سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کذب گویی رئیس مرکز مکانیزاسیون کشاورزی درباره مکانیزه بودن صد درصدی برداشت شالی
از کی بیجارسر نیشی آقای کریم ذوالفقاری مکانیزاسیون؟

کذب گویی رئیس مرکز مکانیزاسیون کشاورزی درباره مکانیزه بودن صد درصدی برداشت شالی

کریم ذوالفقاری رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی مدعی شده است که با ورود تکنولوژی، ۱۰۰ درصد برداشت حوزه شالی مکانیزه است. گویا ایشان اصلا آشنایی با زارعت برنج و وضعیت کشاورزی شمال کشور ندارد. اولا عموم مزارعی که می توانند از کمباین استفاده کنند، مزارعی هستند که طرح یکپارچه سازی در آنها انجام شده و مزرعه از نظر شکل ظاهری دارای شکل هندسی بوده و برخوردار از راه دسترسی است. ثانیا ، کمباین وارد مزارعی می تواند شود که میزان خاصی از سفتی خاک را داشته باشند( اصطلاحا لپه و باتلاقی نباشند). لفظ صد درصدی مورد استفاده ایشان در بهترین حالت می تواند به پتانسیل های بالقوه اشاره داشته باشد نه شرایط واقعی. در خصوص نشا مزارع نیز باز کذب گویی نموده و سطح بهره گیری از نشا مکانیزه با تیلر ، بشدت پائین تر از سطح برداشت مکانیزه با کمباین است. نکته پایانی اینکه، این موارد در سال های پیش اتفاق افتاده ، چه ارتباطی با دوره عملکردی ایشان دارد؟ بار پیش درخصوص انقلاب در صنایع تبدیلی به ایشان هشدار مشفقانه داده بودیم. تکرار برای بار سوم، مسلما از طریق نهادهای نظارتی و بازرسی پیگیری خواهد شد.
بازهم ادعا‌های تکراری، انقلابی در صنایع تبدیلی کشور در راه است؟
در باغ سبز رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی؛

بازهم ادعا‌های تکراری، انقلابی در صنایع تبدیلی کشور در راه است؟

کریم ذوالفقاری رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی مدعی شده است که انقلابی در صنایع تبدیل و تکمیلی کشور در راه بوده و سند تحول مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی در حال جمع‌بندی است. باید خدمت این مدیر عزیر عرض شود که یا خیلی خوش خیالی و پیاده و کم اطلاع یا بشدت غلو کننده و منحرف کننده نظامات توسعه‌ای از تعادل. واقعا آمار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشور را داری؟ می‌دانی که چقدر کمبود داریم؟ می‌دانی رشد سرمایه گذاری در بخش کشاورزی منفی است؟ می‌دانی با کمبود اعتبارات برای ارایه تسهیلات حتی برای بهترین طرح‌ها مواجه هستیم؟ می‌دانی که عموما صنایع تبدیلی و تکمیلی کشور، فناوری نسل یک و دو دارند و بشدت عقب هستند؟ تولید انبوه چند نوع دستگاه مبتی بر توانمندی داخلی، برای ما جای افتخار دارد، اما عبارات شعارگونه تهی از واقعیت را کنار بگذارید. هشدار می‌دهیم که از ظرفیت رسانه برای همگرایی با واقعیات استفاده شود، در غیر اینصورت از تیغ تیز ایفای مسئولیت حرفه‌ای و نقد به دور نخواهید بود. کار به اینجا هم ختم نمی‌شود و مطالبه گری از دستگاه‌های نظارتی و بازرسی در دستور کار قرار گرفته و حتی ممکن است در مواردی خاص، مطالبه گری کیفری هم پیگیری شود. بر این قاعده، توصیه مشفقانه می‌کنیم، تمام همت و تلاش خود را برای توسعه متعهدانه و بدور از غلو، بخرج دهید.
چالش های توسعه مکانیزاسیون در بخش کشاورزی ، از آرزوها تا واقعیت
بخش کشاورزی، بخشی فراموش شده و پر درد:

چالش های توسعه مکانیزاسیون در بخش کشاورزی ، از آرزوها تا واقعیت

دست اندرکاران بخش کشاورزی براین باورند که خرد بودن اراضی کشاورزی، کشاورزی سنتی و نرخ بهره بالای تسهیلات از چالش های پیش روی توسعه مکانیزاسیون است که برای خروج از کشاورزی سنتی، باید حمایت همه جانبه از بخش تولید صورت گیرد.
دیدگاه مثبت وزیر جهاد کشاورزی برای حذف واسطه‌های بخش مکانیزاسیون
تأمین تراکتور شالیزار کشاورزان؛

دیدگاه مثبت وزیر جهاد کشاورزی برای حذف واسطه‌های بخش مکانیزاسیون

معاون بازاریابی و فروش گروه صنعتی تراکتورسازی ایران از دیدگاه مثبت وزیر جهاد کشاورزی برای حذف واسطه‌های تولیدات این شرکت و خرید مستقیم تراکتور شالیزاری توسط کشاورزان از این گروه صنعتی خبرداد.
کیفیت پائین و قیمت بالا و معمای انحصار تراکتور در ایران
وقتی تراکتور از روی کشاورزی می‌گذرد!

کیفیت پائین و قیمت بالا و معمای انحصار تراکتور در ایران

در حالیکه جامعه کشاورزی سال‌ها است نسبت به کیفیت کم و قیمت بالای تراکتور گلایه دارد، کارشناسان معتقدند آزادسازی واردات تنها کاری است که باعث میشود شرکت تراکتورسازی درمورد کیفیت محصول خود تجدید نظر کند.
مشکل کنونی کشاورزی ما در
سایه تردید بر سر مفید بودن سیستم‌های آبیاری نوین؛

مشکل کنونی کشاورزی ما در "بد مصرف کردن" نیست، بلکه در "زیاد مصرف کردن" است

راه اندازی سیستم‌های آبیاری نوین از جمله طرح‌های جامع در حوزه اقتصاد کشاورزی است که حدود سه دهه برای مقابله با مصرف بی رویه آب در بخش کشاورزی ایران مورد توجه مسوولان کشور بوده است، اما در سالیان اخیر زمزمه‌هایی به گوش می‌رسد که باور در کارآیی این سیستم‌ها را زیر سوال برده است. دکتر عباس خاشعی‌سیوکی در این باره گفت: با اجرای سیستم آبیاری قطره‌ای، نه تنها میزان مصرف آب کم نخواهد شد بلکه در سیستم جدید، چون آبی وارد سفره‌های آبی زیرزمینی نمی‌شود در عمل در یک روستا ممکن است زمین کشاورزی توسعه یابد، اما در روستای مجاور، به دلیل خشک شدن منابع آب زیرزمینی، کشاورزی از رونق بیفتد. رییس دانشگاه تربت‌حیدریه گفت: مشکل کنونی کشاورزی ما در "بد مصرف کردن" نیست، بلکه در "زیاد مصرف کردن" است.
اختصاص بخش زیادی از تسهیلات ۲ هزار میلیارد تومانی مکانیزاسیون به کمباین
رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی اعلام کرد:

اختصاص بخش زیادی از تسهیلات ۲ هزار میلیارد تومانی مکانیزاسیون به کمباین

کریم ذوالفقاری رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی گفت: بخش زیادی از تسهیلات ۲ هزار میلیارد تومانی مکانیزاسیون کشاورزی در سال جاری به خرید کمباین، ادوات و دنباله‌بند‌ها و تجهیزات مربوط به دام، طیور و آبزیان سوق داده شده است. ذوالفقاری با اشاره به فرسودگی ۶۰ درصد ناوگان کمباین کشور تصریح کرد: در حال حاضر ۲۰ هزار دستگاه کمباین در کشور داریم که نزدیک به ۷ هزار دستگاه زیر ۱۳ سال و مابقی بین ۱۳ تا ۲۰ و ۲۰ سال به بالا عمر دارند و باید بخشی از آن‌ها نوسازی و بخش دیگر جایگزین شوند.
پرداخت ۱۰۰۰ میلیارد تومان تسهیلات ویژه مکانیزاسیون کشاورزی
مدیرعامل بانک کشاورزی خبر داد:

پرداخت ۱۰۰۰ میلیارد تومان تسهیلات ویژه مکانیزاسیون کشاورزی

فرشید فرخ‌نژاد مدیرعامل بانک کشاورزی گفت: یکهزار میلیارد تومان از ۵ هزار میلیارد تومان اعتبار تخصیصی برای توسعه مکانیزاسیون کشاورزی، پرداخت شده است.مدیرعامل بانک کشاورزی خاطرنشان کرد: پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش به بیش از ده هزار میلیارد تومان رسیده و این بخشی از تسهیلات پرداختی بانک کشاورزی است.
انتصاب سرپرست مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی کشور و چالش های پیش روی آقای رئیس
برنامه های مکانیزاسیون کجاست؟

انتصاب سرپرست مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی کشور و چالش های پیش روی آقای رئیس

طی حکمی از سوی سیدجواد ساداتی‌نژاد وزیر جهاد کشاورزی، کریم ذوالفقاری به سمت سرپرست مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی منصوب شد. پیشش از او حسین اصغری سرپرستی این مرکز را برعهده داشت و قبل از اصغری نیز، کامبیز عباسی، ریاست مرکز توسعه مکانیزاسیون را عهده دار بود. با توجه به وضعیت اعتبارات و فناوری و تولیدات صنعتی مورد نیاز بخش کشاورزی کشور، این مرکز با چالش های زیادی برای توسعه مکانیزاسیون روبرو است.
اعلام اولویت‌های بخش کشاورزی به شرکت‌های دانش‌بنیان تا سه ماه آینده
استفاده از توانمندی های ملی یا حرافی های مدیران دولتی؟

اعلام اولویت‌های بخش کشاورزی به شرکت‌های دانش‌بنیان تا سه ماه آینده

مجید ولدان سرپرست پارک علم و فناوری کشاورزی و منابع طبیعی از برنامه این پارک برای حمایت سلسله مراتبی از شرکت های دانش بنیان بخش کشاورزی در سطوح مراکز رشد، دهکده ها و پارک صحبت نموده و بیان داشته است که ظرف سه ماه آینده، فناوری های مورد نیاز بخش کشاورزی را استخراج نموده و شرکت های فراهم کننده و آماده به خدمت د آن حوزه ها را مورد حمایت خاص قرار می دهیم. بنظر می رسد که این طرز برداشت خطی، با حقیقت بازار فناوری و نوآوری تا حدی زاویه داشته و حساسیت کافی به چند مولفه بازرگانی داخلی و خارجی ، تحریم ها ، زایش فناوری در سطح تجاری، افق فعالیتی شرکت های فناورانه و ریسک های آنها و مواردی همانند ، ندارد.
امضاهای طلایی در توزیع دولتی تراکتور!
صف های طولانی دریافت تراکتور ؛

امضاهای طلایی در توزیع دولتی تراکتور!

بر اساس آمار‌ها میزان تزریق ماشین‌آلات به بخش کشاورزی در برخی سال‌ها باعث کاهش چشمگیر موجودی دستگاه و تجهیزات پیشرفته در بخش کشاورزی کشور شده است. در حوزه برداشت نیز تعداد ماشین‌آلات درو شامل کمباین، انواع دروگر و... کمتر از نیم دستگاه در هر‌ هزار هکتار است. آمار گزارش شده این مقدار در سطح جهان ۶‌دستگاه است؛ بنابراین می‌توان گفت تعداد دروگر و کمباین در هر هکتار در ایران یک دوازدهم متوسط جهانی است. اگر به این آمار فرسودگی و استهلاک برخی کمباین‌ها و ماشین‌آلات درو را نیز اضافه کنیم به خوبی می‌توان دریافت که چگونه کمبود ماشین‌آلات برداشت باعث خسارت در بخش کشاورزی به زارعان و کشاورزان ایرانی شده است. ضایعات بیش از برداشت، ریزش بیش از حد محصول، طولانی شدن مدت برداشت و... همگی از تاثیرات منفی عقب ماندن از مقوله به‌روز کشاورزی مکانیزه است.
باروری ابرها، عرصه جدید رقابت ایران با امارات و عربستان
نیویورک تایمز:

باروری ابرها، عرصه جدید رقابت ایران با امارات و عربستان

با وجود انکه نیویورک تایمز، باروری ابر‌ها را عرصه جدید رقابت ایران با امارات و عربستان دانسته است. اما باید دانست که میزان موفقیت بارش در بهترین حالات با باروی ابر‌ها در حدود ۱۵ درصد است؛ لذا با وجود نتیجه بخشی، کارآمدی زیادی را نمی‌توان از آن انتظار داشت و نباید این رویارویی را، نوع جدال روی مولفه‌های حیاتی پنداشت.
۸۰ درصد پهپاد‌های کشاورزی در حوزه باغبانی و دام و طیور فعال هستند
مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی:

۸۰ درصد پهپاد‌های کشاورزی در حوزه باغبانی و دام و طیور فعال هستند

رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی گفت: مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی ۸۰ درصد قیمت پهپاد‌ها با فناوری‌های نوین را تسهیلات پرداخت می‌کند.وی تصریح کرد: پهپاد‌های کشاورزی در استان‌های شمالی، استان‌های جنوبی و در قطب‌های تولید، توسعه و تکثیر یافته و در عملیات مختلف از جمله سمپاشی، تغذیه، گردافشانی، محلول‌پاشی و غذادهی در استخر‌های پرورش ماهی و میگو استفاده می‌شوند.
ضعف مکانیزاسیون، عامل ضایعات ۱۵درصدی گندم
دبیر اجرایی اتاق اصناف کشاورزی ایران؛

ضعف مکانیزاسیون، عامل ضایعات ۱۵درصدی گندم

دبیر اجرایی اتاق اصناف کشاورزی ایران با بیان این‌که هنوز در کشور از کمباین‌های ۵۰سال قبل استفاده می‌شود، گفت: ضعف مکانیزاسیون کشاورزی و فرسودگی کمباین‌های برداشت سبب می‌شود به طور متوسط حداقل ۱۵درصد گندم تولیدی به ضایعات تبدیل شود و برای رفع این مشکل نیاز به کمباین‌های روز دنیا با تکنولوژی پیشرفته داریم.
یک فصل دوندگی برای یک امضا!
انتقاد رئیس اتحادیه گلخانه داران؛

یک فصل دوندگی برای یک امضا!

رئیس اتحادیه گلخانه‌داران، با اشاره به اینکه روند طولانی صدور مجوز‌ها به دلیل ناکارآمدی کارمندان ادارات و سازمان‌ها است تصریح کرد که راهکار این مسئله سیستماتیک و شفاف شدن حوزه تولید و اشتغال زایی به واسطه درگاه ملی مجوز‌ها است.
استفاده از بقایای نیشکر برای خوراک دام
برنامه جامع جایگزین و اصلاح مصرف خوراک دام؛

استفاده از بقایای نیشکر برای خوراک دام

مدیرعامل شرکت کارگزاری ارزیابی و نظارت ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری گفت: یکی از بقایای کشاورزی که می‌تواند به عنوان جایگزین نهاده دامی مورد استفاده قرار بگیرد «بقایای برداشت نیشکر» است؛ در حال حاضر نزدیک به هشتاد هزار هکتار مزرعه نیشکر وجود دارد که به صورت میانگین در هر هکتار نزدیک به ده تن برداشت سرنی نیشکر داریم که امکان جایگزینی برای نهاده‌های دامی را دارد.
نظرات و گلایه ها
پرطرفدارترین