عباس محمدیان، مدیرکل دفتر تبلیغات و اطلاع رسانی ارشاد:
پیرو تصمیمات گرفته شده درباره تغییر عنوان معاونت مطبوعاتی به معاونت امور رسانهای و تبلیغات در وزارت ارشاد، عباس محمدیان مدیرکل دفتر تبلیغات و اطلاع رسانی ارشاد می گوید که ما در عصر تکنولوژی، انقلاب فناوری و هوش مصنوعی قرارداریم و وارد عرصه انقلاب پنجم صنعتی نیز شدهایم. بنابراین دیگر عنوان قدیم براساس ساختارهای سنتی پاسخگوی نیازهای فعلی نبود.تبلیغات، امروز دیکتاتورترین رسانه حال حاضر در دنیاست و در عین حال از ظرفیت آن میشود به ساختارها، محتواها و افقهای نوین در حیطه تحولی نگاه کرد و ... . ضمن تائید فرمایشات ایشان باید اضافه نمود که انچه که رسانه را "به ما هو رسانه" می کند، ترکیب آن با حقوق و تخصص و تشکیل سه ضلعی رسانه- حقوق- تخصص است که فضای تصمیم گیری متعارف را تبدیل به فضای فعالیت حکمرانی نموده و در کشوری نظیر جمهوری اسلامی ایران، راه را بر سو مدیریت اجرایی و مدیران اجرایی ناکارآمد خواهد بست و بعنوان نوعی بازوی نظارت نیابتی ، هزینه فساد احتمالی مدیران دولتی و نهادهای عمومی و شرکت های خصوصی بزرگ را بشدت بالا حواهد برد. همچنین بدلیل حاکمیت نگاه حکمرانی ، تسریع کننده در جریان تمدن سازی خواهد بود. اما پاشنه آشیل داستان ما اینجا است که با تغییر اسم، بدون ارتقا ظرفیت کارشناسی و مدیریتی در وزارت ارشاد، امکان برآورده سازی این انتظارات وجود نداشته و درب احتمالا بر همان پاشنه قبل خواهد چرخید.بقول معروف، تغییر اسم از کوکب به آلیسا، عروس را قشنگ نمی کند.
در حاشیه جلسه هیئت دولت؛
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: از این به بعد کمیته مشخصی با نمایندگانی از بخشهای مختلف شکل میگیرد تا دولت در مسیر شفافیت و فراهمکردن امکان دفاع و اعتراض به حکم برای همه اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه حرکت کند.
مناقشات نمایش خانگی؛
فریدون جیرانی در جلسه اعضای خانه سینما با دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی نکات مهمی را گوشزد کرد. این کارگردان شناخته شده سینمای ایران گفت: نظارت های شما با نسل دهه هشتاد و در سال ۲۰۲۳ و ۱۴۰۲ به خدا جواب نمی دهد.
جان بزرگی ، مبدع «رویکرد درمان معنوی خداسو» :
استاد پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با تأکید بر تأثیر معنویت در سلامت روان انسان گفت: روانشناسان غربی مانند «پارگامنت»،سالهاست که به تاثیر معنویت در سلامت انسان پیبردهاند و تحقیقات وسیعی در این زمینه انجام دادند. اگر دیر بجنبیم، روانشناسان غربی به ما درس معنویت میدهند.
دست خالی تلویزیون برای ماه رمضان؛
رهبر انقلاب به مدیران صداوسیما تذکر میدهند: «اگر شما این برنامه را برای این آوردید که اینجا خالی است، از شنوندگان عذرخواهی کنید و بگویید: شنوندگان! متأسفانه به قدر این یک ساعت، برنامهی مناسب شما پیدا نکردهایم؛ این یک ساعت تعطیل. این، خیلی بهتر و پُرجاذبهتر و منصفانهتر است!»
نظرات محمدعلی الستی جامعهشناس ارتباطات در باب مدیریت حجاب؛
یک جامعهشناس گفت: در روش قبلی که مواجهه گشت ارشاد با بدحجابی فیزیکی بود، تحریک مردم در مقابل آن بیشتر بود، الان که روش دیگری قرار است جایگزین شود بهطور طبیعی مردم به عکسالعمل فیزیکی و آشکار تحریک نمیشوند، اما عکسالعملها پنهانی میشود، این راهی که قصد دارند تجربه کنند قطعاً به نتیجه نخواهد رسید، هرچه قدر روشهای مواجهه با مسئله حجاب پیچیدهتر شود پاسخهای پیچیدهتری هم ابداع میشود.»
می خواهند توانمندی ارکستر ملی را زیر سوال ببرند؛
روابط عمومی بنیاد رودکی فیلم اصلی اجرای زنده ارکستر ملی را منتشر کرده تا به هرگونه شایعه و جریان سازی علیه این برنامه پاسخ مناسب و دقیقی داده شود.
انتقادات به حق به صدا و سیما؛
پیمان جبلی رئیس سازمان صدا و سیما گفت: بعضی انتقاداتی که از رسانه ملی میشود را انتقادهای به حق و درستی میدانیم که ما هم به آن معتقدیم و درصدد آن هستیم که جبران کنیم. رسانه ملی بهرحال رسانه ملی است و باید بتواند دیدگاههای مختلف و گرایشهای مختلف و نگرشهای مختلف را در معرض قضاوت افکار عمومی قرار دهد.
جبلی پاسخگو باشد؛
شبکه پویا که شبکه ای مخصوص پخش برنامه های مربوط به کودکان بوده و الزاما باید دارای تحفظات و حساسیت های خاص برای تعیین سطح سنی برنامه ها باشد، در میانه پخش برنامههاش، اقدام به قطع برنامه های جاری نموده و پخش مستقیم از بیمارستان رجایی شیراز به جهت حادثه تروریستی حرم شاهچراغ داشت! منتظر پاسخگویی آقای جبلی در این خصوص هستیم.
صدا و سیما قرار است برای چه کسانی بماند؟
پیمان جبلی رئیس صدا و سیما در پی تحولات اخیر کشور و انصراف برخی از مجریان از کار در صدا و سیما گفت: همکارانی که کار در سازمان را برای خود یک ارزش ملی میدانند، با ما کار میکنند و اگر کسی متناسب با این میل نخواهد حرکت کند، مانعش نمیشویم.
برای چه چیزهایی هزینه فرهنگی می کنیم؟!
بد سلیقه گی در هزینه کرد بودجههای فرهنگی دیگر نیاز به ادله و اثبات ندارد. بخش زیادی از آقایان نه درد بودجه و تامین آن را دارند و نه سلیقه هزینه کرد آن را. همین که یک کار به هر کیفیت و اثری را مبتنی بر سلیقه ناقص خودشان راه بیندازند، کافی است. کسی از این آقایان نمیپرسد که قوالی پاکستانی در شرایط حاضر به چه درد میخورد؟ زمانی دغدغه طرح بین المللی برخی از موضوعات یا تبلیغ داخلی پارهای از مسائل و القا فراگیری بین المللی آنها را داشتیم. الان به چه بهانهای از بیت المال برای این قبیل کج سلیقگیها باید هزینه کرد؟ چقدر برای برگزاری این مراسم هزینه شده و کدام نهاد از چه منبعی پرداخته است؟
فرشاد مومنی؛
مومنی گفت: از وزرا و مشاوران رییس جمهور میخواهم یک مقدار تسخیرشدگی را کنار بگذارند و بایستههای اقتصاد کشور را در این شرایط خطیر گوشزد کنند. متاسفانه تحت عنوان اقتصاد مقاومتی همه حرفی میزنند به جز اصل ماجرا که وقتی صداوسیما اندیشه امثال شهیدان بهشتی و مطهری را به حاشیه میبرد و مداحان را نماد ترویج اسلام میکند و وقتی در ساحتهای مختلف تخصصی با کیفیتترین آدمها را بی رغبت کرده که پای خود را در آنجا بگذارند، توان مقاومتی حاصل نمیشود. قدرت انعطاف از دل انباشت دانش ضمنی و قدرت انعطاف از دل انباشت دانش ضمنی و ظرفیتهای سازمانی ایجاد میشود.
