تولید بومی اینجکتور کارتریج:
یکی از محصولات اصلی شرکت گاز سولفور هگزا کلراید (SF ۶) است. این گاز در جراحیهای چشمپزشکی برای ایجاد تامپوناد یا اثر فشاری روی شبکیه استفاده میشود. گاز سولفور هگزا کلراید در بیماران مبتلا به دیابت، تروما یا نزدیکبینی شدید، که دچار جداشدگی لایههای شبکیه هستند، بهکار میرود. تولید داخلی این گاز سالانه از خروج حدود ۸۰۰ هزار یورو جلوگیری میکند. در حال حاضر سالانه حدود ۴ تا ۵ هزار کپسول ۸۰ سیسی از این گاز تولید و برای جراحیهای چشمپزشکی مورد استفاده قرار میگیرد. هر بیمار حدود ۵ میلیلیتر از این گاز نیاز دارد و با این حجم تولیدی، ما میتوانیم سالانه نیاز حدود ۷۵ تا ۸۰ هزار بیمار را در سراسر کشور برطرف کنیم.
عوامل موثر بر تاری دید:
تاری دید به معنای از بین رفتن وضوح بینایی است، به گونهای که فرد احساس میکند فیلتری مقابل چشمانش قرار دارد. در تاری دید فرد مبتلا قادر به تمرکز بر کلمات و دیدن جزئیات دقیق اشیاء نیست. تاری دید بسته به علت آن میتواند یک چشم و یا هر دو چشم را درگیر کند. آگاهی نسبت به شایعترین علل تاری دید و درمانهای آن، مواجهت با این اختلال را راحتتر میکند. تاری دید میتواند ناشی از بیماریهای چشمی مانند نزدیکبینی یا دوربینی، آستیگماتیسم (زمانی که سطح چشم به درستی انحنا نداشته باشد) پیرچشمی (زمانی که تمرکز چشم با افزایش سن دشوارتر میشود) و سندرم چشم خشک باشد. تاری دید ناگهانی میتواند ناشی از خشکی چشم یا یک رویداد مشخص مانند جدا شدن شبکیه، سکته مغزی یا TIA (حمله ایسکمی گذرا) باشد. این ۱۰ رویداد میتوانند باعث تاری دید ناگهانی شد و اقدام به درمان فوری برای جلوگیری از از دست دادن دائمی بینایی حائز اهمیت است.
اپیدمی عفونت چشمی در مدارس؛
مقامات پاکستان روز گذشته اعلام کردند که بیش از ۵۶ هزار مدرسه در تلاش برای جلوگیری از شیوع گسترده عفونت چشمی واگیردار تعطیل شده است.«ذوالفقار علی»، سخنگوی اداره آموزش پنجاب به خبرگزاری فرانسه در این باره گفت: تعطیلی مدارس به عنوان اقدامی پیشگیرانه برای محافظت حداکثری از دانش آموزان در برابر عفونت اعلام شده است.
استاد گروه انگلشناسی تشریح کرد:
استاد گروه انگلشناسی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی نسبت به شنا کردن با لنزهای تماسی هشدار داد و گفت: شنا با لنز طبی یا لنز رنگی به هیچ عنوان درست نیست، شما با این کار در واقع راه ورود انواع باکتریها را به چشم خود باز میکنید.
عارضه های چشمی؛
شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که در میدان دید خود لکه های کوچک و شناوری را دیده اید که با حرکت چشمان شما حرکت می کنند، به بررسی دلایل لکه های شناور پرداخته ایم.
سازمان غذا و دارو شفاف سازی کند؛
با وجود گذشت چند روز از رسانهای شدن نامه رئیس انجمن چشمپزشکی ایران به رئیس سازمان غذا و دارو درباره از بین رفتن قرنیه چشم تعدادی از بیماران به دلیل مصرف یک دارو، هنوز سازمان غذا و دارو درباره این نامه اطلاعرسانی و شفافسازی نکرده و پیگیریها از مسوولان این سازمان به نتیجهای نرسیده است.
علائم چشمی بیماری ها؛
یکی از اولین سرنخهای نشان دهنده ابتلا به دیابت نوع ۲، مقدار کمی خونریزی در شبکیه چشم است که نشان میدهد بیمار به رتینوپاتی دیابتی مبتلا شده است. در صورت عدم درمان، این بیماری میتواند منجر به کوری شود.
اهمیت بهداشت چشم؛
با فرا رسیدن فصل بهار و تابستان و افزایش گردوغبار، خارش چشمها شروع میشود و همین مسئله باعث میشود که برخی افراد مدام چشمهایشان را بمالند در حالیکه متخصصان هشدار میدهند که این کار روی بینایی تاثیر منفی میگذارد.
دکتر سید محسن رفیعزاده:
دکتر سید محسن رفیعزاده معاون درمان بیمارستان چشم پزشکی فارابی با تاکید بر لزوم انجام تمام اعمال جراحی چشمی توسط متخصصین، گفت: عوارض بسیاری از انجام این اعمال در اماکن نامتعارف برای افراد خطر دارد.
تحریم های ظالمانه دارو؛
در حالی که چندی قبل بر تعداد بیماریهای خاص در کشور افزوده شد تا مورد حمایت بیشتری قرار گیرند و از رنج بیماران و خانوادههای آنها کاسته شود، هنوز بیمارانی هستند که نه تنها حمایتی نمیبینند، بلکه گرانی دارو و تجهیزات پزشکی بسیاری از آنان را دچار رنج مضاعف کرده است. از جمله این بیماریها «میاستنی گراویس» است.
بازگرداندن بینایی؛
تیمی از محققان با استفاده از ایمپلنت ساخته شده از پوست خوک برای بازگرداندن بینایی به ۲۰ نفر از کسانی که از کوری قرنیه و کم بینایی رنج میبرند در هندوستان استفاده کردند.
رئیس سازمان بهزیستی خبر داد؛
رئیس سازمان بهزیستی از آغاز طرح غربالگری تنبلی چشم کودکان ۳ تا ۶ ساله در مناطق محروم خبر داد. علی محمد قادری گفت: قصد داریم در مناطق محروم افراد مشکوک به تنبلی چشم یا موضوعات اولیه سطح تشخیص غربالگری را پوشش صددرصدی داشته باشیم.
پروتزهای هوشمند؛
دانشمندان چشم مصنوعی هوشمندی را طراحی کردند که میتواند به افراد توانایی دید واقعی بدهد.
درمان نابینایی؛
محققان دانشگاه ووهان چین در یافتههای اخیرشان از روشی جدید برای درمان بیماریهای مختلف چشم خبر دادند.
معاون پیشگیری از معلولیتهای مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد خبر داد؛
این روزها مشکلات و بیماریهای چشمی بسیار شایع شده است از این رو بهزیستی اقدام به برگزاری غربالگری تنبلی چشم کرده است که از اول اردیبهشت ۱۴۰۱ آغاز میشود.
بیماریهای چشمی؛
فوق تخصص چشم گفت: از آنجا که بیماری آب سیاه تا مراحل بسیار پیشرفته که میدان دید محیطی به شدت آسیب دیده است بدون علامت است، به این بیماری دزد بی صدای بینایی هم گفته میشود.
بیماریهای چشمی؛
آب مروارید یکی از شایعترین بیماریهای چشمی است که علائم آن با کدر شدن عدسی چشم مشخص میشود.
روشهای جدید در حوزه چشم پزشکی؛
محققان در تلاش هستند تا با بهرهگیری از ظرفیتهای سلولهای بنیادی، به درمان بیماریهای چشمی به عنوان یکی از حساسترین بافت کاربردی بدن، ورود کنند.
ورزش چشم؛
سن که بالا میرود کم کم مشکلات جسمی ظاهر میشوند. یکی از این مشکلات پیرچشمی است. در این مطلب چند ورزش ساده برای پیرچشمی معرفی شده که میتواند مفید باشد.
جدیدترین یافته دانشمندان؛
دانشمندان اخیراً به مدلی هوشمند از اسکن چشم دست یافته اند که میتواند سالهای زندگی افراد را به سادگی و با نگاه کردن به شبکیه چشم، پیش بینی کند.