لیله القدر در کانون اصلاح و تربیت
لیالی برکت رمضان؛

لیله القدر در کانون اصلاح و تربیت

مراسم احیای شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان بامداد دوشنبه (۵ اردیبهشت ۱۴۰۱) همزمان با سومین و آخرین شب از لیالی پربرکت قدر با حضور جمعی از مددجویان در کانون اصلاح و تربیت برگزار شد.
به بهانه درگذشت مادر ۷۵ ساله اهل روستای سیاهمرد شاندرمن؛

"مادر مُرد"، چون مستمری بگیر تامین اجتماعی بود + توضیحات فرماندار

مادر ۷۵ ساله اهل روستای سیاهمرد شاندرمن صبح امروز پس از سه ماه زندگی در چادر در اثر ایست قلبی درگذشت! سربندی منزل مسکونی این زن، سه ماه قبل در اثر طوفان شدید ۳۰ آذرماه تخریب شده بود، اما متاسفانه مسئولان شهرستان ماسال و استان گیلان، برای حل مشکل این خانواده اقدام جدی انجام نداده بودند.
دفاع از حقوق حیوانات یا رفتار‌های احساساتی؟
افتادن از لبه بام!

دفاع از حقوق حیوانات یا رفتار‌های احساساتی؟

جمعیت سگ‌های خیابانی و بیابانی (و به‌طور کلی آنچه سگ ولگرد نامیده می‌شود) بسیار زیاد شده و خود این‌ها یکی از اصلی‌ترین خطرات برای محیط زیست ایران هستند. بسیاری از گونه‌های جانوری کمیاب ایران از سوی همین گله‌های سگ ولگرد مورد حمله قرار گرفته و خیلی اوقات با تهدید جمعیتی روبرو شده.
حاجی فیروز، نمادی بهاری
نوروز باستانی؛

حاجی فیروز، نمادی بهاری

سال که به انتها می‌رسد، خیابان‌ها و کوچه‌ها پر می‌شود از رقص و آواز یک مرد لاغر اندام و سیه رو، با دایره زنگی و تنبکی در دست و کلاه دوکی بر سر و گیوه‌های نوک تیز بر پا و لباس سرخ بر تن. حاجی فیروز برای همه ما با نوروز و آمدن بهار پیوند خورده است و همه ما را به روز‌های شیرین کودکی می‌برد.
چهارشنبه سوری را نفی نکنید بلکه مدیریتش کنید
احیای سنت های حسنه و زیبا؛

چهارشنبه سوری را نفی نکنید بلکه مدیریتش کنید

اکنون روز‌های پایانی سال را سپری می‌کنیم و همچنان پس از گذشت دو سال سایه‌ی تاریک ویروس کرونا بر کشور و جهان احساس می‌شود. از طرفی رفتار مردم در چهارشنبه سوری امسال نیز غیرقابل پیش بینی است، زیرا تغییر نگاه مردم نیاز به ایجاد زیر ساخت‌های فرهنگی اساسی برای زنده کردن اتفاقات پرمعنا و شناسنامه داری، چون چهارشنبه سوری دارد، اما هنوز کاری برای احیای این سنت حسنه و قدمت دار نکرده ایم.
شبیه سازی نبرد‌های خیابانی در چهارشنبه سوری ایرانی
آخرین شب چهارشنبه سال:

شبیه سازی نبرد‌های خیابانی در چهارشنبه سوری ایرانی

مثلا مراسمی سنتی است که با شیبی تند با بدعت‌های جدید و هنجارشکنی‌های خشونت گرا، ترکیب شده و آنقدر آشش شور شده که کسی راضی به اجرای آن هم نیست. نوعی شبیه سازی نبرد‌های خیابانی و جنگ‌های شهری. تنها کاری که فعلا در خصوص این رسم نامیمون می‌توان انجام داد، نشان دادن چهره خطرناک آن با انواع آمار و ارقام است. آیا تا الان فکر کرده اید که پرنده‌ها، چهارشنبه سوری ما را چطور می‌بینند؟
از قاشق‌زنی تا جنگ شهری
آئین های چهارشنبه سوری؛

از قاشق‌زنی تا جنگ شهری

سالی نیست که چهارشنبه آخر سال بدون کشته یا زخمی شدن کودکان سپری شده باشد. جشنی کوچک که سالیان دور با سنت‌های ایرانی مانند پختن آش و مراسم قاشق‌زنی همراه بوده، جای خود را به ترکاندن بمب و ترقه داده است و خسارت‌های جبران‌ناپذیری به کودکان وارد می‌کند.
بدهی چند صد میلیاردی تامین اجتماعی به وزارت بهداشت
زمان پرداخت مطالبات؟

بدهی چند صد میلیاردی تامین اجتماعی به وزارت بهداشت

روز گذشته در جلسه استانداری تهران صحبت از بدهی چند صد میلیاردی سازمان تامین اجتماعی به دانشگاه‌های علوم پزشکی شد که این سازمان از خرداد ماه امسال تاکنون طلب دانشگاه‌ها را پرداخت نکرده است.
فرق روز مادر و روز پدر را ببینید!
سایه ای بر سر خانواده؛

فرق روز مادر و روز پدر را ببینید!

به مناسبت گرامیداشت پدر، محمدرضا میرشاه ولد با انتشار کارتونی در صفحه اینستاگرامش به استقبال این روز رفت.جالب است که وضعیت را طوری نشان داده که در همه مناسبت ها بایدخودشان خرج خودشان و دیگران را بدهند. زنده باشند و پایدار. قدرشناس سایه های پر مهر پدران و مردان، باشیم تا از نبودشان دلتنگ نشویم.
پای اسلام را چرا وسط می‌کشید آقای سرلک، مسئله بشدت فرهنگی - اقتصادی است
بررسی قتل‌های ناموسی؛

پای اسلام را چرا وسط می‌کشید آقای سرلک، مسئله بشدت فرهنگی - اقتصادی است

حجت السلام سرلک با رویکردی اخلاقی- اجتماعی و با بهره گیری از آموزه‌های دینی قصد آسیب شناسی موضوع زن کشی اخیر در اهواز را دارد. ضمن تائید فرمایشات ایشان، تقاضا داریم مسئله را به هیچ وجه با رویکرد دینی تبیین نکنند چرا که انتهای داستان به ضرورت بازنگری در احکام کیفری مرتبط با این کار کشیده شده و یا در حد چند توصیه اخلاقی، خاتمه می‌یابد. مسئله حاضر بشدت فرهنگی- اقتصادی است و باید با تاکید بر این دو مولفه، جریان یابی، آسیب شناسی و مداخله گری فعال منجر به کاهش آسیب در آن، مورد توجه قرار گیرد. این برخورد از سالیان دور در خوزستان، عراق (عرب و کرد) و حتی برخی از مناطق کشور‌های حاشیه خلیج فارس رواج داشته و در سال‌های اخیر بدلیل تشدید حاکمیت قانون و تغییرات اجتماعی، تا حد زیادی کم رنگ شده بود. چالش‌های اقتصادی اخیر در زندگی مردم، آسیب‌های نوپدیدی را سبب شده یا زمینه را برای تشدید برخی از آسیب‌های موجود اجتماعی- فرهنگی فراهم ساخته است. آسیب‌هایی که بعضا دارای ریشه‌های ماضی بوده و مشاهده آن برای شهروندان بشدت دردآور است.