امیدی تازه برای درمان نابینایی:
دانشمندان توانستهاند با فناوری نانوی سهبعدی سلولهای شبکیه چشم انسان را پرورش دهند. این دستاورد حالا میتواند راهکار تازهای برای درمان یکی از عوامل رایج نابینایی باشد که معمولاً بر اثر افزایش سن بهوجود میآید.
فناوری های جدید؛
در رویداد جهانی توسعهدهندگان ۲۰۲۳ اپل، که درهفته گذشته برگزار شد، این کمپانی محصول جادویی بعدی خود، یعنی هدست واقعیت ترکیبی با نام Vision Pro را معرفی کرد.
توسط محققین دانشگاه ملی سئول؛
تیمی از محققین به تازگی توانسته اند سیستم بینایی جدیدی با الهام از چشم خرچنگ ایجاد کنند. این سیستم بینایی که هم در آب و هم در روی زمین بخوبی کار میکند، به رباتها دید پانوراما ۳۶۰ درجه از محیط اطراف میدهد. رباتها با استفاده از این سیستم قادر خواهند بود موانع را شناسایی کرده و به خوبی در محیط حرکت کنند.
یکسال زودتر:
آزمایشها نشان میدهد که کامپیوتر میتواند بیماران در معرض خطر حمله قلبی را در ۱۲ماه آینده با دقت ۸۰درصد پیشبینی کند.
ابداع پژوهشگران آمریکایی؛
پژوهشگران آمریکایی، نوعی دوربین ابداع کردهاند که به اندازه یک دانه نمک است.
ابداع یک ایمپلنت مغزی؛
پژوهشگران اسپانیایی موفق شدهاند تا با کاشت یک سیستم مجهز به الکترود در مغز شخصی نابینا و استفاده از شبکیه مصنوعی، امکان دیدن تصاویر ساده را برای او فراهم کنند.
فناوریهای نوین؛
توسعه فناوری در کنار توانمندی بالای هوش مصنوعی بعنوان ابزارهای در اختیار انسان، شرایط زندگی را با تحولاتی پیچیده روبرو کرده است. توسعه لنزهای چشمی هوشمند با قابلیت عکس برداری و ضبط تصاویر، ضمن جذابیت بالای فناورانه، نوعی تهدید برای حریمهای خصوصی افراد قلمداد میشوند. آیا شما هم از لنزهای چشمی هوشمند دارای قابلیت ضبط تصویر و ذخیره سازی فیلم میترسید؟
توسط شرکت سونی انجام شد؛
شرکت سونی اولین نمونه از لنزهای چشمی با قابلیت ضبط، ذخیره و پخش مجدد تصاویر را معرفی کرد.. ظاهر لنز چشمی جدید شرکت سونی کاملا مشابه نمونههای معمولی است و کاربر برای کنترل آن تنها باید با حرکات پلک دستورات لازم را صادر کند. در این لنز شناسایی حرکات پلکها توسط حسگرهای هوشمند انجام میشود. مهمترین ویژگی لنز هوشمند سونی قابلیت حذف تصاویر سیاه هنگام پلک زدن است. لازم به توضیح است که این فناوری، اخیرا توسط گوگل هم تولید و تجاری سازی شده است.
نوآوری ژاپنیها؛
کاربر، نخست مقصد حرکت را وارد اپلیکیشن میکند و لرزشگرهای کوچکی که در چپ و راست و جلوی پای او قرار گرفتهاند، با ارسال لرزش خفیفی به مچ پایش، به او میگویند کی به چپ یا راست بپیچد یا کجا به مسیرش ادامه دهد.
یک راه حل طنز آمیز؛
یک طراح صنعتی کرهای راهحلی طنزآمیز برای زامبیهای موبایلی یا کسانی که نمیتوانند موقع راه رفتن چشم از صفحه تلفن همراه خود بردارند ارائه کرده است که با نصب بر رو پیشانی میتواند نقش چشم سوم را برای انسان ایفا کند.
چشم رباتیک؛
این ویژگی جالب سبب شده این مرد درخواستهای متعددی از رسانههای بزرگ خبری دنیا داشته باشد.
عینکهای جدید؛
این عینک چهار حلقه داشته و نیمی حلقههای دوجداره هر فریم یا حلقه عینک از آب پر شده است. بر این اساس امکان ندارد که افرادی که دچار ماشین گرفتگی یا دریازدگی میشوند، دچار مشکل گردند.
سلامت چشم با موبایل
ادعاهای بسیاری درباره فعال سازی حالت تاریک موبایل و تناثیر آن بر بهبود بینایی چشم وجود دارد.
موفقیت آزمایش سلول های بنیادی بر روی میمونها ؛
محققان در مطالعهای که گامی در جهت درمان اختلال عملکردی است که باعث نابینایی 200 میلیون نفر در سراسر جهان شده است، از سلولهای بنیادی شبکیه انسانهای فوت شده برای درمان نابینایی در میمونها استفاده کردند.
توسط سامسونگ رخ خواهد داد
سامسونگ در تلاش برای تولید یک دوربین عکاسی جدید برای نصب بر روی گوشیهای هوشمند با دقت ۶۰۰ مگاپیکسل است. قدرتمندترین دوربین این شرکت تا به حال ۱۰۸ مگاپیکسلی بوده است.
نوآوری در چشم پزشکی؛
با توجه به توانمندی دانشمندان ایرانی در عرصه سلولهای بنیادی، کلیپی تهیه شده که در این زمینه مواردی از موفقیتهای ایرانیها در زمینه استفاده از سلولهای بنیادی در عرصه پزشکی را نمایش میدهد که یکی از این موارد برای اولین بار در خاورمیانه، تولید سلول شبکیه چشم از سلولهای بنیادی است.
هشدار کارشناسان امنیتی
فیسبوک به تازگی از برنامههای خود برای عرضه عینکهای واقعیت افزوده آریا خبر داده، در عین حال کارشناسان امنیتی در مورد نقض حریم شخصی کاربران با این عینکها هشدار میدهند.
سیستم ایجاد بینایی جدید
پژوهشگران دانشگاه موناش برای اولین بار یک سیستم ایجاد بینایی بیونیک تولید کردهاند که به جای چشم انسان عمل میکند و هر نابینایی را بینا میکند در واقع این سیستم برای انتقال سیگنالهای بینایی نیازی به استفاده از شبکه عصبی اپتیکی مغز ندارد.
نوآوری های چشم پزشکی؛
محققان استرالیایی چشم بیونیکی ابداع کرده اند که به طور مستقیم به تراشه در مغز متصل میشود و قدرت بینایی افراد نابینا را احیا میکند. آنها قصد دارند این فناوری را روی یک انسان آزمایش کنند.
فناوری جهان
مدل جدید در مقایسه با نسل پیشین کوچکتر و احتمالا سبکتر خواهد بود.