سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
انتشار کتاب راهنمای «ثبت و ضبط تاریخ شفاهی» توسط سوره مهر
اثر والری رالی یو با ترجمه حسین فراهانی:

انتشار کتاب راهنمای «ثبت و ضبط تاریخ شفاهی» توسط سوره مهر

تاریخ شفاهی یکی از شیوه‌های پژوهش در تاریخ است که به شرح و شناسایی وقایع، رویداد‌ها و حوادث تاریخی بر اساس دیدگاه‌ها، شنیده‌ها و عملکرد شاهدان، ناظران و فعالان آن ماجرا‌ها می‌پردازد. کتاب «ثبت و ضبط تاریخ شفاهی»؛ راهنما برای علوم‌انسانی و علوم‌اجتماعی (به همراه اصول و روش‌های مصاحبه) نوشته والری رالی‌یو (تاریخدان و روانشناس- ۱۹۳۴) در انتشارات سوره‌مهر به چاپ رسید. این کتاب، برای محققانی که برای مصاحبه عمقی به راهنما نیاز دارند، نوشته شده و با پرداختن به مسائل اخلاقی و پرسش‌های مربوط به روابط بین مصاحبه‌کننده و راوی و فنون مصاحبه، به محققان و نیز استفاده‌کنندگان مصاحبه عمقی کمک می‌کند تا به غنای دانش شان از تاریخ خود بیفزایند. نویسنده از آنجا که خود مورخ است، بیشتر از نگاه یک مورخ به موضوع نگریسته، درباره مسائل در خور توجه محققان تاریخ معاصر از طریق روش‌شناسی تاریخ شفاهی صحبت کرده است. ولی او همچنین به دغدغه‌های محققان در رشته‌های دیگر نیز در مواردی که رویکرد آن‌ها از رویکرد مورخان متفاوت است، توجه داشته است.
جابجایی کتابخانه سازمان برنامه و بودجه صرفا فیزیکی است
ادعای سازماندهی و حفاظت از اسناد:

جابجایی کتابخانه سازمان برنامه و بودجه صرفا فیزیکی است

پیرو انتشار اخبار مربوط به حذف کتابخانه سازمان برنامه و بودجه و بیرون ریختن اسناد و همچنین دیدار نوبخت با رئیسی در این خصوص و بیان گلایه ها و ذکر اهمیت مرکز اسناد این سازمان، ادعا شده است که برای سازماندهی و حفاظت از اسناد به عنوان منابع اطلاعاتی ارزشمند و دسترسی بهتر کارکنان سازمان و همچنین اساتید، دانشجویان، پژوهشگران، برنامه‌ریزان و کارشناسان خارج از سازمان به این اسناد، کتابخانه مرکزی سازمان به مکان دیگری منتقل ‌می‌شود و حذف تشکیلات و دور ریختن اسناد، به هیچ وجه مطرح نمی باشد..
ممیزی استاد؟ + وقتی اختیار عمل مطلق به مدیران دولتی می دهیم
ماجرای صدور مجوز برای کتاب شعر شفیعی‏ کدکنی:

ممیزی استاد؟ + وقتی اختیار عمل مطلق به مدیران دولتی می دهیم

شایعات ممیزی مجموعه شعر استاد محمدرضا شفیعی کدکنی چنان بالا گرفته و حاشیه ساز شده که همه را به تکاپو انداخته است. بعضی ها می گویند که رستم رستم است و نیاز به آزمون ندارد. برخی دیگر برای اثبات وجود کوتوله خودشان، منم منم و قانون قانون می کنند ( بخوانید انا رجل ) و برخی دیگر هم ، معتقدند که اتفاق خاصی نیفتاده و روند بروکراتیک تعریف شده برای چاپ یک کتاب در حال طی شدن است. یاسر احمدوند معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، می گوید که در جلسه سه‌شنبه ۲۸ آذرماه و پیش از آن‌که «درباره این کتاب در جلسه شورای نظارت بر کتاب بزرگسالان تصمیم‌گیری شود» گفت، «ما اصلاً درباره کیفیت کتاب‌ها نظر نمی‌دهیم و مجوز این کتاب هم مثل سایر کتاب‌های وارده، روند قانونی‌اش را طی می‌کند.».در واکنش به این عمل وزارت ارشاد عباس عبدی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: پس از کدکنی نوبت به مولوی و حافظ و سعدی و ... هم خواهد رسید. همین الان اگر نهج‌البلاغه را بدون انتساب به امام علی برای گرفتن مجوز بدهند، بعید است که مجاز شناخته شود.
آقای وزیر ارشاد، اجازه بازی الاکلنگی با حوزه فرهنگ را ندهید، لطفا دستور باز شدن مجدد طاقچه، درخواست طی کسب مجوز و جریمه احتمالی را صادر کنید
مراقب نوع حضور در حوزه فرهنگ باشیم؛

آقای وزیر ارشاد، اجازه بازی الاکلنگی با حوزه فرهنگ را ندهید، لطفا دستور باز شدن مجدد طاقچه، درخواست طی کسب مجوز و جریمه احتمالی را صادر کنید

عکسی از کارکنان طاقچه منتشر شد و حاشیه‌هایی را ایجاد نمود و برخورد‌های حقوقی خاصی را سبب گردید. تا اینجای داستان شاید رویه‌ای معقول باشد، اما دستور بستن طاقچه و از مدار خارج کردن ان، بیشتر بنوعی تندروی شباهت دارد تا برخورد حقوقی و اصلاحی. از وزیر محترم ارشاد تقاضامندیم، پیگیری‌ها و دستورات لازم برای فعالیت مجدد طاقچه، فراهم آوردن تمهیدات لازم برای کسب مجوز قانونی و اعمال جرائم احتمالی برای اجرای جنبه تنبیهی کار را صادر فرمایند. سرمایه فرهنگی، به راحتی بدست نمی‌آید که به راحتی از دست بدهیم. طاقچه و سایر فعالان حوزه فرهنگ، بنوعی سرمایه ملی ما محسوب می‌شوند. ممنون دار شما و سایر خادمان نظام، برای همه اقدامات حمایتی مبذول داشته شده، هستیم. امیدواریم عزیزان ما در طاقچه نیز با رعایت چارچوب ها، با قوت و قدرت بیشتری وارد میدان فرهنگ شده و فعالیت قویتری از خود ارایه دهند. دلخوری‌های ایجاد شده را هم باید بر همدیگر ببخشیم و فعالیت استاندارد شده‌تر را در تراز کار قرار دهیم.
جوایز ادبی باعث افزایش تعامل بین اهل قلم می‌شوند
دبیر هجدهمین دوره جایزه قلم زرین:

جوایز ادبی باعث افزایش تعامل بین اهل قلم می‌شوند

کامران شرفشاهی، نویسنده، شاعر، پژوهشگر با بیان اینکه جشنواره «قلم زرین» یکی از جشنواره‌های معتبر ادبی کشور است یادآور شد: جایزه ادبی قلم زرین هرساله با بررسی کتاب‌هایی که در قلمرو ادبیات منتشر شده به رونق کتاب‌های ادبی در جامعه کمک شایانی کرده و مثل هر جایزه ادبی معتبر دیگری، این مولفه خود به افزایش تعامل و انگیزه بیشتر در بین دوستان اهل قلم منتج شده است.
بررسی حضور کتابخانه‌های ایران در ایفلا
مدرس علم اطلاعات مطرح کرد:

بررسی حضور کتابخانه‌های ایران در ایفلا

مریم پاکدامن، مدرس علم اطلاعات و دانش‌شناسی دانشگاه الزهرا (س) معتقد است: «چالش بزرگی که امروز در کشور ما وجود دارد این است که هنوز کنسرسیوم کتابخانه‌های تخصصی در ایران تشکیل نشده و به همین دلیل این کتابخانه‌ها هنوز به صورت جزیزه‌ای و پراکنده فعالیت می‌کنند؛ بنابراین هنوز تعریف و زیرمجموعه مشخصی برای کتابخانه‌های تخصصی در ایران وجود ندارد.»ایشان، نقش رایزنان فرهنگی در معرفی دستاورد‌های کتابخانه‌ای را اساسی دانست و آن‌ها را تسهیل‌گر روابط فرهنگی و کتابخانه‌ای معرفی کرد.
بازدید رهبر از نمایشگاه ۳۴ کتاب
بعد از کرونا؛

بازدید رهبر از نمایشگاه ۳۴ کتاب

رهبر معظم انقلاب اسلامی امروز یکشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۲ با حضور در مصلای امام خمینی (ره) از سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بازدید کردند.
رهبر انقلاب: غلبه داستان‌های خارجی مربوط به کودک عیب بزرگی است
بازدید از نمایشگاه کتاب؛

رهبر انقلاب: غلبه داستان‌های خارجی مربوط به کودک عیب بزرگی است

پس از سه سال، صبح امروز (یکشنبه) رهبر انقلاب اسلامی از سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بازدید کردند. بازدید رهبر انقلاب از سی و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب، پس از سه سال و باتوجه به پایان یافتن محدودیت‌های کرونایی در پنجمین روز برگزاری این نمایشگاه انجام شد. ایشان در این بازدید ضمن گفتگو با ناشران و فعالان عرصه کتاب و قلم، در جریان تازه‌های نشر قرار گرفتند.
بازدید رهبر انقلاب از نمایشگاه کتاب ۱۴۰۲
سی و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران؛

بازدید رهبر انقلاب از نمایشگاه کتاب ۱۴۰۲

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی، در ساعات اولیه صبح امروز از سی و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در مصلای امام خمینی (ره) دیدن کردند.
تحریم نمایشگاه کتاب تهران؛ از توهم تا واقعیت
تخریب بزگر ترین رویداد حوزه کتاب در خاورمیانه؛

تحریم نمایشگاه کتاب تهران؛ از توهم تا واقعیت

کلیدواژه تحریم، عنوانی است که اگرچه برای نمایشگاه کتاب سال گذشته به کار گرفته شد و نتیجه نداد، اما باز برای امسال نیز عنوان شده است. ادعای عجیبی که اگرچه در هیاهو و ذوق‌زدگی ناشی از آغاز نمایشگاه گم شده، اما بررسی آمار‌ها نشان می‌دهد که حتی درصدی کوچک از این فرآیند برای رخداد امسال اتفاق نیفتاده است.نمایشگاه کتاب تهران، بهار کتابخوانی در کشور است که حضور در این رویداد، خواست باطنی هر انتشاراتی است. درواقع انتشاراتی‌ها در این رویداد فرصت پیدا می‌کنند تا راندمان فروش خود را که به هر دلیلی در طول سال با نوسان همراه بوده را به طرز قابل‌توجهی افزایش داده و چندهزارنسخه از محصولات خود را به فروش برسانند بنابراین در شرایط اقتصادی کنونی کشور، تحریم نمایشگاه به هر دلیل و بهانه‌ای، حتی یک احتمال خفیف نیز نمی‌تواند باشد.
روایت رهبر انقلاب درباره کتاب سو وشون
این کتاب را طاقت نیاوردم بخوانم

روایت رهبر انقلاب درباره کتاب سو وشون

کانال تلگرامی KHAMENEI.IR بخشی از بیانات رهبر معظم انقلاب درباره کتاب سوشون را به مناسب ۱۸ اسفند سالروز درگذشت سیمین دانشور منتشر کرد. در این مطلب به نقل از رهبری معظم آمده است: من کتاب سووشون را شاید در سال‌های اول دهه‌ی پنجاه، یا آخر دهه‌ی چهل خریدم و شروع کردم خواندن.
حیات کتابخانه‌های کشور در گرو بازتعریف خدمات کتابخانه‌ا‌ی است
دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور:

حیات کتابخانه‌های کشور در گرو بازتعریف خدمات کتابخانه‌ا‌ی است

مهدی رمضانی دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، رویکرد نوین به کارکرد کتابخانه‌های عمومی در دنیا را فراتر از امانت‌دهی کتاب و تحول‌گرایانه تبیین کرد و گفت: در دنیای امروز با تغییر نگرش به کتابخانه‌ها حیات کتابخانه‌های کشور در گرو بازتعریف خدمات کتابخانه‌ای است، خدماتی که بتواند کتابخانه را به یک بایگاه اجتماعی و فرهنگی تبدیل کند.
نیازمندی بیشتر به تالیف رمان‌های اربعینی برای کودکان و نوجوانان
گفتگو با مجید ملامحمدی؛

نیازمندی بیشتر به تالیف رمان‌های اربعینی برای کودکان و نوجوانان

مجید ملامحمدی، نویسنده داستان اربعینی «داعشی و عاشقی» معتقد است که برای فرهنگ سازی و ارتقا سطح شناختی کودکان، نوشتن از پیاده‌روی اربعین برای کودکان و نوجوانان یک ضرورت است . آن‌قدر سوژه، حرف، حکایت و ماجرا در این مسیر وجود دارد که هنوز نوشته نشده‌اند و اگر قسمت‌هایی از آن‌ها برای مخاطبان کودک و نوجوان نوشته شود ، قطعا تأثیرگذار و جذاب خواهد بود.
تلخ مثل رمان خون خرگوش و تصورات رضا زنگی آبادی
تصویری از مصیبت زنان؛

تلخ مثل رمان خون خرگوش و تصورات رضا زنگی آبادی

رضا زندگی آبادی را نمی‌توان نویسنده‌ای غیر حرفه‌ای یا آماتور دانست. آثار عدیده دارد و اثر منتخب و رد قلمی که اصالت اندیشه و سبک منحصر بفرد صاحب قلم را فریاد می‌زند. اما رمان خون خرگوش او، گویا اندکی از این سبک و توانمندی فاصله گرفته است. رمان به ظاهر قصد انتقال تجارب زیستی در قالب رئالیسم زمخت زندگی زنانه را دارد، اما فضا، زمان، اولویت‌های زندگی واقعی زیسته شده توسط مردم، تضاد‌های عناصر داستان و غیره، اجازه این کار را نداده و رمان را دچار تنزل جایگاه کرده است. دریای جنوب و خرگوش و جمع آوری زغال؟ تصویر سازی از مردسالاری با محوریت سختی معیشت اقتصادی خانواده و چاشنی‌هایی از روابط عاطفی و فراموشی ساخت و بافت محکم مردسالاری در روابط قدرت حاکم بر جامعه و روابط حرفه‌ای افراد در منطقه و محل سکونت. آیا باید بپذیریم که رضا زنگی آبادی توان دست و پنجه نرم کردن با رئالیسم مصیبت‌های زنان در جامعه جدید را نداشته که اقدام به تصویرکشی مصیبت‌های زنان در گذشته یا جمعیتی بشدت اندک و خاص نموده و با خلق اثر در این حوزه به دنبال بنوعی حس سرخوشی و خرسندی موفقیت، بوده است؟ سوالاتی که بهتر می‌بود، صاحب سبکی، چون رضا زنگی آبادی بدان پاسخ دهند.
فرهنگ معین، فرهنگی ۵۱ ساله از نخستین دکتری زبان فارسی کشور
پرکاربردترین فرهنگ بین فارسی زبانان؛

فرهنگ معین، فرهنگی ۵۱ ساله از نخستین دکتری زبان فارسی کشور

آنقدر غرق در زندگی مادی و سختی‌های دوران گذار اقتصادی هستیم که آنچه برایمان اهمیت ندارد بحث ادبیات و فرهنگ نامه‌ها، مفاخر و میراث‌های معنوی کشور است. امروز سالروز وفات بزرگ مرد ادبیات کشور محمد معین است. محمّد معین (متولد ۹ اردیبهشت ۱۲۹۷ در محلهٔ زرجوب رشت- متوفی ۱۳ تیر ۱۳۵۰ در تهران) از محققان برجسته و پدیدآورندهٔ یکی از مهمترین واژه‌نامه‌های فارسی یعنی فرهنگ فارسی معین است. آرامگاه وی در آستانهٔ اشرفیه قرار دارد. واقعا از محمد معین، اولین دکتری زبان فارسی کشور چه می‌دانیم؟
انتشار کتاب «اندیشه‌ورزی؛ تأملی درباره تفکر نقادانه»
معرفی کتاب؛

انتشار کتاب «اندیشه‌ورزی؛ تأملی درباره تفکر نقادانه»

کتاب «اندیشه ورزی؛ تأملی درباره تفکر نقادانه» اثر محمدکاظم شاه‌آبادی به همت موسسه بوستان کتاب منتشر شد. این اثر با طرح مهارت‌هایی، چون شجاعت و شهامت فکری، استقلال فکری، غلبه بر جزم‌اندیشی و سنجه‌هایی، چون وضوح، دقت و همه‌جانبه نگری، خواننده را با اساسی‌ترین گام‌های رشد اندیشه ورزی آشنا می‌سازد.
نوشتن کتاب‌هایی که پاسخ‌گوی کنجکاوی کودکان است آن‌ها را به سمت خیال‌پردازی سوق می‌دهد
فرزانه رحمانی نویسنده کودک و نوجوان؛

نوشتن کتاب‌هایی که پاسخ‌گوی کنجکاوی کودکان است آن‌ها را به سمت خیال‌پردازی سوق می‌دهد

رحمانی توجه به تخیل و پرداختن به موضوعات مورد علاقه کودکان را مهم دانست و اضافه‌کرد: نوشتن کتاب‌هایی که پاسخ‌گوی کنجکاوی کودکان است و آن‌ها را به سمت خیال‌پردازی سوق می‌دهد می‌تواند از آن‌ها انسان‌هایی خلاق، جست‌وجوگر و با اعتمادبه‌نفس بسازد. قدرت تخیل به آن‌ها امکان می‌دهد درباره آینده بی‌اندیشند، برای نمونه به این فکر کنند که دوست دارند بزرگ شدند چه‌کاره شوند و چه کار‌هایی انجام دهند.
سقوط ناشران کودک و نوجوان در فروش تعداد عناوین
انتشار کتاب کودک نمی‌صرفد؛

سقوط ناشران کودک و نوجوان در فروش تعداد عناوین

نادر قدیانی، مدیر انتشارات قدیانی می‌گوید: طبیعتاً فروش ریالی در این دوره نمایشگاه به‌نسبت سال‌های گذشته رشد داشته است و در بخش کودک شاید ما با رشد ۳۰ درصدی هم مواجه باشیم، اما این رشد رشد مثبتی نیست، چرا که به‌لحاظ فروش تعداد عناوین، ما با کاهش ۵۰ درصدی مواجه هستیم.
نظرات و گلایه ها
پرطرفدارترین