افراد و گروه‌هایی با عناوینی چون ذوب در ولایت مسیر اصلی انقلاب را به انحراف کشاندند
فاطمه راکعی:

افراد و گروه‌هایی با عناوینی چون ذوب در ولایت مسیر اصلی انقلاب را به انحراف کشاندند

فاطمه راکعی نوشت، افراد و گروه‌هایی با عناوینی چون ذوب در ولایت و طرفداران انقلاب و...وارد میدان شدند و آرام آرام مسیر اصلی انقلاب را به انحراف کشاندند.با گذشت زمان مشخص شد، افراد و جریاناتی که قبل از انقلاب با دیدگاه‌های سیاسی، فرهنگی و حاکمیتی امام مخالفت‌ها و حتی در برابر ایشان موضع‌گیری‌های جدی داشتند، اعلام می‌کردند نباید از ظرف آبی که فرزند امام نوشیده، آب خورد، در دوران جنگ در پستوهای عافیت خزیده بودند و... پس از فوت ایشان صحنه‌گردان برنامه‌هایی شده‌اند تا میراث امام را به حاشیه رانده و قرائت خود را از اسلام و انقلاب حاکم سازند.
مسیح مهاجری:

باید تکلیف گروه‌های فشار را بعد از چهل سال یکسره کرد، همین اطلاعات درباره مذاکرات برجامی را درز داده‌اند

حجت الاسلام و المسملین مسیح مهاجری مدیر مسئول روزنامه جمهوری اسلامی گفت: ما از ابتدای تشکیل جمهوری اسلامی مبتلای به چیزی به نام گروه فشار بودیم. الان هم هستیم. حکومت در کشور ما در این دوران چهل و چندساله، بعد از پیروزی انقلاب اسلامی یک بخشی اش با گروه فشار بود. متاسفانه هیچکدام از دولت‌ها اراده‌ای به خرج ندادند که کار را یکسره بکنند و حکومت دست همانی باشد که طبق قانون بالا آمده، و باید حکومت بکند؛ مسامحه و کوتاهی کردند. حتی آن‌هایی که بدون مهندسی انتخابات، با انتخابات آزاد به قدرت رسیدند، در این زمینه تلاش نکردند.
گروه‌هایی که به براندازی معتقدند، کدامند؟
تبارشناسی اپوزیسیون جمهوری اسلامی:

گروه‌هایی که به براندازی معتقدند، کدامند؟

هر نظام سیاسی در جهان مخالفانی دارد، مخالفانی که اپوزیسیون خوانده می‌شوند. در ایران جریان مخالف عمدتا در میانه اعتراضات مردم فعال می‌شوند. اما این گروه‌های اپوزیسیون به لحاظ ماهیت و خاستگاه چه کسانی هستند؟ سال ۱۴۰۱ یکی از مهمترین اعتراضات سراسری در ایران انجام شد که با مرگ مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد جرقه خورد. ریشه‌های اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی آن اعتراضات مسئله مهمی است که باید در جای خودش مورد ارزیابی قرار بگیرد، اما موضوع این گزارش اپوزیسیون جمهوری اسلامی است که چه کسانی هستند و آرایش سیاسی آن‌ها چگونه است.گزارش زیر را بخوانید تا پاسخ سوال را دریابید.
چگونه سازمان «مسعود-صدام» به «مریم-فیصل» تبدیل شد؟
نقش‌آفرینی منافقین در اغتشاشات؛:

چگونه سازمان «مسعود-صدام» به «مریم-فیصل» تبدیل شد؟

 یک روز در پارلمان کانادا و روز دیگر در سنای ایتالیا مدعی رهبری جنبش اعتراضی کنونی در ایران و سازماند‌های اعتصابات می‌شود. «شورای ملی مقاومت ایران» را آلترناتیو جمهوری اسلامی می‌داند و خود را نماینده مردم و معترضان معرفی می‌کند. صحبت از مریم رجوی، رئیس جمهور خودخوانده! ایران پس از براندازای است که دوره ریاست او بر گروهک تروریستی منافقین، به «مریم-فیصل» معروف شده است که شیوه مبارزاتی اش با دوره «مسعود-صدام» متفاوت است.البته این نخستین بار نیست که منافقین اعتراضات ایران را تصاحب می‌کند. نماینده گروهک تروریستی مجاهدین خلق همچنین در شبکه تلویزیونی دولت سعودی گفت که: «این اعتراضات ابتدا با مرگ «مهسا امینی» آغاز شد، اما اکنون نیرو‌های مجاهدین خلق هستند که آن را رهبری می‌کنند و پیش می‌برند!»
شیخ علی تهرانی از یار انقلاب تا برخی مخالفت ها و حاشیه سازی ها
درگذشت علی مرادخانی ارنگه ؛

شیخ علی تهرانی از یار انقلاب تا برخی مخالفت ها و حاشیه سازی ها

علی مرادخانی ارنگه (۴ اردیبهشت ۱۳۰۵ – ۲۷ مهر ۱۴۰۱) معروف به شیخ علی تهرانی، روحانی، نویسنده و خطیب ایرانی و نماینده استان خراسان در مجلس خبرگان قانون اساسی( دارای درجه اجتهاد) و از شاگردان سید حسین طباطبایی بروجردی و امام بود که پیش از انقلاب ۱۳۵۷، به مبارزه با حکومت پهلوی پرداخت و در این راه بارها به زندان افتاد و تبعید شد. شیخ علی تهرانی با سیده بدری خامنه‌ای تنها خواهر رهبر انقلاب ازدواج کرد. شیخ علی تهرانی پس از انقلاب بعد از مدت کمی همراهی تغییر وضعیت داده بدلایلی نظیر حمایت از بنی صدر و منافقین و فتوای حلال بودن ریختن خون اعضای حزب جمهوری اسلامی، محکوم به زندان شد پس از تحمل چندین ماه زندان در مشهد، در نیمهٔ دوم فروردین ۱۳۶۳، در شرایطی خاص موفق گردید از حصر خانگی خارج شود و سپس مخفیانه از طریق پاکستان به عراق رفته و در آن‌جا سال‌های طولانی در رادیو و تلویزیون فارسی‌زبان بغداد، به تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی بپردازد.. او در سال ۱۳۷۴ به ایران بازگشت و به 25 سال زندان محکوم شد ولی در سال ۱۳۸۴ بدلیل کبر سن و تعهدات داده شده، آزاد گردید.شیخ علی تهرانی در 27 مهرماه 1401 در تهران درگذشت.محمود مرادخانی فرزند بزرگ او هم‌اکنون مقیم فرانسه است.زندگی شیخ علی تهرانی بدلیل همراهی ها و مخالفت ها با نظام جمهوری اسلامی ایران، می تواند اهمیت تاریخی داشته و نیازمند بررسی های تخصصی است.
درگذشت مهسا امینی و مناظره گلادیاتورها ، گنجی و کرباسچی چه گفتند؟ + حاشیه ها
مناظره جنجالی گنجی و کرباسچی؛

درگذشت مهسا امینی و مناظره گلادیاتورها ، گنجی و کرباسچی چه گفتند؟ + حاشیه ها

گفتگوی تلویزیونی عبدالله گنجی و غلامحسین کرباسچی در شبکه خبر حول پیامدهای فوت و روندهای پیگیری موضوع پخش شد، میهمان تلفنی برنامه هم محمد صادق کوشکی، استاد دانشگاه بود. تاکید گنجی و کوشکی بر حفظ اسلام و نظام و رویداد پنداری این ماجرا بود و تاکید کرباسچی به بررسی ریشه ای زمینه های وقوع این نوع برخوردها و لزوم حفظ آزادی های اساسی و محترم شمردن فضای خصوصی قرار داشت. تکه هایی از این مباحثه به پیوست تقدیم شده است. کرباسچی چند روز بعد از مناظره اعلام کرد که صدا سیما میهمان تلفنی را عباس عبدی معرفی نموده و رویه کلی با چیزی که پیش آمد، بکلی متفاوت بوده است .
چرا می‌گوییم مصی پولی‌نژاد است؟
شهادت اپوزیسیون علیه مصی؛

چرا می‌گوییم مصی پولی‌نژاد است؟

ای کاش با یک اپوزیسیون یا مخالف سروکار داشتیم و تکلیف برایمان مشخص بود. حداقل می‌دانستیم به نقاط ضعف ما اشاره می‌شود و باید جلو نقاط ضعف خودمان را بگیریم. درد داستان آنجاست که با وطن فروشی در لباس اپوزیسیون مواجه هستیم و مردم نمی‌دانند. ایرانی‌ها از نظر خلق و خو به گونه‌ای هستند که مسلما در هیچ شرایطی، وطن فروش را تحویل نمی‌گیرند و وظیفه رسانه‌ها هم نشان دادن چهره واقعی این وطن فروش مزدور است. ورای اینکه راست می‌گوید یا دروغ.
لیست رجوی درباره اعدام‌های دهه ۶۰ جعلی است
مرکز اسناد انقلاب اسلامی؛

لیست رجوی درباره اعدام‌های دهه ۶۰ جعلی است

مرکز اسناد انقلاب اسلامی نوشت: درباره اعدام‌های سال ۱۳۶۷، مسعود رجوی در آغاز مدعی شد که تعداد آن، ۶۴۰۰ نفر است، اما کم کم این آمار را تغییر داد. از این رو در مرحله بعد ادعا کرد این تعداد ۱۲۰۰۰ نفر بوده و بعد مدعی شد که ۲۰ الی ۳۰ هزار نفر از اعضای سازمان توسط جمهوری اسلامی اعدام شده‌اند. او حتی در این راستا کتابی هم منتشر کرد تا عدد ۳۰ هزار نفر اعدامی را ثبت کند. رجوی تلاش می‌کرد با استفاده از این لیست، در مجامع جهانی علیه جمهوری اسلامی اقامه دعوی کند.
اپوزیسیون‌سازی از رؤسای جمهور
مقصر کیست؟

اپوزیسیون‌سازی از رؤسای جمهور

آنچه اخیرا رحیم‌پور‌ازغدی به آن اشاره کرده است، نکته تازه‌ای نیست؛ پیش‌تر رئیس اسبق قوه قضائیه نیز گفته بود و برخی دیگر از اصولگرایان هم.
‌عنصر گمشده جنبش ها‌ی ایران
گفتگو با نجف‌زاده درباره فرهنگ سیاسی اپوزیسیون‌:

‌عنصر گمشده جنبش ها‌ی ایران

پژوهشگر و دانشیار گروه علوم سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: اگر بخواهیم در راستای اینکه این جنبش‌ها چه جنس مشابه و یکسانی داشته یا از کدام عناصر می‌جوشند که آن‌ها را به یکدیگر پیوند می‌دهد، عنصر اصلی را می‌توان در همان مدرنیته جست‌وجو کرد.