احتمال کمبود محصولات اساسی کشاورزی در سال آینده
وعده تغییر الگوی کشت عملی نشد؛

احتمال کمبود محصولات اساسی کشاورزی در سال آینده

متأسفانه در کشورمان، به‌ویژه در سطوح مدیریت میانی حوزه‌های آب و کشاورزی، مدیرانی حضور دارند که بیش از یک دهه است پشت میز‌های خود نشسته‌اند و با وجود اینکه مشکلات را می‌بینند و راه‌حل‌ها هم بار‌ها به آن‌ها گفته شده است، اقدامی جدی برای مدیریت مصارف آبی به‌ویژه در بخش کشاورزی انجام نمی‌دهند. در این رابطه عبدا... درزی، کارشناس مدیریت منابع آبی با بیان اینکه بحران کم آبی و عدم اصلاح الگوی مصرف آب در بخش کشاورزی به یک معضل اساسی در ایران تبدیل شده است، عنوان کرد: وقتی مساله آب و لزوم تغییر اساسی در شیوه مصرف و ذخیره سازی آن به یک مشکل بنیادی در کشورمان تبدیل شده است، تا وقتی اراده‌ای ملی در سطوح مدیریتی کلان کشور برای حل این مشکل شکل نگیرد، همچنان شاهد تداوم بحران آب در ایران خواهیم بود.
از خون دل خوردن دامداران تا مرگ خاموش صنعت دامپروری
ساداتی نژاد پاسخی دارد؟

از خون دل خوردن دامداران تا مرگ خاموش صنعت دامپروری

صنعت دامپروری هم اکنون دستخوش مشکلات خشکسالی، گرانی نهاده‌ها و پایین بودن قیمت خرید دام است، دامداری که با خون دل دام هایش را پرورش می دهد درگیر با ضرر و زیان هم شده است.دامداران انتظار دارند تا مشکلاتشان رفع شده و دغدغه تأمین آذوقه و فروش دام نداشته باشند تا بتوانند تمام توانشان را برای افزایش تولید بگذارند. گزارش حاضر مدعی است، گویا دولت در طرح خرید دام پرواری، تنها بره نر و گوساله نر را از دامداران می‌خرد و سایر دام‌ها را دامداران مجبورند به قیمت پایین به دلالان بفروشند. و گلایه دامداران اینست که: جهاد کشاورزی تاکنون دامی از ما نخریده است؛ حالا دام‌ها روی دستمان مانده و به خاطر گرانی نهاده از پس خوراک آن‌ها برنمی آییم. با گران شدن نهاده‌های دامی و بالا رفتن هزینه‌های تولید، بسیاری از واحد‌های دامپروری دچار زیان مالی شده اند و مجبورند دام مولدشان را نیز کشتار کنند.
کشاورزی فراسرزمینی به مثابه راه نجات
احیای دریاچه ارومیه؛

کشاورزی فراسرزمینی به مثابه راه نجات

دولت می‌تواند مجوز فعالیت در زمینه کشاورزی فراسرزمینی را در صورتی به اتاق‌های بازرگانی و شرکت‌های بزرگ بدهد که مثلا به ازای هر ۱۰ تن محصول کشاورزی وارداتی، هزینه «عدم کشت» (نکاشت) در یک هکتار از زمین‌های حوضه آبریز دریاچه ارومیه را در طول یک سال تامین کنند. کشاورزی که در حوضه آبریز دریاچه ارومیه ۲ هکتار زمین دارد، سالانه ۸۰ میلیون تومان از دولت غرامت می‌گیرد که کشاورزی را متوقف کند.
پرونده پتروشیمی بندر امام به دلیل وارد کردن خسارت غیرقابل جبران به محیط زیست به دادگاه رفت
مرگ ماهیان در حوضچه نمک بندر ماهشهر؛

پرونده پتروشیمی بندر امام به دلیل وارد کردن خسارت غیرقابل جبران به محیط زیست به دادگاه رفت

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان با اشاره به نتیجه بررسی علت مرگ ماهیان در حوضچه نمک بندر ماهشهر، گفت: پرونده شرکت پتروشیمی بندرامام به دلیل «سوءمدیریت و وارد کردن خسارت غیرقابل جبران به محیط زیست و مرگ ۴۵۵ هزار قطعه ماهی» به مراجع قضایی ارجاع شده است.
فراگیری خشکسالی در ۸۰ درصد پهنه سرزمینی کشور
مركز ملي پايش هشدار داد؛

فراگیری خشکسالی در ۸۰ درصد پهنه سرزمینی کشور

پهنه‌بندی خشکسالی ۱۲۰ ماهه منتهی به پایان مرداد ماه امسال نشان می‌دهد که بخش‌های گسترده‌ای مساحت کشور دچار خشکسالی خفیف تا بسیار شدید بلندمدت قرار گرفته‌اند. نکته بسیار مهم اینکه، تداوم وجود خشکسالی بلندمدت شدید و حتی بسیار شدید در بیشتر مناطق کشور دیده می‌شود. در دهه گذشته نزدیک به ۸۳ درصد از مساحت کشور با خشکسالی در انواع مختلف روبه‌رو شده است
مطرح شدن چند طرح تحقیق و تفحص از جهادکشاورزی و یک دستگیری، حامی ساداتی نژاد کدام نهاد خاص است؟
وضعیت آشفته در وزارتخانه جهاد کشاورزی؛

مطرح شدن چند طرح تحقیق و تفحص از جهادکشاورزی و یک دستگیری، حامی ساداتی نژاد کدام نهاد خاص است؟

