برق کشور به گاز وابسته است و درعین حال تمام صنایع کشوراز جمله صنایعی، چون پتروشیمی، نیازمند گازی هستند که قطعا نبود آن منجر به آسیب جدی به این صنایع و در ادامه ناهنجاری‌های اجتماعی ناشی از بیکاری و … می‌شود؛
 
بنابراین در چنین شرایطی باید از وزیرنفت خواست تا در قدم اول اقدام به اعلام رسمی پیش بینی واقعی تولید میدان پارس جنوبی در افق ۲۰ ساله کند؛ تا متخصصان و کارشناسان حوزه‌های مختلفی که به هر طریقی ارتباط به صنعت گاز دارند به این موضوع پرداخته و بتوانند در این حوزه‌ها راهکاری اجرائی در جهت برون رفت ازاین بحران ارائه دهند.

اما قدم دوم؛ شاید لازم باشد هر چه سریعتر روند توسعه میادین کوچک گازی داخلی مانند میدان پارس شمالی، گلشن، فردوس به ترتیب اولویت و نزدیکی به زمان تولید را شروع کرده تا افت میدان پارس جنوبی را پوشش دهیم تا افت تولید را ۱ الی ۲ سال عقب انداخته تا زمان لازم برای پروژه نصب کمپرسور در پارس جنوبی فراهم گردد.

براین اساس بسیاری از کارشناسان بر اجرای هر چه زودتر موارد ذیل جهت رفع بحران بی‌گازی در سال‌های آینده که منجر به ورشکستگی اقتصاد کشور خواهد شد تاکید دارند.
۱- تصفیه نفت کوره‌ها در پالایشگاه‌ها و گوگرد زدایی و آلاینده زدایی برای محیا شدن شرایط استفاده در نیروگاه‌های تولید برق
۲- فیلترگذاری در نیروگاه‌ها برای محیا شدن شرایط زیرساختی لازم جهت سوزاندن سوخت مایع و نفت کوره به جای گاز در آن‌ها
۳- سرمایه گذاری و برنامه ریزی در توسعه سریع انرژیی‌های تجدید پذیر نظیر خورشیدی، بادی در مناطق مختلف کشور و مسکونی ونیز پیاده‌سازی روش‌های و ازدیاد برداشت از مخازن
۴- اجرای برنامه توسعه فوری نصب کمپرسور‌های میدان پارس جنوبی
۵- صرفه جویی و اصلاح الگوی مصرف انرژی به ویژه گاز در نیروگاه‌ها، پتروشیمی‌ها، فولاد، سیمان، و صنایع بزرگ (با توجه به فقدان سرمایه گذاری‌های سنگین مورد نیاز برای چنین کاری)
۶- تزریق مازاد گاز تولیدی پارس جنوبی و سایر میادین در خلال برنامه هفتم توسعه به منظور ذخیره سازی گاز برای استفاده در برنامه‌های هشتم و نهم و مدیریت بحران محتمل انرژی و نیز افزایش ضریب بازیافت کشور
۷- اصلاح الگوی مصرف انرژی و شاخص شدت انرژی در سطح اقتصاد کلان کشور
۸- تلاش برای فرهنگ سازی در راستای مصرف بهینه از طریق ایجاد پروپاگاندا تبلیغاتی در حوزه مختلف درگیر با مصرف انرژی برای مصرف بهینه و نیز ایجاد زیر ساخت‌های صرفه جویی در عموم مردم!


شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرآنلاین، تاریخ انتشار:۲ آذر ۱۴۰۰، کد خبر: ۴۱۸۹۹، naftiha.ir
اخبار مرتبط
خواندنیها -دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین