پزشکیان در مراسم تجلیل از مدال آوران المپیادهای علمی جهانی:
مسعود پزشکیان در مراسم تجلیل از نشان آوران المپیادهای علمی جهان در روز شنبه یکم دیماه ۱۴۰۳ در محل سالن اجلاس ، عنوان کرد، حل مشکلات کشور با وجود جوانان با انگیزه، مصمم و آگاه و عالم امکان پذیر است.با آدمهای بیسواد، فرصت طلب و ریاکار نمیتوانیم به جایی برسیم. این مملکت را میتوانیم بسازیم، ایران ما باید خیلی بالاتر از این باشد. ما باید مملکت را درست کنیم، مملکت را رها نمیکنیم؛ این مملکت و این جامعه نیاز به کسانی دارد که درد این مردم را داشته باشند. این مملکت به کسانی نیاز دارد که علم و دانش و وجودشان را برای حل مشکل این مردم هدیه کنند و شما میتوانید این کار را بکنید که این مسئولیت سنگینی است. حل مشکلات کشور با وجود جوانان با انگیزه، مصمم و آگاه و عالم امکانپذیر است.
روز دانشآموز ۱۴۰۳:
به رسم هر ساله در آستانه سیزدهم آبانماه ۱۴۰۳، روز دانشآموز و روز ملی مبارزه با استکبار، جمعی از دانشآموزان و دانشجویان سراسر کشور با حضور در حسینیه امام خمینی (ره) با حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی دیدار کردند.
دیدار با امیدهای انقلاب:
جلسه جوانان به طور طبیعی جلسهی نورانیای است. دلهای جوان آلودگیهای کمتری دارند، نورانیّت بیشتری دارند. دریغ است که در این جمع انبوه شما جوانان عزیز، من یک نصیحت معنوی به شما عرض نکنم. توصیه من توصیه به «ذکر» و «شکر» است. جوانهای عزیزمان بدانند که ما در مقابله با استکبار همه آنچه باید و شاید برای آمادگی ملّت ایران انجام بگیرد، چه از لحاظ نظامی، چه از لحاظ تسلیحات، چه از لحاظ کارهای سیاسی، هر آنچه لازم باشد حتماً انجام میدهیم و الان هم بحمدالله مسئولین مشغول انجام این کارها هستند. اینکه در جمهوری اسلامی یک روز را به عنوان روز «مبارزه با استکبار» معیّن کردهاند، برای این است که ملّت ایران از این تجربه تاریخی غفلت نکند. شما جوانهای عزیز، دانشآموز، دانشجو، دختر و پسر، در سرتاسر کشور در این زمینه میتوانید نقش ایفا کنید؛ فکرها را تقویت کنید، دانشها را پیش ببرید؛ بدون علم، بدون تفکّر، بدون نقشه راه نمیشود کار درست انجام داد. ما در بخشهای مختلف احتیاج به پیشرفت علمی داریم، احتیاج به پیشرفت فنّاوری داریم.
به یک خیزش و نهضت جدید علمی نیاز داریم :
جمعی از نخبگان جوان، استعدادهای برتر علمی و رتبههای برتر کنکور، صبح روز چهارشنبه ۱۱ مهرماه ۱۴۰۳، با حضور در حسینیه امام خمینی (ره) با رهبر انقلاب دیدار کردند. رهبر در این دیدار بیان داشتند که در مورد بحث نخبگان، سه نکته را من در نظر گرفتهام. اولین نکته توجّه به واقعیّت نخبگی در کشور است. نکته دوّم، راه حفظ و تکثیر و اثربخشی نخبگان است.. موضوع سوّم در باب وظیفه نخبگان میباشد. نخبه در هرکجا که باشد، «مسئول» است. البته دانشگاهها مسئولند، مراکز علمی گوناگون، پژوهشکدهها و امثال اینها همه مسئولند لکن عامل اصلی، فرد نخبه است. دنبال خیزش علمی باشید و این جهاد شماست. البته من جلوی انواع دیگر جهاد شما را نمیگیرم؛ مثل جهاد مالی و امثال اینها، جهاد تبیینی، لکن جهاد عمدهی شما نخبگان عبارت است از همین حرکت علمی و خیزش جدید علمی و پیدا کردن تفوق علمی بر رقیبان و بدخواهان. ما باید تفوق علمی داشته باشیم.
