آمریکا واردات دستگاه‌های مخابراتی چینی را به اتهام جاسوسی ممنوع کرد
به دلایل تهدید امنیتی امریکا؛

آمریکا واردات دستگاه‌های مخابراتی چینی را به اتهام جاسوسی ممنوع کرد

 کمیسیون ارتباطات فدرال ایالات متحده (FCC) اعلام کرد که استفاده و خرید و فروش تجهیزات مخابراتی و نظارت تصویری برند‌های مطرح چینی از جمله هواوی و زدتی‌ای را به‌دلیل تهدیدات احتمالی برای امنیت ملی، ممنوع می‌کند. این کمیسیون در واشنگتن روز جمعه اعلام کرد که به‌اتفاق آرا به تصویب قوانین جدیدی رأی داده است که واردات یا فروش محصولات چینی اعلام‌شده را ممنوع می‌کند.
از دسترس خارج شدن دامنه بین المللی ابرآروان
پای تحریم های اروپایی در میان است؟

از دسترس خارج شدن دامنه بین المللی ابرآروان

دامنه بین‌المللی ابر آروان به آدرس Arvandcloud.com از دسترس خارج شده است. اگرچه این شرکت توضیحی درباره چرایی این موضوع نداده، اما احتمالا می‌توان این موضوع را با تحریم اخیر اتحادیه اروپا مرتبط دانست. این اتفاق برای وب‌سایت‌های مختلفی که از خدمات ابر آروان استفاده می‌کردند نیز چالش‌هایی ایجاد کرده است. این موضوع در قالب یک پیامک با عنوان اطلاع رسانی فوری محصول CDN ابرآروان اعلام شده است. در پیامی که به مشتریان اعلام شد دلیل این موضوع اختلال روی ریجستر بین‌المللی عنوان شده است. ابر آروان از تمامی مشتریان خود خواسته تا Name Server‌های تمامی دامنه‌های خود را از Arvandcloud.com به arvandcdn.ir تغییر دهند.
گوگل پلی چند اپلیکیشن ایرانی را حذف کرد
در پی تحریم های جدید علیه ایران؛

گوگل پلی چند اپلیکیشن ایرانی را حذف کرد

اسنپ، تپسی و سه پیام‌رسان ایرانی سروش، بله و آی‌گپ از گوگل پلی حذف شدند. بررسی‌های اولیه نشان می‌دهد که نه تنها خود اپلیکیشن‌ها از گوگل پلی حذف شده بلکه به طور کلی اکانت متعلق به این شرکت‌ها از گوگل پلی حذف شده است.
اینترنت ماهواره‌ای استارلینک قابل ردیابی است؟
سوال این روزهای ایرانی ها؛

اینترنت ماهواره‌ای استارلینک قابل ردیابی است؟

اینترنت ماهواره‌ای استارلینک در حال حاضر در بیش از ۴۰ کشور فعال و قابل استفاده است اگرچه برای بهره‌مند شدن از خدمات آن باید به تجهیزات این سرویس دسترسی داشت. یکی از پرسش‌هایی که زیاد درباره استارلینک مطرح می‌شود این است که آیا اتصال به اینترنت ماهواره‌ای استارلینک قابل ردیابی است؟
با کدام زیرساخت همکاری بین المللی وعده استارلینک ایرانی می دهند؟!
چالش ضعف و بی ثباتی مدیریتی؛

با کدام زیرساخت همکاری بین المللی وعده استارلینک ایرانی می دهند؟!

