۲۸ اردیبهشت؛ روز بزرگداشت عمر خیام نیشابوری
حجةالحق؛

۲۸ اردیبهشت؛ روز بزرگداشت عمر خیام نیشابوری

عُمَر خَیّام نیشابوری (نام کامل: غیاث‌الدین ابوالفتح عُمَر بن ابراهیم خَیّام نیشابوری) (۴۴۰ – ۵۱۷ ه‍. ق)، حکیم، فیلسوف، ریاضی‌دان، ستاره‌شناس و شاعر رباعی‌سرای ایرانی در دورهٔ سلجوقی است. عمر خیام در سدهٔ پنجم هجری قمری در نیشابور در قرون وسطی زاده شد و در آن زمان نیشابور مرکز اصلی دین زرتشت بود و به احتمال قریب پدر خیام یک زرتشتی بود که به اسلام روی آورده‌بود. بنا به روایتی، خیام و حسن صباح و خواجه نظام‌الملک به سه یار دبستانی معروف بوده‌اند که هریک در بزرگسالی به راهی رفتند. حسن، رهبری فرقهٔ اسماعیلیه را بر عهده گرفت؛ خواجه نظام‌الملک، سیاست‌مداری بزرگ شد؛ و خیام، شاعر و اندیشمندی گوشه‌گیر شد که در آثارش اندیشه‌های نو و دلهره و اضطرابی از فلسفهٔ هستی و جهان وجود داشت. گرچه جایگاه علمی خیام برتر از جایگاه ادبی اوست و لقبش «حجّةالحق» بوده، ولی آوازهٔ وی مدیون رباعیاتش است که شهرت جهانی دارد. رباعیات خیام به بیشترِ زبان‌های زنده برگردان شده‌است. آوازهٔ وی در غرب به‌طور مشخص بیشتر مدیون ترجمهٔ ادوارد فیتزجرالد از رباعیات او به زبان انگلیسی است.
نخستین مراسم جایزه علی اکبر دهخدا
برای اعتلای فارسی؛

نخستین مراسم جایزه علی اکبر دهخدا

نخستین مراسم جایزه علی‌اکبر دهخدا در تالار افشار مؤسسه لغت‌نامهٔ دهخدا و مرکز بین المللی آموزش زبان فارسی دانشگاه تهران برگزار شد. در این مراسم به کتاب منتخب هیأت داوران در حوزهٔ فرهنگ‌نویسی و پژوهشگرِ منتخب در زمینهٔ معرفی و نشرِ آثارِ علامه دهخدا، لوح و نشانِ دهخدا اهدا شد. همچنین نشانِ دهخدا به کوشندگان فرهنگ، استادان پیشکسوت: حسن انوری، رسول شایسته، سعید نجفی اسداللهی، عبدالله انوار، على‌اشرف صادقی و احمد سمیعی - از مؤلفان بازماندهٔ لغت‌نامهٔ دهخدا - تقدیم شد.
گزارشی هشدار دهنده از شاخص جهانی دانش و الزامات تأملی ما
شاخص های توسعه منابع انسانی هشدار می دهند؛

گزارشی هشدار دهنده از شاخص جهانی دانش و الزامات تأملی ما

گزارش ۲۰۲۱ شاخص جهانی دانش (GKI) برنامه توسعه ملل متحد (UNDP) منتشر شده است. کشور ایران در شاخص فضای برانگیزاننده و توانمند ساز برای آموختن از ۱۵۴ کشور رتبه ۱۲۳ را بخود اختصاص داده است. در آموزش­ عالی با این همه کمیت بزرگی داریم، رتبه جهانی ما از ۱۵۴ کشور ۱۳۷ است چرا؟ از جمله نقطه ضعف‌های عمده ما عبارتند از: تنوع پذیری وآزادی علمی با رتبه ۱۴۲، در کیفیت اشتغال دانش آموختگان با رتبه ۱۲۳، در کل تأثیر اجتماعی آموزش عالی با رتبه ۱۱۷ . آیا این شاخص ها جای سوال و اما و اگر ندارد.
دکتر سیدمحسن سید علی اکبر از اساتید دانشکده صنایع واحد تهران جنوب درگذشت
درگذشت مفاخر؛

دکتر سیدمحسن سید علی اکبر از اساتید دانشکده صنایع واحد تهران جنوب درگذشت

متاسفانه باخبر شدیم که دکتر سیدمحسن سید علی اکبر استادیار دانشکده صنایع دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب (گروه مدیریت سیستم و بهره وری) بدرود حیات نموده اند. از سوابق اجرایی شادروان سید علی اکبر، می‌توان به مسئول آموزش جهاد دانشگاهی دانشگاه شهید بهشتی و مدیریت اطلاعات در واحد‌های دانشگاهی دانشگاه آزاد اشاره داشت. دکتر سید علی اکبر دارای تالیفات علمی عدیده (کتاب و مقاله) نیز هستند. مراسم تشیع و تدفین آن مرحوم در روز یکشنبه چهارم اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ ساعت ۱۰ صبح از ضلع شرقی حرم عبدالعظیم حسنی آغاز شده و خاکسپاری در مسجد ماشاالله جنب ابن بابویه، انجام می‌شود. مراسم سوم و هفتم آن مرحوم نیز در روز سه شنبه ششم اردیبهشت ماه ساعت ۱۷ تا ۱۸:۳۰ در مسجد فاطمه الزهرای ارشاد (شهر ری، میدان نماز)، برگزار خواهد گردید.
صنایع بزرگ در اولویت ایجاد تحول دانش‌بنیان هستند
رئیسی در دیدار با فعالان تولید دانش‌بنیان:

صنایع بزرگ در اولویت ایجاد تحول دانش‌بنیان هستند

رئیس‌‎جمهور گفت وزیر صمت موظف است جلوی واردات بی رویه را بگیرد و دست‌های پنهان را در این زمینه قطع کند، وقتی فناوری داخلی وجود دارد، اجازه نمی‌دهیم عده‌ای با زد و بند اقدام به واردات کنند.
مراسم تشییع علی رضاقلی
با حضور چهره‌های سیاسی و علمی؛

مراسم تشییع علی رضاقلی

مراسم تشییع مرحوم علی رضاقلی، جامعه‌شناس و پژوهشگر در روز چهارشنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۱ از مسجد اعظم قلهک به سمت بهشت زهرا (س) تهران برگزار شد. جمله‌ای معروف منتصب به علی رضاقلی وجود دارد با این مضمون که هیچ راهی برای رهایی اقتصاد ایران از توسعه‌نیافتگی سراغ ندارم جز اینکه اقتصاددان تاریخ بداند، سیاست‌مدار پاسخ‌گو باشد و مردم ناظر.
انعقاد تفاهم نامه
اشتغالزایی؛

انعقاد تفاهم نامه "برنامه ملی ایجاد و توسعه اشتغال پایدار" بین وزارتخانه‌های علوم و تعاون

رضایی فر گفت: جهت افزایش انطباق آموزش‌های تخصصی با نیاز بازار کار و ارتقای مهارت‌های تخصصی و اشتغال‌پذیری دانش‌آموختگان، توافق‌نامه‌ای به منظور اجرایی سازی «برنامه ملی ایجاد و توسعه اشتغال پایدار» بین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی منعقد گردید.
۵