دیدار ۱۴۰۳:
جمعی از نخبگان جوان، استعدادهای برتر علمی و رتبههای برتر کنکور، صبح روز چهارشنبه ۱۱ مهرماه ۱۴۰۳، با حضور در حسینیه امام خمینی (ره) با رهبر انقلاب دیدار کردند. رهبر در این دیدار بیان داشتند که در مورد بحث نخبگان، سه نکته را من در نظر گرفتهام. اولین نکته توجّه به واقعیّت نخبگی در کشور است. نکته دوّم، راه حفظ و تکثیر و اثربخشی نخبگان است.. موضوع سوّم در باب وظیفه نخبگان میباشد. نخبه در هرکجا که باشد، «مسئول» است. البته دانشگاهها مسئولند، مراکز علمی گوناگون، پژوهشکدهها و امثال اینها همه مسئولند لکن عامل اصلی، فرد نخبه است. دنبال خیزش علمی باشید و این جهاد شماست. البته من جلوی انواع دیگر جهاد شما را نمیگیرم؛ مثل جهاد مالی و امثال اینها، جهاد تبیینی، لکن جهاد عمدهی شما نخبگان عبارت است از همین حرکت علمی و خیزش جدید علمی و پیدا کردن تفوق علمی بر رقیبان و بدخواهان. ما باید تفوق علمی داشته باشیم.
اول مهر ۱۴۰۳:
مسعود پزشکیان صبح امروز یکشنبه در مراسم آغاز سال تحصیلی در مدرسه دخترانه دکتر حسن عسکری شیرازی در تهران خطاب به دانش آموزان، اظهار کرد: باید کاری کنیم شما خوب بدانید، مهارت پیدا کنید، بتوانید و بخواهید برای کشور افراد موثری باشید. وی افزود: اگر ما خوب کار کنیم و بستر برای آموزش شما فراهم شود، فردای کشور از امروز بهتر خواهد شد.
گاز گرفتگی در ویلای شخصی:
سیداسماعیل نصراللهی نخبۀ معلول ساروی و پدیده کنکور ۱۴۰۲ علوم انسانی در حادثه گاز گرفتگی در ویلای شخصی به همراه پدر خانواده جان سپرد. مادر خانواده نیز با مسمومیت شدید به بیمارستان منتقل شد. پدیده کنکور ۱۴۰۲ علم انسانی، یک نوجوان معلول ساروی بود و با وجود وضعیت دشوارش رتبه ۲۵ کنکور سراسری را کسب نمود و دیداری با وزیر عتف داشت.
چرا پورعباس استعفا داد؟
روز گذشته خبری مبنی بر استعفای دکتر پورعباس رئیس سازمان سنجش کشور در اعتراض به بازگشــت به تحصیل افراد مشکوک به تخلف در کنکور منتشر شد. در این نامه عبدالرسول پورعباس خطاب به وزیر عتف نوشته است: »حدود دو سال از خدمت در سازمان سنجش آموزش کشور با پدیده بازگشت متخلفان کنکور سال های ۱۴۰۰ و ماقبل آن مواجه بودیم که با تصویب استفســاریه ماده ۱۱ قانون تخلفات و جرائم آزمون های سراسری ســالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به طور کامل با عمل به استفســاریه پدیده تقلب مدیریت شد. ولی نظریه عطف به ماسبق نشدن استفساریه در موارد مختومه، با برداشــت های متفاوت روبه رو شد و اعتقاد دیوان عدالت اداری به برگشتً در هیئت های بدوی و تجدیدنظر مستقر همه مشکوکین به تقلب است که قبلا در سازمان و شعبات بدوی و تجدید دیوان به طور قطعی محکوم شده اند . هم اکنون تعداد زیادی دستور موقت مبنی بر برگشت به تحصیل این افراد صادر شده است. از آنجا که عمل به احکام دیوان لازم و ضروری است و از سوی دیگر سازمان سنجش عملا توانایی اجرای این حجم از برگشت به تحصیل متقلبان را ندارد، تصمیم به کناره گیری از سمت گرفتم و ... . در مقابل هم ،دیوان عدالت اداری پیرامون استعفای رئیس سازمان سنجش اطلاعیهای را منتشر کرد.
چقدر ساده،چقدر زیبا:
اراده ها و همت ها که پای کار بیاید ، رویکرد و روش اجرای کار ،خودش را به سادگی نشان می دهد و نتیجه (هرچند کوچک)،خودش را نشان می دهد. ساخت دبستان کوچک شهید قنبری در لرستان در قالب فعالیت جهادی و در ۴۵ روز کاری، نمونه ای از این حرکات زیبا و دوست داشتنی است. ای کاش توفیقی داشتیم و می توانستیم دبستانی به سبک دبستان شهید قنبری در نواحی و روستاهای دور دست و محروم بسازیم. الهم ، ارزقنا التوفيق في القيام بالعمل .
سخنرانی رئیسجمهور کوبا در ارتباط با لزوم توقف حملات به غزه؛
همدردی، درک حقانیت و حمایت از مردم فلسطین ، رای جهت گیری ها و ترجیحات سیاسی، تبدیل به حرکتی جهانی شده و ابعاد انسانی، اخلاقی این رفتار، اولویت خاص یافته است. در همین ارتباط شاهد حمایت خاص رئیس جمهور کوبا از فلسطین و دیدار با دانشجویان فلسطینی مشغول به تحصیل در کوبا می باشیم.
دانش آموزان تهرانی:
در قطعنامه پایانی مراسم راهپیمایی سراسری ۱۳ آبان تاکید شد: ما ملت مسلمان و ظلمستیز ایران، سیاستهای دوگانه حکام غربی و خانه پوشالی حقوق بشر و نمایندگان غربی در شورای مضحک امنیت را محکوم و خواستار آتشبس فوری در سرزمینهای اشغالی هستیم.
دیدار پائیزی رهبر با دانشآموزان:
رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار جمعی از دانشآموزان و دانشجویان سراسر کشور فرمودند: آمریکاییها دشمنیهای خود با ملت ایران را به مسئلهی سفارت منسوب میکنند؛ این دروغ بزرگی است.
دیدار 13 آبانی:
در آستانه سیزدهم آبانماه، روز دانشآموز و روز ملی مبارزه با استکبار، جمعی از دانشآموزان و دانشجویان سراسر کشور با حضور در حسینیه امام خمینی(ره) با حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی دیدار کردند.
کی اینو تائید صلاحیت کرده؟
ویدئویی از علیرضا منادی نماینده مجلس و رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات در شبکه های اجتماعی در حال وایرال شدن است که در هنگام درد دل معلمان خوزستانی از خود رفتارهایی عجیب و بعضا به ظاهر بی اختیار نشان می دهد( از بالا به پائین حرف زده و سربالا جواب می دهد، چیزی شبیه نخودچی می خورد ، خودش را باد می زند، بشکل غیررسمی بله می دهد و ...). باید بررسی کرد که معلم های مظلوم با وجود ملاحظه چنین رفتارهای غیرمتعارفی،چرا به ایشان پناه آورده اند و چرا ترک جلسه نمی کنند؟از آقای منادی باید پرسید که بر چه مبنایی این رفتارها از تو سر زده است ؟از انتظامات مجلس باید پرسید که گوشی تلفن همراه چگونه وارد مجلس شده است؟ این ویدئو حرف هایی هم در خصوص تائید صلاحیت ها دارد که بماند برای موقع مناسب.
تحصن سه روزه:
از عصر روز چهارشنبه ۲۶ مهرماه جمعی از دانش آموزان انجمنهای اسلامی از مدارس شهرتهران خود را به خیابان شهید شیدایی و به قصد تحصن در مقابل دفتر سازمان ملل متحد رساندند.مصمم بر حضور هستند و حتی در ساعات سرد و پایانی شب هم دست از حضور حمایتی بر نداشتند. آمدهاند بگویند که نسبت به کودکان و نوجوانان مظلوم فلسطین بیتوجه نیستند، کنارشان ایستادهاند و معترض به سکوت مجامع بینالمللی هستند.
