پیروز حناچی، شهردار اسبق تهران:
آنطور که پیروز حناچی، شهردار پیشین تهران، میگوید، در حال حاضر حداقل ۳۰ میلیون نفر بدمسکن در ایران زندگی میکنند. او همچنین در انتقاد به ساخت مسکنهای دولتی در حاشیه شهرها معتقد است که نباید چنین برخوردی با مردم صورت بگیرد.مسکن بیشترین سهم و بار را در هزینههای خانوار دارد و سهم مسکن از ۳۰ درصد در سبد خانوار در دو دهه گذشته، اکنون به بالای ۵۰ درصد در کلانشهرها رسیده است. زمانی که سهم مسکن در کلانشهرها، بهویژه در شهری مانند تهران، در سبد خانوار به ۷۰ درصد و بیشتر از سبد خانوار میرسد، یعنی این مسأله دیگر صرفاً یک موضوع اجتماعی و اقتصادی نیست. این بحران بهتنهایی و در دل خود به وجود نیامده، بلکه عواملی خارج از این بخش در ایجاد آن نقش داشتهاند. من این موضوع را ابربحرانی مینامم که دولت با آن مواجه است و آن تورم است.
دکتر مصطفی اقلیما :
حاشیههای ساخت مسجد در پارک قیطریه باعث شده تا این موضوع دوباره مورد توجه جامعه قرار بگیرد که رسالت اجتماعی شهرداریها چیست و آیا شهرداری تهران در راستای وظایف و رسالت اجتماعی خود عمل میکند؟از سوی دیگر به نظر میرسد شهرداری تهران در زمینه اولویت بندی مسائل اجتماعی با چالش مواجه است و به همین دلیل نیز اقداماتی انجام میدهد که در راستای خواستههای مردم تهران نیست.
افزایش شکاف در مناطق روستایی؛
آخرین گزارش مرکز آمار نشان میدهد که ضریب جینی در مناطق روستایی در سال گذشته افزایش یافته است. همچنین، به نظر میرسد شکاف درآمدی بین ثروتمندترینها و فقیرترینها در این مناطق کاهش یافته در حالی که این شکاف بین اقشار متوسط عمیقتر شده است.
بعضی راهکارهای بامزه برای صرفه جویی در اب وجود دارد که کمتر بدان ها توجه می شود. با اندکی افزایش حساسیت و توجه و تمرکز روی این راهکارها، شاید بتوان تا ده درصد در مصرف آب صرفه جویی کرد. چه خوب که بتوانیم درباره این راهکارها صحبت کنیم و انها را تبدیل بنوعی تعهد درونی اخلاقی- فرهنگی کنیم.
مجید گودرزی، کارشناس مسکن:
مجید گودرزی، کارشناس مسکن میگوید: دولت و مجلس باید در بحث قیمتها نیز ورود پیدا کنند تا بدمسکنی بیش از این گسترش نیابد. قیمتهای رها شده باعث شده حتی صاحب خانهها هم دچار مشکل شوند و دیگر کسی نتواند آن خانهها را اجاره کند. مردم با حقوق تعیین شده فعلی به ناچار درگیر بدمسکنی میشوند. بدمسکنی ناشی از کمبودها هم نیست بخش زیادی از آن ناشی از سیاست گذاری غلط و یا عدم سیاست گذاری است. بخش مسکن درگیر عدم قانون گذاری است؛ وقتی صد درصد درآمد یک خانوار صرف اجاره میشود، مشخص است که آن خانواده تا چه حد درگیر مشکل میشود.
توضیح عضو شورای شهر تهران؛
عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران، جزئیات تفویض اختیار صدور تاییدیه ایمنی ساختمانهای یک تا شش طبقه به دفاتر خدمات الکترونیکی را تشریح کرد. مهدی بابایی با بیان اینکه در خصوص ساختمانهای بلندمرتبه هنوز نظارت و اجرا بر عهده آتشنشانی است، گفت: اجرا در بررسی پروندهها توسط دفاتر الکترونیک و بر اساس آموزشهایی که از سوی آتشنشانی به این دفاتر ارائه شده، انجام میشود.
بعد از ۱۰سال وقفه؛
سرانجام بعد از ۱۰سال وقفه اَبَر پروژه "سیستانیکا" از بلاتکلیفی خارج شد و بزرگترین پروژه خصوصی تجمیع پلاکهای ریزدانه شهر تهران در منطقه ۹ کلید خورد
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس؛
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: توضیحات مسئولان در خصوص اقدامات انجام شده برای کنترل آلودگی هوا و مقابله با پدیده ریزگردها برای اعضای کمیسیون عمران قانع کننده نبود و مقرر گردید جلسهای با حضور وزرای دستگاها مربوطه و رئیس سازمان هواشناسی به عنوان متولی اجرای قانون هوای پاک برگزار شود.
مدیر کل دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست؛
مدیر کل دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه منشا آلودگیهای گرد و غبار بسته به شرایط جوی ذرات درشت، ریز یا ترکیبی از آنهاست، گفت: در دو سه روز اخیر بیشتر آلودگی مربوط به ذرات (کمتر از ۱۰ میکرون) pm ۱۰ بود این در حالیست که بعضی از ایستگاههای ما سنسور pm ۱۰ ندارند و تنها ذرات (کمتر از ۲.۵ میکرون) pm ۲.۵ را نشان میدهند که سبب میشود اعداد را پایینتر از بقیه نشان دهند.
جلسه شورای اداری استان البرز؛
مهدی عسگری گفت: در حال حاضر کلانشهر کرج حدود ۹۰۰ هزار حاشیهنشین دارد که در کنار زاهدان بیشترین آمار حاشیهنشین در کشور محسوب میشود.
معاون وزیر راه وشهرسازی خبر داد؛
معاون وزیر راه وشهرسازی از افزایش تسهیلات بافت فرسوده به ۶۰۰ میلیون تومان خبر داد و گفت ۱۵۰ میلیون تومان از این تسهیلات بدون سود بانکی است.
با هدف ارایه خدمات به توانیابان؛
فرهنگسرای «سلامت» با هدف ارایه خدمات به توانیابان همزمان با میلاد حضرت ابوالفضل العباس (ع) و روز جانباز در منطقه چهار پایتخت فعالیت خود را آغاز کرد.
روز ملی هوای پاک؛
برنامههای روز ملی «هوای پاک» با شعار «هوای پاک، حقوق عامه، اراده ملی» بهصورت یکپارچه در سازمان حفاظت محیطزیست از ۲۵ دیماه تا اول بهمنماه برگزار میشود.
قانون هوای پاک؛
آلودهتر شدن هوا در کلانشهرها، مسئولان سازمان محیط زیست را بر آن داشت تا با راهاندازی سامانه نظارتی، اهرم فشاری برای اجرای قانون هوای پاک ایجاد کنند؛ اما آیا این راه حل راهگشاست؟
آلودگی آب شرب؛
فاضلاب خام انسانی پردیس سالها است که وارد سد ماملو به عنوان یکی از مهمترین منابع تامین آب شیرین تهران میشود و سلامت مردم این کلان شهر را به خطر انداخته است.
مدلی جدید از طرح ترافیک؛
هر سال در اواسط دی ماه خبرهایی در خصوص بازبینی منجر به افزایش عملکرد طرح ترافیک شنیده میشود. طرحی که عدالت در آن به لجن کشیده شده و با محصور کردن دور خانه مردم، حق قانونی شان در زندگی آزاد را از آنان سلب کرده ایم و با گردن کلفتی هم هیچ پاسخی نمیدهیم (پاسخی نداریم که بدهیم). این طرح گردن کلفت و ناکارآمد، زیست خانوادگی، سلامت جسمی- روانی افراد و اقتصاد خانوار را نشانه گرفته و ضمن برخورداری از ناکارآمدی اثبات شده در کاهش آلودگی هوا، بعنوان عاملی برای تامین بودجه شهرداری آنهم بشکلی ناپایدار در نظر گرفته میشود. اگر شهروندان از گرفتن حقوق حقه خود در طرحی نظیر طرح ترافیک عاجز باشند، چه انتظاری میتوانیم برای تحول جامعه و ایجاد تغییر در سایر سطوح داشته باشیم؟ همانند سنوات قبل، رئیس کمیسیون حمل و نقل شورای شهر تهران، روایت گر اخباری احتمالی از ایجاد بهبود در طرح ترافیک است. شاید خیلیها یادشان نیاید، اما زمانی بود (سالهای قبل از ۱۳۹۰) که سرباز راهور بخودش اجازه میداد برای جلوگیری از ورود راننده به طرح ترافیک، به زور وارد خودروی شخصی شده و فرد را جریمه یا به پارکینگ منتقل کند. نستالوژیهایی دردآور از طرحی ناکارآمد.
فضایی کوچک، ولی گرم؛
کم تجربگی و دانش پایین غالب مدیران اجرایی کشور در دو مقوله اصول حکمرانی و بحث سیاستگذاری نه تنها قابل انکار نیست، بلکه بعنوان نوعی آسیب باید بدان نگریست. حجت الاسلام علی رحیمی از برزیل خبر از در اختیار قرار دادن فضایی از مرکز اسلامی شهر سائوپائولو برای کارتن خوابها میدهد. اما در دار الخلافه اسلامی و مدعی ام القرای جهان اسلام (شهر تهران)، هنوز نتوانسته ایم برای بی ار تی خوابها کاری کنیم! بعضی از مشکلات را باید فریاد زد، شاید شنوندهای باشد. آقای چمران، آقای زاکانی، لطفا بشنوید. آخرتتان در گرو شنیدن موثر امروز است. آخرتتان را تباه نکنید و به خاک سیاه ننشینید. بشنوید لطفا.
آلودگی هوای تهران؛
باد نیامد، تهران دوباره آلوده شد. آن هم درست بعد از آنکه خیلیهایمان یادمان رفته بود، دقیقاً تصویرتهران قبل از این روزها، چه رنگی بود! شاخصهای آلودگی هوا دیروز در ۱۶ ایستگاه عدد ۱۵۰ را رد کرد و نام شهرداری منطقه ۱۹ با ثبت عدد ۱۷۳ در صدر آلودهترین ایستگاهها قرار گرفت.
تشدید آلودگی تهران؛
با توجه به تشدید آلودگی هوا در فصول سرد، اندازهگیری دقیق آلایندهها از اهمیت خاصی برخوردار است. به گفته مدیر واحد سنجش و نگهداری شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، این شرکت در صدد است تا زنجیره پایش آلایندهها بهوِیژه ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون را افزایش دهد. با وجود تعداد مناسب ایستگاههای سنجش کیفیت هوا، رویکرد شرکت گسترش شبکه سنجش در پایتخت ضمن حفظ کیفیت دادهها است.
آتش سرد و داغی ضایعات!
یکی از آسیبهای حوزه خبر، امکان دسترسی پائین اصحاب رسانه با واقعیتهای محیطهای آسیب دیده و آسیب زا و درک واقعیتهای حاکم بر آنهاست. شهردار منطقه ۱۹ با تدارک تورهای کمک کار در شناسایی بهتر آسیبهای اجتماعی و کانونهای آسیب، خبرنگاران و عکاسان خبری را به دیدن کورههای آجر پزی و بازار خلازیر دعوت کرده است.