تصمیمات جدید هیات واگذاری:
هیأت واگذاری با درج مجدد عنوان مجموعه فرهنگی ورزشی آزادی، انقلاب، شهید شیرودی، شهید کبکانیان، شهید کشوری، اردوگاه تیمهای ملی امام رضا (ع) رامسر، مجموعه سوارکاری نوروزآباد و مجموعه سوارکاری گنبد در فهرست موارد مشمول واگذاری موافقت کرد.هیئت واگذاری، اصلاح اساسنامه شرکت گسترش سوخت زاگرس را نیز در دستور کار خود داشت که پس از بحث و بررسی با اصلاح اساسنامه شرکت فوق با موضوع افزایش سرمایه موافقت کرد. هیأت واگذاری در آخرین تصمیم، پیشنهاد نحوه دریافت بهای ثمن معامله در عرضه عمده سهام شرکتهای فولاد مبارکه اصفهان و ملی صنایع مس ایران را که از سوی سازمان خصوصیسازی مطرح شده بود مورد بازبینی قرار داد و در خصوص پرداخت وجه معامله برای شرکتهای مزبور تصمیمگیری کرد.
چرا صداسیما پول حق پخش را نمی دهد؟
با وجود گنجانده شدن حق پخش تلویزیونی در قانون برنامه هفتم، صداوسیما همچنان از همکاری با جامعه ورزش برای دادن حق پخش خودداری میکند. این سازمان تا ابتدای آبان ماه فرصت داشت که آییننامه حق پخش تلویزیونی را تدوین کند اما پیگیریهای رسانه ها نشان میدهد که پیشنهاد صداوسیما به وزارت ورزش و جوانان به هیچ عنوان از سوی این وزارتخانه قابل قبول نبوده است. در همین بین شاهد حضور کفاشیان رئیس سابق فدراسیون فوتبال هستیم که گویا بوی انتخابات فدراسیون به مشامش خورده و قصد ورود دارد؟! کفاشیان می گوید که حق پخش همیشه یکی از مشکلات فوتبال ایران بوده اما هیچ وقت پرداخت نشده است.صداوسیما برای ساخت سریال، هزینه زیادی میکند اما فوتبال جایی در هزینههای صداوسیما ندارد.وقتی صداوسیما حق پخش را پرداخت نمیکند، باید جلوی پخش بازیها گرفته شود. اگر نمیشود چنین کاری کرد، فوتبال را تعطیل کنید.حق پخش واقعی فوتبال ایران ۲ هزار میلیارد تومان است.به دنبال عقد قرارداد با شبکه الجزیره برای حل مشکل حق پخش بودیم،در مراحل پایانی هم بود اما صداوسیما اجازه نهایی شدن این قرارداد را نداد.
بازدید سرزده رئیس جمهور از وزارت ورزش:
رئیس جمهور در این جلسه «شناسایی ظرفیتها»، «اصلاح روندهای موجود» و «تدوین نقشهای جامع برای افق پیش رو» را از جمله مسایل اولویت دار وزارت ورزش و جوانان برشمرد و افزود: ما برای رسیدن به شرایط ایده آل در ورزش کشور ابتدا باید بدانیم که چه میخواهیم، چه امکانات و ظرفیتهایی در اختیار داریم و قرار است به کجا برسیم تا بتوانیم بر اساس آن و در قالب تدوین نقشهای جامع برای آینده پیشرو برنامهریزی کنیم.مسعود پزشکیان صبح امروز شنبه به وزارت ورزش و جوانان رفت و با حضور در جمع وزیر، معاونان، روسا و دبیران کمیتههای ملی المپیک و پارالمپیک این وزارتخانه، ضمن شنیدن گزارشی از برنامهها و اقدامات در حال انجام در حوزه ورزش و جوانان، نکات مهمی در راستای ارتقای کیفی عملکرد این وزارتخانه و تسریع در تحقق اهداف دولت در این بخش بیان کرد.
کشف ابعاد جدیدی از پرونده فساد در فوتبال:
اصغر جهانگیر در خصوص پرونده فساد باشگاه مس رفسنجان، گفت این پرونده دارای ۲۱ متهم است و سه نفر هم به عنوان مطلع مطرح بودند که تحت تعقیب قرار گرفتند. برای ۱۲ نفر قرار بازداشت و مجرمیت صادر شده است و ۷ نفر بازداشت شدند. پرونده همچنان در دادسرا در حال پیگیری است. با ورود دستگاه قضایی به این پرونده ابعاد جدیدی از فساد در آن مشخص شد. این پرونده به دادسرای شعبه دو رفسنجان ارسال شده است و با پیگیریهایی که داشتم مراحل آن در حال انجام است.بر اساس آنچه سخنگوی قوه قضاییه گفته است، بعید به نظر میرسد که متهمان فساد در فوتبال با صدور قرار مجرمیت یا قرار بازداشت و در نهایت صادر شدن آرای پرونده، بتوانند در انتخابات آتی فدراسیون فوتبال حضور داشته باشند.
آغاز تغییرات مدیریتی در استقلال:
در شرایطی که اعضای هیاتمدیره و مدیرعامل باشگاه استقلال عملکرد نامطلوبی داشتند، هلدینگ خلیجفارس به عنوان مالک آبیپوشان به دنبال ایجاد تغییرات در بدنه مدیریتی باشگاه است. در حال حاضر هیاتمدیره استقلال متشکل از احمد شهریاری (رئیس هیاتمدیره)، مهدی افضلی (نایبرئیس هیاتمدیره)، مصطفی کارخانه (عضو هیاتمدیره)، فرشید سمیعی (عضو هیاتمدیره) و مهدی حیدرزاده (عضو هیاتمدیره) است که بر اساس پیگیریها، هلدینگ خلیجفارس قصد دارد سه تغییر در ترکیب هیاتمدیره باشگاه استقلال ایجاد کند. در همین راستا خبرنگار ایسنا مطلع شده که عزتالله ضرغامی، ناصر شهسواری و یکی از پیشکسوتان باشگاه استقلال، نزدیکترین نفرات برای سه جابهجایی احتمالی در هیاتمدیره باشگاه هستند. عزتالله ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در دولت سیزدهم بود که حدود ۱۰ سال (۱۳۸۳ تا ۱۳۹۳) عهدهدار ریاست سازمان صداوسیما بوده است. ورای صحت یا عدم صحت این خبر، باید پرسید که سوابق موثر عزت الله خان ضرغامی (مدیر همه فن حریف و علامه جامع الشرایط مدیریت اجرایی کشور) در قوتبال و باشگاه داری چیست؟ آیا با پارکینگ سازی برای مدیران مواجه هستیم یا رفاقت عبدالعلی علی عسگری با ضرغامی؟ آیا بحث ارایه ماموریت خاص به ضرغامی در باشگاه استقلال مطرح است؟
وزیری که نیامده به جای برنامه ، شعار می دهد:
احمد دنیامالی سهشنبه در جمع مسوولان شهرستان بوموسی گفت، یکی از مهمترین مسایل در جهت برگزاری رقابت های ورزشی، فراهمسازی شرایط اقامت و اسکان در جزیره بوموسی است که باید برنامه هماهنگی برای تحقق این موضوع تدوین شود. وی با تاکید بر تعامل و همافزایی همه ارگانها به منظور توسعه همه جانبه جزایر سهگانه ایران اسلامی، افزود امروز شاهد حضور وزیر میراث فرهنگی و گردشگری در بوموسی هستیم و به طور یقین با تعامل هر دو دستگاه ورزش و گردشگری شاهد رشد و توسعه هر چه بیشتر این جزیره زیبا خواهیم بود. یکی از مهمترین جاذبههای جزیره بوموسی، فراهم بودن بستر مناسب برای ورزشها و تفریحات دریایی و ساحلی است که باید روی آن برنامهریزی شود و .... شنیدن این گونه حرف های آب دوغ خیاری بدون پشتوانه بودجه ای و نگاه جامع توسعه ای و صرفا حرف زدن برای پر کردن موقعیت آنهم از زبان یک وزیر، رنج آور است . موضوعی که بدلیل ضعف های نظارتی، ضعف در انتصابات( ارتباط گرایی سیاسی) و دوری از شایسته سالاری ،تبدیل به امری عادی برای مردم شده است.
وزیر ورزش و جوانان بعد از حضور در اردوی تیم ملی:
دنیا مالی در جریان حضور در اردوی تیم ملی کشتی (حضور شبانه در کمپ فدراسیون کشتی از اردوی تیم ملی امید و بزرگسالان) بیان داشت که کار ارزشمندی در خانه کشتی صورت گرفته و این سطح از عملکرد و آمادگی، به سادگی به دست نیامده است. از ابتدای شروع کارهای کشتی همراه با آقای دبیر بودم و میدانم که او زندگیاش را برای کشتی گذاشته و اکنون میتوانیم بگوییم در کشتی با فاصله نسبت به سایر تیمها، بهترین شرایط را داریم. تمام بحثهای ما این است که کشتی صاحب سبک ایران در حوزه هوش مصنوعی و نرم افزای کارهای شبیه سازی صورت بگیرد. آقای دبیر برنامه ریزیهایی برای ایجاد فضای مناسب برای مختصات جغرافیایی که قطب رشته هستند کرده و ما هم در احداث سالن و فضاهای جدید کمک میکنیم. نیم نگاهی به بازیهای آسیایی ۲۰۲۶ و سپس المپیک ۲۰۲۸ داریم. ما برای ۲۰۳۰ و ۲۰۳۲ هم برنامهریزی داریم. فکر میکنم اگر میخواهیم موفق باشیم باید از حالا خیلی سخت کار کنیم. باید به طلا فکر کنیم، معنی حرف من این نیست نقره و برنز ارزش ندارد بلکه رتبه بندی روی مدال طلاست. ما نمیخواهیم بازنده باشیم و برنامه ریزی ما به صورت جدی روی طلاست تا مردم ما با اهتزاز پرچم و خواندن سرود ملی خوشحال شوند.
در آستانه مسابقات اسپانیا؛
فدراسیون جهانی وزنهبرداری در آستانه رقابتهای جهانی جوانان، نام ۱۷ وزنهبردار از جمله ۶ نفر از اعضای تیم جوانان ایران در بخش مردان را از استارت لیست مسابقات خط زد. دلیل این تصمیم عدم رعایت بازه زمانی ابلاغ شده از سوی آژانس بین المللی کنترل دوپینگ اعلام شد. در مورد ۶ وزنهبردار تیم جوانان ایران به نامهای محراب دواسری، امیرحسین قربانی، ایلیا صالحی پور، امیر حسین سپه، آریا پایدار و حمیدرضا محمدی تنها، شاهد تشکیک به دوپینگ هستیم. هادی پانزوان سرمربی تیم وزنه برداری جوانان ایران در این باره اظهار داشت ما همچنان از طریق فدراسیون وزنهبرداری پیگیر ماجرا هستیم تا انشالله مشکل پیش آمده برای ۶ وزنهبردار تیم ملی که اکثرا هم از شانسهای کسب مدال هستند، برطرف شود.
تداوم فساد ستیزی در فوتبال:
یک دانه درشت فوتبالی در پروندهای پر سر و صدا که به تازگی شکل گرفته، برای ادای توضیحات به یک نهاد نظارتی احضار شده، اما این فرد هنوز برای توضیحات مراجعه نکرده است.
صدور کارت مربیگری بدون ثبت قرارداد در سازمان لیگ:
در حالی که قرارداد اعضای کادر فنی استقلال هنوز در سازمان لیگ ثبت نشده اما کارت مربیگری برای آنها صادر شده است. گفته می شود که باشگاه استقلال هنوز نتوانسته قرارداد اعضای کادر فنیاش را در سازمان لیگ ثبت کند اما کمیته نقل و انتقالات این سازمان اقدام به صدور کارت مربیگری آنها کرده همین موضوع باعث ورود نهادهای نظارتی به این باشگاه شده است.همچنین نهادهای نظارتی به قراردادهای ۳ باشگاه دیگر هم ورود کردهاند.
بررسی رای اعتماد به احمد دنیامالی :
نمایندگان مخالف (مجتبی زارعی، حمیدرضا عزیزی فارسانی، صدیف بدری) و موافق (حمیدرضا گودرزی، گودرزوند چگینی، مالک شریعتی) وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان دلایل خود را برای تأیید یا رد وزارت احمد دنیامالی در دولت چهاردهم، در روز چهارشنبه، ۳۱ مرداد ۱۴۰۳، بیان کردند. احمد دنیامالی در دفاع از برنامههای خود گفت: با توجه به فاصله زمانی معرفی به مجلس و موعد حضور در کمیسیونها با بهره گیری از جامعه دانشگاهی و اساتید ورزشی و نقشه راه ورزش و جوانان تقدیم نمایندگان شد. وی افزود: برنامه تدوین شده با توجه به منویات، رهنمودها و سیاستهای رهبری انقلاب، برنامههای رییس جمهور و ظرفیتهای قانون اساسی، سیاستهای کلی نظام، بیانیه گام دوم، قانون برنامه هفتم و قانون وظایف و اختیارات وزارت ورزش و جوانان و سایر قوانین مرتبط تهیه شده است.
غفور کارگری رئیس کمیته ملی پارالمپیک :
غفور کارگری رئیس کمیته ملی پارالمپیک بیان داشت که یک میلیارد تومان پاداش تشویقی در نظر گرفتهایم که این جدا از پاداش اصلی برای مدالآوران است. کاری کنید که بتوانیم همه این مبلغ را بدهیم که این مسئله به اخلاق و عملکرد حرفهای شما باز میگردد.
سرمایه گذاری روی ورزش:
بازیهای المپیک ۲۰۲۴ پاریس هم به اتمام رسید و ورزشکاران کشور عزیزمان با ۱۲ مدال رتبه ۲۱ بازیها را کسب کردند. سوالی که مطرح میشود این است که چرا مدال اوری صرفا متمرکز بر چند رشته کشتی، وزنه برداری و تکواندو شده و خبری از مدال در سایر رشتهها نیست. پاسخ را در متن زیر دنبال کنید.
جایگاه طراحی لباس در المپیک :
طراحی لباسهای المپیک به برندها وسعت دید قابل توجهی در یک پلتفرم بین المللی میدهد، آگاهی مصرف کننده را بالا میبرد و اغلب باعث افزایش فروش برای برندهای دیگر میشود و هر کشور با طراحی اش فرهنگ ملی خود را در معرض دید دیگر کشورها قرار میدهد.اما در کشورهایی نظیر کشور ما با ماسک تزویر و با هدف تامین منافع عده ای محدود، سر تعهد و تخصص را به راحتی می برند و صدای کسی هم بلند نمی شود. وقتی لیقه چند مدیر ورزشی و منافع پشت پرده ، عامل اصلی تعیین طرح و فرم لباس المپیک است ، مشخص می شود که با چه هزارتوی فسادی سر و کار خواهیم داشت. یک بار به اسم استفاده ازفلان برند بین المللی گوش می برند و گاهی هم به اسم استفاده از توانمندی داخلی و گروه طراحی فلانی، تامین منافع می کنند. ای لعنت بر مال حرامی که در شکم های شماست.
حمله تند محمد دادکان به مهدی تاج:
رئیس پیشین فدراسیون فوتبال در مورد پرونده ویلموتس افشاگری تازهای انجام داده است. این افشاگری هرچند مبهم بوده، اما به نظر میرسد که اتهاماتی را متوجه سلطانی فر میکند.. همان وزیری که ما سابقا درباره شایعات مبل فروشی از شنیده هایمان گفته بودیم و کسی توجه نکرده بود. محمد دادکان رئیس پیشین فدراسیون فوتبال در گفت و گویی پیرامون پرونده ویلموتس توضیحاتی ارائه کرد. دادکان در این رابطه گفت: آقای تاج به دفتر من آمد. آقای شجاعی برهان هم حضور داشت و سه نفری بودیم. کاغذی را به من نشان داد از طرف آقای وزیر ورزش در دولت آقای روحانی؛ که زیرش راجع به آقای ویلموتس نوشته بود جهت بررسی و اقدام. آقای تاج به من گفت آقای دادکان من میتوانستم اقدام نکنم؟ گفتم بله. وزیر اصلا نمیتواند بنویسد برای شما جهت بررسی و اقدام. کسی که باید اقدام کند، شمایی بهعنوان رئیس فدراسیون فوتبال. زمان من هم مینوشتند جهت بررسی، اظهارنظر. اقدام در کار نباید باشد. خوردند و بردند و فساد را کردند و دزدیها را هم کردند، ولی چه کسی میخواهد رسیدگی کند؟ هیچ کسی. چرا؟ بالادستیهای شان هم با خود اینها هستند. آن شش میلیون یورویی که دادیم به آقای ویلموتس، پول چه کسی را دادیم برای دو ماه، سه ماه؟ چه کسی رسیدگی کرد؟ همه مطبوعات هم دیدند.
شهادت ها درباره فساد فوتبالی:
گزارشگر محبوب فوتبال، انتقادات تندی را درباره فساد در فوتبال و نیز نبود ویایآر مطرح کرد.خیابانی گفت: به داور، کمکداور و حتی برخی بازیکنها مبالغی داده میشود تا نتیجۀ بازی را دربیاورند، ویایآر هم که نیست بازی را کنترل کند. به جرات میتوانم اسامیِ داوران، بازیکنان و خبرنگارانی که پول میگیرند را بگویم. در همین رابطه کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال اقدام به انتشار یک بیانیه با هدفی احتمالا دو پهلو نموده است. بنظر می رسد که انتشار این بیانیه،بنوعی هدف قرار دادن جواد خیابانی را دنباله گیری می کند.
نابیناها هم فسادهای فوتبال را می بینند،چرا بعضی ها چشم بر هم می گذارند؟
سالهاست زخمی عمیق بر بدن نحیف و رنجور فوتبال ایران وجود دارد. زخمی که درمان آن پیش از طبیب حاذق، نیازمند عزم و اراده جدی دلسوزانی است که برای بازگرداندن این بیمار به آغوش گرم خانواده (میلیونها فوتبالدوست)، از فشار، مداخله و احتمالا دستاندازی هیچ فرد یا نهاد و ارگان قدرتمند و صاحب نفوذی ابایی نداشته باشند و با ایستادگی در مسیر قانون، پرونده را تا رسیدن به سرانجام درست و مطابق انتظار، پیش ببرند. قریب یک دهه پیش پرونده قطور «فساد در فوتبال» تشکیل شد. در آن مقطع، برای تحقیق و مستندسازی زمانِ نسبتا زیادی صرف گفتگوهای خصوصی با اشخاصی از بدنه فوتبال شد و در ادامه، عنوان بزرگترین پرونده فساد در ورزش کشور را از آن خود کرد. حتی پورمختار رییس وقت کمیسیون اصل نود مجلس در مصاحبهای اعلام کرد که نام ۱۵ تا ۲۰ دانهدرشت در این پرونده وجود دارد. اما هیچگاه پرونده به نتیجه نرسید یا حداقل افکار عمومی اقناع نشد چرا که نه خبری از اعلام اسامی دانهدرشتها و دانه متوسطها (!) شد و نه محرومیت و تاوانی. حالا هم بیم آن وجود دارد که با ارائه اطلاعات قطرهچکانی و شکلگیری ابهامات، شایعات و گمانهزنیها، تنها شاهد دلسردی بیشتر مردم و نگاه توام با تردید فوتبالدوستان به نتایج دیدارها، داوریها، تصمیمات و عملکرد مدیران باشیم.
