سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
شمشیر دولبه تخصیص ارز برای تجهییزات پزشکی: دو قطبی از رانت تا حیات و ممات شهروندان
رانت ارزی سوپرنجومی و ضدتولید تجهیزات پزشکی را دریابیم!

شمشیر دولبه تخصیص ارز برای تجهییزات پزشکی: دو قطبی از رانت تا حیات و ممات شهروندان

تجهیزات پزشکی ساخت متخصصان ایرانی و شرکت‌های دانش‌بنیان باعث شده، مردم دستاورد‌های این حوزه را در بسیاری از موارد به‌خوبی احساس کنند؛ تولید ونتیلاتور، شتاب‌دهنده خطی، سی‌تی‌اسکن، مانیتور علائم حیاتی، ماشین بیهوشی و دستگاه‌های سونوگرافی و اکوکاردیوگرافی و بسیاری از تجهیزات پیشرفته دیگر که موجب دلگرمی مردم برای توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان شده است. اما نکته غم انگیز داستان، کم توجهی به تولیدات داخل (داستان بعضی از رانت طلبی‌ها و کنار زدن شرکت‌های دانش بنیان و گرایش به سمت واردات، بشکل خاص توسط قوه قضائیه و حتی دفتر مقام معظم رهبری در حال دنباله گیری است) و عدم توازن در میزان تخصیص ارز به شرکت‌های مختلف است. از بین لیست شرکت‌ها، گروه تجهیزات پزشکی که اقدام به واردات می‌کنند، حدود ۱۲ درصد از میزان ارز تخصیصی در بخش دارو و غذا و تجهیزات پزشکی به ۹ شرکت (آمار از سال ۱۳۹۷ تاکنون) اختصاص دارد که شش شرکت آن خصوصی هستند و اطلاعی از وضعیت مالیات پرداختی، اشتغال، قیمت واقعی خرید و فروش کالا (نه قیمت اظهاری) و مواردی همانند در قالب داده‌های بدست آمده از راه رصد و بازرسی و راستی آزمایی، در دست نیست.
گرفتن وام ۱۸ درصد برای فروش شیرخشک با سود زیر ۱۰ درصد!
چوب خط پر بیمه‌ها در قبال داروخانه‌ها:

گرفتن وام ۱۸ درصد برای فروش شیرخشک با سود زیر ۱۰ درصد!

در شرایطی که انباشت بدهی‌ بیمه‌ها به داروخانه ها در خصوص طرح دارویار و شیرخشک آنها را با مشکل جدی نقدینگی روبرو کرده وعده مسئولان هم چیزی شبیه وعده سر خرمن شده است.دبیر انجمن داروسازان خراسان رضوی گفت: برخی داروخانه‌ها به خاطر مسائل مالی و مطالباتی که دارند قادر به عرضه شیرخشک نیستند چون باید این کالا را به صورت نقدی از شرکت‌های توزیع بخرند، سپس با حدود نصف قیمت به مشتری بفروشند و برای مابه‌التفاوت این عدد که بر عهده بیمه سلامت است، ماه‌ها انتظار بکشند. برخی داروخانه‌ها برای تامین شیرخشک اقدام به گرفتن وام ۱۸ درصد می‌کنند درحالی‌که کل سود این محصول زیر ۱۰ درصد است
نبرد تریلیون دلاری برای تصاحب بازار داروی لاغری و حاشیه ها و اثرات آن در ایران
بازار قاچاق داروهای لاغری:

نبرد تریلیون دلاری برای تصاحب بازار داروی لاغری و حاشیه ها و اثرات آن در ایران

تب سرمایه‌گذاری در صنعت داروهای لاغری بالا رفته است. پیش‌بینی می‌شود تا سال۲۰۳۰ میزان فروش سالانه داروهای کاهش وزن به ۸۰میلیارد دلار بالغ خواهد شد و دو شرکت اصلی در این زمینه ۹۰درصد بازار را در اختیار بگیرند. اشتهای سرمایه‌گذاران برای خرید سهام این دو شرکت در ماه‌های اخیر بسیار بالا بوده است. در ایران هم بخش زیادی از این داروها، بعنوان قاچاق محسوب شده و در کنار ان، بازار محصولات تقلبی و تبلیغات دروغین و اقنایی ، داغ داغ است. شرایط در حال گذار کشور و گرایشات بالا به مد و مصرف گرایی در کشور نیز، به این بازار ، دامن زده است.
نیاز تولیدکنندگان شیرخشک به فرصتی ۸ ماهه برای پرداخت مابه‌التفاوت ارز
درخواست تولیدکنندگان شیرخشک نوزاد از بانک مرکزی و مجلس:

نیاز تولیدکنندگان شیرخشک به فرصتی ۸ ماهه برای پرداخت مابه‌التفاوت ارز

انجمن صنفی تولیدکنندگان شیرخشک نوزاد در نامه‌ هایی به رئیس کل بانک مرکزی و رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس خواستار فرصت ۸ ماهه جهت تسویه حساب مابه‌التفاوت نرخ ارز برای مواد اولیه و پیش‌بینی اعتبار ریالی یا تسهیلات برای شیرخشک اطفال در بودجه ۱۴۰۳ شدند.در پایان این دو نامه ،انجمن صنفی تولیدکنندگان شیرخشک نوزاد هشدار داد که در صورت عدم اتخاذ تصمیمات و راهکارهای مناسب و فوری در حال معضل صدرالاشاره، استمرار اولیه شیرخشک اطفال در داخل کشور مجددا با چالش جدیدی مواجه خواهد شد.
تولید ماده موثر داروی ام اس نخستین بار در کشور

تولید ماده موثر داروی ام اس نخستین بار در کشور

حاجی آقا‌بزرگی، عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز: بیماری ام‌اس درمان ۱۰۰ درصدی ندارد. درحال حاضر درمان‌های که وجود دارند فقط روند بیماری را کند ‌می‌کنند که ۸۰ درصد آن‌ها تزریقی هستند و برای بیمار آزاردهنده است.برای اولین بار در کشور ساختار داروی خوراکی ام‌اس تایید و مجوزهای لازم برای دارو گرفته شده و هم‌اکنون دارو درحال تولید انبوه است. این دارو به‌شکل قرص وارد بازار خواهد شد.
فروش چندبرابر قیمتی داروها در پلتفرم‌های فروش اینترنتی دارو + هفت شرط دارو رسانی صحیح برای فروش مجازی
محمود پیکان پور مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو :

فروش چندبرابر قیمتی داروها در پلتفرم‌های فروش اینترنتی دارو + هفت شرط دارو رسانی صحیح برای فروش مجازی

مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو با اشاره به فروش چندبرابر قیمتی داروها در پلتفرم‌های فروش اینترنتی دارو گفت: با رویکرد دارورسانی در منزل و سهولت دسترسی به دارو از مسیر داروخانه موافقیم اما برای این موضوع هم باید هفت شرط اساسی تعیین شده رعایت شود.هفت شرط لازم برای دارورسانی در منزل شامل ضرورت اطمینان از اصالت و کیفیت دارو، پرهیز از ایجاد تقاضای القایی در زنجیره عرضه، ضرورت رعایت الزامات حمل دارو و اصول GDP، الزام به ارتباط مستقیم بیمار با مسئول فنی داروخانه، لزوم مدیریت داده‌ها در قالب پنجره واحد وزارت بهداشت از مجرای نسخه الکترونیک و جلوگیری از سوء استفاده از اطلاعات بیماران، پذیرش مسئولیت اعضای زنجیره در مورد کیفیت کالا و رعایت قیمت مصوب دارو و پرهیز از هرگونه گرانفروشی باید برقرار باشد.
نوروزی: عملکرد وزارت بهداشت در حوزه دارو قابل تقدیر است + باشعه؟!
آیا نماینده رباط کریم در ایران زندگی نمی کند؟!

نوروزی: عملکرد وزارت بهداشت در حوزه دارو قابل تقدیر است + باشعه؟!

حسن نوروزی با اشاره به عملکرد وزارت بهداشت گفت: عملکرد وزارت بهداشت در دولت آقای رئیسی در حوزه تأمین دارو و تجهیزات پزشکی قابل تقدیر است ( شعار سال: اگر سیستم نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس درست کار می کرد، بهت یاد می دادیم، حاشیه گویی و تعارف در اصول چه هزینه ای دارد و کاری می کردیم که دیگر منافع ملی را خرج آفتابه و لگن این وکیل و آن وزیر نکنی). وی مدعی شده است که در حوزه تجهیزات پزشکی نیز با ورود شرکت های دانش بنیان شاهد پیشرفت های چشمگیری هستیم و بخش عمده ای از نیاز کشور به تجهیزات پزشکی از طریق شرکت های دانش بنیان تأمین شده است.عملکرد وزارت بهداشت و دولت آقای رئیس در حوزه تأمین دارو قابل تقدیر است و ما شاهد زحمت شبانه روزی دولت سیزدهم در این رابطه هستیم و ..... . واقعا تو کجا و در چه اتمسفری زندگی می کنی عمو ؟ مثلا سوگند نمایندگی هم خورده ای؟
بحران شیرخشک در چرخهٔ توزیع و ایجاد بازار پر نوسان + بازی بازی ، با زندگی شیرخواره هم بازی؟!
با وجود همه ادعا مبنی‌بر رفع کمبود شیرخشک :

بحران شیرخشک در چرخهٔ توزیع و ایجاد بازار پر نوسان + بازی بازی ، با زندگی شیرخواره هم بازی؟!

با اینکه «بهرام عین‌اللهی»، وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی روز چهارشنبهٔ گذشته در حاشیهٔ جلسهٔ هیئت دولت ادعا کرد که قیمت شیرخشک برای کودکان زیر دو سال افزایش نداشته است، اما داروخانه‌داران از افزایش بیش از۴۰ تا ۵۰ درصدی آن در بازار خبر می‌دهند. آن‌طورکه فعالان حوزهٔ پخش و توزیع این محصول می‌گویند بیمهٔ سلامت در پرداخت مابه‌التفاوت قیمت محصول به داروخانه‌ها کوتاهی می‌کند. اقدامی که منجر به آن شده که بسیاری از داروخانه‌ها قید حاشیهٔ سود هشت درصدی این محصول را بزنند و از فروش شیرخشک خودداری کنند. یک فعال صنعت شیرخشک این اتفاق را نتیجهٔ قرار دادن این محصول در طرح دارویار می‌داند که هم داروخانه‌ها را با چالش نقدینگی روبه‌رو کرده و هم دست مردم همچنان از شیرخشک کوتاه است. بازی بازی ، با زندگی شیرخواره هم بازی؟! جا دارد تاج و تخت مدیریتی بعضی ها را زیر آب کنیم یا نه مثلا از سازمان غذا دارو شروع کنیم؟ آیا هنوز هم ما را بداخلاق رسانه ای می دانید یا مدافع مردمی منافع ملی؟
هشدار مجدد به کمبود شیرخشک در اواخر زمستان ۱۴۰۲ + الزام به شفاف سازی سیاست های ارزی دارو ،شیرخشک و تجهیزات پزشکی
کام نوزادان تر نشده خشک می‌شود؟

هشدار مجدد به کمبود شیرخشک در اواخر زمستان ۱۴۰۲ + الزام به شفاف سازی سیاست های ارزی دارو ،شیرخشک و تجهیزات پزشکی

درحالی که بازار شیرخشک نوزادان درحال بازگشت به حالت عادی است، تولیدکنندگان هشدار می‌دهند ادامه سیاست‌های غلط سازمان غذا و دارو منجر به کمبود مجدد خواهد شد.کشور خودکفا در شیرحشک؛ متاسفانه با برخی ندانم کاری ها و قصورها ارزی، وارد کننده شیرخشک شد. ادعا می شود که به دلیل غفلت سازمان غذا و دارو و عدم نامه نگاری به موقع با بانک مرکزی برای تخصیص ارز به تولیدکنندگان، این کالای استراتژیک با کمبود شدید مواجه شد و وزارت بهداشت برای رفع کمبودها «ده میلیون قوطی شیرخشک با قیمت چندبرابری به کشور وارد کرد». باید پرسید ،اگر ارز نبود، جطور واردات با ارز صورت گرفت ؟آقایان دستگاه های امنیتی و نظارتی و قضایی کشور هم گویا قصد کوک گرفتن سوراخ های بالا و پائین فسادها ، اهمال ها،قصورها و تقصیرها در دو مبحث نهادهای دامی و دارو و تجهییزات پزشکی را ندارند؟!
بودجه ۶۹ همتی دارو و تجهییرات پزشکی در برابر نیاز ۱۰۹ همتی ؟ + راهکار دولت چیست؟
آیا تدارک دارو بدون بودجه متمم ، به پایان سال می رسد:

بودجه ۶۹ همتی دارو و تجهییرات پزشکی در برابر نیاز ۱۰۹ همتی ؟ + راهکار دولت چیست؟

بودجه دارو در سال ۱۴۰۲ به میزان ۶۹ همت تصویب شده است، در حالی که فعالان بازار دارو، کمبود بودجه در سه ماه پایانی سال را هشدار داده اند. تناقض اینجاست که پیشنهاد دولت در لایحه بودجه ۱۴۰۲، ۶۹ همت بودجه برای دارو، تجهیزات پزشکی و شیرخشک بوده در حالی که خیلی‌ها فکر می‌کنند این بودجه فقط مختص دارو است.با گذشت چند ماه از سال ۱۴۰۲ و قبل از پایان تابستان بود که زمزمه‌های کمبود نقدینگی شرکت‌های دارویی، علنی شد و اینگونه بود که بحث کاهش تولید دارو نمایان گردید و سیدحیدر محمدی رئیس سازمان غذا و دارو ، بحث متمم بودجه را مطرح نمود. متممی که در شرایط کسری بودجه، ارایه یا عدم ارایه آن، با اما و اگر فراوان روبرو است.
ادعای رو به پایان بودن کمبود شیرخشک با تولید ۶/۵ میلیون قوطی درماه و توزیع بالغ بر ۸میلیون و ۷۰۰هزار قوطی شیرخشک در آبان ماه + سامانه رگولاتوری کجاست آقای سیدحیدر محمدی
رئیس سازمان غذا و دارو:

ادعای رو به پایان بودن کمبود شیرخشک با تولید ۶/۵ میلیون قوطی درماه و توزیع بالغ بر ۸میلیون و ۷۰۰هزار قوطی شیرخشک در آبان ماه + سامانه رگولاتوری کجاست آقای سیدحیدر محمدی

رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه کمبود شیرخشک رو به پایان است و بازار به‌سمت اشباع پیش می‌رود، گفت در مجموع ۳۰ روز آبان ماه ۱۴۰۲، ۸میلیون و ۷۰۰هزار عدد قوطی شیرخشک معمولی (رگولار) در کشور توزیع شده است. کمبود مواد اولیه در شهریور ماه (بدلیل مشکلات ارزی ایجاد شده) رفع گردیده و سطح تولید داخلی به بالغ بر ۶/۵ میلیون قوطی در ماه (یک میلیون بیشتر از تولید گذشته) رسیده و مابقی آمار توزیع از واردات تامین می‌شود. منتقدین می‌گویند که بدلیل استفاده این کالا از ارز ۴۲۰۰ تومانی، باید سامانه رگولاتوری قوی برای ممانعت از سواستفاده از شیرخشک در صنایع شیرینی و شکلات و بستنی و تا حد کمتری، بحث قاچاق دنباله گیری شود. موضوعی که ضرورت دارد، سازمان بازرسی ورود خاص کند. البته اگر ملاحظات آقای خدائیان اجازه این ورود را بدهد. سربسته عرض شد.
تامین سهمیه پانسمان‌ بیماران پروانه‌ای برای پاییز ۱۴۰۲ و باز شدن پای عمان به ماجرای داروی بیماران SMA
برنامه ریزی ها برای بیماران خاص:

تامین سهمیه پانسمان‌ بیماران پروانه‌ای برای پاییز ۱۴۰۲ و باز شدن پای عمان به ماجرای داروی بیماران SMA

بر اساس اخبار دریافتی از اقدامات انجام شده برای بیماران خاص، پانسمان‌های تخصصی ۸۰۰ بیمار پروانه‌ای (EB) برای پاییز ۱۴۰۲ توسط وزارت بهداشت تامین و این پانسمان‌ها تحویل خانه EB شدند . از طرف دیگر، دومین محموله داروی جدید و گران‌قیمت تزریقی بیماران SMA با برند اسپینرازا در مردادماه وارد کشور شد، اما با بیش از دو ماه تأخیر و کشمکش میان معاونت‌های تحقیقات و فناوری، درمان و سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت، در نهایت طبق پروتکل پرابهام مقرر شد به بیماران بالای ۱۱ سال تعلق گیرد.
آیا سازمان بازرسی اراده ای برای برخورد با مقصرین کمبود شیرخشک شامل سازمان غذا دارو ، سازمان مدیریت و بانک مرکزی دارد؟ بنا بر دلایلی ، بعید می دانیم
صفر تا صد دلایل کمبود شیرخشک از نگاه میرمحمدی:

آیا سازمان بازرسی اراده ای برای برخورد با مقصرین کمبود شیرخشک شامل سازمان غذا دارو ، سازمان مدیریت و بانک مرکزی دارد؟ بنا بر دلایلی ، بعید می دانیم

میرمحمدی عضو کمیسیون بهداشت مجلس مدعی است که عملکرد ضعیف سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی برای تامین منابع ارزی و ریالی و همچنین عدم وجود برنامه مدون در سازمان غذا و دارو برای ارزیابی میزان نیاز کشور موجب شکل‌گیری وضعیت آشفته کنونی در بازار شیر خشک شده است. سوال اینجاست که چنانچه این ادعا حقیقت داشته باشد، سازمان بازرسی اراده ای برای برخورد با مقصرین کمبود شیرخشک شامل سازمان غذا دارو ، سازمان مدیریت و بانک مرکزی دارد؟ بنا بر دلایلی ، بعید می دانیم و علت را از خدای خدائیان بپرسید.
بررسی فرآیندهای تامین ارز دارو و تجهیزات پزشکی توسط دیوان محاسبات کشور + چرا هر کجا صحبت از ایفای تعهدات ارزی است، پای شرکت نیکو در میان است؟
ورود دیوان محاسبات به بی سامانی دارو:

بررسی فرآیندهای تامین ارز دارو و تجهیزات پزشکی توسط دیوان محاسبات کشور + چرا هر کجا صحبت از ایفای تعهدات ارزی است، پای شرکت نیکو در میان است؟

پیرو جلسه کاری رئیس کل دیوان محاسبات و وزیر بهداشت و تاکید دکتر دستغیب بر لزوم تامین به موقع ارز دارو، دومین نشست بررسی فرآیندهای تامین ارز دارو و تجهیزات پزشکی در دیوان محاسبات کشور برگزار شد. از جمله حاضرین در این جلسه مدیر مالی شرکت نیکو بوده است. از دیوان محاسبات کشور می پرسیم که چرا هرکجا بحث ایفای تعهدات ارزی در کشور است، پای شرکت نیکو باید در میان باشد. آیا واقف نیستید که این شرکت به این حجم فعالیت ها توانایی ندارد و بنوعی بعنوان گلوگاه ملی در تجارت خارجی و ایفای تعهدات ارزی شده است؟ چقدر مردم باید از دست عملکرد این شرکت نالان باشند؟ مثلا برای افزایش نظارت، گلوگاهی را ساخته ایم که خودش از اسم و عملکرد خودش تن لرزه می گیرد. به آقای نیکو بفرمائید در جلسه بانک مرکزی ، تامین ارز نهادهای دامی و کالاهای استراتژیک را چه کردید؟ تا کی توجیه؟
درخواست از دولت برای گزارش هزینه‌کرد اعتبار ۶۹ همتی طرح دارویار
شهرام کلانتری خاندانی رئیس انجمن داروسازان ایران:

درخواست از دولت برای گزارش هزینه‌کرد اعتبار ۶۹ همتی طرح دارویار

با وجود انکه تخصیص خوبی برای طرح دارویار در نظر گرفته شده است، اما هزینه کرد این بودجه با ابهاماتی چند همراه است و اعتراضات زیادی را توسط متخصصان باعث شده است. در اخرین این موارد ، شهرام کلانتری خاندانی رئیس انجمن داروسازان ایران از دولت درخواست نموده تا گزارش هزینه‌کرد اعتبار ۶۹ همتی طرح دارویار را منتشر کند. سازمان بازرسی کل کشور هم باز گویا در بی تفاوتی بسر می برد. البته در این مورد خاص، ممکن است مسائل حاشیه ای وجود داشته باشد که خود آقای خدائیان بهتر از ما می دانند. درست است جناب رئیس کل سازمان بازرسی یا اینکه ما زیادی فیلم نگاه می کنیم؟
پیدا و پنهان شیرخشک؛ هست یا نیست؟
برای ایجاد تعادل در بازار شیرخشک چه باید کرد؟

پیدا و پنهان شیرخشک؛ هست یا نیست؟

سازمان غذا و دارو ۱۷ مهرماه ۱۴۰۲ اعلام کرد که از ۲۰ مهر ماه، شیرخشک عادی در داروخانه‌ها فقط با کد ملی و تاریخ تولد عرضه می‌شود تا از قاچاق جلوگیری شود.
تداوم کمبود شیرخشک و دارو علیرغم قول رفع مشکل توسط مسئولان + فاجعه وارداتی بودن ۴۵ درصدی مواد اولیه یا موثره دارویی
سیدجلیل میرمحمدی میبدی عضو کمیسیون بهداشت:

تداوم کمبود شیرخشک و دارو علیرغم قول رفع مشکل توسط مسئولان + فاجعه وارداتی بودن ۴۵ درصدی مواد اولیه یا موثره دارویی

عضو کمیسیون بهداشت مجلس از تداوم کمبود جدی شیرخشک و داور علیرغم قول مساعد مسئولان مربوطه در رفع این مشکل انتقاد کرد و گفت: ۴۵ تا ۴۶ درصد مواد اولیه یا موثره دارویی وارداتی است و چاره ای نداریم جز اینکه به سمت تولید مواد اولیه و موثره دارو و شیرخشک در کشور گام برداریم.
داروی اهدا‌ شده به بیماران مبتلا به «اس‌ام‌ای» در ایران چه شد؟
خانواده و بیماران مبتلا به اس‌ام‌ای:

داروی اهدا‌ شده به بیماران مبتلا به «اس‌ام‌ای» در ایران چه شد؟

بیماران اس‌ام‌ای همچنان برای رسیدن به دارو مطالبات زیادی دارند‌؛ مطالباتی که روز‌به‌روز به مسئله‌ای حیاتی تبدیل می‌شود. آنها روز گذشته به دلیل محقق‌نشدن وعده‌های مسئولان و دستور اکید رئیس‌جمهور برای اختصاص دارو به تمام بیماران مقابل سازمان غذا و دارو تجمع کرده و خواستار پیگیری مشکلاتشان در حوزه دارو شدند.
ارز برای واردات چهار میلیون قوطی شیرخشک از ترکیه وجود دارد، اما برای تامین مواد اولیه برای تولید داخلی شیرخشک وجود ندارد؟
سازمان غذا و دارو ، وزارت بهداشت و بانک مرکزی پاسخگو باشند:

ارز برای واردات چهار میلیون قوطی شیرخشک از ترکیه وجود دارد، اما برای تامین مواد اولیه برای تولید داخلی شیرخشک وجود ندارد؟

۴ میلیون قوطی شیرخشک از ترکیه وارد شد رئیس تولیدکنندگان انجمن شیر خشک نوزاد گفت: درحالی که ارزبری واردات شیرخشک آماده نوزاد سه برابر تولید داخلی آن است اما به جای اختصاص ارز به واردات مواد اولیه به محصول نهایی اختصاص یافته است و ۴ میلیون قوطی شیرخشک از ترکیه وارد شد.
ادعای  کسری ۵ میلیون عددی شیرخشک در کشور + ذخایر استراتژیک کجاست؟
بحران شیر خشک و تعطیلی کارخانه ها:

ادعای کسری ۵ میلیون عددی شیرخشک در کشور + ذخایر استراتژیک کجاست؟

با وجود درگیری چهارماهه کشور با کسری شیر حشک، ۱۷ شهریور ماه بود که هانی تحویل‌زاده رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک نوزاد کسری شیرخشک را تایید کرد و مدعی شد که کشور با کسری ۵ میلیون عدد شیرخشک روبرو است. او علت کسری را عدم تامین ارز مواد اولیه شیرخشک از سوی سازمان غذا و دارو اعلام کرد. وی افزود: قیمت مواد اولیه هر قوطی شیر خشک ۱ دلار تا ۱.۴ دلار است. درحالیکه برای هر قوطی شیرخشک وارداتی ۳ برابر هزینه می‌شود. اکنون فقط مسئله خروج چند برابری ارز از کشور نیست؛ بلکه تعطیلی کارخانه‌های تولید داخل بعنوان مسئله ایجاد چالش، مطرح شده است. اکنون یک کارخانه‌ای که سالانه ۱۰ میلیون قوطی شیرخشک تولید می‌کرد، تعطیل شده و یک کارخانه دیگری که ۲۴ میلیون قوطی شیرخشک درسال تولید می‌کند در آستانه تعطیلی است. چون سازمان غذا و دارو تعمدا ارز شرکت‌های تولید کننده را نمی‌دهد. پایگاه تحلیلی خبری شعار سال از دادستان کل کشور و سازمان بازرسی، درخواست ورود به مسئله را دارد.
نظرات و گلایه ها
پرطرفدارترین