آقای سلاجقه، شما دانشگاهی هستید، دست قطع می‌کنیم یعنی چه؟ مدیریت دولتی است یا گذر سلاخ‌ها؟
مبارزه با فساد در محیط زیست؛

آقای سلاجقه، شما دانشگاهی هستید، دست قطع می‌کنیم یعنی چه؟ مدیریت دولتی است یا گذر سلاخ‌ها؟

یکی از عرف‌های زشت حاکم در مدیریت دولتی ایران، استفاده از عباراتی زشت و بعضا الوات گونه برای نشان دادن قاطعیت مثلا مدیر است. توی دهن می‌زنیم، دست قطع می‌کنیم، بلایی بر سرشان می‌آوریم که فراموش نکنند و غیره، نمونه‌هایی از این عبارات نامناسب مورد استفاده است. از شخصیت فرهیخته دانشگاهی نظیر دکتر سلاجقه، انتظار استفاده از این عبارات وجود نداشته و ندارد. لطفا اگر اشتباه لفظی هم بوده، اصلاح بفرمائید.
بازگشت وزارت جهاد کشاورزی به وظایف اصلی
بهمن دانایی؛

بازگشت وزارت جهاد کشاورزی به وظایف اصلی

دولت تازه که البته حالا یک ساله شده است از اصل وظیفه خود که رشد شتابان تولید محصولات زراعی و دامی است عدول کرده و تنظیم بازار برایش اصل شده که یک انحراف بزرگ است. به همین دلیل است که این روز‌ها تولیدکنندگان موادغذایی و محصولات کشاورزی حال و روز خوشی ندارند و هر روز بر ابعاد نارضایتی آن‌ها افزوده می‌شود. ادامه این وضعیت که با سرکوب تولید به نفع تنظیم بازار رقم خورده است می‌تواند به فاجعه منجر شده و تولید از رونق بیفتد. نگرانی روزافزون تولیدکنندگان لبنیات، انواع کنسرو، برنج و شکر و...
گزارشی از وضعیت گندم کشور در سال ۱۴۰۱ به روایت رئیس بنیاد گندمکاران
خشکسالی، ۸۰ درصد تولید گندم استان‌های جنوبی را خشکاند؛

گزارشی از وضعیت گندم کشور در سال ۱۴۰۱ به روایت رئیس بنیاد گندمکاران

عطاالله هاشمی رئیس بنیاد ملی گندمکاران میزان خرید تضمینی گندم را حدود ۶ میلیون و ۹۰۰ هزار تن دانست و افزود: خرید گندم نسبت به مشابه سال گذشته ۴۸ درصد افزایش داشت. همچنان امید افزایش میزان خرید گندم وجود دارد چراکه برداشت در استان‌های شمال غرب و سردسیر ادامه دارد. بخشی از این تولید به عنوان بذر و خود معیشتی در اختیار کشاورزان باقی می‌ماند و به دولت فروخته نخواهد شد. سطح زیر کشت گندم حدود ۶ میلیون هکتار (۴ دیم و ۲ آبی) است و سال گذشته خشکسالی‌ها باعث شد حدود ۹۰ درصد از اراضی دیم را از دست بدهیم.
کاهش جوجه ریزی بدلیل کاهش تقاضای مرغ در بازار  و نظمی که جهاد کشاورزی ناظم خوبش نیست
پر و بال تولید مرغ چیده شد!

کاهش جوجه ریزی بدلیل کاهش تقاضای مرغ در بازار و نظمی که جهاد کشاورزی ناظم خوبش نیست

رئیس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی گفت: با کاهش قدرت خرید خانوار، تولید ماهانه گوشت مرغ به ۱۵۰ هزار تن رسیده است. مشاور انجمن در این خصوص با ارایه هشدار بیان داشت که گرچه در تیرماه برآورد‌ها حاکی از آن بود که جوجه ریزی به حدود ۱۰۶ تا ۱۰۷ میلیون قطعه برسد، اما این‌میزان‌محقق نشد و پیش بینی می‌شود جوجه ریزی مرداد به ۸۱ تا ۸۲ میلیون قطعه باشد. برخی از منتقدین بیان می دارند که حرکت با این فرمان، در گام اول تشدید واردات مرغ را سبب شده و در گام دومف بستر را برای نابودی صنعت پرورش مرغ کشور،فراهم می کند.
فاجعه سدسازی در ایران و پروژه‌های راحت الحلقوم برای درصد بگیر‌ها و شومن ها؟!
چرا سیل ایران را برد؟

فاجعه سدسازی در ایران و پروژه‌های راحت الحلقوم برای درصد بگیر‌ها و شومن ها؟!

