مرگ روزانه ۱۳ نفر بر اثر اعتیاد در کشور، یقه کدام دستگاه را بگیریم!
مدیریت ناکارآمد؛

مرگ روزانه ۱۳ نفر بر اثر اعتیاد در کشور، یقه کدام دستگاه را بگیریم!

اعتیاد یکی از چهار حوزه بحرانی بشر در قرن جدید قلمداد شده است (در کنار چالش‌های زیست محیطی، تهدیدات هسته‌ای و انفجار جمعیت). موضوعی که بدلیل شرایط جغرافیایی کشورمان و شرایط اقتصادی- اجتماعی موجود، نیازمند حساسیت بسیار بالایی است. اما شاهد آن هستیم که توجه چندانی به مباحث پیشگیری و درمان آن نشده و روش‌های غیرموثر سابق، با رنگ و لعاب‌های جدید در حال دنباله گیری است. مرگ روزانه ۱۳ ایرانی بر اثر اعتیاد (یک چهارم تلفات حوادث رانندگی)، رقم کوچکی برای کنار گذاشتن و بی توجهی بدان نیست. موضوع زمانی پیچیده‌تر می‌شود که بفهمیم، ۱۱ دستگاه وظیفه‌مند برای ساماندهی معتادان متجاهر هستند.
مقایسه وضعیت اعتیاد در ایران با با متوسط جهانی
سن اعتیاد در ایران؛

مقایسه وضعیت اعتیاد در ایران با با متوسط جهانی

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور اسکندر مومنی در حاشیه جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان فارس، گفت: بر اساس آمار، میانگین سن ابتلا به مصرف مواد مخدر در ایران ۲۴ سال و ۵ سال بیشتر از کشور‌های دیگر است.
۸۰۰ زن معتاد متجاهر رو تو شناختی آقای هادی زاده، آمار خیلی بالاتره
وضعیت اعتیاد در خانم‌ها؛

۸۰۰ زن معتاد متجاهر رو تو شناختی آقای هادی زاده، آمار خیلی بالاتره

پسندیده نیست که یک مدیر بر اساس صرفا دانسته‌های محدود خود، مطلق گویی کند. آماری از برخی از محله‌های خاص تهران از چند طریق آمار بهزیستی، آمار شهرداری تهران و آمار نهاد خاص، مبنای ذکر عدد ۸۰۰ توسط آقای هادی‌زاده دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر می‌باشد. در حالیکه متجاهر بودگی زنان برخلاف، مردان امری دوره‌ای و همچنین نیمه مخفی است
ناکارامدی مسلم روش‌های موجود ترک اعتیاد
بهزیستی چه کار می کند؟

ناکارامدی مسلم روش‌های موجود ترک اعتیاد

گویا دکان شده است برای خودش. یک سر چرخه اقتصادی این داستان در قاچاق مواد مخدر و ساقی و معتاد است. سر دیگر را باید در کاسبی دارو و قرص و شربت ترک اعتیاد و انواع طب‌های جدید و سنتی جستجو کرد. حلقه سوم اقتصادی این داستان هم در مراکز ترک اعتیاد نهفته است. پلیس هم تلاش بیهوده برای انجام وظیفه می‌کند و شهروندان محله‌های پاتوق معتادان هم بشکل عادت روزانه فریاد می‌زنند و تظلم خواهی می‌کنند. قصد افشای کاسبی‌های خرد و کثیف در برخی از اقامتگاه‌ها را هم نداریم. آیا سازمان بهزیستی به فکر تغییر رویه‌ها، فرآیند‌ها و مکانیزم‌های ترک اعتیاد خود نیفتاده است؟ آیا شبکه حمایتی ناموجود فعلی برای حمایت اجتماعی و اشتغال این افراد نباید راه اندازی شود؟ تا کی باید شاهد چنین خفتی در جامعه اسلامی باشیم. جمع کنید بساط بی تفاوتی و حقوق گرفتن‌های ماهیانه حرام دولتی را.
واکنش بهزیستی به اظهارات پلیس برای جمع‌آوری مراکز کاهش آسیب از سطح شهر
معتادان متجاهر؛

واکنش بهزیستی به اظهارات پلیس برای جمع‌آوری مراکز کاهش آسیب از سطح شهر

در حالی‌که رییس پلیس مبارزه با موادمخدر تهران وجود DIC‌ها و شلتر‌ها و... در محله شوش و هرندی را دلیل مهاجرت معتادان استان‌های دیگر به تهران می‌داند، سازمان بهزیستی به عنوان متولی رسیدگی به آسیب‌دیدگان می‌گوید: پس از شناسایی پاتوق‌ها و محلات تجمع معتادان متجاهر و کارتن‌خواب و پرخطر، مراکز مذکور در جهت ارائه خدمات کاهش آسیب ایجاد می‌شوند، لذا این مراکز نمی‌توانند به خودی خود دلیل تجمع افراد پرخطر در نقاطی خاص باشند.
چالش یکی شدن موسس و مسئول فنی در مراکز درمان اعتیاد
تعارض منافع؛

چالش یکی شدن موسس و مسئول فنی در مراکز درمان اعتیاد

درحالیکه گفته می‌شود موضوع یکی شدن «موسس» و «مسئول فنی» مراکز درمان اعتیاد در جلسات بازبینی پروتکل درمان اعتیاد مطرح شده، اما دبیر کانون سراسری انجمن‌های صنفی مراکز سرپایی درمان اعتیاد کشور می‌گوید که طبق آخرین مصوبات مقرر شده تا "مراکز تک شیفت" از این قاعده مستثنی شوند و "مراکز دوشیفت"، حداقل یک شیفت‌شان مسئول فنی و موسس یک نفر باشند، این درحالیست که یک پژوهشگر اعتیاد ضمن مخالفت با این موضوع معتقد است که این موضوع نه تنها به فسادزدایی کمک نمی‌کند، بلکه منجر به فسادزایی می‌شود و تعارض منافع ایجاد می‌کند.
اعتیاد کودکان؛

"گل و حشیش" الگوی مصرف مواد در کودکان و نوجوانان

مدیرکل درمان و حمایت‌های اجتماعی ستاد مبارزه با موادمخدر با بیان اینکه برخلاف برزگسالان الگوی شماره یک در کودکان و نوجوانان "گل و حشیش" است، گفت: ترک اعتیاد در کودکان و نوجوانان مبتنی بر خانواده درمانی، شناخت درمانی، رفتار درمانی و مسائل پیچیده‌تری است.
۴