سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
استعفای نخست وزیر ایرلند و رئیس جمهور ویتنام بدلیل شکست در همه پرسی و شائبه های فساد مالی
سونامی استعفای مقامات در آسیا و اروپا:

استعفای نخست وزیر ایرلند و رئیس جمهور ویتنام بدلیل شکست در همه پرسی و شائبه های فساد مالی

سونامی استعفای مقامات بلندپایه سیاسی در آسیا و اروپا،حاشیه های زیادی را سبب شده است. «لئو وارادکار» نخست وزیر ایرلند به دلیل آنچه مسائل شخصی و سیاسی نامید، از مقام نخست وزیر جمهوری ایرلند استعفا کرد. برخی از تحلیل گران علت استعفای او را شکست در همه پرسی می دانند. وی در این خصوص گفته است که «وظیفه ما بود که اکثریت مردم را به رای مثبت دادن به این همه‌پرسی متقاعد کنیم و واضح است که ما در این کار شکست خوردیم.». از طرف دیگر خبر می رسد که رسانه‌های ویتنامی اعلام کردند که حزب حاکم با استعفای «وو وان تونگ» رییس‌جمهور این کشور که تنها یک سال از دوران ریاست‌جمهوری‌اش گذشته، موافقت کرد.در این بیانیه آمده است که «تونگ قوانین حزب را نقض کرده» و در ادامه تأکید شده که «این کاستی‌ها بر افکار عمومی، شهرت حزب، دولت و شخص او تأثیر منفی گذاشته است.». رسم استعفا، سنتی پسندیده در بین مقامات سیاسی غالب کشورها بوده،ولی متاسفانه در کشور ما بدلیل ضعف مطالبه گری افکار عمومی و کم رنگ بودن فعالیت های حزب محور در حوزه سیاسی،چندان مورد توجه قرار ندارد.
رئیس جمهور در فروردین ۱۴۰۳ :

پیام نوروزی رئیس جمهور در سال ۱۴۰۳ ، دیدار با مدیران و کارگزاران + دریافت پیام تبریک از سران پنج کشور

رئیسی با تبریک سال جدید و تقارن آن با ماه مبارک رمضان از اقدامات دولت در ۳۰ ماه گذشته و انجام ۴۵ سفر استانی خبر داد.توضیحاتی که انتقادات چندی را سبب شد. برخی از منتقدین بیان می دارند که با وجود تداوم محبوبیت رئیسی در بین مردم، توانمندی بعضی از مدیران دستگاه های اجرایی بدلیل ضعف در انتصابات (عدم شایسته سالاری و انتصابات بعضا محفلی) از یک کارشناس ساده هم پائین تر است. رئیس جمهور در نخستین روز کاری سال ۱۴۰۳ در دفتر خود پذیرای جمع زیادی از مدیران و کارگزاران کشوری و لشکری شد. در اولین روز کاری سال ۱۴۰۳ ، سران کشور‌های روسیه، هند، جمهوری آذربایجان، تاجیکستان و بلاروس در پیام‌های جداگانه‌ای فرارسیدن نوروز و سال نو خورشیدی را به رئیس جمهور و مردم ایران تبریک گفتند.
فریاد زنندگان افزایش قیمت مسکن و دلار در دولت روحانی، مقلدین صدا در دولت سیزدهم؟!
آیا مداح می تواند سیاست مدار یا مدیر باشد؟

فریاد زنندگان افزایش قیمت مسکن و دلار در دولت روحانی، مقلدین صدا در دولت سیزدهم؟!

یکی از کج کارکردی‌های سیاسی در ایران، خصوصا در چند ده سال اخیر، استفاده سیاسی از مداحان بوده و جریان تندرو‌ها از این اشخاص برای جلب مردم استفاده می‌کنند و مداح‌های سیاسی برای موفقیت‌های دنیوی؛ ابزار سیاست بازان می‌شوند. میثم مطیعی مداحی بود که در سال ۱۳۹۶ به روحانی (رئیس جمهور وقت در دولت‌های یازدهم و دوازدهم) تاخت و گلایه‌مند از افزایش قیمت دلار و مسکن بود. حال خبر می‌رسد که در برنامه معلی ۱۴۰۲، تقلید صدا می‌کند؟! آیا قیمت دلار در دی ماه و بهمن ماه ۱۴۰۲، افزایش نیافته و ۲۰ درصد از دارایی مردم نابود نشده است؟ چرا میثم مطیعی ساکت است؟
زندگی در سایه وحشت؛ حکومت توتالیتر چه بر سر جامعه بشری می‌آورد؟
ویرانه اجتماعی با تداوم فعالیت تمامیت خواهی:

زندگی در سایه وحشت؛ حکومت توتالیتر چه بر سر جامعه بشری می‌آورد؟

واتسلاو هاول در کتاب " قدرت بی قدرتان" در وصف حکومت های توتالیتر معتقد است این حکومتها چون در همان آغاز همه نیروهای سیاسی مخالف را از بین می برند مجبورند در مرحله بعد به زندگی روزمره مردم تجاوز کنند و با در اختیار گرفتن ابعاد متفاوت زندگی روزمره مردم بر آنها اعمال قدرت کنند. هاول معتقد است در اینجا سیاست تبدیل به منازعه میان دو برداشت مختلف از زندگی می شود: « زندگی در دایره حقیقت »؟ یا «زندگی در دایره ریا و دروغ و سکوت».؟به باور هاول، رژیم های توتالیتر زندگی روزمره مردم را تبدیل به زندگی در ریا و دروغ و سکوت می کنند.هاول معتقد است قدرت اصلی یک نظام توتالیتر سربازان و اسلحه ها و باتوم های آن رژیم نیستند. برعکس، قدرت اصلی این نظام های سیاسی مردمی هستند که به «زندگی در دایره ریا و دروغ ادامه می دهند».به باور هاول، قدرت واقعی یک نظام سیاسی توتالیتر ریشه در جامعه ای دارد که «از اخلاق دل بریده است» و «در دایره ریا و دروغ زندگی می کنند و به جامعه خود تعرض و تجاوز می کنند».
استرداد بیش از ۶۰ هزار نفر از اتباع غیرمجاز افغانستان از مرزهای خراسان رضوی ( با تاکید بر مرز دوغارون)
ساماندهی ورود اتباع در مرز:

استرداد بیش از ۶۰ هزار نفر از اتباع غیرمجاز افغانستان از مرزهای خراسان رضوی ( با تاکید بر مرز دوغارون)

فرمانده مرزبانی خراسان رضوی گفت: در راستای برخورد با حضور غیر قانونی اتباع کشور‌های خارجی در خاک ‌ایران‌، مرزبانان هنگ تایباد و پلیس با شناسایی افراد غیر مجاز برخورد قانونی کردند.
امروز عده زیادی از کشور فرار می‌کنند نه مهاجرت
معیدفر، جامعه شناس:

امروز عده زیادی از کشور فرار می‌کنند نه مهاجرت

سعید معیدفر، جامعه شناس معتقد است که هر هفته تعداد زیادی از مهاجران در دریای مدیترانه جان خود را از دست می‌دهند. اکثر این افراد از ایران،‌ افغانستان،‌ نیجریه و سایر کشورهایی هستند که از نظر ساختار توسعه و جایگاه اجتماعی با مشکلات جدی مواجهند. در واقع این افراد مبدأ و مقصد را مقایسه نمی‌کنند و تنها قصد رفتن دارند. امروز عده زیادی از کشور فرار می‌کنند نه مهاجرت. دلیل این موضوع هم، تنگناهای امنیتی، مشکلات اقتصادی، تنفر و انزجار نسبت به مبدأ، ‌احساس پوچی در کشور خود است. همچنین بسیاری از مهاجران احساس می‌کنند در کشور خود به‌عنوان انسان و فردی که دارای جایگاه و منابع و منافع است، شناخته نمی‌شوند و ..... . ادعاهای معیدفر، می تواند این سوال را برای حاکمیت مطرح کند که ایا زمان بازاندیشی و باز سازماندهی هسته سخت نظام( امنیتی، سیاسی، قضایی) فرا نرسیده است؟ آیا زمان به سامانی ساخت و ساختار سیاسی در کشور و دوری از جریانات پوپولیستی و گروه های تندروی سلیقه گرای منفعت طلب ( پیروان مکتب غارت با سه گانه فشار بیاور، فرصت ها را بگیر و توجیه کن) ، نرسیده است؟ آیا زمان توجه خاص به رویکرد گفتمانی تمدن ساز و توسعه گرا در گام دوم انقلاب نیست ؟
در انتخاب سفیر فقط وزارت خارجه دخیل نیست بلکه فرآیند انتخاب شخص سفیر به عنوان نماینده عالی نظام، مراحل خاص خود را دارد + هر چه باشد،منافع ملی مهمتر است یا توجیه گری و خاص گرایی،جناب وزیر؟
امیرعبداللهیان:

در انتخاب سفیر فقط وزارت خارجه دخیل نیست بلکه فرآیند انتخاب شخص سفیر به عنوان نماینده عالی نظام، مراحل خاص خود را دارد + هر چه باشد،منافع ملی مهمتر است یا توجیه گری و خاص گرایی،جناب وزیر؟

در انتخاب سفیر فقط وزارت امور خارجه دخیل نیست. بلکه فرآیند انتخاب شخص سفیر به عنوان نماینده عالی نظام، مراحل خاص خود را دارد. ما نمی‌توانیم فقط سفیر از وزارت امور خارجه انتخاب کنیم، جایی ممکن است کسانی را داشته باشیم که نیاز به تخصص صنعتی دارند، اما اینطور نیست که بدون هیچ جلسه آموزشی و توجیهی آن‌ها را به کشور‌های مختلف اعزام کنیم و .... . خدمت این برادر عزیزمان عرض می کنیم که کسی با چند جلسه توجیهی و جزوه آشنایی با آداب دیپلماتیک و معرفی چند رابط امنیت ، صاحب تجربه و توانمند در سفارت و قادر به تامین منافع ملی نمی شود. می شود سفیر رانتی و دکور سفارت در فلان کشور . می شود عامل تشدید کننده برخی از بحران های موجود. می شود یک حقوق بگیر دلاری اضافه شده بر مخارج دلاری کشور. چقدر از این حرفت دلمان گرفت و آه سرد کشیدیم جناب امیرعبدالهیان. ما برای کلمه به کلمه و قطره به قطره تامین منافع ملی مان ، سینه چاک می کنیم و به درب و دیوار می کوبیم و تو چقدر راحت حرف می زنی. ما با برخی از این سفرا ( شما بخوانید رانتی) مستقیما ارتباط تلفنی داشتیم و وزن کشی شان کردیم اخوی . حاشیه گویی کردی دکترجان، حق الناس و برخی از اه ها ، دامنگیری دارد . سربسته عرض شد.
نگاهی به کتاب نبرد مخفی علیه ایران
آزاده جهان‌احمدی ،منتقد ادبی :

نگاهی به کتاب نبرد مخفی علیه ایران

کتاب «نبرد مخفی با ایران» در سال ۲۰۰۸ به قلم «رونین برگمن» خبرنگار مشهور صهیونیست و توسط انتشارات سایمون ‌اند شوستر در ایالات‌متحده امریکا منتشر شده ‌است. او در گفت‌و‌گو با تلویزیون فارسی‌زبان ایران اینترنشنال، مشخصاً به مسأله پرونده هسته‌ای ایران و مسائل مرتبط با آن -خصوصا تلاش‌های مخفی صهیونیست‌ها برای متوقف کردن برنامه هسته‌ای و موضوع ترور دانشمندان ایرانی- پرداخته و از قول «مایکل هایدن» رئیس اسبق سیا می‌گوید که ترور دانشمندان هسته‌ای، بهترین راه برای جلوگیری از روند رو به رشد ایران در این زمینه است و تلویحاً اسرائیل را مسئول این کار معرفی می‌کند.برگمن در کتاب «نبرد مخفی با ایران»، به تاریخچه‌ای از تقابلات ایران و رژیم صهیونیستی پرداخته که البته بخش عمده‌ای از این کتاب به حزب‌الله لبنان - به عنوان مهم‌ترین متحد جمهوری اسلامی در جبهه مقابله با این رژیم (از پیدایش تا جنگ ۳۳‌روزه) با تمرکز بیشتر روی نقش شهید عماد مغنیه- اختصاص دارد. مقطع پایانی رژیم پهلوی و پیروزی انقلاب اسلامی، مقاطع کوتاهی از جنگ تحمیلی رژیم بعث علیه ایران (با تمرکز روی موضوع مک فارلین)، نقش ایران در حمایت از گروه‌های مبارز فلسطینی و البته مسأله هسته‌ای کشورمان از جمله موضوعاتی است که برگمن در کتاب خود به آنها پرداخته است.
آیا رهبری هم گفته بود «مملکت مال حزب اللهی هاست»؟!
نقدی بر حاشیه سازی های منصوره معصومی:

آیا رهبری هم گفته بود «مملکت مال حزب اللهی هاست»؟!

منصوره معصومی اصل همان زنی که در برنامه سیما از عبارت" این مملکت مال حزب الهی هاست" استفاده کرد و بعد از غوغاهای ایجاد شده با انتشار کلیپی توجیهی ، مسئله را به رهبری و حضرت امام نسبت داد، با موج جدیدی از انتقادات بدلیل تفسیر به رای و برداشت های سلیقه ای از سخنان امامین انقلاب مواجه شده که در ادامه به نمونه ای از مستندات اثبات خلاف گویی ایشان به قلم حسین علی زاده، اشاره می شود.
رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس:

جامعه برای عده خاصی نیست+ تریبون‌ها نباید در اختیار هر فردی قرار گیرد

موسی غصنفرآبادی رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس گفت: جامعه برای عده خاصی نیست، بلکه برای همه است. اما یک عده‌ خاص نباید حرف‌هایی برخلاف امنیت، آسایش و آرامش و سربلندی مملکت بزنند.
عجب حرامزاده ای !
باز بیلبوردهای شهرداری و باز تکرار کم خردی ها:

عجب حرامزاده ای !

شاهکارهای ادبی شهرداری تهران به نظرم دیگر به مرحلۀ شایستگی برای دریافت جایزۀ ادبی نوبل رسیده است! هر روز ادیبانه‌تر و زیباتر و با سلیقه‌تر و مؤدبانه‌تر از دیروز! آخرین شاهکار ادبی شهرداری تهران را باید انتخاب شعار "رژیم حرامزادۀ صهیونیستی" دانست که بر روی بیلبوردهای بی‌شمار پایتخت ظاهر شده است!
پیشنهاد روزنامه جمهوری اسلامی:وقتی احمدی نژاد برگشت اجازه بدهید با صداوسیما مصاحبه کند و بگوید رفته بود گواتمالا چه کار کند؟
جنجال های من را ببینید رئیس جمهور سابق؛

پیشنهاد روزنامه جمهوری اسلامی:وقتی احمدی نژاد برگشت اجازه بدهید با صداوسیما مصاحبه کند و بگوید رفته بود گواتمالا چه کار کند؟

جمهوری اسلامی نوشت: احمدی‌نژاد مشکلی با حاکمیت یکدست ندارد، چون هم خودش عضو مجمع تشخیص مصلحت آن است و هم یاران سابق وی در دولت و مجلس و بعضی جا‌های دیگر، حضوری کاملا پررنگ دارند، اما چرا برای یک سفر وی این همه جنجال درست می‌شود؟ آخرش هم معلوم نشد چگونه و به دعوت کدام طرف خارجی ایشان به این کنفرانس رفته و اصلا مسئله مدیریت منابع آبی چه ارتباطی با وی دارد؟ امیدواریم هنگام برگشت اجازه دهند مصاحبه‌ای با صدا و سیما بکند و شرح دهد چرا و چگونه به گواتمالا رفته، چه گفته و چه شنیده و خلاصه دستآورد سفر چه بوده است؟
جایزه صلح نوبل؛ عنوانی برای برادری ملت‌ها یا ابزاری سیاسی؟
پشت پرده برنده شدن نرگس محمدی برای صلح نوبل؛

جایزه صلح نوبل؛ عنوانی برای برادری ملت‌ها یا ابزاری سیاسی؟

مروری بر نام‌هایی که به اصطلاح «برنده جایزه صلح نوبل» شده‌اند، نشان می‌دهد این عنوان به صهیونیست‌هایی که دستشان به خون مردمان منطقه آغشته شده و یا افرادی که اهداف غربی‌ها در کشور‌های مخالف را پیاده می‌کنند، رسیده است.
طنزی به نام صلح نوبل!
پشت پرده انتخاب یک زن ایرانی برای صلح نوبل؛

طنزی به نام صلح نوبل!