«حسین سالاریه»، رئیس سازمان فضایی ایران، اعلام کرد خودمان تا چند سال آینده به منظومه ماهواره‌ای نظیر استارلینک دست پیدا خواهیم کرد. سازمان فضایی ایران تاکنون از رکوردداران عدم ثبات مدیریتی در کشور به حساب می‌آید و پس از تأسیس سازمان فضایی ایران در حدود ۱۷ سال (پیش از حسین سالاریه)، ۱۰ نفر پشت میز ریاست سازمان فضایی نشسته‌اند، اما هم‌زمان مدیر سازمان فضایی ایران تأکید می‌کند در دو یا سه سال دسترسی به استارلینک ایرانی امکان‌پذیر نیست و صحبت از برنامه ۱۰ ساله می‌کند.این در حالیست که کارشناسان و پژوهشگران فضایی در ایران یکی از مهم‌ترین مشکلات و چالش‌های فناوری فضایی کشور را چالش مدیریت می‌دانند. عدم کارایی برنامه‌ها و اقدامات مدیران فضایی در کشور، آسیب‌های فراوانی به ظرفیت‌های این حوزه وارد کرده است.
نشست تخصصی «زندگی در دنیای متاورس، فرصت‌ها و تهدیدها» برای کودکان
هشدار برای کودکی های گم شده؛

نشست تخصصی «زندگی در دنیای متاورس، فرصت‌ها و تهدیدها» برای کودکان

به مناسبت روز جهانی و هفته ملی کودک نشست تخصصی «زندگی در دنیای متاورس، فرصت‌ها و تهدیدها» امروز شنبه ۱۶ مهرماه از سوی کانون پرورشی فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد.مدیرکل توسعه رصد و پایش فضای مجازی کشور به تشریح تهدید‌ها و فرصت‌های متاورس پرداخت و گفت: آسیب روانی و گم شدن کودکی از مهم‌ترین آسیب‌های متاورس است.هومن اهرامی در ادامه فرصت‌ها و تهدید‌های متاورس برای کودکان را شرح داد و گفت: متاورس برای کودکان از نظر آموزش، اجتماعی‌سازی، درمان، بازی و سرگرمی فرصت‌هایی ایجاد می‌کند. متاورس فرصتی را ایجاد می‌کند تا بچه‌ها به صورت مجازی در کلاس شرکت کنند و به‌گونه‌ای آموزش ببینند که گویی واقعاً در کلاس حضور دارند.
مشکلات زیرساختی در پیام‌رسان‌های داخلی
عدم ظرفیت کافی برای کاربران؛

مشکلات زیرساختی در پیام‌رسان‌های داخلی

قطعی اینترنت در چند روز گذشته باعث شده که بسیاری از کاربران برای برقراری ارتباط مجبور به نصب نرم‌افزار‌ها و پیام‌رسان‌های داخلی شوند. اما به نظر می‌رسد که ظرفیت کافی برای جذب کاربران جدید در این پلتفرم‌ها وجود ندارد.
توانمندی ایران در ۳ حوزه فناوری‌های فضایی
توسعه خدمات فضایی؛

توانمندی ایران در ۳ حوزه فناوری‌های فضایی

به اعتقاد محققان حوزه فضایی، ایران در حوزه‌های "توسعه خدمات و نرم‌افزار"، "توان پرتاب کشور" و "ماهواره و ماهواره‌سازی" دستاورد‌های قابل توجهی داشته است که هم بومی‌سازی فناوری‌های این حوزه پیگیری شده است و هم رفع نیاز‌های فوری کشور و در این مسیر نیازمند همکاری با سایر کشور‌ها هستیم؛ نیازی که موجب شد ما نقاط مداری را از دست دهیم.
اینترنت ماهواره‌ای استارلینک در دسترس کاربران موبایل قرار می‌گیرد
برنامه آینده ایلان ماسک؛

اینترنت ماهواره‌ای استارلینک در دسترس کاربران موبایل قرار می‌گیرد

طبق اسنادی که در FCC به ثبت رسیده، اسپیس ایکس قصد دارد اینترنت ماهواره‌ای استارلینک را در دسترس گوشی‌های موبایل اندرویدی و iOS قرار داده و فرکانس ۲ گیگاهرتزی را به مجوز استارلینک خود اضافه کند. اضافه کردن فرکانس ۲ گیگاهرتزی به سرویس استارلینک به این معنی است که سیگنال‌های آن کمتر تحت تاثیر موانع فیزیکی قرار می‌گیرند تا برای دستگاه‌های کوچک‌تر مانند گوشی‌های هوشمند مناسب باشند.
۵