معلمها نباید از «زمین و زمان طلبکار باشند»!
امام جمعه شاهینشهر در استان اصفهان که گفته بود معلمان نباید از «زمین و زمان طلبکار باشند»، مجبور به عذرخواهی شد.
شاگرد استاد غیوری؛
دو سال پیش در ۱۰ دی ماه خبر دیدار اتفاقی وحید تاج، خواننده موسیقی سنتی و از شاگردان استاد شجریان با مجید معین دورهگرد نوازنده نی که اتفاقا از شاگردان منوچهر غیوری در ۱۲ سالگی بود، منتشر شد. افکار عمومی امروز میپرسند که گشایشهای احتمالی وحید تاج در زندگی مجید معین در آن دیدار تصادفی چه بوده است؟
در برنامههای تلویزیونی؛
متاسفانه سنت غلطی در صداسیما رایج شده مبنی بر اینکه مجری برای خود نقش کارشناس یا قاضی بودگی قائل است! سنتی که عموما منجر به صحبتهای نیمه تمام یا ناقص میهمانان میشود. مجری میبرد، میدوزد و تن مردم هم میکند! در آخرین این موارد رئیس سابق سندیکای واردکنندگان ماده اولیه دارویی، با توجه به دخالتهای نابجا و متعدد مجری و عدم اجازه صحبت، برنامه شبکه افق را ترک نمود. منتظر توضیحات دکتر پیمان جبلی در این خصوص هستیم.
انتقاد از یک صحنه؛
اخیراً سریال «قبله عالم» صحنه معروف فیلم «ایستاده در غبار» و نقش فرمانده جاویدالاثر متوسلیان را با نمایشی هجوآمیز مورد هتک حرمت قرار داده است.
بررسی برنامه محمدمهدی اسماعیلی
محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در جلسه بررسی صلاحیتش در مجلس شورای اسلامی از ۱۴ مورد به عنوان تعهداتش در قبال هنر و هنرمندان نام برد که از جمله آنها میتوان به حل مشکلات معیشتی هنرمندان و چارهاندیشی برای پیشگیری از تولید و توزیع غیرقانونی محصولات فرهنگی و هنری و رعایت حقوق مولف اشاره کرد.
به مناسبت روز خبرنگار؛
خبرنگار بر اساس وظیفه ذاتی همچون تریبونی سیار میکوشد مشکلات اجتماعی، اقتصادی و سیاسی را بیان کند و در این راه آرام نمینشیند حتی اگر مواخذه و تنبیه و کشته شود.
انتخابات ۱۴۰۰؛
دبیر شورای نظارت بر صداوسیما درباره انتقاد به جای خالی پرداختن به بحث جدّی فرهنگ و هنر در مناظره دوم که قرار بود به مباحث فرهنگی پرداخته شود، گفت: اساساً فرهنگ زیربناست و انقلاب ما فرهنگی است؛ نظام ما مبتنی بر فرهنگی است که برگرفته از اسلام و ایران است. درباره آموزش و پرورش، دانشگاه، برنامهریزی برای امور جوانان و حتی مقوله ازدواج و ورزش صحبت شد که هم اجتماعیاند و هم فرهنگی؛ اگر قرار بود من سؤال طرح کنم حتماً راجع به سبک زندگی، هنر، ورزش، سینما، کتاب، مطبوعات و فضای مجازی سؤالاتی مطرح میکردم، چرا که اینها امروز بخشی از دغدغهها و توقعات مردم و ضروتهای جامعه است.
جواد دلیری مطرح کرد
جواد دلیری، در صفحه اینستاگرامش ضمن تحلیل مناظره از منظر رسانهای به بیان چند پیشنهاد پرداخت و نوشت: همین اول تکلیف را روشن کنم که در این نوشته دنبال این نیستم که مشخص کنم کدام نامزد در مناظره پانزده خرداد خوب بود و کدامیک، نه.