پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۸۰۰۵۴
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۰۱ تير ۱۴۰۱ - ۱۲:۰۷
قاضی زاده هاشمی رئیس بنیاد شهید گفت: من واقعاً با یک هدف تحول عمیق و همه‌جانبه وارد بنیاد شدم، آن چیزی هم که از من خواسته شد همین بود، یعنی بزرگان، صحبت‌های اولیه را با من داشتند برای اینکه در بنیاد شهید حاضر شوم، صحبتشان این بود که "ما نیاز به بازخوانی نگاه حضرت امام (ره) در تأسیس بنیاد شهید و امور ایثارگران و بعد هم نگاه حضرت آقا داریم. "، به‌عبارت بهتر باید از نو، این سازمان را بسازیم و جایگزین کنیم.
شعار سال: قاضی زاده هاشمی در بخشی از صحبت‌های خود به مشکلات بنیاد شهید و ماجرای اختلاس‌ها اشاره کرد و گفت: از مشکلات بنیاد خبر داشتم، یعنی از نزدیک کار کرده بودم، بی‌ارتباط نبودم، در این سال‌ها به‌هرحال در مجلس بودم، اشکالات، اختلالات رفتاری، نوع سازماندهی، نوع روابط غلطی را که بین برخی ـ شاید دو، سه درصد ـ از جامعۀ ایثار و شهادت با بنیاد که در این سال‌ها شکل گرفته بود، انحرافات سیاسی را شاهد بوده‌ام. متأسفانه بنیاد شهید و امور ایثارگران به‌خصوص آن سال‌های ابتدایی تأسیس، گرفتار مسائلی این‌چنینی شده بود. بدنه‌ای از انسان‌های خدوم داخل بنیاد هستند که تعدادشان هم زیاد است؛ منتهی با یک ملاحظات خاصی برخی افراد دیگر هم آمده بودند؛ شما اگر نگاه کنید در سابقه بنیاد شهید تعداد زیادی از مدیران بنیاد شهید، بعد‌ها وزرای دولت اصلاحات شدند، یعنی چنین سازمانی بوده و با چنین نگرشی اداره می‌شده است.

یکی از کاندیدا‌های ریاست‌جمهوری همین دوره، سال‌ها مدیر بخش اقتصادی بنیاد شهید بوده است که در انتخابات این دوره ریاست‌جمهوری هم به‌نمایندگی از جریان اصلاحات حضور پیدا کرد.

متأسفانه در این سال‌های اخیر بنیاد شهید به آفت‌های زیادی گرفتار شده است، مثلاً یک گروه عمده‌ای از مدیران بانک دی دستگیر شدند و در زندان هستند. هنوز ما حجم خساراتی را که وارد شده است و اختلاس‌هایی را که اتفاق افتاده است نمی‌دانیم. روز‌های گذشته مدیرعامل فعلی بانک دی، پیش من بود و گزارش می‌داد، فقط یکی از شرکت‌ها حدود ۵ هزار میلیارد تومان اختلاس انجام داده است، می‌گفت "آن‌قدر این موضوع بزرگ بوده است که دیگر ما از دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی خواستیم بیایند، ورود کنند و موضوع را بررسی کنند. "

این فقط یک نمونه از بانک دی بود، حالا همین مسائل در مجموعۀ کوثر یا در مجموعۀ صندوق ذخیره شاهد و جا‌های مختلفی که اخبارش هر از چند گاهی به گوش می‌رسد، هم تا حدی وجود دارد، در حالی که این مجموعۀ انقلابی، مقدس و وابسته به شهدا، باید پاک‌ترین و تمیزترین سازمان باشد.

* برای تحول عمیق و همه‌جانبه وارد بنیاد شهید شدم

رئیس بنیاد شهید ادامه داد: من واقعاً با یک هدف تحول عمیق و همه‌جانبه وارد بنیاد شدم، آن چیزی هم که از من خواسته شد همین بود، یعنی بزرگان، صحبت‌های اولیه را با من داشتند برای اینکه در بنیاد شهید حاضر شوم، صحبتشان این بود که "ما نیاز به بازخوانی نگاه حضرت امام (ره) در تأسیس بنیاد شهید و امور ایثارگران و بعد هم نگاه حضرت آقا داریم. "، به‌عبارت بهتر باید از نو، این سازمان را بسازیم و جایگزین کنیم.

تحول هم یک امر بنیادین هست، آدم نمی‌تواند با کار‌های نمایشی، کار‌های تحولی انجام دهد، شما ببینید حضرت آقا تا حالا دو ـ سه بار به کارگزاران این دوره تذکر دادند که "مراقب باشید دچار کار نمایشی نشوید. "، چون تحول از گذر شناخت، اولاً فهم مفاهیم پایه‌ای، بعد شناخت از محیط و میدان، داشتن یک رویکرد و نقطۀ هدف کاملاً روشن، توانایی برای طراحی، توانایی برای بازسازماندهی، توانایی برای جذب نیروی انسانی مناسب، این‌ها امری نیست که سریع محقق شود.

به‌نظر من این تلۀ فشار مطالبات صنفی به‌خاطر این است که ما را به عجله بیندازند و ما مجبور شویم کار‌های روکشی انجام بدهیم ـ البته نه‌فقط در بنیاد شهید بلکه در تمام دستگاه‌ها ـ چراکه به‌نظر بنده بقیۀ دستگاه‌ها هم کمابیش مثل بنیاد نیاز به یک، نه‌تن‌ها بازمهندسی، بلکه یک انقلاب درونی یا یک انقلاب سازوکاری دارند، یعنی سازوکارشان باید تغییر پیدا کند، ما در همین مسیر قدم برمی‌داریم و، چون بالاخره یک رفتار غلطی قبلاً شکل گرفته است، استراتژی ما معروف به دو «صاد» است؛ یعنی صبر و صلابت. صلابت به‌معنای ایستادگی روی اصول، برنامه‌های اساسی، تغییرات اصلاح فرایند‌ها و صبر به‌خاطر اینکه این امر از مسیر تدریج، حوصله، مهربانی، توجیه نیروی انسانی، همراه‌سازی، ایجاد گفتمان، گفتگو با سایرین، ایجاد جریان گفتمانی در سطح جامعه هدف و مواردی از این دست می‌گذرد، بنابراین ان‌شاءالله امیدواریم که خدای رحمان هم کمک کند تا بتوانیم در این مسیر کار‌های اساسی که لازم هست، انجام دهیم.

* رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران مخصوص یک عده خاص نیست/ به‌صورت هفتگی دیدار دارم

قاضی زاده درمورد دیدار با جانبازان بیان کرد: ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر جامعه هدف ماست، یکی از رفتار‌های بدی که در بنیاد شکل گرفته، این بوده است که رئیس بنیاد، مخصوص یک عده خاصی بوده است، یعنی یک عده‌ای هر وقت اراده می‌کردند با ایشان در تماس بودند و دیدار داشتند و او در محاصره این ۱۰۰ نفر بوده است، نه بیشتر. شاید ۱۰۰ نفری که گفتم، زیاد گفته باشم، البته این ۱۰۰ نفر مدعی بودند که "ما نماینده جمع زیادی هستیم، بنابراین جایی که باید به قانون تکیه کرد همین‌جاست. ما بیش از صد تشکل ایثارگری قانونی داریم که در وزارت کشور ثبت شده است؛ ما با همۀ اینها، هفته‌ای حداقل یک جلسه داریم، با تک تک تشکل‌ها جلسه داریم یعنی با بعضی از تشکلات تا حالا چند بار جلسه داشته‌ایم؛ این یک بحث است.

یک بحث دیگر، ملاقات‌های عمومی است، یعنی افرادی که پرونده‌دار (دارای نقیصه پرونده) هستند، قبلاً اینجا افراد خودشان مستقیماً به رئیس بنیاد مراجعه می‌کردند ـ حالا سازوکاری بوده است یا نه من اطلاع ندارم ـ ما رفتیم در استان‌ها، یعنی غیر از سفر‌هایی که من به استان‌ها دارم و به ملاقات‌ها می‌روم، استان‌ها، خودشان افراد پرمشکل را آنجا جمع می‌کنند یا حضوری یا به‌صورت ویدئوکنفرانسی با آن‌ها گفتگو می‌کنیم و رسیدگی می‌کنیم، غیر از این باز بحث درخواست‌های ملاقات با بنده هست که ما اخیراً برای اینکه بتوانیم آن را سامان بدهیم، سامانه دیدار را درست کردیم، که افراد می‌روند ثبت‌نام می‌کنند، و برای دیدار در نوبت قرار می‌گیرند. برای اینکه ما اینجا در محاصره افراد خاص نیفتیم.

