پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
سه‌شنبه ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 23
کد خبر: ۳۸۶۲۶۲
تعداد نظرات: ۵ نظر
تاریخ انتشار : ۱۱ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۷:۳۳
یکی از مناقشات و سوال‌هایی که در روز‌های اخیر درباره مصوبه مولدسازی دارایی‌های دولت بگوش می‌رسد، عدم دسترسی به متن آن است. در ادامه بحث، متن کامل مصوبه و آئین نامه اجرایی آن جهت استحضار تقدیم می‌گردد.

شعار سال: مصوبه مولدسازی دارایی‌های دولت، تصویب شده در جلسه شصت و هفتم شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا، ۲۱ آبان امسال به تایید رهبری رسید و بر اساس آن هیات عالی مولدسازی دارایی‌های دولت مرکب از هفت عضو: معاون اول رئیس جمهور، وزیر امور اقتصادی و دارایی، وزیر کشور، وزیر راه و شهرسازی، رئیس سازمان بودجه و برنامه، یک نماینده از طرف رئیس مجلس و یک نماینده از طرف رئیس قوه قضائیه تشکیل شد. دبیرخانه و مجری مصوبات این هیات وزارت امور اقتصادی و دارایی است. متن مصوبه به شرح زیر است:

مصوبه مولدسازی دارایی‌های دولت

در راستای تحقق اصلاح ساختار بودجه به عنوان یکی از وظایف اصلی شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا و تاکید رهبر معظم انقلاب بر تشکیل هیات مورد اعتماد روسای سه قوه به منظور فروش و مولدسازی دارایی‌های دولت، در جلسه ۴/۹/۱۳۹۹ با اعضای شورای عالی هماهنگی اقتصادی. بدین وسیله متن زیر به تصویب شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا رسید:

۱- با هدف کمک به رشد اقتصادی و افزایش بهره وری اموال مازاد دولتی هیات عالی مولدسازی دارایی‌های دولت (کلیه دستگاهها، سازمانها، واحد‌ها و سایر عناوین دولتی و وابسته و تابعه دولت از جمله: وزارتخانه ها، مؤسسات و دانشگاهها، شرکت‌های دولتی، مؤسسات انتفاعی وابسته به دولت، بانک‌ها و مؤسسات اعتباری دولتی، شرکت‌های بیمه دولتی و همچنین دستگاه‌ها و واحد‌هایی که شمول قانون بر آن‌ها مستلزم ذکر یا تصریح نام است اعم از اینکه قانون خاص خود را داشته باشند و یا از قوانین و مقررات عام تبعیت نمایند نظیر وزارت جهاد کشاورزی، شرکت ملی نفت ایران، شرکت ملی گاز ایران، شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران، سازمان گسترش نوسازی صنایع ایران، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، سازمان بنادر و دریانوردی جمهوری اسلامی ایران، سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران و دیگر شرکت‌هایی که کنترل و مدیریت آن‌ها در اختیار دولت یا موارد فوق است که در این مصوبه هیات نامیده می‌شود، مرکب از هفت عضو شامل معاون اول رئیس جمهور (رئیس هیات)، وزیر امور اقتصادی و دارایی (دبیر هیات)، رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، وزیر کشور، وزیر راه و شهرسازی، یک نفر نماینده از طرف رئیس مجلس شورای اسلامی و یک نفر نماینده از طرف رئیس قوه قضائیه، به منظور انجام وظایف مندرج در بند ۲ تشکیل می‌گردد.

متن کامل مصوبه مولدسازی دارایی‌های دولت + دانلود
تبصره: دبیرخانه هیات در وزارت امور اقتصادی و دارایی مستقر خواهد بود.

۲- وظایف و اختیارات هیات به شرح ذیل است:

۲-۱. شناسایی کامل اموال غیر منقول دولت و تعیین تکلیف آن‌ها ظرف مدت حداکثر یک سال با استفاده از روش‌های مختلف از جمله؛ واگذاری و فروش اموال مازاد و مولدسازی با مشارکت بخش خصوصی

۲-۲. تصویب مازاد بودن اموال غیرمنقول دولتی به پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و دارایی

۲-۳. تعیین تکلیف طرح‌های تملک دارائی‌های سرمایه‌ای (عمرانی) نیمه تمام حداکثر ظرف مدت یک سال با استفاده از روش‌های مختلف از جمله: واگذاری، استفاده از مشارکت عمومی-خصوصی در تکمیل و بهره برداری از طرح‌ها و حذف طرح‌های فاقد توجیه!

۲-۴. رفع موانع (حقوقی، اطاله فرآیندها، مستندسازی املاک فاقد سند، تغییر کاربری و ...) و ایجاد هماهنگی لازم میان دستگاه‌های اجرایی و نظارتی در زمینه واگذاری و مولدسازی دارایی‌های دولت به منظور تحقق منابع مندرج در قوانین بودجه سنواتی از این محل

۲-۵. تعیین قیمت پایه یا نهایی واگذاری دارایی‌های مشمول این مصوبه

۲-۶، تصویب آیین نامه‌ها و دستورالعمل‌های مرتبط با این مصوبه از جمله جزئیات شیوه‌های شناسایی، قیمت گذاری و واگذاری، فروش، مولدسازی اموال غیر منقول و پروژه‌های نیمه تمام به پیشنهاد مشترک وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمان برنامه و بودجه کشور.

تبصره ۱: وزارت امور اقتصادی و دارایی مجری شناسایی، واگذاری، فروش و مولدسازی اموال شناسایی شده و پروژه‌های نیمه تمام عمرانی و قرارداد‌های مشارکت و سرمایه گذاری می‌باشد.

۳- کمیسیون ماده (۵) قانون تاسیس شورای عالی شهرسازی و معماری ایران و شورای عالی شهرسازی و معماری ایران هریک مکلف هستند ظرف مدت حداکثر یک ماه نسبت به درخواست تغییر کاربری اموال (املاک) مازاد ارسالی توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی اعلام نظر قطعی نمایند. در صورت مخالفت یا عدم اظهارنظر شورای عالی، مرجع صدور پروانه ساخت، مکلف است با درخواست وزارت امور اقتصادی و دارایی، نسبت به صدور پروانه احداث بنا، مطابق با ضابطه عام ساخت (سطح اشتغال، تراکم، تعداد طبقات و کاربرد بنا) پهنه وقوع، با حفظ کاربری زمین اقدام نماید.

۴- عواید حاصل از واگذاری اموال غیرمنقول و پروژه‌های عمرانی نیمه تمام پس از کسر کارمزد مصوب هیات به حساب خزانه واریز خواهد شد. نیمی از مبالغ واریزی به خزانه، بلافاصله به حساب تملک دارایی‌های سرمایه‌ای دستگاه اجرایی مربوطه ستادی با استانی واریز خواهد شد تا در سقف بودجه مصوب هزینه شود.

تبصره ۱: صد درصد مبالغ واریزی به خزانه از محل واگذاری دارایی‌های وزارت آموزش و پرورش و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بلافاصله به حساب تملک دارایی‌های سرمایه‌ای وزارتخانه مربوطه واریز و در محلات و مناطق محروم سرمایه گذاری گردد.

تبصره ۲: در مورد منابع حاصل از فروش دارایی‌های شرکت‌های دولتی تمامی مبالغ واریزی به خزانه بلافاصله به حساب شرکت مربوطه واریز خواهد شد.

۵- تمامی دستگاه‌های متولی اموال فوق الذکر مکلف به اجرای مصوبات این هیات هستند. افرادی که از اجرای دقیق و کامل دستورات هیات سر باز زنند و یا در اجرای آن ممانعت به عمل آورند، با ارجاع هیأت به مراجع قضایی به مجازات مقرر در ماده ۵۷۶ قانون مجازات اسلامی بدون تعویق و تعلیق و تخفیف محکوم خواهند شد رسیدگی به این جرایم خارج از نوبت و در شعبه ویژه خواهد بود. اعضای هیات نسبت به تصمیمات خود در موضوع این مصوبه از هر گونه تعقیب و پیگرد قضایی مصون هستند و مجریان تصمیمات این هیات نیز در چارچوب مصوباتی که هیات تعیین کرده است، از همین مصونیت برخودارند.

