تبریک به قانونگذاران محترم!
هر ماده این قانون به طور متوسط حاوی 3 اشکال جدی از نطر شورای نگهبان است؛ حال بماند اشکالات فرهنگی و اجتماعی و سیاسی و امنیتی که این لایحه در بطن خود دارد.
رئیس هیأت تحقیق و تفحص از شستا:
علی خضریان رئیس هیات تحقیق و تفحص از شستا در تشریح ابعاد غیرقانونی تغییرات انجام شده در این شرکت سرمایه گذاری گفت: سازمان بورس و اوراق بهادار کشور به استناد ماده ۲۹ قانون بازار اوراق بهادار، ماده ۱۳ قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی و بند (ث) ماده ۳۶ قانون احکام دائمی برنامههای توسعه و همچنین دستورالعمل تأیید صلاحیت حرفهای مدیران نهادهای مالی، پس از بررسیهای کامل صلاحیت دو عضو جدید هیأت مدیره شستا را رد کرده و بر ضرورت معرفی جایگزین تأکید کرده است.به ما گزارش شده است که خانم شبنم نعمتزاده متواری شده و اصلاً در زندان نیست! بنابراین انتظار داریم مسئولان ذیربط در این خصوص شفافسازی کنند و بگویند ایشان چه مقدار از مدت محکومیت ۲۰ سال زندان را در زندان سپری کرده است؟!
تذکر نماینده مجلس به وزیر دادگستری:
یک عضو «کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی» در تذکری خطاب به وزیر دادگستری، شرکت قبولشدگان آزمون سردفتری در مصاحبه علمی را مغایر با قانون تسهیل صدور مجوزهای کسبوکار دانست.
تعرفه حقالتحریر دفاتر اسناد رسمی؛
دفاتر اسناد رسمی پس از افزایش ۱۰۰درصدی حقالتحریر، بهدلیل یک اشتباه فاحش که هنوز برای اصلاح آن هیچ اقدامی نکردهاند، از شهروندان تا ۸برابر هزینه رسمی را برای اسناد اجارهنامه دریافت میکنند!
در نامهای مطرح شد؛
رئیس اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران(اسکودا) در نامهای خطاب به رئیس قوه قضائیه ضمن انتقاد از بازرسی بدنی وکلا و الزام به تحویل گوشیهای تلفن همراه توسط ایشان در برخی محاکم قضایی، این روند را منافی شأن و احترام منصب وکالت عنوان کرد و از رئیس دستگاه قضا خواست نسبت به تصحیح این رویه ناصواب در محاکم قضایی، دستور اقدام مقتضی را صادر کند.
کلید کاهش تورم، رشد تولید است؛
جلسه هماندیشی و بررسی راهکارهای عملی تحقق شعار سال، مهار تورم، رشد تولید از ناحیه دستگاه قضا، با حضور حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای و اعضای شورای عالی قوه قضاییه برگزار شد. رئیس دستگاه قضا طی سخنانی در این نشست با تأکید بر اینکه کلید کاهش تورم، رشد تولید است و رشد تولید با کاهش تصدیگری دولتی و تکیه بر بخش خصوصی محقق میشود، اظهار کرد: در اینگونه جلسات اینچنینی باید به سراغ آن دسته از راهکارهای رشد تولید و رفع موانع تولید برویم که هم به قوه قضاییه مربوط میشوند و هم فینفسه مؤثر هستند؛ باید مشخص شود در کدام بخشهای مرتبط با رشد تولید فاقد سازوکار هستیم؛ در کدام قسمت سازوکارهایمان عملیاتی نمیشوند و در کدام بخشها دچار موازیکاری هستیم.
کمبود وکیل و سنگ اندازی برای آزمون؛
باتوجه به محاسبه تعداد وکیل مورد نیاز در فوق و با درنظر گرفتن تعویق آزمون سال ۱۴۰۰ در تمامی مراکز متولی برگزاری آزمون و برگزاری آن در سال ۱۴۰۱ بار دیگر شاهد این موضوع بودیم که نظم آزمون وکالت از دست رفته و احتمال میرود که در سالهای آتی شاهد بازار مشوش حقوقی باشیم که در آن قیمتهای بالای تامین وکیل بسیار به چشم خواهد خورد. باید آزمون وکالت را دوبار در سال برگزار نمود تا بتوان کمبود وکیل موجود را از این طریق جبران نمود، ولی در حال حاضر نه تنها آزمون به صورت سالانه دوبار برگزار نشدهاست بلکه در طول دو سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ یک آزمون کمتر برگزار شدهاست.
یک وکیل دادگستری:
امیر رییسیان وکیل دادگستری گفت: در دادگاه انقلاب کرج برای هیچ پروندهای وکیل مستقل پذیرفته نمیشود. در برخی موارد حتی اجازه دفاع نمیدهند. ابلاغیه فرستاده و حکم هم صادر میشود، بعد متوجه میشویم پرونده دست وکیل تسخیری بوده است. ما برای دیوانعالی کشور لایحه فرجامخواهی برای همان پرونده فرستاده بودیم، اما برای ما را ثبت نمیکنند.
ابراهیم ایوبی:
خلاف باور عموم، وکیل تسخیری دارای تمام حقوق، اختیارات و وظایف وکیل تعیینی است. این روزها مطرح میشود به دلیل محرمانگی موضوع پرونده، به برخی وکلا اجازه مطالعه پرونده موکل با اتهام امنیتی داده نشده است؛ در این باره ماده ۳۵۱ قانون آیین دادرسی کیفری تکلیف را روشن میکند: «شاکی یا مدعی خصوصی و متهم یا وکلای آنان میتوانند با مراجعه به دادگاه و مطالعه پرونده، اطلاعات لازم را تحصیل نمایند و با اطلاع رئیس دادگاه به هزینه خود از اوراق مورد نیاز، تصویر تهیه کنند».در پروندههایی که برای معترضان با اتهامات «محاربه» یا «افساد فیالارض» تشکیل میشود، به دلیل امکان صدور حکم اعدام، حضور وکیل الزامی است. در صورت ممانعت مقامات قضائی از مداخله وکیل انتخابی متهم، بنا به تبصره یک مصوبه مجمع تشخیص مصلحت نظام که پیشتر اشاره شد، حکم صادره فاقد اعتبار قانونی است.
محدودیت دسترسی به وکیل تعیینی؛
شیما قوشه، وکیل دادگستری با تایید اینکه وکلای تعیینی را در مرحله دادگاه نیز راه نمیدهند به اظهارات اخیر امیر رییسیان، وکیل تعیینی محمد قبادلو اشاره کرده و میگوید براساس شنیدههای وی این رویه خلاف قانون اساسی و حتی خلاف آیین دادرسی کیفری، در تهران و آمل در حال انجام است.قوشه تاکید میکند که براساس اطلاعات وی، حداقل در مورد جرایم اخیر با اتهام محاربه براساس گفته خانوادههای متهمان در مرحله دادگاه هم به وکیل تعیینی دسترسی ندارند. از این وکیل دادگستری درباره اقدامات صورت گرفته علیه این رویه غیرقانونی سوال کردیم، آیا هیچ راهی نیست تا این روند غیرقانونی متوقف شود: «من با رییس دادگاه انقلاب صحبت کردم، ایشان میگویند دست من نیست!»
حجتی وکیل دادگستری:
سیدمهدی حجتی وکیل دادگستری با طرح این مطلب که از نمایندگان مجلس انتظار پافشاری بر قانونمداری و اجرای قانون میرود و نه دخالت در حدود وظایف قوه قضائیه گفت: هرگونه فشار بر قوه قضائیه برای اجابت حوائج و منویات شخصی و حتی سیاسی، باعث ایجاد انحراف در مسیر عدالت قضایی میشود.
نقد رهبری به معنای ضدیت با ولایت فقیه نیست؛
مجید انصاری عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: «تبلیغ علیه نظام» باید یک جا تعریف شود؛ ما نمیدانیم اگر کسی مثلا در فضای مجازی یا حقیقی، عملکردها را نقد کرد، حتی عملکرد رهبری را نقد کرد، اگر ملاک سخنان خود رهبری باشد، خود ایشان گفته اند نقد رهبری به معنای ضدیت با ولایت فقیه نیست.
از مرگ مهسا امینی عبرت بگیرید؛
مرتضی شهبازینیا استاد حقوق در یادداشتی به بررسی مساله گشت ارشاد پرداخته است و مسئله مرگ دختر جوان در برخورد با گشت ارشاد را با چندین هشدار برای پلیس مطرح می کند . از آن جمله ؛ از مرگ مهسا امینی عبرت بگیرید . پلیس برای حفظ حقوق شهروندی و کرامت شهروندان آموزش درست ندیده است. شهبازی نیا درخواست میکند که یک بار درست و ریشهای و واقعی حادثه را بررسی کنید و با مسببان اصلی برخورد قانونی کنید و به افکار عمومی گزارش دهید. زیرا فراوانی برخوردهای خشن گشت ارشاد در چند سال اخیر، حکایت از وضعی اضطراری دارد . وی هشدار میدهدکه، برای امر به معروف یا نهی از منکری که صدق آن در مورد برخی افراد بازداشتشده محل تردید است، دارید به منکر مسلم تن میدهید
همه چیز تحت کنترل است؟!
تصور ما از زندان و زندانی، حضور جمعیتی خلاف کار و لازم التادیب در آن است. برداشت اشتباهی که منجر به حاشیه نگری به زندانها و کم توجهی بدان خواهد شد. برداشتی که سبب نادیده گرفتن برخی از ابعاد و ارکان حقوق اساسی شهروندان میشود و غیره. غلامعلی محمدی رئیس محترم زندانهای کشور در گزارشی از وضعیت زندانها، چنان گل و بلبل گویی نموده که انسان را به تفکر و تامل وادار میکند. آیا ایشان محیط فرهنگی، سطح امنیت، شرایط و وضعیت آموزشی و تربیتی زندانهای کشور را تائید میکنند؟ اگر پاسخ مثبت باشد، فقط میتوانیم بگوییم متاسفیم. گوشزد میکنیم که زندانهای کشور، نیازمند نوعی برنامه ریزی جامع شرع محور، اخلاق گرا، انسانی و قانون پایه است. از آقای محمدی میپرسیم که وضعیت اعتیاد، شرب خمر، درگیریها، بیماریهای خاص، بهداشتی و درمانی و. در زندانهای کشور چگونه است؟
بررسی طرح مدیریت تعارض منافع در کمیسیون اجتماعی؛
طرح مدیریت تعارض منافع در مجلس درحال بررسی در کمیسیون اجتماعی است و به گفته یک منبع آگاه تا هفته دیگر در صحن علنی کمیسیون بررسی خواهد شد. مطابق بند ح ماده۳ این طرح و در راستای جلوگیری از تعارض منافع، نهادی که خود ذی نفع است نمیتواند برای جذب نیروی جدید که به نوعی رقیب محسوب میشود آزمون قبولی برگزار کند؛ بنابراین در صورت تصویب این طرح، برگزاری آزمون وکالت دیگر در حوزه اختیارات کانون وکلا نخواهد بود و توسط نهاد دیگری برگزار میشود و کانون وکلا دیگر تنها باید برای قبول شدگان مجوز صادر کند.
هوشنگ پوربابایی؛
رئیس مرکز آموزشی علمی کاربردی مرکز وکلای دادگستری جزئیات برگزاری دورههای تخصصی از سوی کانون وکلا در رشتههای کیفری، حقوقی و بینالملل عمومی را تشریح کرد. با برگزاری این دورهها سعی داریم مانند رشته پزشکی وکلا دارای تخصص شوند. کانون وکلای دادگستری ۱۲ سال پیش مجوزی داد که دانشگاهی برای آموزش تخصصی وکلا راه بیندازد.
منم ببرید تو باندتون!
به ظاهر نشان دهنده خوشحالی و بی خیالی چند خلافکار است که روبروی دوربین میخندند و هیچ ابایی هم از دیده شدن چهره شان ندارند. اما اصل ماجرا را باید بر کم کاری مان در تربیت و فرهنگ جستجو کرد. اصل ماجرا را در فشارهای نامتعارف اقتصادی جستجو کنید که به سو تغذیه و تشدید کج رفتاریها منتج شده و منجر به افزایش ارتکاب جرم میشود. اصل ماجرا را در کج رویهای آموزشی و بی عدالتیها در آموزش و استخدام و رفاه اجتماعی جستجو کنید. این داستان را نمیتوان با رویکرد امنیتی، انتظامی و قهری و قضایی فرونشاند. تا دیر نشده باید به ریشهها و اصالتها برگردیم و نوعی جریان آرام ساز و توسعه دهنده ارتباطات، رفتار و تربیت را دنباله گیری کنیم. رویهای که منافع بعضی تندروها در جمهوری اسلامی را بخطر میاندازد. همانهایی که نان و نفع شان در تندروی و بهم ریختگی و بگیر و ببند است. ما برای ده تا ۱۵ سال آینده و برحسب وظیفه حرفهای و الزام شرعی، هشدار داده ایم.
رئیسی پیغام داد که در انتخابات کانون شرکت نکنم؛
علیزاده طباطبایی وکیل دادگستری با انتقاد شدید از نفوذ برخی دستگاههای امنیتی در دستگاه قضایی کشور به دیدهبان ایران گفت: متاسفانه کار به جایی رسیده که ضابطین دستگاههای امنیتی در نقش تصمیمگیرنده برای قضات حاضر میشوند. حتی شخص سید ابراهیم رئیسی در زمانی که ریاست دستگاه قضایی کشور را بر عهده داشت، بر اساس گزارش دستگاههای امنیتی نظر میداد و حتی با وجود تصدیق صلاحیت افرادی همچون من، اعلام میکرد که به دلیل حساسیت نهادهای امنیتی بهتر است از انتخابات هیأت مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز انصراف دهم.
اختلاف نظر در نحوه محاسبه نمرات؛
دکتر حسینی ایجی سخنگوی مرکز وکلای قوه قضائیه با اشاره به عدم اعلام نتایج آزمون فوق العاده در موعد مقرر اظهار داشت:با توجه به اینکه قانون تسهیل یک قانون نوپا میباشد و اختلاف نظر در نحوه محاسبه نمرات بر اساس تراز یا درصد نیز وجود دارد، اعلام نتایج نهایی در تاریخ اعلام شده منوط به تصمیم گیری مجدد خواهد بود که اگر نتیجه مطلوب حاصل گردید؛ نتایج را اعلام خواهیم کرد.
محسنی اژهای:
رئیس قوه قضائیه در جلسه شورای اداری استان قم با گلایه از برخی کاستیها در دادگستریهای کشور گفت: امکانات برخی دادگستریها در نقاط مختلف کشور در شأن مردم نیست.