پیام فارسی سفینه پرتابی سال ۱۹۷۷ در فضا؟
ماموریت وویجر ۲؛

پیام فارسی سفینه پرتابی سال ۱۹۷۷ در فضا؟

ماموریت "وویجر ۲" که طولانی‌ترین ماموریت ناسا در تاریخ است، یک رکورد تاریخی دیگر به جا گذاشته است، چرا که فضاپیمای "وویجر ۲" تا حدی به عمق فضا رفته که با خروج از منظومه شمسی به فضای میان‌ستاره‌ای رسیده است. فضاپیمای "وویجر ۲" (Voyager ۲) ناسا، ۴۴ سال پس از پرتاب از هلیوسفر خارج شده و وارد فضای میان‌ستاره‌ای شده است و تبدیل به دومین ساخته دست بشر شد که به آنجا می‌رسد. هلیوسفر یا هورسپهر، حباب پلاسمایی ایجاد شده توسط خورشید است که بیشتر فضای منظومه شمسی ما را در بر گرفته است. به عبارت دیگر، هلیوسفر پهنه‌ای است حباب مانند که باد‌های خورشیدی را دربرگرفته است. وویجر ۲ دارای یک دیسک از جنس طلا بوده و روی دیسک آوا‌هایی به چند ده زبان دنیا ثبت شده است. آوای فارسی این دیسک شنیدنی است!
برنامه منسجمی برای پیشرفت دانش‌بنیان نداریم
حمیدرضا طیبی:

برنامه منسجمی برای پیشرفت دانش‌بنیان نداریم

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در واکنش به تاخیر در تامین واکسن در کشور برای جلوگیری از شیوع کرونا گفت: نمی‌دانم چرا دیر برای تامین واکسن اقدام شد و چرا عده‌ای توضیحاتی را برای مسئولان ارشد کشور دادند تا واکسن خارجی خریداری نشود در صورتی که ما هنوز واکسن‌مان را به شکل انبوه تولید نکرده بودیم.
آیا باور داشتن به چیزی بدون شواهد کافی اخلاقاً نارواست؟
درست یا نادرست؟

آیا باور داشتن به چیزی بدون شواهد کافی اخلاقاً نارواست؟

“همیشه، در همه جا و برای همه کس [اخلاقاً]خطاست که باوری را بدون شواهد کافی بپذیرد”. این نقل‌قولی است از کلیفورد که در نگاه اول اغراق‌آمیز به نظر می‌رسد. امّا چرا باور داشتن مسئولانه، وظیفه اخلاقی ماست، یعنی باور داشتن فقط و فقط به چیز‌هایی که برایشان شواهد و قرائن کافی در اختیار داریم؟
توهم دانایی
قدرت حافظه انسان؛

توهم دانایی

همه ما معتقدیم که سیاره زمین به دور خورشید می‌گردد و آن را به عنوان یک حقیقت پایه‌ای در مورد جهان پذیرفته ایم. اما بر چه اساسی؟ آیا شما می‌توانید مشاهدات نجومی که این اصل را نشان میدهند توضیح دهید؟ بیایید سراغ موضوع دیگری برویم. همه ما میدانیم که سیگار کشیدن برای سلامتی مضر است. اما واقعا چه چیزی درون سیگار است که بد است و دقیقا چه بر بدن و سلول‌های ما می‌آورد؟ اصلا سرطان چیست؟ و چطور بوجود می‌آید؟
ضعیف شدن میدان معناطیسی زمین!
تصاویر ماهواره‌ای نشان میدهد:

ضعیف شدن میدان معناطیسی زمین!

وجود و بقای حیات روی زمین وابسه به وجود و بقای میدان مغناطیسی زمین است. اگر میدان مغناطیسی نبود نه تنها ذرات باد‌های خورشیدی سطح زمین را از موجودات زنده پاک می‌کردند. بلکه جو زمین نیز توسط توفان‌های خورشیدی به باد می‌رفت. سیاره مریخ نمونه‌ای از زمین بدون میدان مغناطیسی است؛ بنابراین برای بقای خودمان هم که شده بد نیست پی به ماهیت میدان مغناطیسی زمین ببریم. اکنون اولین مجموعه از تصاویر به‌دست آمده از گروه ماهواره‌های سوارم (Swarm) نشان می‌دهد که میدان مغناطیسی زمین درحال ضعیف‌تر شدن است.
پگاسوس پیشرفته‌ترین جاسوس‌افزاردربازاراست
پگاسوس چگونه کار می‌کند؟

پگاسوس پیشرفته‌ترین جاسوس‌افزاردربازاراست

جاسوس‌افزار‌هایی که از دهه ۹۰ میلادی ساخته شده‌اند و تعداد آن‌ها هر سال رو به افزایش است، از بدافزار‌هایی هستند که افراد مختلف می‌توانند از آن‌ها سوءاستفاده و به اطلاعات شخصی افراد دست پیدا کنند؛ اما چه نظارتی بر این جاسوس‌افزار‌ها وجود دارد؟
۴