وای به روزی که پردهها فرو افتند:
باوجود وعده پایان بازسازی قسمت غربی استادیوم آزادی در پایان آذر ماه، هنوز این قسمت به طور کامل آماده نشده و حتی گفته میشد که برای دیدار استقلال و سپاهان هم مورد استفاده قرار نخواهد گرفت.اما آنچه برای هواداران فوتبال اهمیت جالبی پیدا خواهد کرد، میزان هزینه صورت گرفته برای بازسازی ورزشگاه آزادی است که عددی سرسامآور محسوب میشود. بر اساس اعلام رئیس شرکت توسعه، بازسازی بخش غربی ۷۰۰ میلیارد هزینه داشته است. بازسازی ورزشگاه آزادی در مجموع دو هزار میلیارد هزینه داشته که معادل ۲۵ میلیون دلار است و رقم سنگینی محسوب میشود چرا که عملا این بازسازی مربوط به افزایش جایگاه تماشاگران یا تغییر بنیادین چمن استادیوم یا مسقف کردن استادیوم و اینچنین تغییرات ساختاری نبوده و به نوعی بازسازی جزئی محسوب میشود.
استعداد یابی یا استعدادکشی ورزشی:
هرچند که استعدادیابی ورزشی یکی از وظایف فدراسیونها است، اما در برخی از موارد شاهد آن هستیم که استعدادهای ورزشی خودشان به سراغ ما امده و ما را صدا میکنند و در چنین وضعیتی نمیتوان نسبت به آنها بی تفاوت بود. دختربچه آبادانی مستعد ژیمیناستیک با توجه به علاقه بالای فردی و کمبود مربی و امکانات، روی چارچوب آهنی دروازه ورودی به منزل، حرکت میزند. از وزیر محترم ورزش و امور جوانان درخواست میگردد بشکل مستقیم یا از طریق ارایه درخواست از فدراسیون ژیمیناستیک کشور، به این موضوع ورود کرده و سه بحث استعدادیابی ورزشی، فراهم سازی مربی و تدارک حداقل امکانات مورد نیاز این دختربچه را پیگیری نمایند.
جواد خیابانی:
از زمان آغاز تعمییرات در ورزشگاه آزادی برای چندین بار درخواست ارایه توضیحات درخصوص هزینه های بازسازی ، اقدامات و خروجی ها، مشخصات شرکت های شرکت کننده در مزایده ها و مناقصات مرتبط ، برنامه زمانی پیشرفت کار و غیره را از وزارت ورزش و امور جوانان و شرکت تجهیز نمودیم. برای بعضی از کله گنده های سبک وزن گویا به صرفه نبود که درباره این پروژه اطلاع رسانی لازم صورت پذیرد. استمداد طلبی رسانه ای از سازمان بازرسی کل کشور کردیم اما باز هم پاسخی شنیده نشد. حالا جواد خیابانی می پرسد که ورزشگاهی که در کمتر از دو سال ساخته شد ،چرا باید بازسازی و تعمیرش ، بالای سه سال طول بکشد؟ سلام به معاونت مربوطه در سازمان بازرسی کل کشور، ان شاالله که سالم هستید؟
ابهام پشت ابهام در بازسازی ورزشگاه آزادی:
سال گذشته بود که اعلام شد سکوی غربی ورزشگاه فوتبال آزادی دچار مشکل ریزش بوده و استفاده از آن مخاطره برانگیز است. ادعا شد که اگر بازسازی ورزشگاه فوتبال آزادی آغاز نگرددف تا دو سال دیگرف غیرقابل استفاده خواهد بود. ادعا شد که سه محور غربی، شرقی و پشت دروازه ها نیاز به بازسازی دارد و همچنین زمین چمن باید بازسازی کلی گردد و .... . اما هیچ فردی هیچ طرح مصوبی برای بازسازی را بشکل رسمی به افکار عمومی ارایه نکرد. طرحی که در آن وضعیت حجم و اولویت و نوع اقدامات بازسازی مشخص بوده و هزینه ها شفاف شده باشند. گویا بشکلی چشمی صحبت از هزینه کرد یک تا ۱/۳ همت شده است. حق بدهیم که شائبه لقمه چرب با این حجم ابهام، شائبه نادرستی نبوده و جای گلایه وجود ندارد. از سازمان بازرسی کل کشور، وزیر محترم ورزش و شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی درخواست می گردد، برای ممانعت از پیگیری های حقوقی اتی یا مطالبه گری های پر سر و صدا ، اقدام به شفاف سازی کامل این پروزه ( شما فعلا بخوانید نون دونی) کنند.
سوال درباره توضیحات و درخواست های وزیر ورزش:
کیومرث هاشمی وزیر ورزش و جوانان بعد از گردهمایی مدیران کل ورزش و جوانان استانها، به خبرنگاران در خصوص وضعیت ۳۰۰۰ اماکن ورزشی و پروژههای نیمه کاره ۵ تا ۹۰ درصدی گفت که برای تکمیل پروژه بهینهسازی ورزشگاه آزادی، منتظر تامین بودجه هستیم. پایگاه تحلیلی خبری شعار سال، بارها و بارها در خصوص لزوم شفاف سازی بودجه بازسازی ورزشگاه آزادی درخواست توضیح از شخص وزیر (و وزرای سابق) و شرکت تجهییز و نگهداری، کرده است و دائما با سکوت معنادار روبرو شده است. به نظر شما کدام یک از دوستان ما جزو داداشیهای دولپی هستند؟ به دوستان در چند نوبت گفتیم که گله قناری که میبینید، چغوکهای (گنجشک های) رنگ شده توسط ما در فصل پیش بودند. اما گویا دوستان اهمیتی به موضوع نداده و تصور میکنند که با قناری طرف هستند. سلام به پیمانکاران عزیز بازسازی ورزشگاه آزادی. سلام بر رابطین محترم نهادهای مرتبطه با پیمانکاران. سلام بر همون چیزیهایی که خودشان میدانند و ما فکر میکنیم. حتما باید گند خیلی چیزها در بیاد تا لب به توضیح باز کنید؟ سربسته عرض شد.
مسئولان فدراسیون فوتبال اعلام کرده بودند که در تلاش هستند تا بعد از رایزنی با کنفدراسیون فوتبال آسیا، مقدمات نگه داشتن این تجهیزات برای استفاده در لیگ برتر را فراهم کنند اما الان که دیگر مسابقات سپاهان در ورزشگاه آزادی برگزار خواهد شد، معلوم نیست آنها در این کار موفق خواهند شد یا خیر.
واکنش شرکت توسعه به مخاطره آمیز بودن ورزشگاه جدید تهران:
بعد از اراده دولت محترم سیزدهم مبنی بر ساخت مجموعه ورزشی بزرگ بین المللی برای تهران در نزدیکی حرم امام خمینی (ره)، کارشناسان صراحتا بر مخاطرات زمینشناختی این تصمیم و خطای تاریخی و اثرات جبرانناپذیر آن با توجه به وجود دو گسل و فرونشست های جنوب تهران، هشدار دادند. اما واکنش شرکت توسعه بنوبه خود جالب بوده و مدعی شده است که تمامی موارد پیش بینی شده اند. خوشحال می شویم این اظهار نظر شرکت توسعه زیرساخت درست بوده باشد. اما در عین حال از سازمان بازرسی کل کشور درخواست می کنیم که بشکل پیش نگر این ادعا را مورد توجه داشته باشد،چرا که در صورت وقوع هرگونه مشکل( البته خدای ناکرده)، مدیران وقت الزاما باید به نهادهای قضایی معرفی شوند.
ورزشگاه سازی چینی ها در ایران؟
تفاهمنامه همکاری، مشاوره طراحی و ساخت مجموعه ورزشی-فرهنگی تهران، امروز بین وزارت ورزش و جوانان و شرکت چینی «IPPR» به امضا رسید.
فرسودگی ورزشگاه آزادی نمادی از فرسودگی تدریجی زیرساختها در کشور؛
چندی پیش قرار شد تیم عربستانی با تیم ایرانی در ورزشگاه آزادی مسابقه دهد. مسوولان ورزشگاه آزادی با سرعت تعمیرات ورزشگاه را به پایان رساندند تا برگزاری مسابقه امکانپذیر شود. عکس وضعیت نامطلوب ورزشگاه توسط اکانت رسمی عربستان برای تحقیر ایران منتشر شد و واکنشهایی را برانگیخت. ورای این مباحث حاشیه ای،باید گفت که فرسودگی ورزشگاه آزادی نمادی از فرسودگی تدریجی زیرساختها در کشور است. بیش از ۱۰سال است که بودجه دولت تقریبا صرف بودجه جاری میشود و بودجه عمرانی آنقدر ناچیز است که کفاف جبران استهلاک زیرساختهای موجود و بحث نگهداری و تعمیر را نمیکند.تنها ورزشگاهها نیستند که فرسوده شدهاند، بلکه جادهها، ساختمان مدارس، دانشگاهها، بیمارستانها، ادارات دولتی و عمومی همگی دچار این بلیه شدهاند.
سومین مزایده واگذاری پیست اسکی دیزین؛
سومین مزایده واگذاری پیست دیزین در حالی قرار است روز دوم آبان برگزار شود که به گفته رئیس هیئت اسکی استان البرز، با رقم ۱۲۰۰ میلیارد تومانی درنظر گرفته شده برای این واگذاری، هیچ سرمایهگذاری تمایلی نشان نمیدهد. سوال اینجاست که آیا واگذاری ۲۰ ساله وجاهت قانونی دارد؟ اگر قانون هم در این خصوص داشته باشیم ،آیا از نظر عقلی درست است که منافع ۲۰ سال یک حوزه ورزشی را هم تحت تاثیر قرار دهیم. آیا نمی شد مزایده برای پنج سال باشد؟ سازمان بازرسی کل کشور، بازرسی وزارت ورزش و امور جوانان و بازرسی نهاد ریاست جمهوری از کدام برند قرص خواب استفاده می کنند؟
بیانیه شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی:
شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی درباره شایعهی منتشر شده پیرامون «آلودگی آب دریاچه آزادی» و آبیاری چمن آزادی بیانیهای صادر کرد و مدعی شده است که شایعات منتشر شده درباره آلودگی آب دریاچه آزادی به دلیل انتقال آب دریاچه چیتگر و همچنین مشکل چمن ورزشگاه آزادی به دلیل آبیاری با آب دریاچه آزادی اساسا کذب است. باید از دوستان شرکت توسعه و نگهداری اماکم ورزشی پرسید که چرا درباره هزینههای بازسازی ورزشگاه آزادی سکوت کرده اند؟ پاسخ دادن به صرفه نیست؟
مویه بر بازسازی و ریخت و پاش های ورزشگاه آزادی:
مدعی بودند که : «استادیوم آزادی را با همت و توان ایرانی طوری بازسازی میکنیم که کشورهای منطقه در رویای خود هم مانند آن را حتی با توان اجارهای نتوانند تصور کنند.» و ... . اما بازسازی ورزشگاه، مورد تمسخر هزاران نفر قرار می گیرد؟ صدها بار گفتیم و پرسیدیم که هزینه بازسازی ورزشگاه ازادی چقدر است و سرفصل بودجه ای ان کجاست؟ هیچ صدایی از کسی در نیامد( البته فکر کردند. لقمه از گلوی خیلی هاشان پائین نخواهد رفت).نمایندگان محترم مجلس هم بعید بدانیم حال ورود داشته باشند. خاک بر سر فساد و برخی مفسدین جهت دهنده به انتخاب بعضی از این اقایان و خانم های نماینده. شرم تان باد به سوگندی که در ابتدای دوره نمایندگی خورده اید. جیفه دنیا اینقدر در چشم حقیر بعضی ها بزرگ است که جلوی چشم شان هم کشور را غارت کنند، حال جنب خوردن ندارند. نمایندگان باغیرت مجلس، ما از شما در خصوص شفاف سازی وضعیت هزینه کرد بازسازی ورزشگاه ازادی استمداد طلبی می کنیم.