۶- قوانین و مقررات مغایر با این مصوبه به مدت دو سال موقوف الاجرا خواهد بود..

۷- هیات مکلف است گزارش اقدامات خود را هر شش ماه یکبار به شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا ارائه کند.

۸- اعتبار این مصوبه به مدت دو سال می‌باشد.

آیین نامه اجرایی مولدسازی دارایی‌های دولت هیأت عالی مولدســازی دارایی‌های دولت در جلســه ۲۱/۱۰/۱۴۰۱ به پیشنهاد مشــترک وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمان برنامه و بودجه کشور و به استناد جزء ۶ بند ۲ مصوبه شصت و هفتمین شورای عالی هماهنگی اقتصادی، آییننامه اجرایی مصوبه یاد شده را به شرح فایل پیوست، تصویب کرد.

دانلود متن آیین نامه اجرایی مولد سازی دارایی‌های دولت

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از سایت سازمان خصوصی سازی، ipo.ir

اخبار مرتبط
برچسب ها: مصوبه مولدسازی دارایی‌های دولت ، تصویب مصوبه مولدسازی دارایی‌های دولت ، اعضای هیات عالی مولدسازی دارایی‌های دولت ، هفت عضو هیات عالی مولدسازی دارایی‌های دولت چه کسانی هستند؟ ، متن مصوبه مولدسازی دارایی‌های دولت ، تحقق اصلاح ساختار بودجه ، تشکیل هیات مورد اعتماد روسای سه قوه به منظور فروش و مولدسازی دارایی‌های دولت ، فروش دارایی های دولت ، مولدسازی دارایی های دولت ، افزایش بهره وری اموال مازاد دولتی ، وظایف و اختیارات ه عالی مولدسازی دارایی‌های دولت ، شناسایی کامل اموال غیر منقول دولت ، تعیین تکلیف اموال غیر منقول دولت ، فروش اموال مازاد دولتی ، مولدسازی اموال دولتی با مشارکت بخش خصوصی ، تصویب مازاد بودن اموال غیرمنقول دولتی ، تعیین تکلیف طرح‌های تملک دارائی‌های سرمایه‌ای نیمه تمام ، رفع موانع واگذاری و مولدسازی دارایی‌های دولت ، تعیین قیمت پایه دارایی قابل فروش دولت ، وزارت امور اقتصادی و دارایی مجری طرح واگذاری و فروش اموال دولتی ، تعیین اموال دولت که واگذار می شوند ، عواید حاصل از واگذاری اموال دولت کجا خرج می شوند؟ ، عواید حاصل از فروش اموال دولت کجا خرج می شوند؟ ، منابع حاصل از فروش دارایی‌های شرکت‌های دولتی ، متن آئین نامه مولد سازی ، دانلود متن مواد سازی ، متن محرمانه مولد سازی اموال دولت
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۱۳ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۱
0
0
کار بدی نیست. موضع گیری ها عموما به چند دلیل دور زدن مجلس / مصونیت قضایی/ حضور خصولتی ها و شکار پروژه های بزرگ با قیمت پائین با ارزیابی های غیر ذفیق ، مطرح شده است
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۱۴ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۱
0
0
مشخص نشده که در بودجه 1402 چقدر می خواهند واگذار کنند؟ آیا رسم هر ساله قرار است بشود یا بشکل موردی است
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۱ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۲
0
0
لیست املاک قابل فروش یا تهاتر رو چرا دستگاه ها شفاف سازی نمی کنند و اعلام نمی شه. باید یک سامانه جامع و واحدی ایجاد بشه و این لیست به تفکیک وزارتخانه در اون باشه. بعد اگر کسی اطلاعی از فسادها یا تقلب ها و ... داشت . به اون سایت برای بررزسی و ارزیابی یک گروه نظارتی، بفرسته
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۱۳ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۲
0
0
مواظب خصوصلتی ها و خصوصی های بشدت پولدار در واگذاری ها باشید. مواظب جریان پولشویی ها هستید یا نه ؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۸ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۲
0
0
متن و قانون قویه. چالش و ترس در شیوه اجرای اینه
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین