سيدعلي پورطباطبايي:
رسانهها ،مملواز اخبار بازداشت شهرداران و اعضاي شوراهاي شهر و روستا و ورود دستگاههاي نظارتي به عملكرد آنهاست. اين در حالي است كه ابزارهاي قانوني نظارت بر عملكرد شهرداريها مانند شفافيت يا طرحهاي تحقيق و تفحص به جايي نميرسد و رسانهها نيز آزادي عمل و اطلاعات كافي براي ورود به عملكرد شهرداريها را ندارند. آیا وقت آن نرسیده که از ظرفیت رکن چهارم دموکراسی یا رسانه ها، برای نظارت حداکثری بر عملکرد مدیران شهری استفاده شود؟چرا باید رسانه ها بجایپرسشگری تبدیل به تریبون روابط عمومی دستگاه های اجرایی و شهرداری ها بشوند؟
شهردار دیروز،متهم امروز و زندانی فردا:
کمتر هفته و ماهی است که خبری از دستگیری شهردار یا اعضای شورای شهر یکی از شهرهای کشور رسانهای نشود. برخیها میپرسند که آیا با روندی از زیرآب زنیها و لایه کشیها و پرونده سازیها مواجه هستیم یا بسترهای کم نظارتی برای فساد در شهرداریها وجود دارد که شهرداران، بشکلی دانسته یا نادانسته وارد آن میشوند؟ بررسیها نشان میدهند که امضاهای طلایی برای توزیع رانت ساختمانی به شکل تغییر کاربری غیرمجاز یا جواز ساختمانی مغایر مقررات. تقریبا هر ماه یک شهردار یا عضو شورای شهر از شهرهای کوچک و بزرگ تحت پیگرد قضایی قرار میگیرند. تخلفات مدیران شهری عموما در ۵ بستر شکل میگیرد و لازم است برای مهار آن، اقدام به خشک کردن قانونی و نظارتی این بسترها شود. اشکال ساختاری مدیریت شهری و نبود تشکیلاتی همچون دادستان شهری و خزانه دار شهر، فقدان سازوکارهای لازم برای پاسخگو کردن مدیران شهری به شهروندان همچون تشکلهای مدنی موسوم به دیده بان ها، حواله دادن اجرای مقررات به انصاف مدیران شهری در نبود ضوابط سفت و سختی که راه دور زدن آنها ساده نباشد، استقلال درآمدی شهرداریها از دولت با وجود مشکلات متعددی که در زمینه درآمدزایی از محلی به جز ساختوساز دارند و در نهایت نبود ساختار و تشکیلات حزبی که بر عملکرد منتخبان مردم در شوراهای شهر نظارت کند، از مهمترین این بسترهای منجر به فساد و ایجاد اشکالات هستند.
هم میهن:
هم میهن نوشت:اگر فیلم تخریب ساختمانهای غیرمجاز در محله خلازیر منطقه ۱۹ تهران را که روز یکشنبه رخ داد ندیدهاید، حتماً در اولین فرصت آن را ببینید. این نمادی است از مدیریت کنونی امور شهر تهران. این الگوی مدیریتی نزد نواصولگرایان حاکم است و تا تخریب ساختمانهای مقاوم و مجوزدار به نحو دیگری ادامه خواهد یافت و از پاسخگویی هم گریزان هستند. وضعیت برخی از ساختمانهای مسکن مهر که در دولت اول اصولگرایان ساخته شد را در زلزله کرمانشاه به یاد دارید؟ این تخریب نشان داد که ساختمانسازیها در دوره جدید چه حال و روزی دارد؟ کل مدیریت شهری تهران چنین است.
نامهای به سران قوا؛
شهرداران ۱۸ کلانشهر کشور ضمن تاکید بر جلوگیری از ساخت وسازهای غیرمجاز، در نامهای به سران قوا خواستار جرمانگاری ساخت و ساز غیرمجاز شدند. نکته جالب اینکه در تمام دنیا تلاش برای کاهش جرم صورت گرفته و در کشور ما ، شهردارهای ۱۸کلان شهر، قصد جرم انگاری از تخلفات را دارند؟ پشت پرده این داستان به نظر شما چیست؟
فساد اعضای شورای شهر و ضعف نظارت های موثر؛
بررسیها نشان میدهد در سال 1401 و از ابتدای امسال، بیش از 120 نفر از کارمندان، مدیران و اعضای شوراهایشهر بازداشت شدهاند. از اول امسال تاکنون بیش از ۴۸نفر از کارمندان، مدیران و اعضای شوراهایشهر بازداشت شدند.
دوستان مسئول از آب گل آلود ماهی می گیرند!
ضعف مسلم نهادهای نظارتی و عدم تعریف نظارتهای متقاطع باعث ایجاد سلیقه گرایی در ایفای عملکرد شده است. ۲۰۰ متر جاده چالوس آسیب دیده و به ادعای بعضی ها، گودالی ۵۰ متری ایجاد شده است و برای بازسازی، درخواست هزار میلیارد تومان اعتبار شده است؟ ما هیچ و ما نگاه، این رقم حتی استاد حسن گچکار را هم به خنده واداشته است؟ نظر شما هم محترم.
درگیری بر سر پرونده فساد شهرداری؛
مصطفی میرسلیم از پرونده ۲۰ هزارمیلیاردتومانی فرد دستگیرشده در دفتر شهردار تهران خبر داده و میگوید که زمان دستگیری، این فرد اسلحه کشیده است. این در حالی است که مدیران شهرداری ادعا دارند فساد ۲۰ هزار میلیارد تومانی در دوران حضور محمدباقر قالیباف در شهرداری تهران در این دوره با تلاش شهردار بازپس گرفته شده است؛ ادعایی که جای بررسی دارد و متأسفانه به دلیل نبود شفافیت در دوره ششم مدیریت شهری نمیتوان درباره آن با قاطعیت سخن گفت.
زبان زشت و مستمر تهدید از مدیران دولتی:
معاون معماری و شهرسازی وزیر راه و شهرسازی گفت: وجب به وجب ۳۰ هزار هکتار اراضی که به طرح نهضت ملی مسکن الحاق شده در کمیتههای کارشناسی و فنی مورد بررسی قرار گرفته، اما حتی یک متر مربع از زمینهای پروژه مسکن مهر که مصوبه شورای عالی را اخذ کرد در جلسات کارشناسی بررسی نشده بود.
عضو شورای شهر تهران:
ناصر امانی در توضیحی تکمیلی درباره مصاحبه امروز خود با ایسنا درباره پرونده فساد ۲۰ هزار میلیارد تومانی گفت: برخی رسانهها اظهارات بنده را به نحوی بازتاب دادهاند که گویا این فساد در دوره ششم مدیریت شهری اتفاق افتاده، درصورتیکه منظور آنان بنا به اظهارات خودشان ادوار گذشته بوده است نه این دوره.
فساد در شهرداری؛
عضو شورای شهر تهران در مورد کشف پرونده فساد ۲۰ هزار میلیارد تومانی در شهرداری تهران، خواستار ارائه گزارشی از سوی شهرداری به شورای شهر شد و بر انتشار جزئیات بیشتر پرونده تأکید کرد.عضو شورای شهر تهران در مورد کشف پرونده فساد ۲۰ هزار میلیارد تومانی در شهرداری تهران، خواستار ارائه گزارشی از سوی شهرداری به شورای شهر شد و بر انتشار جزئیات بیشتر پرونده تأکید کرد.
تصمیم برای ویرانی شهر؛
بررسی برخی از مصوبات کمیسیون ماده ۵ که در سامانه شفافیت منتشر شده، نشان میدهد که نگرانی درخصوص تصمیمات این کمیسیون بی دلیل هم نبوده است. از اجازه ساخت هتل در حریم گسلی تا اجازه ساخت ساختمانهای اداری و تجاری با طرح اشغال ۶۰ درصد به یکی از بانکها در دل شهر که همیشه با ترافیکی دائمی رو به رو است.
حساب کشی جدی از شهرداری تهران؛
سازمان بازرسی کل کشور اسامی افرادی که شرایط احراز پست در شهرداری تهران را ندارند، منتشر کرده است. این در حالی است که در دوره علیرضا زاکانی، شهردار تهران، برخی از این افراد در پستهای مدیریتی منصوب شدهاند. از سوی دیگر برخی از منتقدان معتقدند که این لیست را در شهرداری مسکوت نگه داشتهاند.
منع رفت و آمد به محله متمولین برای مردم عادی!
طبق مشاهدات عینی خبرنگار نبض بازار، تبلیغات رسانهای برداشته شدن گیت ورودی باستی هیلز لواسان مدت کوتاهی ماندگار ماند و پس از فراموشی جریان عدالتخواه و از بین رفتن فشار رسانهای مجددا زنجیر منع رفت و آمد در این محله فوق لاکچری برافراشته شده است.
اصلاح ساختار مالی شهر؛
مبارزه با فساد در ساختار شهرداریهای ایران یک پروژه پیچیده و دشوار چند وجهی است. پیشبرد چنین پروژهای نیازمند تلاش همزمان برای اصلاح قوانین، تضمین شفافیت و اصلاح ساختار مالی شهر است. گزارش زیر بدلیل اهمیت موضوع از ویکی فساد بازنشر شده و به صراحت بیان میشود که قصد زیر سوال بردن هیچ نهاد و فرد خاصی وجود ندارد. تنها دغدغه ما زا بازنشر مطلب، اصلاح رویههای فسادزا در شهرداری است. از کلیه ذی نفعان و ذی مدخلانی که بر انتشار این گزارش یا بخشهایی از ان، نقد دارند، درخواست میگردد که مراتب اعتراض خود را برای ما ارسال نموده تا با قید فوریت بررسی و رفع نقص احتمالی گردد.
در دفتر زاکانی و شهرداری تهران چه خبر است؛
مهدی عباسی رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران گفت،: یکی از اعضای دفتر شهردار تهران به دلیل اتهامات مالی بازداشت شده است.عضو شورای شهر تهران ادامه داد، افرادی هستند که از آنها اخاذی شده و مورد ظلم قرار گرفتهاند و اگر صلاح دیده شود، آمادگی دارند در صحن شورا حاضر شوند و باید این اتفاقات رمزگشایی شود.
فساد مدیران شهرداری؛
ادعا می شود که برادر آقای حبیب کاشانی عضو شورای شهر تهران که شهردار یکی از نواحی منطقه دو شهرداری تهران بود، به دلیل تخلفات گسترده برکنار شده است. اواخر اسفند ماه 1401 خبر رسید که، مدیر یکی از شهرداری های نواحی شمالی تهران به دلیل تخلفات اقتصادی و...؛ از مسئولیت خود بر کنار شده است. گویا مدیر مورد اشاره آقای کاشانی، برادر حبیب کاشانی عضو شورای شهر تهران می باشند. منتظر دریافت توضیحات تکمیلی برای تقویت یا اصلاح خبر می باشیم.
سند جدید پولپاشی در شهرداری تهران؛
برعکس تحلیل خیلی ها، ما نه تنها این کار شهرداری را بد نمیدانیم، بلکه معتقدیم که بشدت هم مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان کم بوده و باید مبلغی در حدود ۱۵ میلیارد تومان (برآورد تقریبی) در سال برای هدیه به خبرنگاران اختصاص داده شود. اما با شدت بیشتری، مطالبه گر این موضوع هستیم که این مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان به چه رسانهها و خبرنگارانی داده شده است، وفق قانون و با قید فوریت لیست افراد خبرنگار و رسانهها را میخواهیم.
سهم خواهی عضو شورای شهر؛
مدیرعامل سازمان میادین می گوید: یک عضو شورا دو معاون به من معرفی کرد ولی من نمیتوانم اینها را بگذارم چون ممکن است همینها اختلاسها را رقم بزنند!
پستوی تقسیم غنائم مدیریتی شهرداری!
شهرداری تهران همیشه یکی از ظرفیتهای مهم در انتخاباتهای کشور بوده است و در تمامی ادوار شایعاتی درخصوص استفاده از ظرفیتهای این نهاد در جهت حمایت از جریان سیاسی که حاکم بر شهرداری است در رقابتهای انتخاباتی مطرح بوده است. رویارویی امروز دو عضو شورای شهر تهران که از چهرههای نزدیک به رییس مجلس هستند با مالک شریعتی، نماینده مجلس نشان از آشکارشدن شکاف عمیق موجود در این جریان سیاسی دارد، هرچند که تجربه نشان داده این جریان میتواند در نهایت به توافقی واحد برسد. اما عملکرد شهردار تهران و انتقادهای جدی که در حوزه اداره تهران وجود دارد نشان میدهد برخی در این جریان تمایل دارند حساب خود را از شهردار تهران جدا کنند تا کارنامه وی به حساب همه نوشته نشود. جعفر شربیانی عضو شورای شهر تهران به انتقاد از انتصابات زاکانی در شهرداری تهران پرداخت و آن را تقسیم غنائم دانست. وی افزود: سرگرم بودن در پستوی پشتی اتاق شهردار تهران برای تقسیم غنائم و پست های مدیریتی باعث ایجاد مسیر انحرافی و ناکارآمدی شده است.
در جلسه امروز شورای شهر تهران مطرح شد:
در حالی که مهدی عباسی، عضو شورای شهر تهران میگوید که کمیسیون ماده پنج در سال جاری یک میلیون و ۶۰۰ هزار متر مربع تراکم واگذار کرده است، علیرضا زاکانی، شهردار تهران تاکید دارد که در این دوره از مدیریت شهری، حتی یک میلیمتر تراکم فروخته نشده است.