حمله دادکان به تاج :
محمد دادکان میگوید وقتی کسی میبیند با فساد برخورد نمیشود، به خودش اجازه میدهد همان کار زشت را تکرار کند. میدانید چرا اینقدر دزدی و فساد در جاهای مختلف از جمله در همین فوتبال زیاد شده؟ چون دیگر قبح فساد و دزدی شکسته و ترسش ریخته است. این چیزهایی که تازه صدایش درآمده فقط بخشی از فساد موجود در فوتبال ایران است. به امام حسین (ع) خود من از فساد و پولهایی که در این فوتبال چه چیزهایی که نمیدانم. شما فکر میکنید فساد در فوتبال فقط به همین یک باشگاه ختم میشود؟ کارگران کارخانه فلان باشگاه صنعتی دست شان پینه بسته است، اما یک حقوق ناچیز میگیرند، آنوقت باشگاه فوتبال همان کارخانه با زد و بند قراردادهای کلان میبندد و به یک بازیکن معمولی ۷۰ میلیارد تومان میدهد. رسانهها به جای اینکه بنویسند این بازیکن فلان تعداد گل زد و آن تیم اینقدر گل خورد باید دنبال کشف این مسائل باشند. رسانهها باید دنبال این را بگیرند و از این بنویسند که فلان فلان مربی از طریق کدام خبرنگار و چطور سرمربی تیم ملی شد؟ باید بروند دنبال اینکه فدراسیون فوتبال حقوق و دستمزد فلان سرمربی تیم ملی را چطور و از کجا دارد پرداخت میکند؟ دنبال این بروند که چطور برخی باشگاهها با بازیکنان قراردادهای سنگین میبندد و پشت پرده آن چیست؟
تنبیهات سنگین بدون مصلحتاندیشی:
فساد ورزشی خصوصا در ورزش های پرطرفدار نظیر فوتبال ، مسئله دیروز و امروز نیست. اما نکته جالب این است که دنیا با این پدیده ، بشکلی ریشه ای برخورد کرده و مماشات نمی کند. در متن حاضر به نمونه هایی از برخورد با فساد فوتبالی در بوندسلیگا ،پرونده مارسی و برنارد تاپی ،رسوایی های فساد فوتبالی در ایتالیا و لکه ننگ برای فیفا و رئیسش ، اشاره شده است. در کشور ما با وجود آنکه بعضی از موضوعات سرنخ کاملا مشخصی دارند، اما گویا تمایل چندانی برای برخورد با شاه ماهی ها وجود نداشته و متمایل به گرفتن ( اسلک ، کپورچه و کولی - اسامی برخی ماهی های کوچک در شمال کشور) هستیم. از چند شاه ماهی داستان فقط بپرسید از کجا آورده اید؟ سربسته عرض شد.
پرسپولیس دوباره از مالک خودش وام گرفت!
حاشیه ها، شائبهها و اخبار پشت و روی صحنه شنیده شده از بانک شهر متاسفانه در چند وقت اخیر کم نیست. اخباری که گویا بدلیل ارتباطات فامیلی بعضیها با بعضیها، سبب انفعال و کم کاری دستگاههای نظارتی و امنیتی کشور را فراهم کرده و از وزارت اقتصاد و بانک مرکزی گرفته تا سازمان بازرسی، کسی ورود موثری به موضوعات مورد بحث بانک شهر نمیکند. یا ما کم اطلاع از برخی رسیدگیها هستیم یا شاید لازم باشد از ایفای وظیفه نظارتی و بازرسی نهادهای موظف به اجرای امورات تخصصی ناامید شده و موضوع را بشکل شکوائیه از بازرسی دفتر مقام معظم رهبری پیگیری کنیم. فعلا که تنها سکوت میبینیم و سکوت. از ابربدهکاران میپرسیم جوابی نمیآید. از حاشیههای قرارداد چین میپرسیم، پاسخی دریافت نمیکنیم. از انتصابات خاص میپرسیم، توضیحی ارایه نمیشود. از وام به برخی مدیران شهرداری میپرسیم، سکوت است و سکوت. از وام دادنهای مجدد به برخی تیمهای فوتبالی سوال میکنیم که احتمالا این موضوع هم با سکوت مواجه خواهد شد. جناب قاضی القضات، احتمالا ریاست محترم سازمان بازرسی تحت امر قوه قضائیه، هنوز آقای خدائیان هستند؟ چرا حرکتی یا توضیحی از جانب ایشان دیده و شنیده نمیشود؟ جناب خاندوزی، وزارت اقتصاد معاونت امور بانکی و بیمه دارد یا خیر؟ جناب آقای دکتر فرزین، شما هنوز رئیس کل بانک مرکزی هستید یا خیر؟ جناب آقای قالیباف، مجلس کمیسیون اقتصادی دارد یا خیر؟