برخی از منتقدین معتقدند که علت تمایل بالای سد سازی در کشور را باید در ابعاد اقتصادی ایجاد این پروژه‌ها و تامین منافع برخی از درصد بگیر‌ها و شومن‌های سیاسی جستجو کرد. مهدی معتق، استاد دانشگاه لایبنیتز هانوفر و مرکز علوم تحقیقات زمین آلمان می‌گوید که ایران بیش از ۴۰ درصد منابع آب سطحی خود را در دهه‌های گذشته از دست داده است. اینجا با نوعی تناقض روبرو هستیم. شما مثلا ۱۰۰ سد ساخته‌اید و حداقل باید منابع آب سطحی شما افزایش یابد. ولی مطالعات می‌گوید شما ۴۰ درصد منابع آب سطحی خود را از دست داده اید.
سد راه سیل چیست؟
تخریب منابع آب و خاک؛

سد راه سیل چیست؟

آبخیزداری یكی از روش‌های مناسب برای مدیریت صحیح منابع آب و خاك است كه با گذشت قریب به ۷۰ سال از اولین اقدامات صورت‌گرفته در حوزه آبخیزداری در كشور هنوز ابعاد مختلف اهمیت و ضرورت آن به‌خوبی روشن نشده و با وجود اعتبارات تخصیص‌یافته و اقدامات صورت‌گرفته طی سال‌های اخیر، همچنان شاهد تخریب منابع آب و خاك هستیم. بنابراین، شناخت حوزه آبخیز و مسائل مربوط به آن همچنین اولویت‌بندی آبخیزداری متناسب با پتانسیل‌های موجود در كشور یكی از ضروریات انكارناپذیر در این حوزه است تا بتوان با استفاده صحیح از این روش به احیای منابع آب و خاك پرداخت و از همه مهم‌تر به جنگ با خشكسالی و كم‌آبی و پدیده بیابان‌زایی رفت. نکته اینجاست که بسیاری از کارشناسان بر این باورند که اگر به بحث آبخیزداری پیش از این توجه می‌شد، در سیل اخیر با ضرر و زیان کمتری روبه‌رو بودیم.
نمی‌گوییم مقصر نیستیم، ولی فقط ما نیستیم!
مدیر عامل شرکت‌ انبارهای عمومی:

نمی‌گوییم مقصر نیستیم، ولی فقط ما نیستیم!

مدیر عامل شرکت‌ انبارهای عمومی درباره ماجرای گمرک زاهدان و آبگرفتگی محموله‌های برنج در بارندگی اخیر، تاکید دارد که نه تنها این شرکت بلکه هر یک از دستگاه‌های مربوطه می‌توانند به اندازه عملکرد و سهم خود مقصر بوده و باید پاسخگو باشند، بر این اساس پس از انجام بررسی‌ها و تعیین درصد، قطعا خسارت به واردکننده پرداخت خواهد شد.
قیمت چیپس، گرانتر از گوشت قرمز و درس‌هایی که در آینده نزدیک می‌گیرید جناب ساداتی نژاد (موج دوم گرانی ها)
موج دوم گرانی در راه است؛

قیمت چیپس، گرانتر از گوشت قرمز و درس‌هایی که در آینده نزدیک می‌گیرید جناب ساداتی نژاد (موج دوم گرانی ها)

بعد از دومینوی افزایش قیمت رخ داده در اواخر سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱، ممکن است فکر کنیم که چنانچه متغییر‌های کلان سیاسی- اقتصادی دستکاری خاصی نشوند، شاهد تثبیت قیمت‌ها خواهیم بود، غافل از اینکه، موج دوم گرانی با بحث همترازی قیمت کالا‌ها در مقابل همدیگر در راه است. اگر قیمت تعزیراتی مرغ ۶۰ هزار تومان در نظرگرفته شود، احتمالا قیمت آتی گوشت گوسفند ۳۰۰ هزار تومان، برنج ۹۰ تا ۱۰۰ هزار تومان، ماهی ۱۲۰ تا ۱۵۰ هزار تومان و ..، خواهد بود. این در حالی است که می‌شد هم جلوی دومینوی افزایش قیمت در بخش کشاورزی ایستاد و هم تا حدی بحث همترازی قیمت‌ها را تعدیل نمود.
۸