در خبر‌ها آمده که خانم نرگس محمدی، برنده جایزه صلح نوبل شده اند. باعث خوشحالی است که یک هموطن ایرانی این جایزه را برنده شده است، اما این داستان، یک پشت پرده خطرناک بنام دخالت در امور داخلی کشور دیگر با جهت دهی به جوایز بین المللی دارد. جایزه‌ای که برنده اش مورد تاکید و تشویق دشمنان یک نظام و دشمنان قسم خورده مردم ایران قرار می‌گیرد، چه معنایی غیر از این می‌تواند داشته باشد؟ سرنوشت خانم نرگس محمدی هم با اخذ این جایزه کاملا مشخص است. چیزی شبیه فلان خانم وکیل و خارج نشینی با رویکردی اپوزیسیون محور. دوره بازداشت تمام می‌شود و ایشان با یک بلیط به مقصد اروپای غربی یا امریکای شمالی، جلای وطن خواهد کرد.
وقتی تند میری، میخوری تو دیوار؛

کنایه سنگین حساب پادشاهی عربستان به یامین‌پور

کشور در حوزه سیاسی و دیپلماتیک دچار آسیب صحبت‌های بی پروا و بعضا تحریک کننده و کم اساس برخی از افراد خود حامی پندار انقلاب شده است. جوانانی که عموما دارای نیات پاکی هم هستند، اما در عمل فاقد قدرت تحلیل راهبردی لازم و تجربه اجرایی هستند و با احساساتی بازی، غوغا سالاری، تندروی و رفتار‌هایی از این جنس، قصد حضور در فضای دیپلماتیک و سیاسی کشو ر را دارند. گویا لازم است مجددا تذکر دهیم که گام دوم انقلاب است و دوره این جور شمل بازی‌ها تمام شده و این دوره نیازمند اندیشه و تعهد و اقدام واقعی و غیر نمایشی است. توئیت روایت شده از یامین پور و پاسخ حساب پادشاهی سعودی اگر راست باشد، مصداق و نمونه‌ای از این کم تجربگی‌ها محسوب می‌شود.
عربستان از درون
فاطمه ذکاوتی‌قراگزلو:

عربستان از درون

عربستان از درون کتابی به قلم رابرت لیسی روزنامه‌نگار و نویسنده انگلیسی است که در سال ۱۹۸۱ به چاپ رسید و با استقبال خوانندگان مواجه و به زبان‌های گوناگون ترجمه شد. اما دولت عربستان از انتشار آن سخت ناخرسند بود. بعد‌ها لیسی با هماهنگی با دولت عربستان اقدام به نگارش نسخه‌ی جدیدی از این کتاب نمود. کتاب عربستان از درون ترجمه‌ این نسخه تعدیل شده به قلم آقای محمدعلی عسگری است که توسط نشر کویر در سال ۱۴۰۱ چاپ شده است.این کتاب خواندنی است و آدمی را به اندیشیدن و ناخودآگاه مقایسه وامی‌دارد. در مقایسه با ملت و جامعه مدنی و به‌ویژه زنان ایران، هنوز بافت جمعیتی عربستان و تفکر آنان قبیله‌ای و سنتی و مذهبی است. اما به‌قول نویسنده کتاب، عربستان سعودی از جمله اندک کشور‌هایی است که نهاد هرمی قدرتش از ساکنان جوان این کشور پیشگام‌تر است. وقتی کشوری در عین حفظ استقلال و منافع کشورش در جبهه درست در کنار قدرت‌های جهانی قرار گیرد می‌تواند در بزنگاه‌های تاریخی خود را از مهلکه نجات دهد، دقیقاً مانند پوست‌اندازی‌ای که عربستان پس از ۱۱ سپتامبر انجام داد.
از سرطان گسترده بدلیل تزریق واکسن فایزر تا خیریه پنداری دستگاه دیپلماسی و خوش خرجی از بیت المال
ادعاهای عجیب مهدی صفری معاون اقتصادی وزیر امو خارجه:

از سرطان گسترده بدلیل تزریق واکسن فایزر تا خیریه پنداری دستگاه دیپلماسی و خوش خرجی از بیت المال

مهدی صفری را بعنوان دیپلماتی آگاه و صاحب تجربه در حوزه دیپلماسی کشور می شناسند. اما حاشیه گویی های اخیر او، بنوعی اسباب تعجب را فراهم ساخته است. مهدی صفری بشکلی کاملا غیرتخصصی و مسئله دار از ارتباط بین سرطان فراگیر و گسترده در یکی از کشورهای امریکای جنوبی بدلیل تزریق واکسن فایزر می گوید! بشکل ناشیانه ای درخواست و تقاضای سرمایه گذاری خارجی کشور مورد بحث را با رویکرد خیریه ای مورد تفسیر قرار می دهد. این در حالی است که هر دیپلمات اگاهی می داند که سرمایه گذاری خارجی عموما با چند هدف یا شرایط وجود بازارهای پرجاذبه با امنیت بالای سرمایه گذاری، سرمایه گذاری چند منظوره با رویکرد نفوذ یا کسب انحصار منجر به اهرم فشار و در نهایت سرمایه گذاری خارجی برای کاهش ریسک های داخلی ، انجام می شود.
چرا گزافه گویی در نظام های ایدئولوژیک پاداش دارد؟ آیا گام دوم انقلاب باید این رفتار را تحمل کند؟
مهران صولتی :

چرا گزافه گویی در نظام های ایدئولوژیک پاداش دارد؟ آیا گام دوم انقلاب باید این رفتار را تحمل کند؟

روایت قوی از پیامبر وجود دارد که بر صورت متملق خاک بپاشید. حضرت امیر بشدت توصیه می کند که دروغگو و غلو کننده را بعنوان دوست انتخاب نکن. با وجود آنکه صدها حدیث و روایت با این مضمون در دین مبین اسلام به ما رسیده سوال اینجاست چرا اجازه می دهیم ، گروهی با حاشیه گویی ها و صحبت های گل درشت، بستر را برای انواع انحرافات در سیستم مدیریتی کشور ایجاد نموده و حتی سیستم ایدئولوژیک به آنان پاداش هم بدهد؟ قصد توهین به شخص خاصی را نداشته و نداریم. اگر هم نیاز باشد، از توان کافی برای نقد سازنده برخورداریم. اما رسالت ما در گام دوم انقلاب ، نوعی پاکسازی سیستم ها از وجود افراد و جریاناتی است که ممکن است شائبه ایجاد انحراف در مسیر را داشته باشند. متن تهیه شده توسط مهران صولتی با عنوان چرا گزافه گویی در نظام های ایدئولوژیک پاداش دارد؟ متنی قابل توجه در این خصوص است. به ظاهر تلخ و اپوزیسیونی آن توجه نکنید.
هتک حرمت قبور؛

تخریب سنگ مزار یکی از قربانیان هواپیمای اوکراینی+ هشدار به جرم انگاری بین المللی قبور

پدر نسیم رحمانی‌فر یکی از قربانیان پرواز PS ۷۵۲ از تخریب سنگ مزار فرزندش خبر داد. این در حالی است که پایگاه تحلیلی -خبری شعار سال بار‌ها در خصوص جرم انگاری شدن تخریب و هتک حرمت به قبور در قوانین بین المللی هشدار داده است. موضوعی که توان پیگیری شدن توسط دادگاه‌های بین المللی و هزینه زایی برای جمهوری اسلامی ایران بدلیل تندروی گروهی معلوم الحال را دارد. ورود موثر دادستان کل در این خصوص توصیه می‌شود.
نظرات و گلایه ها
پرطرفدارترین