اسطوره شکست
ملت شکست‌های تاریخی؛

اسطوره شکست

‌ «چراغ من در این خانه می‌سوزد!»؛ این یکی از گفته‌های نغز و دلنشین احمد شاملو است که زبانزد عام و خاص شده است. در اینجا خانه همان وطن و وطنِ شاملو همان زبان است. هوشنگ گلشیری و رضا براهنی و بسیاری از روشنفکران از این قاعده پیروی کرده‌اند.
کمتر بیشتر است!
مینیمالیسم؛

کمتر بیشتر است!

اگر روزگاری مینیمالیسم به آزمون و خطا‌های چند هنرمند محدود می‌شد، حالا صحبت از چیدمان خانۀ مینیمالیستی، آرایش صورت مینیمالیستی، رژیم غذایی مینیمالیستی، مدیریت مینیمالیستی، دوست‌یابی مینیمالیستی، سفر مینیمالیستی و هزاران چیز دیگر هم به میان آمده است. چرا مینیمالیسم، این جنبشِ حاشیه‌ای و رادیکال، امروز این‌چنین ما را محاصره کرده؟ چه شده که ذائقۀ ما امروز طراحی‌های مینیمال و سبک‌زندگی‌های مینیمال را می‌پسندد؟ چرا زیبایی را در سادگی می‌بینیم و به چه خاطر فکر می‌کنیم در زندگی‌مان خیلی چیز‌ها هست که بهتر است دیگر نباشند؟ مینیمالیسم چیست؟ و رشد آن به چه معناست؟
پیگیری شبانه‌روزی اخبار چه بر سرمان می‌آورد؟
از اخبار فرار کنید؛

پیگیری شبانه‌روزی اخبار چه بر سرمان می‌آورد؟

آیا می‌شود صبح را به شب رساند و پیگیر اخبار نشد؟ ممکن است یک روز بیاید که کانال‌های خبری فقط یک یا دو خبرِ مفید را گزارش کنند؟ در طول هفته هزاران خبر به گوشمان می‌رسد که مطلقاً هیچ تأثیری در زندگی‌مان نمی‌گذارند. تنها این ذهن بیچاره است که باید تاوان وسواس و اعتیاد ما به پیگیری اتفاقات را بدهد. باید در جریان باشیم و از هیچ‌چیز عقب نمانیم، اما برای چه؟ مقصر اصلی اعتیاد ما به خبر کیست؟ و انتشار روزانۀ اخبار چگونه در سال‌های اخیر به نوعی «صنعت» تبدیل شد؟
ویژگی‌‎های کلام اثربخش از نگاه مولانا
مهارت کلامی؛

ویژگی‌‎های کلام اثربخش از نگاه مولانا

دانشیار ادیان و عرفان دانشگاه آزاد خرم‌آباد با اشاره به تاکید مولانا بر استفاده مطلوب از مهارت کلامی، اظهار کرد: دل‌انگیزی و خردمندانه بودن، جذابیت و صادقانه بودن، علاقمندی و مقبولیت گوینده، اشتیاق شنوندگان، گزیده‌گویی، نیکویی و نرمش کلام و احترام به طرف مقابل از ویژگی‌‎های کلام اثربخش از نگاه مولاناست.
شکاف میان فرهنگ رسمی و غیر رسمی را در اطرافمان ببینیم
رئیس مرکز نشر دانشگاهی توصیه کرد:

شکاف میان فرهنگ رسمی و غیر رسمی را در اطرافمان ببینیم

حسین ابراهیم‌آبادی، رئیس مرکز نشر دانشگاهی اظهار کرد: باید بپذیریم نهاد علم، ساختار‌ها و فرآیند خاص خود را دارد و از این طریق به بازسازی رابطه فرهنگ و دانشگاه بپردازیم. باید از طرح‌ها و سند‌های جامع و شعار‌هایی که تاکنون راه به جایی نبرده و حتی در برخی زمینه‌ها ما را به بن‌بست کشانده دست برداریم.
در بهترین حالت، چهار هزار هفته روی زمین هستیم، پس چرا این‌همه وقت تلف می‌کنیم؟
درباب کوتاهی زندگی؛

در بهترین حالت، چهار هزار هفته روی زمین هستیم، پس چرا این‌همه وقت تلف می‌کنیم؟

معمولاً این‌جور نیست که، همین‌طور که سر جایتان نشسته‌اید و با جدیت روی کارتان تمرکز کرده‌اید، توجهتان ناگهان، برخلاف ارادۀ شما، به سویی کشیده شود. درحقیقت، این شمایید که مشتاقانه منتظرید، با کوچک‌ترین بهانه‌ای، دست از کاری که انجام می‌دهید بکشید تا از حس نامطلوبِ انجام‌دادنش فرار کنید، آن هم نه با بی‌میلی، که با حس فراغت. پس دقیقاً چرا موقع تمرکز بر امور مهم این‌قدر معذب می‌شویم که ترجیح می‌دهیم به حواس‌پرتی پناه ببریم؟
پیشرفت انقلاب اسلامی را با چه بسنجیم؟
جهاد تبیین؛

پیشرفت انقلاب اسلامی را با چه بسنجیم؟

این‌روز‌ها بحث از #جهاد_تبیین است. خیلی‌ها جهاد تبیین را در ارائه آمار و ارقام برخی پیشرفت‌ها می‌دانند و برای پوشاندن ضعف‌ها و مشکلات می‌خواهند از رسانه‌درمانی استفاده کنند.