یکی از مطالبی که من باید اصلاح می‌کردم این بود که رئیس بنیاد برای همه باشد، نه برای یک عده خاص. منتهی آن عده خاص که این حرف‌ها را می‌زنند، می‌آمدند هر روز ظهر اینجا ناهار می‌خوردند، هفته‌ای یک بار اینجا پاتوقشان بوده است، یک چیزی هم از این‌وآن می‌گرفتند و می‌رفتند، خب ـ برای همین ـ ناراحتند، به‌عکس، این افراد مورد اعتراض جامعه هدف ما بودند، این‌ها کسانی بودند که متاسفانه بعضاً یک ارتباطات ناسالم ایجاد می‌کردند و با این ارتباطات ناسالم برای خودشان کسب درآمدی راه انداخته بودند و بار‌ها توسط اکثریت مطلق جامعه هدف ما، جانبازان عزیز به من تذکر داده می‌شد که "آقا این چه‌وضعی است! ما خجالت می‌کشیم بنیاد بیاییم، بنیاد را امن کن تا بتوانیم ما هم بنیاد بیاییم. "، فضا این‌گونه بوده است.

ماجرای توزیع ناعادلانه در بنیاد شهید و امور ایثارگران

وی درباره مشکلات جانبازان زیر ۲۵ درصد وبحث کمک معیشتی و حقوقشان افزود: عنوانی تحت عنوان پرداخت حقوق به جانبازی‌های زیر ۲۵ درصد نداریم. عرض می‌کنم آن چیزی که داریم، تحت عنوان کمک‌معیشت به «معسرین» است، این کلمات را دقت بفرمایید، برخی‌ها به من اعتراض می‌کنند "چرا از کلمه «معسر» استفاده می‌کنی؟ "، درحالی که کلمه «معسر» در قانون آمده است، من که از خودم جعل واژه نمی‌کنم ـ برخی می‌گویند ـ "به ایثارگران توهین می‌شود که به آن‌ها «معسر» بگویید. "، من اصلاً در مقامی که بگویم توهین می‌شود یا نمی‌شود، نیستم. کلمه معسر در قانون آمده است، اعسار یک کلمه کاملاً حقوقی است یعنی کسی که دچار عسر و حرج شده است، که کاملاً کلمه‌ای فقهی و حقوقی است.

حدود یک‌ششم یا یک‌پنجم ایثارگران تحت پوشش ما هستند. حدود ۶ میلیون نفر، رزمنده در سال‌های دفاع مقدس داشتیم که مثلاً کمتر از حدود ۹۰۰ هزار نفر آن‌ها تحت پوشش ما هستند، بقیه تحت پوشش ما نیستند، یک عده از معسرین که دچار عسر و حرج شده‌اند حوزۀ رزمندگان هستند ـ قرار شد ـ بنیاد شهید و سازمان رزمندگان براساس یک مبنایی یعنی معادل حداقل حقوق کارکنان دولت ـ پرداختی به آن‌ها داشته باشیم ـ حداقل حقوق کارکنان دولت را هرسال دولت تعیین می‌کند، در زمانی که بودجه تصویب می‌شود بر اساس آن ضرایب و روش‌هایی که آنجا هست، تأیید می‌کند.

یک اتفاقی که متأسفانه در بنیاد در این سال‌ها افتاده، انحراف در توزیع منابع بوده است، کلاً جانبازان زیر ۲۵ درصد ما حدود ۴۰۰ هزار نفر بوده‌اند، مجوز ۱۰۰ هزار نفر کمک‌معیشت به بنیاد داده شده است که همۀ کسانی را که دچار عسر و حرج هستند تحت پوشش قرار دهد، برای اینکه ما دیگر شاهد نباشیم که جانبازی یا خانوادۀ شهیدی برای نان شب، گرفتار باشد.