معین الدین سعیدی عضو کمیسیون کشاورزی گفت: متأسفانه در بحث نهاده‌های دامی هم سامانه بازارگاه، مشکلات و چالش‌هایی از جمله ثبت کوتاژ جعلی داشته است؛ به نحوی که نهاده دامی در زمان مناسب به دامداران داده نمی‌شود و معضلات زیادی ایجاد کرده است، به همین دلیل الان طرح‌های تحقیق و تفحص متعددی از زیرمجموعه وزارت جهادکشاورزی وجود دارد که یک نمونه آن مربوط به اراضی ۴۶ هزار هکتاری سیستان است که سوالات جدی در آن مطرح شده است. اگرچه بخشی از شائبه‌ها مربوط به دولت قبل است، اما بسیاری از مدیران آن هنوز هم سر کار هستند و هنوز از آن مدیران استفاده می‌شود.
همه گیری آسیب نوپدید سرقت محصولات کشاورزی از روی زمین
خسارت به کشاورزان؛

همه گیری آسیب نوپدید سرقت محصولات کشاورزی از روی زمین

رویداد تلخی در روستا‌ها و مزارع در حال رخ دادن است؛ سرقت از باغ‌ها و مزارع، سالانه میلیارد‌ها تومان به کشاورزان و باغداران لطمه می‌زند. لطمه‌ای که تمهیدی برای مقابله با آن اندیشیده نشده و کشاورزان نمی‌دانند که برای جلوگیری از وقوع این رفتار مجرمانه باید چه کنند و از چه کسی یا چه نهادی استمداد بجویند.
تائید پیش بینی شعار سال در خصوص دیر فروشی برنج کشاورزان با اظهارات رئیس اتحادیه برنج فروشان بابل
خرید و فروش برنج متوقف شده؛

تائید پیش بینی شعار سال در خصوص دیر فروشی برنج کشاورزان با اظهارات رئیس اتحادیه برنج فروشان بابل

شعار سال، ماه‌ها پیش با پیش بینی بازار برنج به آسیبی تحت عنوان دیر فروشی برنج در سال جدید توسط کشاورزان و تبدیل شدن بخش زیادی از تولید کنندگان به محتکرین کوچک خانگی اشاره کرده بود. پیش بینی شده بود که قیمت برنج بین ۹۰ تا ۱۰۰ هزار تومان شده و بعد افزایش جهشی در سه نوبت (مهرماه، اوایل بهمن ماه و شب عید) خواهد داشت. اخیرا تقی زاده رئیس اتحادیه برنج فروشان بابل بیان داشته که کشاورزان تمایلی به فروش برنج نداشته و منتظرند که قیمت این محصول به حدود ۱۵۰ تومان برسد.
ریشه جنگ آب در زاگرس نشینان کجاست؟
حکمرانی اشتباه بر منابع آبی؛

ریشه جنگ آب در زاگرس نشینان کجاست؟

شهرکرد، به‌عنوان مرکز پُر آب استان چهارمحال‌وبختیاری در این روز‌های داغ با بحران قطعی آب دست به گریبان است. در حالی علت این بحران، گل‌آلود شدن سرچشمه کوهرنگ عنوان شده که کارشناسان می‌گویند با نگاهی به تاریخ چند صدساله این محل، نمی‌توان این امر را یک پدیده جدید دانست. موضوعی که نشان از حکمرانی اشتباه بر منابع آبی دارد و جنگ آب کم‌سابقه‌ای را بین دو استان مجاور به راه انداخته است.
سرشاخه زنی بلوط های ۵٠٠ ساله برای چرای دام و داستان وزیری بنام ساداتی نژاد
سوء تدبیرهای مدیران و نابودی محیط زیست؟!

سرشاخه زنی بلوط های ۵٠٠ ساله برای چرای دام و داستان وزیری بنام ساداتی نژاد

در روانشناسی اجتماعی، جغرافیا ، معماری و رشته هایی از این دست، اصلاحی رایج است بنام ادراک محیطی. ادراک محیطی می گوید که اقدام یک فرد برای کاری متاثر از دانش او، نیازها و انگیزه هایش و در نهایت مولفه های فرهنگی و ارزشی حاکم بر جامعه است. در کلیپ می بینید که جناب چوپان محلی ،درخت بلوط 500 ساله زاگرس را لخت نمود و سرشاخه ها را در اختیار بزها قرار داد. آیا این فرد نمی داند که این شیوه برخورد با طبیعت چه پیامدهایی دارد؟ آیا نظام های ارزشی و فرهنگی جوامع محلی، اجازه این کار را می دهد؟ مسلما این فرد دانش شناخت اثرات نامیمون کار خود را دارد و نظام ارزشی جامعه محلی هم ، اجازه چنین برخوردهایی را نمی دهد. اما با نیازها و احتیاجات خود چه کند؟ وقتی پای نیاز و احتیاج به وسط کشیده می شود، مثل اکثر افراد جامعه ،منافع کوتاه مدت را به بلندمدت ترجیح داده و اندکی سود نقد را به سیل و نابودی خاک و مرگ همه دام‌هاش در آینده ترجیح می دهد. احمقانه به نظر می آید ولی واقعیت دارد. وزارت جهادکشاورزی و شخص وزیر محترم ، چه سو تدبیرهایی کرده اند که تامین نهاده به این وضع افتاده و علاوه بر بخش کشاورزی ، شاهد نابودی جامعه ملی هستیم.
۷