روایتگری حمید کثیری از عزاداری روز اربعین دانشجویان در محضر رهبر:
آنچه در گزارش زیر میخوانید، روایتگری حمید کثیری از عزاداری روز اربعین هیئتهای دانشجویی در محضر رهبر انقلاب در اربعین ۱۴۰۲ است. مراسم عزاداری که با حضور جمع زیادی از هیئتهای دانشجویی صبح روز پنجشنبه در حضور رهبر انقلاب برگزار شد. نمیدانم چه کسی به بچهها گفته بود آقا قرار است به همه چفیه بدهد! تقریباً همه بعد از جلسه دنبال چفیهشان میگشتند. چند نفر هم از من سراغش را گرفتند - نمیدانم چرا فکر کردند من اینجا مسئولم! - که گفتم حاجی نزدیک به ۳۰۰۰ نفر در این حسینیه هستند. چفیه معمولی برای این تعداد یعنی ۳۰۰، ۴۰۰ میلیون تومان.
ممنوعیت تدریس و قطع همکاری برای مجری ورزشی و اندیشمند توسعه؛
یکی از رویههای متداول در دنیای سیاست، جذب و تحت کنترل قرار دادن غیرمستقیم نیروهای مخالف و بعضا مخالف و تبدیل آنها به نیروهای همسو یا کم خطر است. در کشور ما گویا بدلیل اعمال سلیقه برخی از دوستان، رویه بخلاف این بوده و گرایش به سیاست یکدست سازی و افزایش مخالف و هزینه تراشی برای نظام وجود دارد. آیا نمیشد در بدترین حالات نیز با چند توبیخ، توجیه و تذکر محرمانه، جذب و کنترل حداکثری را دنباله گیری کرد؟ خبر میرسد که مجتبی پوربخش، مجری ورزشی سابق صداوسیما پس از یک سال دوری از برنامههای تلوزیونی از تدریس در دانشگاه آزاد واحد تهران مرکز هم منع شد. همچنین امیر دبیری مهر منتقد توسعه و نظریه پرداز حوزه تمدنی، از تدریس در مرکز آموزش صداسیما، منع شد.
رهبر انقلاب خطاب به دانشجویان:
حضرت آیت الله خامنهای رهبر معظم انقلاب پیش از ظهر امروز در پایان مراسم عزاداری هیئتهای دانشجویی دانشگاههای سراسر کشور که به مناسبت اربعین حسینی (ع) در حسینیه امام خمینی (ره) برگزار شد طی بیانات کوتاهی تصریح کردند: این راه شما، اراده است. باید با اراده حرکت کرد. با تصمیم باید حرکت کرد. جاذبهها برای زاویه ایجاد کردن از این صراط مستقیم کم نیست. همیشه بوده این زاویهها امروز بیشتر از همیشه است. ایشاندر پایان عزاداری هیئتهای دانشجویی به مناسبت اربعین، خطاب به آنان توصیه کردند: راه معنویت وحاکمیت توحید را با استحکام راهپیمایی اربعین طی کنید.
برکات راهپیمایی اربعین؛
جمعی از دانشآموزان و فارغالتحصیلان یکی از مدارس تهران، در روزهای گذشته و پیش از عزیمت به کربلا و زیارت اربعین حسینی (ع)، در نامهای از حضرت آیتالله خامنهای درخواست کردند تا توصیههایی برای پُربارتر شدن حضور در راهپیمائی اربعین داشته باشند. رهبر معظم انقلاب در پاسخ به نامه جمعی از دانشآموزان درباره راهپیمائی اربعین تأکید کردند: در راهپیمایی مقدس اربعین، فرصت تأمل و تفکر در هدف و مجاهدت سیدالشهداء (علیهالسلام) را از دست ندهید.
قوانین خاص مدارس:
مدارس امارات آغاز سال تحصیلی جدید ۲۰۲۳-۲۰۲۴ را با تهیه فهرستی از «ممنوعیتهایی که دانشآموزان در ساعات آموزشی و در طول سال تحصیلی از انجام آنها منع میشوند آغاز کردند و به دانشآموزان و خانوادههایشان نسبت به این ممنوعیتها هشدار دادند.