فرض را بر این گذاشتند که ۲۵ درصد این عزیزان را باید تحت پوشش ببریم، ۲۵ درصد عدد زیادی است، منتهی وقتی که ـ این منابع ـ توزیع‌شده به هدف ننشسته است، یعنی به‌طور عرف اگر سه دهک پایین یا مثلاً پنج دهک پایین باید آن را دریافت می‌کردند، عمده منابع به ۵ دهک بالا توزیع شده است، چرا؟ چون همین‌هایی که سر و صدا می‌کردند و ارتباطات ویژه‌ای بین خودشان و بنیاد ایجاد کرده بود، برخوردار شدند؛ آن‌هایی که باید برخوردار می‌شدند، برخوردار نشدند و ما یک عدد بیش از ۲۰ هزار نفر پشت‌نوبتی داریم که عمده این‌ها پنج دهک پایین هستند و باید به آن‌ها کمک معیشت داده شود؛ چون دیگر سهمیه بنیاد پر شده است و دیگر ما امکان کمک به این‌ها را نداریم.

قاضی زاده هاشمی در ارتباط با نگاهی که به خانواده ایثارگران و شهدا دارد نیز در بخشی از گفتگوی خود مطرح کرد:

حضرت آقا جمله‌ای دارند، می‌فرمایند: مقامی که داریم به‌جا می‌آوریم برای خانواده‌ها ـ ایثارگران ـ مقام «سپاس» است، سپاس برای اینکه این‌ها وجودشان را برای خدا خرج کرده‌اند و ما باید به این‌ها بگوییم که ما شکور و سپاسگزاریم، به همین خاطر عدم توجه به این خانواده‌ها باعث عذاب می‌شود، این تعبیر من است، اگر کفر ورزیدیم، دچار عذاب می‌شویم. عدم توجه، عدم خدمت درست و عدم کسب رضایت این‌ها باعث عذاب می‌شود، منتهی این یک موی باریک است.

بنیاد شهید نقش پدر و برادر بزرگتر را هم دارد، خانوادۀ ما که یک خانواده برخاسته از دین است، برخاسته از باور‌های الهی است، خدای نکرده این‌ها بر اثر مرور زمان نباید گرفتار مال شبهه شوند، گرفتار رفتار‌های غلط شوند، ما یک وظیفۀ تربیتی هم داریم، یعنی ما درحالی که در مقام سپاس هستیم، وظیفه تربیت هم داریم، در این مقام سپاس، حفظ منزلت و کرامت این افراد وظیفۀ ماست، یعنی نباید کاری کنیم که این‌ها در افکار جامعه بشکنند، به‌گونه‌ای دیده شوند که خدای نکرده زیاده‌طلب، خدای نکرده سیرناشدنی، خدایی نکرده تفکر اینکه "همه چیز مال ماست"، خدایی نکرده "ما یک روزی رفتیم اهل جهاد و شهادت بودیم الآن باید بنشینیم، هرچی هست مال ما باشد"، این‌جوری هم نباید دیده شوند، من مسئول این بخش از ماجرا هم هستم، من مسئول منزه نگه‌داشتن افکار عمومی نسبت به این خانواده‌ها هم هستم، منظور از من، منِ بنیاد شهید و امور ایثارگران و کل کشور است. بنیاد، سازمانی نیست که به‌تن‌هایی این وظیفه را داشته باشد، کل مسئولان نظام نسبت به خانواده شهدا و ایثارگران مسئول هستند، یکی از دلایلی که آمده‌اند معاونت ریاست‌جمهوری تأسیس کردند، برای اینکه معاون رئیس جمهور بتواند هر روز سراغ یک وزیری درون دولت برود و همه را به‌خط کند.

امیدوارم که خداوند رحمان به همۀ ما کمک کند بتوانیم ان‌شاءالله لایق انجام وظایفمان باشیم.


شعار سال، با اندکی تلخیص واضافات برگرفته از پایگاه خبری تحلیلی قدس آنلاین، تاریخ انتشار:۳۱ خرداد ۱۴۰۱، کد خبر: ۸۰۵۰۹۴، www.qudsonline.ir
اخبار مرتبط
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۲۲ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۱
0
0
بیچاره مون کردی خداکنه فقط زنده بمونیم تحول که قراره اتفاق بیفته یه فاجعه است ضعیف ترین مدیر بنیاد بعد شهیدی
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین