سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
آقای قاضی القضات، آیا پایگاه‌های تحلیلی خبری سرمایه ملی برای این کشور محسوب نمی‌شوند؟ + داستان محکومیت رویداد ۲۴ و تقاضای مشفقانه از قاضی القضات
اندر محکومیت رویداد ۲۴:

آقای قاضی القضات، آیا پایگاه‌های تحلیلی خبری سرمایه ملی برای این کشور محسوب نمی‌شوند؟ + داستان محکومیت رویداد ۲۴ و تقاضای مشفقانه از قاضی القضات

خبر می‌رسد که پایگاه معظم خبری رویداد ۲۴ بدلیل آنچه که پرونده نشر اکاذیب درباره رسوایی‌های اخلاقی چهره‌های مشهور سیاسی نامیده گردید، توسط دادگاه محترم مطبوعان مجرم شناخته شد. اصل متن مقاله منتشره توسط آن پایگاه خبری را خوانیدم. در چکیده خبر آورده شده: "رویداد۲۴ در گزارشی برخی از رسوایی‌هایی جنسی مدیران را بازخوانی کرده است. در برخی از این موارد ماجرا اتهام بوده و در موارد دیگر فیلم‌هایی از این افراد منتشر شده است. نکته مشترک دباره آن‌ها این است که معمولا جایی که پای چهره‌های ارشد یا خودی در میان باشد، پرونده در سکوت بررسی شده یا کلا مختومه شده است. ". یعنی اصول حرفه‌ای خبر نویسی تا حد زیادی رعایت شده است. ضمن احترام به رای دادگاه محترم و تمکین بر قوانین، باید پرسید آیا عزیزان قضات ما از میزان ارزش یک پایگاه خبری حرفه‌ای برای منافع ملی باخبر نیستند؟ آیا نمی‌شد با یک تذکر ارشاد یا دادستانی، موضوع را خاتمه داد؟ مسلما همه ما اطلاع داریم که توسعه رسانه‌ها از مهمترین سرمایه‌های کشور در جنگ ترکیبی، ارتقا نظارت‌ها و تشدید فسادستیزی، تقویت سرمایه اجتماعی، توسعه حکمرانی و .. است. آیا با نگاه اتمسیم و نقطه‌ای (حتی به فرض اشتباه یک رسانه) باید با سرمایه‌های ملی، برخورد شود؟
نامه وزیر ارشاد به رئیس قوه قضاییه درباره حذف آگهی‌های ثبتی
درخواست بازنگری در مصوبه:

نامه وزیر ارشاد به رئیس قوه قضاییه درباره حذف آگهی‌های ثبتی

در پی اعتراض مطبوعات به حذف آگهی‌های ثبتی، وزیر فرهنگ وارد عمل شد و با نامه‌ای به رئیس قوه قضاییه خواستار بازگشت این آگهی‌ها به روزنامه‌ها شد. لازم به توضیح است که چندی پیش مدیرکل حقوقی سازمان ثبت اسناد و املاک اعلام کرد از این پس آگهی‌های ثبتی به‌ جای انتشار در روزنامه‌ها فقط در سایت سازمان ثبت منتشر خواهد شد.
با آزادی رسانه ها، بساط «فیک نیوز ها» برچیده می‌شود
پزشکیان در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی:

با آزادی رسانه ها، بساط «فیک نیوز ها» برچیده می‌شود

پزشکیان در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی در بحث فیلترینگ بیان داشت که آیا تا حالا شده یک مقام رسمی به‏ طور روشن توضیح دهد که منطق فیلترینگ چیست؟ راه‏ حل نهایی اصلاح سیاست‌های رسانه رسمی کشور است. فضای مجازی نباید چوب سیاست‌های انحصاری رسانه رسمی را بخورد. ‏ باید همه آزاد باشند تا بساط «فیک‌‏نیوزها» برچیده شود و.. منتقدین بیان می‌دارند که آنچه که پزشکیان از آن حرف نزد، اشاره به این موضوع است که برخی گروه‌ها فیلترینک را یک پروژه امنیتی خودگردان (از نظر تامین هزینه) و در عین حال بشدت ناکارامد و حتی مغایر با قانون اساسی، حقوق اساسی، حقوق پایه و حقوق شهروندی می‌بینند. با اندکی تغییر در سطح فناوری، این پروژه کارآمدی خود را از دست می‌دهد. ثانیا، تقویت رسانه‌های تخصصی، بعنوان رکن چهارم دموکراسی، نوع کارکرد شدید فساد ستیزی داشته و هزینه‌های نظارت، بازرسی و تامین امنیت را بشدت کاهش می‌دهد. در جنگ ترکیبی، جبهه مقدم مقابله با دشمن محسوب می‌شود و برای تحقق این کار نیازمند حمایت و در عین حال، تضمین امنیت است.
آقای سید مهدی طباطبایی معاون محترم ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر رئیس جمهور، لطفا از الان توجیه گری و لایه کشی را باب نکن
نقدی بر شیوه دعوت از رسانه ها در نشست های خبری:

آقای سید مهدی طباطبایی معاون محترم ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر رئیس جمهور، لطفا از الان توجیه گری و لایه کشی را باب نکن

نشست خبری رئیس جمهور با حضور فعالان رسانه‌ای کشور و ادعای شرکت ۳۰۰ رسانه داخلی و ۲۰۰ رسانه خارجی آغاز گردید. سید مهدی طباطبایی معاون محترم ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر رئیس جمهور در خصوص شیوه دعوت کردن از رسانه‌ها در این نشست بیان داشت که در چارچوب شعار دولت تحقق وفاق ملی فرصت پرسشگری در اختیار رسانه‌ها از سلایق مختلف قرار گرفت. باید از آقای سید مهدی طباطبایی پرسید که برای رسانه‌ها و افکار عمومی شرح دهند که مکانیزم دعوت به چه صورتی بوده است؟ چرا برخی از رسانه‌ها دعوت شده و برخی دعوت نشدند. آیا قرار است از همین ابتدا با توجیه گری و لایه کشی و محفل بازی و رفاقت ها، طرف باشیم؟ دست به دست کنید برسد به دست سید مهدی طباطبایی معاون محترم ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر رئیس جمهور.
تداخل نهادی و تضعیف عملکردی:شورای عالی فضای مجازی عملکرد مثبتی نداشته است
محمدصادق نصرالهی، هیئت علمی دانشگاه امام صادق:

تداخل نهادی و تضعیف عملکردی:شورای عالی فضای مجازی عملکرد مثبتی نداشته است

اولین دبیر شورای عالی فضای مجازی که «مهدی اخوان» بود، نهادسازی کرد و اندکی از انتصابش نگذشته بود که آیین‌نامه و اساسنامه شورا نیز تدوین و تصویب شد و با قوت به کار خود می‌داد، اما فقط دو سال در این سمت بود و پس از آن محمدحسن انتظاری منصوب شد و پس از دو سال، سیدابوالحسن فیروزآبادی به مدت هشت سال در این سمت بود. این مدت انتصابات نشان می‌دهد، هر مسئولی که فراقوه‌ای عمل کرده، دوره مسئولیتش چندان دوام نداشته است.بعد از ۱۳ سال شورای عالی انقلاب فرهنگی در موضوعات مهم فضای مجازی نظیر صوت و تصویر فراگیر و هوش مصنوعی ورود کرده و مصوبه دارد. در حالی که باید شورای عالی فضای مجازی به این حوزه‌ها ورود می‌کرد.نهادهای متکثر و بدون هماهنگی نظیر شورای انفورماتیک نیز وجود داشت. شورای عالی فناوری اطلاعات نهاد دیگری شبیه شورای عالی فضای مجازی است که در سال ۸۴ تأسیس شد و بعدها تغییر عنوان و قدری تغییر ماهیت داد؛ بنابراین چندین نهاد در حوزه فضای مجازی تصمیم‌گیری داشتند و متاسفانه بعضا ، دارند.
انتخاب اعضای هیئت مدیره خانه مطبوعات اصفهان + اسامی منتخبین
انتخابات در خانه مطبوعات:

انتخاب اعضای هیئت مدیره خانه مطبوعات اصفهان + اسامی منتخبین

انتخابات هیئت مدیره خانه مطبوعات اصفهان برگزار و اعضای آن مشخص شد.میزان مشارکت در این دوره از انتخابات هیأت مدیره خانه مطبوعات اصفهان ۵۹.۴ درصد اعلام شد. هفت نفر بعنوان اعضای هیات مدیره انتخاب گردیدند و چهار نفر هم بعنوان اعضای علی البدل تعیین شدند.
لایحه «رفع فیلترینگ» جای «طرح صیانت» را می‌گیرد؟
تلاش دولت برای پایان دادن به فیلترینگ:

لایحه «رفع فیلترینگ» جای «طرح صیانت» را می‌گیرد؟

این روزها اخباری شنیده می‌شود که پزشکیان به عنوان یکی از نخستین اقدامات دولتش به دنبال آن است که پس از اخذ مجوزهای لازم از نهادهای بالادستی، ضمن از دستور کار خارج کردن طرح صیانت، لایحه رفع فیلترینگ را جایگزین آن کند. جوادی یگانه می‌نویسد: «‌هم در توییت رهبر انقلاب و هم در کوت ريیس‌جمهور منتخب، هر دو، یکدیگر را منشن کرده‌اند، یعنی این دو پیام، منحصرا توییتری است. ای کاش در این فضای همدلی، توییتر رفع فیلتر بشود تا مردم عادی هم مانند مسوولان بدون فیلترشکن و بدافزار بتوانند این گفت‌وگوها و سایر مطالب توییتر را دنبال کنند.» . لازم به توضیح است که تصمیم نامبارکی که از سال‌های ۸۸ و ۸۹ در زمان دولت اصولگرای محمود احمدی‌نژاد با فیلتر کردن شبکه‌های اجتماعی مهم تويیتر، فیس‌بوک، یوتیوب، یاهو مسنجر، جی‌تاک، وردپرس و بلاگر آغاز شده بود، در دولت اصولگرای سیزدهم با فیلترینگ گسترده شبکه‌های اینستاگرام، واتساپ، تیک‌تاک، گوگل پلی، ایکس باکس، لینکدین، کلش آف کلنز و اسکایپ به اوج رسید. شرایط به گونه‌ای شد که دیگر اساسا، فضای مجازی محدود نشده‌ای برای ایرانیان باقی نمانده بود که ذیل آن مناسبات ارتباطی خود را ساماندهی کرده و کسب و کار آنلاین خود را مستقر کنند.
دستور رئیس‌جمهور برای تدوین طرح حمایتی از فعالان فضای مجازی
در صد و یکمین جلسه شورای‌عالی فضای مجازی:

دستور رئیس‌جمهور برای تدوین طرح حمایتی از فعالان فضای مجازی

حجت‌الاسلام رئیسی به معاون علمی و فناوری خود ماموریت داد تا با تشکیل کارگروهی ویژه، برنامه‌ها و راهکارهای لازم برای تقویت سرمایه انسانی در حوزه فضای مجازی را تدوین و جهت بررسی و تصویب به شورای‌عالی فضای مجازی ارائه کند.
جای خالی طنز صادق و دلسوزانه «گل آقا» از نگاه محمد حسن یادگاری، سازنده مستند «روزگار گل آقایی»
گل آقایی که گل آقا بود:

جای خالی طنز صادق و دلسوزانه «گل آقا» از نگاه محمد حسن یادگاری، سازنده مستند «روزگار گل آقایی»

به مناسبت ۱۱ اردیبهشت، بیستمین سالروز درگذشت زنده‌یاد کیومرث صابری فومنی، افزون بر بازخوانی جریان سازی‌های کم نظیر او، با محمد حسن یادگاری، سازنده مستند «روزگارگل آقایی» هم‌سخن شدیم. «گل‌آقا» با شناختی که از جامعه داشت بدون این‌که حریم‌شکنی کند، در چهارچوب حرکت و نقد می‌کرد. از این رو مخاطبان این نشریه طیف گسترده‌ای داشتند و محتوای آن مطالب عام‌پسند و نخبه‌پسند را دربر می‌گرفت. زنده‌یاد صابری فومنی در سال ۱۳۷۰ پس از انتشار اولین شماره‌های هفته‌نامه «گل‌آقا»، تعدادی از آن‌ها را برای رهبر انقلاب فرستاد تا نظر ایشان را که زمانی با یکدیگر همکار بودند، جویا شود. رهبر انقلاب هم در پیامی به تاریخ ۲۷ تیر ماه ۱۳۷۰ برای گل‌آقا نوشتند: «ادعا نمی‌کنم که کار شما کامل و بی‌عیب است؛ اما با ملاحظه اجمالی شماره‌های «گل‌آقا»، امید هرچه بهتر شدن و کامل‌تر شدن آن را دارم.
آقایون مسئول خوابید یا حساسیت ها پائین اومده؟!
فحشای رسمی در مجازی:

آقایون مسئول خوابید یا حساسیت ها پائین اومده؟!

به نام گذاری کفش ها توی دیجی کالا دقت کنید: «فاطمه، بتول، فضه، نجیبه، سکینه، رباب، مریم»میشه همه این نام گذاری ها اتفاقی باشه؟ کی قراره شما با این ارازل برخورد کنید؟! بعد از سایت دیوار و تن فروشی با آگهی کفش جلوباز ، نوبت به سایت دیجی کالا و تبلیغ فروش کفش با اسامی زنان رسیده است. موضوعی که تجربه برخورد قبلی با آن وجود داشته، امروز با کم حساسیتی مسئولان روبرو است.
مردم پذیرفتند در شرایط بحرانی اینستاگرام فیلتر باشد ولی چرا ادامه دادید؟
انتقادات جلال رشیدی کوچی از تداوم فیلترینگ:

مردم پذیرفتند در شرایط بحرانی اینستاگرام فیلتر باشد ولی چرا ادامه دادید؟

جلال رشیدی کوچی نماینده مجلس گفت: موقتا فضای مجازی یا اینترنت را دولت می‌تواند با تصویب مجلس ببندد. اگر بیشتر از ۳۰ روز شد، به‌هر‌حال باید مجدد از مجلس مصوبه بگیرند.بله، مردم ما پذیرفتند که در شرایط بحرانی و شرایط خاص، اینستاگرام فیلتر باشد. وقتی که شرایط پایدار شد چرا ادامه دادید؟ این باعث می‌شود دفعه بعدی اگر حرفی زدید، مردم اعتماد نکنند.
اخراج شش خبرنگار از بی‌بی‌سی به دلیل همدلی با فلسطین با لایک کردن کامنت ها
رفتار چند استانداردی در برخورد با کارکنان در بی بی سی:

اخراج شش خبرنگار از بی‌بی‌سی به دلیل همدلی با فلسطین با لایک کردن کامنت ها

خبر می رسد که بی بی سی چند خبرنگار و مجری خود را بدلیل لایک کردن پیام های حمایتی رد و بدل شده در فضای مجازی مرتبط با مظلومیت مسلمانان غزه، از کار تعلیق نموده و علت آن را هم نقض بی طرفی ذکر کرده است. مهرداد فرهمند خبرنگار بی بی سی فارسی در این باره بیان داشته است که شش خبرنگار بی بی سی عربی صرفاً به سبب لایک کردن توییت هایی در همدلی با فلسطینیان از کار معلق شده اند. با دو تا از این شش همکار سالها کار کرده ام و شهادت می دهم از بهترینهای بی بی سی عربی اند: سالی نبیل (خانم باحجاب در گوشه پایین سمت راست) که سه سال و نیم در دفتر قاهره میزهایمان کنار هم بود و ندا عبدالصمد (گوشه پایین سمت چپ عکس) که بیش از هفت سال با او در یک دفتر کار کردم. ندا از روزنامه نگاران قدیمی و سرشناس لبنان است و جالب اینجاست که فیلمی درباره یهودیان لبنان ساخت که… به عنوان نمونه بی طرفی در روزنامه نگاری مثال زده می شود و جایزه برده است. بی بی سی لایک های این خبرنگاران را نقض بی طرفی قلمداد کرده اما اگر بی بی سی این ضابطه را عادلانه اجرا کند باید بیش از نیمی از کارکنان بخش های زبان های خارجی از کار معلق شوند.
«صدور پروانه خبرنگاری» با حق آزادی رسانه مغایرت دارد
نوروزی، حقوقدان:

«صدور پروانه خبرنگاری» با حق آزادی رسانه مغایرت دارد

کامبیز نوروزی حقوقدان یادآور شد: خود نظام صدور پروانه با حق آزادی رسانه مغایرت دارد، زیرا در حقوق رسانه ما یک حقی داریم به نام «حق آزادی انتشار» این‌که نمایندگان سازمان‌های حکومتی صلاحیت افراد را برای انتشار یک رسانه تشخیص دهند خود ناقض حقوق و آزادی رسانه است این نقض و محدودیت را می‌خواهند با صدور چیزی به نام «کارت هویت صنفی برای روزنامه‌نگاران» بیشتر کنند.
توقیف‌ها، بازداشت‌ها و مداخله‌ها، نفس رسانه در ایران را به شماره انداخته
ضرورت تقویت رکن چهارم دموکراسی:

توقیف‌ها، بازداشت‌ها و مداخله‌ها، نفس رسانه در ایران را به شماره انداخته

فضای رسانه‌ای کشور مجددا با خبر توقیف پایگاه خبری «انتخاب» متاثر شد، همچنان که از خبر دستگیری خبرنگاران شرق و هم میهن خانم‌ها «نیلوفر حامدی» و «الهه محمدی» و ده‌ها خبرنگار دیگر و حکم محرومیت آقای «علی شفیعیان» مدیر مسئول انصاف نیوز و حکم اولیه ممنوعیت فعالیت رسانه‌ای مدیر مسئول اعتماد آقای «بهروز بهزادی» و .. عمیقا متاثر بوده است.
تعطیلی کل رسانه به خاطر یک یا چند محتوا، سنت سیئه بازمانده از دوران گذشته است؛ در نظام جمهوری اسلامی آن را مختومه کنید
واکنش انجمن صنفی پایگاه های خبری استان تهران به توقیف پایگاه خبری «انتخاب»:

تعطیلی کل رسانه به خاطر یک یا چند محتوا، سنت سیئه بازمانده از دوران گذشته است؛ در نظام جمهوری اسلامی آن را مختومه کنید

انجمن صنفی پایگاه های خبری استان تهران در بیانیه ای تاکید کرد: از هیات محترم نظارت بر مطبوعات خواهانیم که با سعه صدر بیشتری با رسانه ها تعامل کند و از قوه قضائیه که پرونده سایت انتخاب بدان ارجاع شده، تقاضا می کنیم بر اساس اصول مترقی قانون اساسی و تعالیم درخشان علوی که ضامن آزادی بیان هستند و نیز اصول مستحکم حقوقی و فقهی مانند برائت و تفسیر به نفع متهم، موجبات از سر گیری فعالیت پایگاه اطلاع رسانی انتخاب را فراهم آورد.
بهترین هدیه دستگاه های رسمی برای روز خبرنگار چیست؟
در گفتگو با دکتر فرقانی؛

بهترین هدیه دستگاه های رسمی برای روز خبرنگار چیست؟

فرقانی در بیان بهترین هدیه به جامعه خبرنگاری و روزنامه نگاری کشور می‌گوید: بهترین هدیه این است که یک قانون جامع رسانه‌ای تصویب شود که در آن اول؛ حقوق حرفه‌ای روزنامه نگاران و دوم استقلال حرفه روزنامه نگاری به رسمیت شناخته شود. علاوه بر آن شرایط و فضای مطلوب فعالیت‌های آزاد رسانه‌ای در چارچوب قانون تضمین و ایجاد شود و همه به آن تمکین کنند.
در فضای فعلی رسانه کار تئوریسین را انجام می‌دهد
روزبه علمداری:

در فضای فعلی رسانه کار تئوریسین را انجام می‌دهد

وقتی که ترس پشت یک قلم باشد، وقتی که یک زبانی لکنت داشته باشد، طبعا آنقدر گرفتار این احتیاط‌هاست که اصلا فرصت به راهکار دادن برای حل مسائل مملکت هم نمی‌رسد و اگر راهکاری هم بیان کند، شنیده نمی‌شود. روزبه علمداری، مدیرمسئول پایگاه خبری جماران معتقد است اینکه اصولا رسانه‌ها نمی‌توانند راهکاری برای حل مشکلات موجود ارائه بدهند، به دلیل محدودیت‌های زیادی است که پیش پای مطبوعات ما گذاشته شده است. برای بررسی آسیب‌هایی که متوجه فضای رسانه است و میزان توجه به اصل حفظ منافع ملی در رسانه‌ها با روزبه علمداری، مدیرمسئول پایگاه خبری جماران گفتگو کردیم که در ادامه می‌خوانید.
چندین سال است که امنیت حرفه ای خبرنگاران از بین رفته و مجموعه‌ای در قوای سه‌گانه، رسانه‌ها را فقط پیام‌رسان خود می‌بینند
فریدون صدیقی، استاد رسانه:

چندین سال است که امنیت حرفه ای خبرنگاران از بین رفته و مجموعه‌ای در قوای سه‌گانه، رسانه‌ها را فقط پیام‌رسان خود می‌بینند

فریدون صدیقی، استاد رسانه: حدود ۲ سال است که فکر می‌کنم امنیت حرفه‌ای هم از بین رفته است. با تعطیل شدن مراکز متنوع روزنامه نگاری این امنیت حرفه‌ای هم از بین رفته است در واقع امنیت شغلی و حرفه‌ای روزنامه‌نگاران و حتی مطبوعات دستکاری شده و از بین رفته است.
مرجعیت رسانه در داخل کشور باید حفظ شود+ ضرورت امنیتی‌زدایی از ساحت رسانه
دکتر علی ربیعی:

مرجعیت رسانه در داخل کشور باید حفظ شود+ ضرورت امنیتی‌زدایی از ساحت رسانه

ربیعی گفت: هر کسی دلش برای کشور می‌سوزد، باید مرجعیت رسانه را در داخل حفظ کند. متاسفم که فیلم‌های خوب ایرانی در ماهواره باید تبلیغ شود؛ این یعنی مرجعیت تفریح و سرگرمی هم از دست رفته است. وضعیت شبکه نمایش خانگی هم مایه نگرانی است. گویا عده‌ای تا مردم روزنه‌ای برای سرگرمی و شادابی پیدا می‌کنند، در صدد بستن آن روزنه هستند.
نظرات و گلایه ها
پرطرفدارترین