امینحسین رحیمی:
امین حسین رحیمی وزیر دادگستری بیان داشت که معاندین تلاش دارند اختلاف بین مذاهب را ایجاد کنند، پس باید هوشمندانه عمل کرد و اگر هر کسی در هر مقام و موقعیتی به ادیان و بزرگان آن ها توهین کند و یا اقوام ایرانی را تحقیر نماید، عمل مجرمانه انجام داده و باید مورد تعقیب قرار گیرد و نیاز به شکایت خصوصی نداشته و دادستان وظیفه دارد با او برخورد کند.
غریب آبادی:
کاظم غریبآبادی دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه در مراسم اختتامیه «دورنهایی نخستین موت کورت کلی پیگیری تحریمهای یکجانبه و تبعیت از آنها» بیان داشت که حقوقدانان بینالمللی میگویند بهدلیل تاثیر گسترده تحریمها بر مردم کشورهای هدف، اینها ابزار جنگی هستند، تحریم میتواند بیش از جنگهای متعارف مخرب باشد چراکه تمامی مردم کشور هدف را تحت تاثیر قرار میدهند. وی ادامکه داد که ماهیت تحریمهای اعمال شده علیه ایران، بینالمللی هستند که شورای امنیت سازمان ملل براساس ماده هفت اعمال میکند، اما این تحریمها قانونا لازمالاجرا نیستند؛ زیرا طبق ماده ۲۵ همه شرایط را در نظر نگرفته است و ناقض رعایت حقوق بشر است. تحریمهای یکجانبه علیه ایران شامل تحریمهای اولیه و ثانویه هستند؛ آمریکا با اعمال فشار برکشورهای مختلف آنها را وارد چرخه تحریمهای ثانویه میکند؛ تحریمهای اولیه خودشان مقید و محدود هستند و به شرایط خاصی بستگی دارند.
سکینه سادات پاد، دستیار رئیس جمهور در نقد نشان دادن عمومی تصویر در راه آهن مشهد:
پیرو ادعای انعکاس تصویر شهروندان رد شده از زیر دوربین هایی خاص در راه آهن و فرودگاه مشهد، دستیار رئیس جمهور در پیگیری حقوق و آزادی اجتماعی با بیان اینکه نمایش چهره شهروندان، مصداق نقض حقوق شهروندی است، گفت: هیچ فرد و مقامی حق ندارد با هر بهانه ای به حقوق شهروندان تعرض کند و اقدام و رفتار فراقانونی داشته باشد، با ناقضین به حقوق مردم و مرتکبین رفتارهای فراقانونی برخورد شود. برخی از منتقدین، این رویداد را یک نمایش ساختگی برای به رخ کشیدن مثلا دستیابی به فناوری و سیستم تشخیص چهره شهروندان توسط نهادهای خاص می دانند و بدلیل کامل نبودن بانک اطلاعات هویتی ایرانیان، آن را ساختگی قلمداد کرده اند(صرفا انعکاس تصویر). گروه اندکی، این فناوری را راست پنداری نموده اند و غالب جامعه ، با رویکرد نقص حقوق شهروندی و آزادی های عمومی و حقوق اساسی و پایه ، بدان واکنش نشان داده اند.
هشدار بحران های تشدید کننده؛
گزارشی با عنوان "گزارش برآوردهای جهانی از بردگی مدرن" از سوی دو نهاد وابسته به سازمان ملل شامل "سازمان بینالمللی کار" و "سازمان بینالمللی مهاجرت" و با مشارکت بنیاد مستقل "آزادانه راه بروید" تهیه شده است.این گزارش ، نشان داد تعداد افرادی که بردهداری مدرن را در جهان تجربه میکنند در پنج سال گذشته ۱۰ میلیون نفر افزایش یافته و در بین آنها گروه زنان و کودکان "به طور نامتناسبی آسیب پذیر" هستند.
استیفای حقوق شهروندی؛
صالح نقره کار حقوقدان می گوید که بر مبنای اصول حقوق عمومی و اداری، تکلیف مقام اداری تصمیم شایسته و بههنگام بر مبنای اهداف عالی حیات شایسته شهروندان است. با این فرض تکلیف مقام اداری اگر انجام نشود مستوجب عقاب اداری و نظارت قضایی بر مبنای بند دوم اصل ۱۵۶ قانون اساسی ناظر بر احیای حقوق عامه است؛ بنابراین اگر وزارت بهداشت به صورت رسمی اعلام خطر کرده باشد، اما مقام اداری تصمیم مقتضی نگرفته باشد و باعث وقوع خسارت و صدمه جانی به شهروندان شود بر مبنای اصل مسئولیتپذیری، این موضوع قابلیت تعقیب و دادخواهی را ذیل اصل ۳۴ قانون اساسی دارد.
واکنش دبیر ستاد حقوق بشر به اعمال خشونت علیه بازیگران زن؛
کاظم غریبآبادی دبیر ستاد حقوق بشر در واکنش به اظهارات درخصوص اعمال خشونت علیه برخی بازیگران زن در عرصه سینما، گفت: عرصه هنر، از آنجا که جزئی مهم از فرهنگ است، باید به دور از هرگونه آسیب باشد.
نقض حقوق بشر؛
به دنبال تصمیم شورای حقوق بشر در تمدید یکساله ماموریت گزارشگر ویژه وضعیت حقوق بشر در ایران، ستاد حقوق بشر بیانیهای صادر کرد.
واکنش سخنگوی امور خارجه؛
سخنگوی وزارت امور خارجه قطعنامه حقوق بشری در نشست شورای حقوق بشر را مردود و فاقد وجاهت قانونی خواند و گفت: کشورهایی که خود ناقض حقوق دیگر ملتها هستند، نمیتوانند در مقام مدعی و یا قاضی وضعیت حقوق بشر در یک کشور بنشینند.
با گذشت بیش از ۷ سال:
ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران طی بیانیهای اعدام ۸۱ نفر توسط عربستان سعودی را محکوم کرد و خواستار تحقیق و بررسی ابعاد مختلف این جنایت شد.
مجلس شورای ملی فرانسه؛
مجلس شورای ملی فرانسه روز پنجشنبه ۲۰ ژانویه با صدور قطعنامهای رویکرد جمهوری خلق چین نسبت به اقلیت مسلمان اویغورهای این کشور را بهعنوان نسلکشی به رسمیت شناخت. این قطعنامه الزامی برای دولت ایجاد نمیکند.
قطعنامه ضد ایرانی؛
کاظم غریب آبادی با انتقاد از اینکه در قطعنامه مجمع عمومی علیه جمهوری اسلامی ایران هیچ توجهی به موضوع تحریمها و تروریسم نشده، گفت: قطعنامه صادره مبتنی بر واقعیات نیست بلکه مبتنی بر انگیزههای کاملا سیاسی است.
قطعنامه سازمان ملل علیه ایران؛
مجمع عمومی سازمان ملل متحد بامداد جمعه (به وقت تهران) با تصویب قطعنامهای درباره آنچه «وضعیت حقوق بشر در ایران» خوانده شده به تکرار اتهامات علیه ایران پرداخت. این قطعنامه با ۷۸ رأی موافق، ۳۱ رأی مخالف و ۶۹ رأی ممتنع به تصویب رسید.
استرداد مجرمان:
در خبرها آمده است که دولت کانادا یک مرد ۸۵ ساله ایرانی به اسم میرزاعلی واعظزاده را به اتهام «عضویت در ساواک» از این کشور اخراج کرده و ظاهرا این شخص از طریق دوبی به ایران اعزام شده است.
دبیر ستاد حقوق بشر ایران؛
غریب آبادی گفت: متأسفانه حقوق بشر به یک کالا و ابزار سیاسی برای اعمال فشار به کشورهای مستقل و در حال توسعه، نظیر ایران تبدیل شده است. در این شرایط، قربانی خود بشر است.
سند ملی حقوق کودک و نوجوان شهریور امسال توسط رئیسجمهور ابلاغ شد
گرچه حدود یک ماه از ابلاغ سند ملی حقوق کودک و نوجوان توسط رئیس جمهور به دستگاههایی اجرایی گذشته است، اما انتقادات فعالان حوزه کودک به این موضوع همچنان ادامه دارد.
مجتهدزاده:
یک وکیل دادگستری گفت: مردم در خیابان برخوردهای گشت ارشاد را میبینند و این فیلم اولین فیلم نبوده که منتشر شده است. این تصاویر و توجیهات به این دلیل برای مردم قابل قبول نیست که مردم موارد مشابه را بدون دوربین دیدهاند.
سند ملی حقوق کودک و نوجوان؛
مصوبه «سند ملی حقوق کودک و نوجوان» که در سال ۱۳۹۷ توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید، سرانجام برای اجرا ابلاغ شد.
۱۱۰ کشور جهان بدون حکم اعدام؛
روز گذشته رئیسجمهور سیرالئون – خولیوس ماده بیو- قانون مصوبهی مجلس آن کشور در لغو حکم اعدام را امضا کرد و به این ترتیب این کشور به جمع ۲۳ کشور بدون مجازات اعدام در قارهی آفریقا پیوست و صد و دهمین کشور در جهان شد که این مجازات را از قانون خود حذف کرده است.
مصوبه جدید سازمان ملل:
جدیدترین قطعنامه شورای حقوق بشر سازمان ملل میگوید که داشتن یک محیط زیست سالم و پاکیزه حق اساسی بشر است. یوید بوید، مسئول ویژه سازمان ملل در أمور حقوق بشر و محیط زیست این قطعنامه را "تحولی تاریخی" خوانده است. لازم به توضیح است که کشورهای در حال توسعه بدلیل تعارضات بخشهای کشاورزی و صنعت و معدن با بخش محیط زیست، میبایست مراقبت خاص و هوشمندی ویژهای برای سو استفاده نشدن از این مصوبه بعنوان اهرم فشار در روابط سیاسی و بین المللی بخرج دهند (نظیر سو استفاده از سایر شاخصهای حقوق بشر).
حقوقدانان مطرح کردند:
آزار جنسی کودکان یکی از اقسام مهم کودک آزاری است. میتوان گفت تجاوز به کودک، یک عمل وحشیانه محسوب میشود و فردی که دست به چنین عملی میزد نمیداند چه بلایی بر سر آینده و روح و روان آن کودک میآورد.