پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
پنجشنبه ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 25
کد خبر: ۳۸۳۷۸۵
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۰ مهر ۱۴۰۱ - ۲۰:۵۲
نت بلاکس اعلام کرده که قطعی اینترنت در ایران ساعتی یک و نیم میلیون دلار معادل ۴۵ میلیارد تومان زیان اقتصادی به کشور وارد می‌کند. برای بزرگی این زیان کافی است که بدانیم درآمد نفتی ایران در سال گذشته حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان بود. این رقم به آن معناست که قطع اینترنت به اندازه یکسال درآمد نفتی به اقتصاد ایران ضرر زده است. این محاسبه تنها متمرکز بر خرید و فروش بوده و هزینه از دسا دادن مشتریان، احیای مجدد کسب و کارها و مواردی همانند را هم باید بدان افزود.همچنین ضرورت دارد متولیان سه حوزه موتور جستجوی ایرانی، اپلیکیشن های کاربردی و شبکه های اجتماعی که با وجود دانستن ضرورت بومی سازی ها ، از این مهم غفلت ورزیده و در بزنگای شرایط قصد ورود صرفا امنیتی به موضوع را دارند ، به دادگاه کشیده شده و مورد بازخواست قرار گیرند.

شعار سال: کیوان نقره‌کار کارشناس فناوری اطلاعات و دبیر اتحادیه کسب‌وکار‌های فضای مجازی بر اساس  آمار‌های نت بلاکس بیان داشته است که قطعی اینترنت در ایران ساعتی یک و نیم میلیون دلار معادل ۴۵ میلیارد تومان زیان اقتصادی وارد می‌کند که روزانه بیش از ۱۰۸۰ میلیارد تومان برآورد می‌شود. اگرچه مطالعات معاونت پژوهشی سازمان امور مالیاتی میزان این خسارات را روزانه تا سه هزار میلیارد تومان نیز برآورد کرده است.

خسارت قطعی اینترنت: هر ساعت ۴۵ میلیارد تومان ، معادل درآمد فروش نفت در سال

کیوان نقره‌کار با اشاره به اینکه بسیاری از مشاغل به شکل غیر مستقیم از فضای مجازی استفاده می‌کنند، اظهار کرد: حدود ۴۰ میلیون کاربر ایرانی در فضای اینستاگرام فعالیت می‌کنند و بر اساس گزارش‌های مرکز آمار ایران حدود ۱۰ میلیون از ۱۱ میلیون کسب و کار اینترنتی به صورت مستقیم و غیر مستقیم از اینستاگرام استفاده می‌کنند. پیام رسان‌ها تاثیر بسیار زیادی در توسعه کسب و کار‌ها داشته‌اند و بسیاری از مشاغل خانگی، سنتی و خدماتی در حال استفاده از این فضا‌ها هستند. امسال به عنوان سال حمایت از دانش‌بنیان‌ها نامگذاری شده و بسیاری از شرکت‌های دانش بنیان مبتنی بر فضای مجازی و فناوری اطلاعات هستند. بیش از هفت هزار مجموعه دانش بنیان داریم که در حوزه‌های مختلف فعالیت می‌کنند و زنجیره‌ای از خدمات با اختلال در اینترنت و پیام رسان‌ها مختل می‌شود.

وی با اشاره به اینکه آسیب قطعی اینترنت فقط ریالی نیست، افزود: وقتی سامانه‌ها مختل می‌شوند اتفاقات دیگری هم می‌افتد. وقتی روال طبیعی و منطقی زیر ساخت‌های فناورانه را دستکاری می‌کنیم در نتیجه اشکالات و حفره‌هایی از لحاظ فنی ایجاد می‌شود که نفوذ هکر‌ها را بیشتر می‌کند. اینکه اکنون سامانه‌های مختلف هک می‌شوند به این دلیل است که وقتی سرعت اینترنت را کاهش می‌دهند تغییرانی در ساختار فنی، سخت افزاری و نرم افزاری ایجاد می‌شود که باعث ایجاد حفره‌هایی برای ورود هکر‌ها می‌شود و دسترسی به اطلاعات مختلف می‌تواند خسارت‌های مستقیم و غیر مستقیمی را وارد کند.

در حوزه آموزش نیز در دو سال اخیر از فضا‌های مجازی استفاده شده است و چندین میلیون نفر به طور مسقیم با این حوزه مرتبط هستند و اختلال در این حوزه نیز منجر به بیشتر شدن نارضایتی‌های مردم می‌شود. در حوزه اصناف و کسب و کار‌های سنتی چندین سال است که به استفاده از فضای مجازی روی آورده‌اند و از جابجا کردن پیام و تبادلات کاری تا معرفی خدمات را در این فضا انجام می‌دهند و این قشر نیز با این اختلالات آسیب می‌بینند. وی با بیان اینکه تبعات قطعی اینترنت و دسترسی به فضا‌های مجازی برای حکومت‌ها به مراتب بیشتر و بدتر از ایجاد دسترسی است، گفت: اگر فضا مجازی را آزاد بگذاریم، ولی بتوانیم آن را مدیریت کنیم خیلی بهتر از این است که آن را ببندیم و باعث ایجاد نارضایتی شویم. هیچ وقت جایگزین‌های ایرانی نتوانستند برای مخاطب اعتماد سازی کنند و مورد استفاده قرار بگیرند و خیلی از پیام رسان‌های ایرانی درجه یک نسبت به پیام رسان‌های خارجی کمتر مورد استقبال هستند. اگر وزارت ارتباطات اجازه فعالیت پیام رسان‌های خارجی و داخلی را با هم بدهد مردم تمایل بیشتری به استفاده دارند.

خسارت قطعی اینترنت: هر ساعت ۴۵ میلیارد تومان ، معادل درآمد فروش نفت در سال

دبیر اتحادیه کسب‌وکار‌های فضای مجازی، اما آمار عجیبی را اعلام کرده بود. او گفته بود معیشت ۱۰ میلیون نفر اکنون وابسته به فضای مجازی است. اما حالا قطع اینترنت اشتغال و معیشت این گروه را نشانه گرفته است و این گروه حتی نمی‌دانند اینترنت، دوباره وصل و فیلترینگ برطرف می‌شود یا نه.

نیما نامداری در سرمقاله روزنامه دنیای اقتصاد بیان داشته است که ،برآوردهایی وجود دارد که سایت‌های ایرانی سالانه حدود ۳۰۰میلیارد تومان برای SEO فقط روی گوگل هزینه می‌کنند که هنگام جست‌وجوی کالاها و خدمات توسط مشتریان بالاتر و بهتر دیده شوند. وقتی گوگل قطع است کل این هزینه‌ها هدر می‌رود. تنها فروش شرکت‌ها نیست که کاهش می‌یابد، عملیات جاری آنها هم لطمه می‌بیند که می‌تواند منجر به افزایش هزینه یا از دست دادن مشتریان شود.

نکته جالب‌تر، اما اظهارات وزیر ارتباطات است. او از کسب‌وکار‌ها خواسته که در فضای مجازی داخلی فعالیت کنند. از سوی دیگر خودش اذعان کرده که فعلا امکان فعالیت در بستر داخلی وجود ندارد و وعده داده که زیرساخت‌ها را توسعه دهد. تنها سوالی که وزیر به آن پاسخ نداده این است که تا آماده شدن زیرساخت‌ها، مشاغل اینترنتی باید چه کنند.

اختصاصی پایگاه تحلیلی خبری شعار سال،برگرفته از منابع گوناگون

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۰۵ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۲
0
0
واقعا ساعتی 45 میلیارد تومان؟
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین