هشدار به سلیقه گرایی در لغو کنسرتها :
رسانههای مختلف بارها در گزارشهای رسمی و گفتگوهای غیررسمی با مدیران فرهنگی گوشزد کرده بودند که اسنادی مانند سند ملی موسیقی در صورتی که اهرمهای اجرایی نداشته باشد، کارامد نخواهد بود! حال با توجه به ماجرای لغو کنسرت محسن ابراهیمزاده در یاسوچ و گچساران که مدیرکل فرهنگ و ارشاد این استان ، آن را غیرقانونی دانسته است، سوال اینجاست که آیا تا این حد راحت میتوان از یک قانون که توسط نهاد بالادستی به نام مانند شورای عالی انقلاب فرهنگی هم به تصویب رسیده، سرپیچی کرد؟ یا احتمالا سوال مهمتر این است که ضمانت اجرایی اسنادی مانند سند ملی موسیقی چیست و تخطی از آن چه عواقبی دارد؟ اگر پاسخ به این سوال «هیچ» است، چرا اصلا چنین اسنادی تصویب میشوند؟
امین سالمی ارکستر «نوای آفتاب» :
آهنگساز و رهبر ارکستر «نوای آفتاب» با اشاره به شرایط نامناسب بازار تولید موسیقی گفت: حمایت اقتصادی در این زمینه وجود ندارد و هنرمندان مجبور هستند با تولیدات ۲۴ ساعته درآمد کسب کنند، در این شرایط آثار بیکیفیت تولید میشوند و این روند عمومیت دارد. بازار تولید موسیقی به دلیل شرایط نامناسب اقتصادی خوب نیست، حمایت اقتصادی هم وجود ندارد و هنرمندان مجبور هستند هر کاری میتوانند انجام دهند تا درآمد کسب کنند، به عنوان مثال من شغلم موسیقی است، شغل دیگری ندارم و همه درآمدم به موسیقی وابسته است، وقتی شرایط اقتصادی نامناسب است، مجبور میشوم به تولیدات ۲۴ ساعته برسم، در این شرایط آثار بیکیفیت تولید میشوند و این روند عمومیت دارد. در حوزه موسیقی پاپ، آهنگسازان با سواد و خوش ذوقی داریم، اما گرفتار روزمرگی شدند و تولید آثار با سرعت بالا، باعث شده که کیفیت آثار در ترانهسرایی، آهنگسازی و تنظیمکنندگی کاهش پیدا کند.
خسارات حریق در استودیو شماره یک رادیو :
آتش سوزی استودیو شماره یک ساختمان شهدای رادیو، ضمن در برداشتن خساراتی چند ، همراه با خبر خسارت دیدگی شدید پیانوی میراثی و ارزشمند رادیو بود. همان پیانویی که گفته می شود اساتیدی چون جواد معروفی، انوشیروان روحانی ، روح الله خالقی و بسیاری از هنرمندان پر افتخار کشور با آن نواخته بودند.علی بخشی زاده معاون صدای رسانه ملی ، مدعی شده که پیانو قابل تعمیر بوده و خسارات قابل جبران است.
محمدحسین ایمانی خوشخو ،دبیر شورای هنر:
نشست خبری شورای هنر ( یکی از نهادهای اقماری شورای عالی انقلاب فرهنگی) به منظور تشریح سندهای هنری مصوب این شورا ظهر امروز سهشنبه ۲۳ مرداد با حضور محمدحسین ایمانی خوشخو دبیر شورای هنر در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد. . محمدحسین ایمانی خوشخو با اشاره به تصویب سند موسیقی گفت، با تصویب این سند، هیچ شخصیت حقیقی و دستگاه حقوقی حق و اجازه لغو کنسرت را ندارد و صدا و سیما نیز باید همه سازهای موسیقی را نشان دهد. لازم به توضیح است که تاسیس فرهنگستان هنر و جایزه جلال آل احمد از مصوبات شورای هنر قبل از سال ۸۸ بود . از سال ۸۸ به بعد این شورا متوقف شد و به جای آن کمیسیون هنر و معماری تشکیل گردید.
دو اثر هنری برای رئیس جمهور فقید:
حسن روحالامین (نقاش مذهبی) اثر جدیدش بنام ضامن خادم ( ضامن شدن امام رضا برای شهدای حادثه بالگرد رئیس جمهور) را به سیدابراهیم رییسی رییس جمهور شهید و همراهانش تقدیم کرد. همچنین دیوارنگاره میدان انقلاب به تصویری از این شهدا با تابلویی بنام سید شهیدان خدمت ، مزین شد.
نقد سند ملی موسیقی از دیدگاه چند فعال موسیقی:
الزام به تهیه و تدوین «سند ملی موسیقی» ایران از سالها پیش مطرح بودو پس از فراز و نشیبهای زیاد، بالاخره این سند اواسط سال ۱۴۰۲ منتشر شد، سندی که به گواه بسیاری از هنرمندان این حوزه، کلی و مبهم بوده و قابلیت تفسیرپذیری دارد. در سند به جای تعاریف تخصصی و دقیق، اصطلاحات ابهامبرانگیز، غیرشفاف و به تعبیر بعضی از کارشناسان «عوامانه» به کار برده شده است. از سویی بسیاری از مطالبات جامعه موسیقی همچنان بیپاسخ مانده است؛ در واقع، سند فاقد توان پاسخگویی به راست ذاتی تدوین شدن خودش است. درباره این سند گفتگوهای مفصلی انجام گرفته که در ادامه، چکیده پاسخهای سه نفر از هنرمندان موسیقی در خصوص این موضوع ارایه شده است.
اساتید روی صحنه:
امروز و در روز پایانی جشنواره موسيقی نواحی ایران، نامخاص صیادی (سرنا و دهل ـ کردی)، عبدالعزیز احمدی (آواز و دوتار ـ تربت جام)، مرتضی کریمی (عود ـ هرمزگان)، علی محولاتی (دوتار ـ کاشمر)، هوشنگ کردستانی (گروهنوازی ـ کرمان)، عبدقلی شهبازی و روزه عباسی (آواز و نی ـ بلالخوانی بختیاری) و احمد الوان یوسف، عمر عبدالکریم حمید (موسیقی ریفی ـ عراق) در تالار رودکی تهران روی صحنه رفتند.
قدقامت یاران در تالار وحدت:
در آستانه چهارمین سالگشت شهادت سردار شهید قاسم سلیمانی، سمفونی با عنوان «به قدقامت یاران» به رهبری نصیر حیدریان با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمود سالاری معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد خزاعی رییس سازمان سینمایی و زینب سلیمانی فرزند شهید سلیمانی ، جمعی از مقامات لشکری و کشوری ، در تالار وحدت رونمایی شد.آهنگسازان این سمفونی میلاد آقایی و امیرحسین سمیعی هستند. محمدمهدی سیار شاعر این اثر است و سیدمحسن حسینی و امیرحسین سمیعی به عنوان خواننده حضور دارند. بخش اول سمفونی حاج قاسم با عنوان دفاع مقدس، بخش دوم با عنوان دفاع از حرم و بخش سوم با عنوان شهادت اجرا شد.
سلام به بی خاصیت های فرهنگی و بی غیرت های بودجه بگیر دولتی:
ساسان حیدری، معروف به ساسی مانکن که چند سالی است با موزیک ویدئوهای خود تخریب باورهای دینی و فرهنگی کودکان و نوجوانان ایران اسلامی را هدف قرار داده است، این بار با موزیک ویدئویی به نام خاله لیلا و یا برادران لیلا دوباره مورد توجه قرار گرفته است. ساسی مانکن خواننده ایرانی مقیم لس انجلس پس از ازدواجش و دو سال دوری از دنیای موسیقی با موزیک ویدئوی جدیدی به نام خاله لیلا یا برادران لیلا به صحنه بازگشت. قطعاتی که بنظر می رسد گروه نوجوان و جوان کشور را بعنوان سومین پایه تمدنی ( بعد از زن و خانواده)، هدف قرار داده و قصد تکمیل چرخه تخریب را دارد( هر تمدنی را که می خواهید نابود کنید، سه پایه تمدنی زن ، خانواده و جوان را هدف بگیرید). باید تاسف خورد به حال بی خاصیت های فرهنگی کشور و بی غیرت های بودجه بگیر دولتی که با تولیداتی در سطح شعور خودشان، مثلا قصد مقابله با تهاجم فرهنگی را دارند. شکایت و درخواست به پیش خداوند می بریم از شر چهار گروه متعصب دارای جهل دینی ، متنفعین معامله کننده با انقلاب و تمدن ، منافقین و نفوذی ها در گام دوم انقلاب.
مرگ شاهرخ شاهید:
شاهرخ شاهید با اسم هنری شاهرخ خواننده قدیمی پیش از انقلاب ساکن لس آنجلس آمریکا بر اثر بیماری سرطان در سن ۷۴ درگذشت. شاهرخ در دهم آذرماه ۱۳۲۸ در شهر تهران متولد شد و ترانه «شبا بیتو»، «راه بیفت» و «غریبه» از جمله آثار وی بود. برخی از صاحب نظران ، بین سبک ترانه های شاهرخ و جهان ، شباهت هایی را بیان داشته اند. شاهرخ در ده سال اخیر ، بشدت از حجم آثار و تولیدات هنری خود بدلیل بیماری کم کرده بود.
کجایند مدیران مثلا فرهنگی کشور؟
داریوش فرضیایی معروف به «عمو پورنگ» در پستی اینستاگرامی با انتشار تصویری از قطعه جدید ساسی مانکن، خواننده جوان حاشیه ساز نوشت:به اندازه کافی این روزا داغون و پریشون هستم، ولی با دیدن این کلیپ بیشتر دلم گرفت ..! نمیدونم چی تو سرتون می گذره، ولی لااقل به بچههای بیگناه و معصوم رحم کنید. باید از نهادهای متولی در کشور پرسید که آیا زمان طراحی برنامههای موثر برای راهبری راهبردی و دوری از برنامههای دو ریالی مقابله با تهاجم فرهنگی فرا نرسیده است؟ صداسیمای فشل، میلی و نون دونی بعضیها، چه چاره اندیشی در این خصوص نموده است؟ خاک بر سر مدیران بی خاصیت منافق صفت مدعی پاسداری از آرمانهای انقلاب. دین و دنیایتان را با هم سوزاندید ، بیچاره های قابل ترحم. بعد از حمله به زن و خانواده، سومین پایه تمدنی یعنی کودکان و جوانان، مورد حمله قرار گرفته است و مشتی بی خاصیت حقوق بگیر ماهیانه، با لپ نوچ نوچ میکنند و کله میجنبانند. بی زاریم از این حد بی خاصیتی شما.
هفتمین دو سالانه ملی خوشنویسی:
بعد از اجرای شش جشنواره ملی موفق دو سالانه خوشنویسی در کشوز، برنامه ریزی برای اجرای هفتمین جشنواره در اواخر پائیر 1402 در شهر قزوین صورت پذیرفته و حسین براتی سرپرست اداره کل ارشاد قزوین بعنوان دبیر جشنواره انتخاب گردید. لازم به توضیح است که قزوین بدلیل پیشکسوتان خوشتویسی کشور در ادوار تاریخ، بعنوان پایتخت خوشنویسی کشور، نامگذاری شده است.
بازداشت سپهر علیخانی مدیر مارکتینگ برند:
سپهر علیخانی مدیر مارکتینگ برند «دافی» در محل کار خود بازداشت شد. پیشتر خواننده آهنگ «دافی» نیز بازداشت و پس از یک روز آزاد شده بود. نگاهی به بازدید صفحه تالک داون در قبل از بازداشت و بعد از بازداشت، نشان دهنده افزایش بازدید ۱۹ میلیون به ۴۴ میلیون بازدید است. سوال اینجاست که چند درصد دختران ایرانی معنای واقعی عبارت دافی را می دانند؟
وزیر فرهنگ:
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از آغاز به کار فرآیند تدوین سند ملی موسیقی کشور مطابق با جهتگیری نظام اسلامی و همچنین برنامهریزی برای ساخت خانه جشنوارههای موسیقی در تهران خبر داد.
حضور در ارکستر، حق پذیرفتهشدگان آزمون نوازندگی است؛
چند وقت قبل بود که نوازندگان ارکستر سمفونیک تهران اعلام کردند که ۴۰ نفر از آنها بهخاطر مشکلاتی که با منوچهر صهبایی (رهبر مهمان ارکستر) داشتند و البته به علت شرکت نکردن در آزمون نوازندگی ارکستر اخراج شدهاند.پس از آن بود که مهدی سالم در گفتوگویی با ایسنا، اخراج این نوازندگان را نادرست خواند و علت خروج این تعداد از نوازندگان از ارکستر سمفونیک تهران را، شرکت نکردن در آزمون نوازندگی عنوان کرد. اما با ادامهدار شدن حواشی، بنیاد رودکی این بار طی بیانیهای اعلام کرده که هیچ نوازندهای اخراج نشده است. این بنیاد میگوید این افراد در آزمون شرکت نکردهاند و حضور در ارکستر حق پذیرفتهشدگان آزمون نوازندگی است.
سرپرست گروه «همنوزان صدرا»:
کسرا منصور معتقد است؛ موسیقی سنتی یا همان موسیقی دستگاهی ایران نیز دچار مافیاست. اعضای گروه موسیقی ایرانی، ارکسترهای سازهای ملی و دیگر گروههایی که وجود دارند، عدهای ثابت هستند. این در حالی است که تعداد نوازندگان خوب و کاربلد سازهای ایرانی بیش از حد تصور است.
چرا کنسرتها دوباره ممنوع شد؟
وزارت ارشاد که کمتر از چهار ماه پیش از کنسرت خوانندههای درجه چندمی استقبال میکرد، ظاهرا به تنظیمات کارخانه برگشته است و فعلا کنسرتها یکی یکی ممنوع شدهاند. خوانندگان میگویند اجازه برگزاری کنسرت ندارند و وزارت ارشاد میگوید آنها دروغ میگویند و مشکلی نیست!
نقدهای استاد غلامحسین بنان ؛
روایت جالبی از دیدارِ غلامحسین بنان و شهرام ناظری وجود دارد. دیداری که درسهای بزرگی در دل خود دارد و بارها و بارها باید در تاریخ موسیقی ایران مورد بررسی و تحلیل قرار گیرد.
برندگان و آثار برگزیده کجا هستند؟
با حضور عکاسان حرفهای و آماتور در ششمین دوره سوگواره عکاسی “محرم ایران زمین”، داوران این رقابت برندگان سال ۱۴۰۱ را از میان ۲۵۵۶ اثر انتخاب کردند. بر طبق اطلاع رسانی قبلی، مقرر گردیده بود که تاریخ اعلام برندگان نهایی ششمین دوره سوگواره عکس محرم ایران زمین هم زمان با ولادت حضرت علی اکبر (ع) روز شنبه ۱۳ اسفند ماه ۱۴۰۱صورت پذیرد. اما به غیر یک قطعه عکس، هیچ نشانی از عکس سایر برندگان هم نیافتیم. نکته جالب توجه اینکه، برای ارتباط با روابط عمومی بانک، با شماره تماس درج شده در پورتال بانک ایران زمین تماس گرفتیم و کسی پاسخگو نبود. با تلفنخانه ساختمان شماره یک تماس گرفته شد و شماره تماس ساختمان شمس تبریزی و داخلی خاصی را دادند که باز کسی پاسخگو نبود. با تلفنخانه ساختمان شمس تبریزی تماس برقرار شد و باز هم هیچ در هیچ. سلام بر روابط عمومی بانک ایران زمین، درود بر عکسهای منتخب ششمین دوره سوگواری محرم و ممنون از این همه کم توجهی روابط عمومی آنهم برای بانکی کوچک، اما خوش نام در کشور.
کناره گیری از رهبری ارکستر؛
آرش امینی رهبر ارکستر سمفونیک صداوسیما چند روز پس از برگزاری تازهترین کنسرت این مجموعه موسیقایی، کنارهگیری خود را از این سمت اعلام کرد. دخالت یکی از مدیران دفتر موسیقی رسانه ملی دلیل اصلی کنارهگیری این رهبر ارکستر عنوان شده است.