لیگ برتر با حضور نخاله های ساختمانی!
بازسازی سکوهای ورزشگاه آزادی که مدتی است آغاز شده است، در آستانه ۲۴ ساعت تا آغاز لیگ برتر فوتبال و بازی پرسپولیس و آلومینیوم همچنان ادامه دارد و کارگران در آن مشغول کارند.
مسئولیت مجموعه ورزشی آزادی با کیست؟
دریاچه آزادی در شرایط بسیار بدی قرار دارد و اعضای تیم ملی قایقرانی با وجود کمبود آب شدید این دریاچه خود را آماده حضور در رویدادهای بینالمللی میکنند.
وزیر ورزش: ورزشگاه آزادی به مجموعهای در شأن ملت ایران تبدیل خواهد شد
برای بسیاری از شهروندان سوالات بی شماری درباره بودجه تخصیص یافته برای بهسازی و ترمیم ورزشگاه آزادی مطرح شده و با وجود درخواست قبلی به شفاف سازی ، هنوز اطلاع رسانی کافی صورت نپذیرفته است. انتظار بر این است که قبل از مکاتبه رسانه با دفتر وزارتی و درخواست اخذ پاسخ و در صورت کم توجهی، ثبت سوال در سامانه شفافیت و درخواست از سازمان های نظارتی و بازرسی،خود وزارت مبلغ بودجه ، حجم کار و اسامی پیمانکاران را شفاف سازی کنند.
پیش بهسوی بازسازی سهساله؛
پس از شروع پروژه بهسازی سکوهای ورزشگاه آزادی از ابتدای سال جاری و انجام عملیات تخریب، زیرسازی و ایجاد زیرساختهای لازم برای اجرای سکوهای سبک در این ورزشگاه، صبح امروز عملیات بتنریزی و ساخت سکوهای تماشاگران ورزشگاه آزادی آغاز شد.
طرف داره راحت آدرس می ده که چطور می شه گیت رو دور زد و حتی وارد محل VIP شد. فدراسیون چه پاسخی دارد؟ وزارت ورزش و شخص وزیر چه حرفی برای گفتن دارد؟ شرکت توسعه اماکن ورزشی چه می تواند بگوید؟ شرکت متولی فروش بلیت چه توضیحی می دهد؟ هرکجای دنیا بود،آبروی وزیر را نیشکر مال می کردند.
سالم سازی دریا؛
امدادگران جمعیت هلال احمر با مشارکت ناجیان غریق از امروز اول خرداد در سواحل دریای خزر مستقر شدند.
یکی از دکان های دو نبش برای بعضی ها ، ایجاد بحران یا بحرانی نشان دادن اماکن ورزشی و مصوب سازی طرح عمرانی بازسازی است. بودجه ها که در این حوزه حیف و میل نشد( مسئله ای تاریخی و سنواتی). در جریان دربی پایتخت نیز شاهد صحنه ای بودیم که درزی بین ردیف صندلی های تماشاگران قابل مشاهده بود. حال وزیر ورزش به این مسئله واکنش نشان داده و بیان داشته است که بنای استادیوم آزادی توسط یکی از شرکتهای معتبر وزارت راه و شهرسازی مورد آزمایشهای سنگین استاندارد قرار گرفته و از استحکام بسیار بالایی برخوردار است.
مناقصه بهسازی ۱۵ زون از سکوهای استادیوم آزادی برگزار شد
هنوز شروع نشده، دچار حاشیه شد. مگر چه عقبهای وجود دارد که این حد شایعات به سرعت در خصوص این وزارت و شرکت تجهیز مطرح میشود؟ سجادی میگوید که اسناد مناقصه طرح بهسازی ورزشگاه آزادی وجود دارد. منطقه بندی شده. برخی انجام شد و برخی نیاز به زمانبندی دارد. ورزشگاه آزادی حاکمیتی است. اگر قرار باشد تنها منتظر منابع دولتی باشیم تا ۲۰ سال طول میکشد.