پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
شنبه ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 20
کد خبر: ۳۸۰۵۸۶
تاریخ انتشار : ۱۲ تير ۱۴۰۱ - ۱۳:۴۴
استاد دانشگاه الزهرا می‌گوید: طی دو دهه گذشته دولت‌های مختلف وعده ایجاد یک سامانه هوشمند مالیاتی را داده اند که مبالغ قابل توجهی نیز برای راه اندازی و خرید نرم افزار‌های آن هزینه شده، اما متاسفانه این سامانه تاکنون راه اندازی نشده و علت اصیل این مساله نیز تعارض منافع گروه‌های قدرت و ثروت است که اجازه تحول در نظام مالیاتی را نمی‌دهند.
شعار سال: دکتر حسین راغفر در گفتگو با یک رسانه درباره شرایط نظام مالیاتی در ۴ دهه گذشته توضیح داد: نظام مالیاتی کشور بسیار ناکارآمد و ضعیف است که این وضعیت نتیجه اراده‌ی دولت هاست، از طرفی شناسایی اشخاص برای دریافت مالیات و چگونگی اخذ آن از دیگر مباحث اساسی در سیستم مالیات ستانی است.

این اقتصاددان در ادامه افزود: بسیاری از فعالین تولیدی، صنعتی و معدنی در کشور یارانه‌های بسیار هنگفتی از دولت دریافت می‌کنند، در حالی که دولت می‌تواند این یارانه را پرداخت نکند، در عین حال مالیات هم اخذ کند تا کسری بودجه اش را نیز جبران کند.

وی در ادامه اشاره کرد: به عنوان مثال، سود ۶ ماهه‌ی اول در سال ۱۴۰۰، برای یک شرکت فولادی در کشور به تنهایی ۵۸ هزار میلیارد تومان بوده در حالی که مالیات پرداختی این شرکت ۶ الی ۷ درصد است، همچنین در همین دوران یک شرکت معدنی ۳۰ هزار میلیارد تومان سود خالص داشته، اما مالیات بسیار ناچیزی را پرداخت می‌کند و علت این مساله وابستگی آن‌ها به کانون‌های قدرت، بنیاد‌ها و نهادهاست.
تعارض منافع عامل مخالفت با راه اندازی سامانه مودیان
راغفر همچنین تاکید کرد: تامین قسمت قابل توجهی از هزینه‌های بخش عمومی باید از طریق اخذ مالیات از شرکت‌های یاد شده و یا اشخاصی که ثروت‌های کلانی به چنگ آورده اند، انجام شود، اما متاسفانه اینگونه نیست و برای اخذ مالیات به سراغ کسبه‌ی جزء و کارمندان بخش عمومی می‌روند.

این کارشناس در خصوص راه اندازی سامانه مودیان نیز بیان کرد: اگر اراده‌ی سیاسی برای راه اندازی این سامانه بعد از دو دهه و اخذ عادلانه‌ی مالیات واقعی باشد، موانع و مشکلات موجود در تحقق این مسیر را در هم می‌کوبد؛ البته این موضوع نیازمند دولتی مقتدر است.

استاد دانشگاه الزهرا در پایان تاکید کرد:کشور‌های دیگر از حدود دو دهه قبل در نظام مالیاتی از سیستم هوشمند استفاده می‌کنند. به نحوی که درآمد یا سود فعالین و بنگاه‌های اقتصادی محاسبه و بر اساس آن مالیات دریافت شود، یعنی نظام ممیز محور جای خود را به نظام سامانه محور بدهد. اگر در ایران این سامانه کار خود را آغاز کند قطعا شاهد اتفاقات خوبی در اقتصاد خواهیم بود.
 
شعار سال، با اندکی تلخیص واضافات برگرفته از جامعه خبری تحلیلی الف، تاریخ انتشار:۱۱ تیر ۱۴۰۱، کد خبر: ۴۰۱۰۴۱۱۰۹۸، www.alef.ir
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین